גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דורי סגל עושה עסקים עם גזית גלוב: ישקיעו יחד מעל רבע מיליארד שקל בנדל"ן מניב בקנדה

גזית השיקה שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן עם דורי סגל, שותפו של חיים כצמן לייסוד החברה, שגם שימש בעבר כמנכ"ל ● סגל יפרוש מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות

דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר
דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר

חברת החזקות הנדל"ן המניב גזית גלוב  משנה כיוון בכל הקשור לשימוש ביתרות המזומנים הגדולות שברשותה. אחרי שנכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות המיעוט בחברה הבת, אטריום (הפועלת במזרח אירופה), מבקשת גזית גלוב להשתמש במזומנים שבקופתה לרכישה עצמית של איגרות חוב ומניות, ולהגדלת תשלומי הדיבידנדים שלה. 

במקביל, השיקה גזית גלוב שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן מניב בקנדה עם דורי סגל, שותפו של בעל השליטה חיים כצמן לייסוד החברה, שאף שימש בעבר כמנכ"ל החברה. עם הקמת השותפות נקבע כי סגל יפרוש בחודש הבא מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות שלה. השותפות תעסוק באיתור, ברכישה ובניהול נכסים בעלי פוטנציאל לשימוש מעורב בערים צפופות אוכלוסין בקנדה, ובדגש על טורונטו, שבה מתגורר סגל. גזית גלוב תשקיע בשותפות 60 מיליון דולר קנדי ותחזיק ב-60% ממניותיה, ואילו סגל ישקיע בה 40 מיליון דולר קנדי ויחזיק ב-40% ממניותיה. סה"כ ישקיעו כ-100 מיליון דולר קנדי (262 מיליון שקל). 

גזית גלוב נתונים נבחרים לרבעון השלישי (במיליוני שקלים)

בכוונת השותפות להשקיע בחמש השנים הקרובות סכום של כ-1 מיליארד דולר קנדי ברכישות, כאשר מימון הרכישות יעשה, בין היתר, באמצעות נטילת חוב מקומי מגובה בשעבוד הנכסים הנרכשים ובשיעור מינוף מקובל לרכישות דומות. לגזית גלוב תישמר בזכות להשקיע באופן ישיר בנכסים יחד עם השותפות, ובנוסף, היא תעמיד לשותפות הלוואה סך של עד כ-50 מיליון דולר קנדי בריבית שוק מקובלת. דורי סגל יכהן כמנכ"ל השותפות בתמורה לדמי ניהול שנתיים כמקובל בתפקידים בתאגידי נדל"ן דומים.

הבוקר פרסמה גזית גלוב הצעת רכש עצמית ל-1.135 מיליארד שקל ערך נקוב של אג"ח מסדרה י"א שהנפיקה בעבר, תמורת 1.338 מיליארד שקל. מדובר בכ-48.5% מיתרת סדרת האג"ח הארוכה (משך חיים ממוצע של 3.2 שנים), אותה מציעה גזית גלוב לרכוש לפי מחיר של 1.223 שקל לאג"ח, המשקף פרמיה של 0.5% על מחיר הסגירה אתמול. כאמור, גזית גלוב גם השיקה היום תוכנית חדשה לרכישה עצמית של מניותיה בהיקף של עד 250 מיליון שקל והכריזה על חלוקת דיבידנד של 75 מיליון שקל (40.5 אגורות למניה), שישולם בתחילת ינואר. בנוסף, החליטה החברה כי ב-2020 יעלה היקף הדיבידנד השנתי שלה ל-1.72 שקל למניה, לעומת 1.62 שקל למניה ב-2019.

בד בבד, פרסמה גזית גלוב את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2019, אותו סיימה עם רווח נקי לבעלי המניות של 474 מיליון שקל. רווח  גבוה זה נבע בעיקרו מרווח משערוך של נגזרים פיננסיים בהיקף של 482 מיליון שקל, שרשמה החברה ברבעון השלישי. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2019 רשמה גזית גלוב רווח נקי של 433 מיליון שקל, בעיקר בזכות רווח משערוך נכסים פיננסיים של 932 מיליון שקל. לדברי החברה, נרשמו רווחים פיננסיים אלו מעסקאות החלף שמבצעת החברה להגנה על השקעותיה בחו"ל (בעיקר עסקאות על סך של 1.21 מיליארד אירו שייצרו את הרווח הגבוה בשל היחלשות האירו מול השקל).

מנגד, שחקה השנה חולשת האירו את ההון העצמי של גזית גלוב ואף הובילה את החברה להציג הפסד כולל של 403 מיליון שקל ברבעון השלישי. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה גזית גלוב הפסד כולל של 1.06 מיליארד שקל, שכיווץ את ההון העצמי שלה ל-7.86 מיליארד שקל בסוף ספטמבר 2019, לעומת 9.3 מיליארד שקל בסוף דצמבר 2018. בתגובה לשלל החדשות נסחרה היום מניית גזית גלוב בעלייה של כ-5%, והשלימה זינוק של 51% מתחילת השנה, והחברה נסחרת לפי שווי של קרוב ל-7 מיליארד שקל, המשקף מכפיל הון של 0.89.

גזית גלוב היא חברת נדל"ן גלובלית העוסקת ברכישה, השבחה, פיתוח וניהול של נדל"ן מניב לשימושים מעורבים לרבות מסחר, תעסוקה ומגורים באזורים אורבניים צפופי אוכלוסין בערים המרכזיות. הקבוצה מחזיקה בשתי חברות ציבוריות הפועלות באירופה (סיטיקון בסקנדינביה ואטריום במזרח אירופה), ובמקביל פועלת בישראל, בברזיל ובארה"ב באמצעות חברות פרטיות שבבעלותה המלאה. 

התחזקות השקל מול המטבעות הזרים בהם פועלת החברה, גם הובילה את גזית גלוב להציג ירידה של 3.6% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-660 מיליון שקל וירידה של 2.6% ב-NOI (הכנסה תפעולית נטו) ל-479 מיליון שקל. עם זאת, בנטרול השינויים בשערי החליפין, נרשם ברבעון השלישי גידול של 3.9% ב-NOI ואף צמיחה חדה יותר של 6% ל-318 מיליון שקל ב-NOI באיחוד יחסי (לפי שיעור ההחזקה בחברות הבנות).

עוד פרסמה החברה כי ה-FFO (רווח נקי מפעילות שוטפת) הנומינלי שלה גדל ברבעון השלישי ב-3.8% ל-135 מיליון שקל ואילו ה-FFO הכלכלי ואילו ה-FFO הכלכלי (בנטרול ההחזקה במניות פירסט קפיטל וריג'נסי סינטרס) גדל ב-5.3% ל-138 מיליון שקל (0.75 שקל למניה). בעקבות התוצאות, העלתה גזית גלוב את תחזית ה-FFO לשנת 2019 לטווח של 590-601 מיליון שקל (3.18-3.24 שקל למניה), לעומת תחזית קודמת של 577-592 מיליון שקל (3.1-3.18 שקל למניה).

חיים כצמן, בעל השליטה ומנכ"ל גזית גלוב, אמר היום כי "אנו רואים עליית מדרגה בקצב הפעילות של החברה והמשך יישום האסטרטגיה להגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי והקטנת עלויות המימון שלנו. החברות הציבוריות שבשליטתנו ממשיכות להפגין יציבות תוך כדי שיפור מתמשך של תיק הנכסים שלהן ומיקודו באזורים סופר אורבניים".

כצמן הוסיף כי "החברות הפרטיות שלנו, בהן מושקעים מירב מאמצינו, מפגינות צמיחה מרשימה בכל הפרמטרים. הקטנת עלויות המימון נותנת גם היא תוצאות חיוביות. ההתמקדות בנכסים אורבניים מאפשרת לנו להפיק ערך נוסף מהנדל"ן שבבעלותנו. צוות המנהלים שלנו ממשיך להגדיל את ההכנסות מנכסים קיימים וצבר הנכסים בפיתוח גדל וימשיך להגדיל את תזרימי המזומנים שלנו לאורך זמן".

מוקדם יותר החודש, דיווחה גזית גלוב כי נכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות הציבור (40%) בחברה הבת, אטריום, תמורת 565 מיליון אירו, לאחר שהצעתה לא זכתה בתמיכה מספקת באסיפת בעלי המניות של אטריום. 

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר