גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסדי ארמיס אחרי האקזיט: "אינסייט פשוט התייצבו בדלת ואמרו: 'לא תדברו איתנו?'"

קרן אינסייט האמריקאית נכנסה להשקעה בחברת ארמיס באפריל, וכעת רוכשת את השליטה בה לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר ● המנכ"ל והמייסד יבגני דיברוב: "קיבלנו את הטוב משני העולמות - גם אקזיט הסייבר הגדול בישראל לחברה פרטית, וגם נוכל לבנות חברה גדולה שתלך להנפקה"

"היה הרבה עניין סביבנו בגלל הצמיחה המטורפת שלנו וקיבלנו פניות מרוכשים אסטרטגיים, אבל אמרנו בעבר שאנחנו רוצים לבנות חברה גדולה, ולא רצנו להיטמע בחברה אחת, אלא לשמר את התרבות שלנו", כך אמר יבגני דיברוב, מנכ"ל חברת הסייבר ארמיס ואחד ממייסדיה, על העסקה למכירת השליטה בחברה לקרן אינסייט.

העסקה נחתמה סופית אתמול (ב'), והיא תתבצע לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר. מייסדי ועובדי החברה מימשו חלק ממניותיהם אבל לדברי דיברוב, הם ישמרו על "אחזקה משמעותית". בעלת מניות נוספת היא קרן ההשקעות של גוגל, שהשקיעה 100 מיליון דולר במסגרת העסקה.

הדיבורים על עסקה אפשרית עלו לפני מספר שבועות, כשבארמיס החלו לעבוד על סבב גיוס נוסף. "היו לנו הצעות רבות למשקיעים שרצו להשתתף בסבבי גיוס, ואז ג'ף הורינג (מייסד אינסייט - ע"ז) בא אלינו עם הצעה מאוד ייחודית, שמאפשרת לנו לקבל את הטוב משני העולמות. מצד אחד יש לנו אפשרות להגיע לאבן דרך שהיא אקזיט הסייבר הגדול ביותר אי פעם בישראל לחברה פרטית, וגם מאוד טוב לנו ולעובדים. ומצד שני, הזדמנות מדהימה להמשיך לבנות את החברה עם גב של קרן גדולה, ביחד עם הקרן של גוגל, כדי להמשיך להתקדם אל המטרה שהגדרנו - לבנות פה חברה גדולה שתלך בעתיד להנפקה", אמר דיברוב.

"העסקה הזאת משקפת אבולוציה בתוך העולם של סטארט-אפים לגבי מהן האפשרויות לאקזיטים", אמר נדיר יזרעאל, סמנכ"ל הטכנולוגיות ואחד ממייסדי החברה, בראיון ל"גלובס". "למעשה כל העובדים נשארים עם מניות ואף מקבלים תוספת מניות מהרוכשת כדי שתהיה להם אחזקה משמעותית לקראת הנפקה עתידית. כך גם העובדים נהנים מהאקזיט, וזה שינה להם את החיים, וגם ייהנו בעתיד כשהחברה תגדל למה שאנחנו מאמינים שהיא יכולה לגדול. קבענו רף חדש לגמרי של איך מתגמלים עובדים בסיטואציה כזאת".

ארמיס, שעוסקת באבטחה בעולמות ה"אינטרנט של הדברים", הוקמה בשנת 2015 על ידי דיברוב, יזרעאל ותומר שוורץ (שכבר לא בחברה). בין בעלי המניות של החברה נמנים בין היתר הקרנות סקויה, רד דוט והמשקיעים זהר זיסאפל ומיקי בודאי. בסך הכל גייסה החברה במהלך השנים כ-115 מיליון דולר. לפי מייסדי החברה, הכנסות החברה עומדות על עשרות מיליוני דולרים בשנה, והם עשויים להגיע להכנסות תלת ספרתיות בשנה הקרובה. "כל פעם הדירקטוריון אומר לנו שהיעדים שיבגני מציג גבוהים מדי, וכל פעם הוא הוכיח לנו שהם טועים", מספר יזרעאל. דיברוב מוסיף כי שולי הרווח של החברה גבוהים, 90% ויותר, מכיוון שהם מוכרים מוצר SaaS (תוכנה כשירות) וכי החברה משקיעה היום בצמיחה אגרסיבית.

"אנחנו לא סוטים מהחזון המקורי שלנו"

העסקה הנוכחית היא כאמור אינה שגרתית, וארמיס תמשיך לפעול כחברה עצמאית, עם ליווי צמוד של אינסייט. המטרה של אינסייט היא להשביח את החברה ולממש את ההשקעה בתוך כמה שנים, בהנפקה או על ידי מכירתה. "החזון של הורינג נהפך להיות 'סופטבנק עשויה נכון', לעשות השקעות מאוד גדולות, בחברות שצומחות מאוד מהר, ובתחומים אסטרטגיים. אם הוא חושב שחברה יכולה להגיע לשווי של 10 מיליארד דולר, אז למה לו להחזיק ב-10%? הוא רוצה להחזיק ב-80%-90%", אומר דיברוב.

הקשר בין ארמיס ואינסייט נוצר בחודש אפריל, אז השלימה ארמיס סבב גיוס של 65 מיליון דולר בהובלת קרן סקויה. "הם פנו אלינו הרבה פעמים כדי להשתתף בסבב הגיוס ונתנו להם תשובה שלילית כי הסבב כבר היה סגור, אז הם פשוט התייצבו אצלנו מחוץ לדלת בפאלו אלטו ואמרו - 'אנחנו פה, לא תדברו אותנו?'", מספר דיברוב. "אנחנו מרגישים שיש לנו דנ"א דומה לזה של הקרן. אנחנו מאוד מחוברים למשקיעים ולאנשים שאנחנו עובדים איתם. כל אחד מאיתנו, נדיר ואני, סיימנו את השנה החולפת עם חצי מיליון מיילים של טיסות. מבחינתנו אין סיכוי להפסיד עסקאות, גם אם נצטרך להיות בכל יום במקום אחר - מסינגפור לשיקגו לאנגליה וכו'. זה מחלחל גם הרבה לארגון שלנו, וזה משהו שראינו גם באינסייט", אמר דיברוב.

"הקרן מעניקה לנו את היכולת לצמוח ולהיות חברה יציבה, שלא צריכה כל שנה לעשות סיבוב גיוס. זאת אמירה מאוד חזקה ללקוחות שלנו, וכל אחד מהם ששמע על העסקה התקשר לא רק לברך, אלא גם להגיד - תודה שאתם הולכים להישאר מי שאתם, ושתמשיכו לשרת אותנו בשנים הקרובות", הוסיף יזרעאל. על ההחלטה למכור לקרן ההון סיכון של אינסייט, ולא לפרייבט אקוויטי שלה, אמר יזרעאל כי "לא היינו מוכרים לאנשים שהם פרייבט אקוויטי, כי הדנ"א שלהם הוא להתמקד ברווחיות ולייעל את הפעילות. הקרן הזאת חושבת כמו קרן הון סיכון, והם חושבים איך הם יכולים לספק לנו הכנסות ושיעורי צמיחה גבוהים ולכבוש שווקים נוספים".

אין לכם חשש לאבד את החברה שבניתם, כשיש בעל מניות כל כך דומיננטי?

יזרעאל: "בשבועות האחרונים דיברנו על הרבה פרטים לגבי איך תיראה החברה בעתיד. לאחר דיון טוב שהיה לנו, שנמשך זמן קצר, אמרתי להם: 'אם ככה ייראה כל דיון שלנו בהמשך, אני מאוד אופטימי לגבי ההצלחה שלנו'. וג'ף (הורינג - ע"ז) אמר: 'אם יש משהו שאנחנו לא מסוגלים להסכים עליו ב-10 דקות - אז יש בעיה עמוקה'".

אבל יום אחד אתם יכולים לא להסכים.

דיברוב: "זה יכול לקרות יום אחד, אבל הרבה מההצלחה שלנו קשורה לעבודה המשותפת שלי ושל נדיר. כאנחנו מרגישים טוב לגבי יחסי העבודה שלנו. אלו אנשים שאנחנו רוצים לעבוד איתם, כמו ג'ף הורינג וטדי ורדי מאינסייט, וגילי רענן (יו"ר ארמיס והמשקיע הראשון בחברה - ע"ז). אלו אנשים שאנחנו רוצים לצאת איתם למסע הזה, לבלות איתם הרבה זמן בבנייה של משהו גדול. יהיו עליות ויהיו מורדות אבל מה שחשוב הוא שנעשה את זה ביחד".

גוגל גם נכנסו באחרונה להשקעה בחברה, ועכשיו כאמור הגדילו הפכו לבעל מניות יותר משמעותי. איך זה תורם לכם?

דיברוב: "זאת הייתה השקעה קטנה שעכשיו גדלה להשקעה משמעותית בחברה. זאת שותפות מאוד משמעותית. הם באו אלינו בפעם הראשונה עם מחקר שוק הכי טוב שראינו, והם ידעו כל דבר על השוק שלנו. נתנו הרבה דוגמאות על איך הם עזרו לחברות שהשקיעו בהן, שלאחר מכן הלכו להנפקה. הם יכולים לתת לנו הרבה מהניסיון ומהקשרים, ואנחנו עובדים עם גוגל צמוד, ובאופן ספציפי גם עם פלטפורמת הענן שלה".

מה עומד מאחורי הצמיחה המהירה שלכם, מבחינת השוק, הלקוחות והטכנולוגיה?

דיברוב: "זה שילוב של טיימינג וטכנולוגיה ביחד. הטיימינג זה מה הטרנד, וקיימת צמיחה מטורפת במכשירים שמחוברים לרשת האינטרנט, בכל אזור ובכל ורטיקל, אם זה במשרד, במפעלים, בבתי חולים ובערים חכמות. לאור הצמיחה הזאת נוצר פער ענק מבחינת הארגונים כי ברגע שהכמות של המכשירים מגיעה ל-90% מהרשת זה יוצר בעיה לארגון. יש המון פתרונות נקודתיים, אבל אנחנו הצלחנו, בהובלת נדיר, ליצור פתרון טכנולוגי שהוא Game Changer".

יזרעאל: "יש פה עניין של טרימינולוגיה. ה'אינטרנט של הדברים' זה מושג שאומר הרבה דברים לאנשים שונים. זה מתפרש בצורה שונה לגבי מה זה אומר לגביהם - חלק מתייחסים לזה בתור ציוד למפעלים וחלק מתייחס לכך לדוגמא כאל מקררים חכמים, דבר שלא באמת מעניין את הארגון. ל-100% מהארגונים יש ברשת מכשירים שהם לא סמארטפונים ולפטופים. הלקוחות שיש לנו היום הם ממש לא Early adopter אלא חברות ענק שיש להן בעיה אמיתית. גם אם תחשוב עלינו כבני אדם - לפני עשר שנים רוב העבודה שלנו הייתה במחשב, והיום עושים את זה בטלפון, בטאבלט או במכשירים אחרים - ואין להם שום אנטי וירוס. יש אנשים שיש להם כמויות אינסופיות שמחוברות לרשת הביתית. בארגונים הבעיה היא הרבה יותר גדולה, זה גדל בקצב שהם לא יודעים מה לעשות עם זה".

העובדה שאתם נשארים חברה עצמאית קושרת אתכם לשנים הקרובות לחברה, בניגוד לאקזיטים אחרים. זה משהו שהעסיק אתכם?

דיברוב: "אין משהו בחיים שלנו שיותר מרגש אותנו מארמיס. דיברנו על הטיסות הרבות והרבה חוסר שינה - זה משהו שמרגש אותנו, הניצחונות האלו, שאנחנו בונים משהו מיוחד. אנחנו רוצים עוד הרבה שנים כאלו. אמנם זה אקזיט, ובסוף יש פה משהו מאוד משמעותי - לנו ולעובדים מבחינה כספית, אבל אנחנו פה כדי לבנות משהו גדול".

יזרעאל: "אם לוקחים רגע את הסיפור של ארמיס, אין משהו שונה מהחזון המקורי שלנו. רצינו לבנות חברה גדולה, שמסוגלת לפתור בעיה כואבת. הדנ"א מחלחל לכל הארגון. אנשים רואים את אותו דבר שאנחנו רואים, שאפשר לבנות פה חברה ענקית. ישראלים לפעמים ציניים לזה, אבל אז בונים חברה של 1.1 מיליארד דולר בארבע שנים, ואנשים נהיים פחות ציניים".

עוד כתבות

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • שבעה ישראלים נפצעו, בהם שלושה במצב קשה, מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, גבר כבן 65 נפצע קל מרסיסים • צה"ל והשב"כ חיסלו את אחד ממפקדי חטיבת רפיח בג'יהאד האיסלאמי • עדכונים שוטפים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל