גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה בצמרת רשת: לאן מכוונים בעלי המניות, ומה אפשר ללמוד מהמינוי של אבי בן טל?

ההחלטה של בעלי המניות ברשת 13 להיפרד מיוסי ורשבסקי לא הפתיעה איש בתעשיית המדיה ● אבי בן טל, המנכ"ל החדש, חתום על הצלחות רבות ב-ynet ונחשב לבעל הבנה רבה בדיגיטל אולם פחות בתחום הטלוויזיה ● "גלובס" מנתח את הרקע ואת ההשלכות של המהלך

דווקא בחודש המוצלח ביותר של רשת מאז המיזוג עם ערוץ עשר, כשסוף-סוף נראים סימני התאוששות, מרימים בעלי המניות של הערוץ את הגרזן וגודעים את הקדנציה הקצרה של יוסי ורשבסקי כמנכ"ל הערוץ הממוזג. הבוקר (ב') פורסם כי ורשבסקי יסיים את תפקידו כמנכ"ל הערוץ הממוזג, ואת מקומו יתפוס אבי בן טל - עד לאחרונה מנכ"ל אתר ynet.

ההחלטה של בעלי המניות להיפרד מורשבסקי לא מפתיעה כנראה איש בתעשיית המדיה. הספקולציות על עזיבתו נלחשו בתעשייה כבר תקופה ארוכה. אולם מקורבים לרשת העריכו כי הפרידה תתרחש לקראת חג הפסח ולא בעיתוי הנוכחי.

נראה כי גם ורשבסקי עצמו לא העריך כי הוא בסכנה כבר עתה; אומנם בינו לבין יו"ר רשת נדב טופולסקי קיימת מתיחות מקצועית כבר מספר חודשים, וטופולסקי נוטל חלק גדל והולך בניהול השוטף - לרבות החלשת גורמים המקורבים לוורשבסקי - ובכל זאת, מול טבלאות הרייטינג אפשר היה לפחות בשבועיים האחרונים לפלוט אנחת רווחה קלה: נתח הצפייה של רשת בשעות הפריים-טיים, שלא התקרב מאז המיזוג לרף ה-40%, עלה ל-42% - מה שהשפיע גם על נתוני החדשות, שהתאוששו מעט ועלו מנתח של 32% בחצי שנה האחרונה ל-34%.

אבל התוצאות מבחינת ורשבסקי מגיעות מאוחר מדי, ויותר מזה - בעיני בעלי המניות הן נתפסות כהישג טקטי ולא אסטרטגי. ורשבסקי זוכה להערכה על היכולות שלו להוביל קרבות הישרדות בזמן משבר, יש לו דימוי של אביר החדשות, שם, כך נראה, נמצאת התשוקה הגדולה שלו. אך בכל הקשור לחזון וליכולת להסתכל מחוץ לקופסה קדימה, בעלי המניות לא השתכנעו שהוא האדם הנכון לעת הזאת, ומכאן נובעת ההחלטה להיפרד.

גם מינויו של ורשבסקי הפתיע 

נזכיר כי בימי שיחות המיזוג ורשבסקי קיבל את תפקיד המנכ"ל בניגוד לכל ההערכות - אפילו אלה שלו עצמו. למעשה, עם היוודע דבר המיזוג, ורשבסקי כבר היה בדרכו החוצה ואפילו נפרד מהעובדים. בתעשייה סברו כי מי שיוביל את הערוץ הממוזג יהיה אבי צבי, אז מנכ"ל רשת במשך כמעט עשור והאיש שהוביל את הערוץ במהלך הדרך לפיצול ערוץ 2 ואת החודשים הראשונים שאחריו עד המיזוג. לצבי הייתה תפיסת עולם מסוימת לגבי המקום שאמור לתפוס הערוץ הממוזג, אך היא לא עלתה בקנה אחד עם ההשקעות שבעלי המניות היו מעוניינים להשקיע. בהמשך, כשהתהפך מאזן הכוחות, והתברר כי בעלי המניות של ערוץ עשר הם שיהיו בעלי השליטה, הוחלט כי מושכות הניהול יושמו בידי ורשבסקי, והמשימה המורכבת של הוצאת המיזוג מהכוח לפועל תוטל עליו.

כבר בחודשים הראשונים התברר כי מדובר במשימה מורכבת למדי מבחינה תפעולית, שכוללת את האתגרים הפיננסיים שעמדו בפני הערוץ החדש-ישן, הצורך לחבר שני ערוצים עם DNA שונה, ואת האתגר שבבחירת תוכן שיתחרה בקשת וחברת החדשות שלה. באותה עת קשת כבר הייתה למפלצת רייטינג והפכה למעשה למדורת השבט החדשה של מה שהיה פעם ערוץ 2.

עוד בשלבי המיזוג הסופיים שכרו בעלי המניות החדשים את דני כהן, לעבר בכיר ב-BBC, כיועץ. כהן - ויחד עמו נדב טופולסקי, בן-הטיפוחים של הבעלים לן בלווטניק שמונה בהמשך ליו"ר רשת - הפכו לדומיננטיים מאוד בניהול הערוץ. את טביעת האצבעות שלהם ניתן היה לראות כבר חודשים ספורים לאחר שהערוץ הממוזג יצא לדרך והתברר כי החדשות לא מספקות את ההישגים להם ציפו: בניגוד לדעתו של ורשבסקי, ולאחר שסירב ליישר קו עם הרוח החדשה שנשבה מצד בעלי המניות, "הובל" מנכ"ל חברת החדשות דאז גולן יוכפז החוצה, זמן קצר לאחר סיום מערכת הבחירות הראשונה.

ורשבסקי אומנם לא יכל למנוע את הפרידה מיוכפז, אך הוא הצליח לסייע במינוי המועמד המועדף עליו - ישראל טוויטו. בהמשך מונתה זיוית דוידוביץ' למנהלת התוכן של הערוץ, ולצידה יובל כהן.

ניתן היה לחשוב שההנהלה החדשה קנתה לעצמה זמן לחשוב. אבל בפועל בשבועות האחרונים כבר ניתן היה להבחין באי-שביעות-הרצון שמגיעה מצד בעלי המניות. למשל, הסמכויות של דוידוביץ' הוצרו, והאפשרות לעסוק בנושאים כספיים הועברה ממנה.

משימה קשה אפילו לבעלי ניסיון

כאמור, את מקומו של ורשבסקי צפוי לתפוס אבי בן טל, לשעבר מנכ"ל אתר ynet. בן טל נחשב לאחד מחלוצי תחום הדיגיטל בישראל וזוכה בשל כך להערכה רבה, אולם בכל הקשור לטלוויזיה הוא חסר ניסיון לחלוטין, ובחירתו משקפת אולי יותר מכל את הניסיון של בעלי המניות לחשוב מחוץ לקופסה, כמו גם את החיפוש אחרי חזון ואת הבנה שיש צורך לחזק באופן משמעותי את החיבור של הערוץ לעולם הדיגיטלי.

אם הפרידה מורשבסקי נתפסת לכתובת על הקיר, המינוי של בן טל למנכ"ל רשת 13 מתקבלת בענפי הפרסום והמדיה בהלם מוחלט: "טלוויזיה היא מקצוע", אומר שלא לייחוס בכיר בתעשייה, "ועם כל הכבוד לניסיון של בן טל בתחום הדיגיטל, המשימה שמוטלת עליו כעת היא בעשר דרגות יותר מכל דבר שהוא נדרש לעשות עד עתה. רשת היא משימה קשה אפילו לאנשי טלוויזיה מנוסים".

בן טל מזוהה עם הבנה בדיגיטל, ולא מן הנמנע שהוא מסמן את כוונת רשת ללכת להשקעות משמעותיות בתחום, ואולי אפילו חזרה לכוונה לקנות את אתר וואלה מבזק. לאור הכוונה של חדשות 12 להקים אתר חדשות בשם N12, כוונה כזו מקבלת משנה תוקף.

בן טל גם מזוהה עם יזמות עסקית ויכולת לייצר מקורות הכנסה חדשים. זה עבד מצוין ב-ynet, אולם צריך לזכור שטלוויזיה חיה לפי חוקים אחרים, ומוטלת עליה רגולציה שלא קיימת ברשת. ולא פחות חשוב: רשת היא בראש ובראשונה בית תוכן. ולפני שמחפשים דרכים יצירתיות כיצד להפיץ את התוכן, כדאי לפצח איזה תוכן הם יודעים לעשות ומה הם יודעים להביא לשולחן שלא קיים במקום אחר. אם זה לא יקרה, אין משמעות לכמה יזמות עסקית תהיה ואילו פלטפורמות יצליחו ליצור. קשת מצליחה בראש ובראשונה כי בקבוצה יודעים לייצר תוכן מצוין, וחדשות שהציבור רוצה לצרוך זה הבסיס, ההכרח. משם אפשר להתחיל לייצר יזמיות וערוצים.

השאיפות של בן טל לגדול אל מעבר למגבלות הרשת היו ידועות כבר בתקופתו בקבוצת "ידיעות אחרונות". את ynet הוא החל לנהל ב-2007, אך לקראת 2017 נראה היה כי הוא עומד להפוך להיות האיש החזק ביותר בקבוצה פרט למו"ל ארנון (נוני) מוזס, כאשר לאחר קרבות פנימיים הוחלט להפקיד בידיו את ניהול הקבוצה כולה ולמנות אותו למנכ"ל במקום ינון אנגל.

במסגרת תפקידו אמור היה בן טל להכין תוכנית המתייחסת לכלל קבוצת "ידיעות אחרונות" - דיגיטל ופרינט, שתכלול העברת המיקוד לעולמות הדיגיטל. זה אתגר מורכב המזכיר לא מעט את האתגרים עימם מתמודדת גם רשת. במקרה של "ידיעות אחרונות", האתגר לא הסתיים בהצלחה רבה: יצירת סינרגיה בין זרוע הדיגיטל לזרוע הפרינט דרשה שינויים מרחיקי לכת שהמו"ל מוזס לא היה מוכן ללכת אליהם.

כשבן טל הבין שאין סיכוי שהתוכניות שלו ייושמו, הוא חזר בו מהסכמתו להתמנות למנכ"ל הקבוצה ונשא בתפקיד מנכ"ל ynet בלבד. מאותו רגע היה ברור לכולם כי שעון החול התהפך, והזמן של בן טל ב"ידיעות אחרונות" הולך ומתקצר. ובכל זאת הוא נשאר בקבוצה יותר זמן ממה שהעריכו.

הסיבה לכך לא הייתה כספית: לבן טל כבר היו בשלב הזה השקעות בנדל"ן שאמורות היו לייצר לו שקט במישור הזה, ולדברי בכיר בתעשייה, "לוותר על ניהול של אתר כמו ynet אינו דבר של מה בכך - הרבה כוח, הרבה עניין, וכל זמן שאפשר היה למשוך, בן טל משך".

אך לפני חודשים אחדים כהונתו של בן טל ב-ynet הגיעה אל קיצה. בין הצדדים לא נרשמה פרידה יפה: ויכוח כספי עם מוזס גרם לבן טל ללכת עד הסוף עם מהלך שכבר ביצע מספר פעמים לפני כן - להתפטר, אך הפעם באופן סופי.

נערכים לקרב סכינים בהנהלה

כניסתו של בן טל לרשת צפויה לטלטל את הערוץ שממילא התמודד השנה עם אתגרים קשים מחדש. החלפה של מנכ"ל היא תמיד אקט טראומטי, בוודאי כשמדובר בגוף שעבר תהליך של מיזוג רק לפני שנה, ושחלק מהעובדים בו נדרשו להתרגל רק לפני זמן מה מפרידה מהנהלה קודמת ומכניסה של הנהלה חדשה.

ברשת מנסים היום לשדר קולות של יציבות, אך ברור מאליו שכבר בחודשים הקרובים צפוי להתרחש קרב סכינים של ממש בהנהלה: די אם נזכיר כי המשנה למנכ"ל של היום, ציון פרץ, האחראי על כל הצד המסחרי של הערוץ, הוא "הנמסיס" של בן טל בקבוצת "ידיעות אחרונות". פרץ היה משנה למנכ"ל העיתון, ובינו לבין בן טל התחולל קרב עקוב מדם על הובלת הקבוצה. בסופו של דבר, כשהפור נפל לטובת בן טל, עזב פרץ את ynet וזמן קצר לאחר מכן הצטרף לערוץ עשר (שבהמשך כאמור התמזג עם רשת). עתה הוא ייאלץ להתמודד עם האדם שבדיוק בגללו עזב. יש להניח כי ברשת יפעילו לחץ על פרץ כדי שיישאר מספר חודשים, אבל הסיכוי שיישאר שם לטווח ארוך אינו גבוה.

סביר גם שזיוית דוידוביץ' ויובל כהן, שהולכים עם ורשבסקי עוד מימיו בערוץ עשר, לא יישארו לאורך זמן. כאמור, טופולסקי ממילא מצר את צעדיהם בשבועות האחרונים, וללא המטרייה של ורשבסקי גם הסיכוי שיישארו איננו גבוה.

צריך לזכור כי בין ביצועי התוכניות בפריים-טיים לביצועי החדשות יש קשר הדוק. הימים האחרונים מוכיחים שוב כי המשקולת הכבדה ביותר של רשת היא בתוכניות הפרה-פריים, חלק שקשור גם לרשת עצמה אך גם לחברת החדשות, ולכן לא מן הנמנע שגם בחברת החדשות יהיו מי שישלמו את המחיר.

בשורה התחתונה, החלפת המנכ"ל ברשת פותחת סימני שאלה רבים. עד כמה יישאר טופולסקי מעורב, האם יינתן לבן טל חופש פעולה, ואם כן - האם הוא בכלל יודע כיצד לנצל אותו. מי יהיו אנשי המפתח תחת המנכ"ל החדש, תוך כמה זמן הם יגויסו, והאם יהיה להם פתרון שונה מזה שמונח כעת על השולחן באשר למקום שאליו יש לקחת את רשת.

ובאשר למנכ"ל החדש - אין ספק כי הבחירה בבן טל היא הימור. ההיסטוריה הוכיחה בעבר כי טלוויזיה היא מקצוע, ושכדי לנהל תוכן - בוודאי תוכן טלוויזיוני - לא מספיק להיות רק מנהל. אבל לזכותו של בן טל משחקים מספר דברים: העבודה מול בעל מניות דומיננטי מוכרת לו; בתפקידו כמנכ"ל ynet הוא עבד בהצלחה תחת מו"ל דומיננטי ומורכב במיוחד, ואם הצליח לחיות בשלום יחסי עם מוזס, ייתכן שיצליח להתמודד היטב עם טופולסקי, שכנראה התאהב בטלוויזיה, אבל בכל זאת הוא בראש ובראשונה איש עסקים.

לזכותו תעמוד גם העובדה שכמוהו - רשת נתפסת כאנדרדוג. ולכן, אם יצליח, הוא ייחשב לקוסם. ואם ייכשל? ובכן, ממילא כבר היום רשת נמצאת במקום קשה, כך שלא כל האחריות לכישלון, אם יתרחש, תהיה רשומה על שמו.

נראה כי בן טל מודע לכך שבענף חוששים שהתפקיד גדול עליו, והוא מגיע רעב ונחוש להצליח. האם הניסיון שלו בדיגיטל יחד עם הרעב להצלחה יספיקו כדי להתוות לרשת נתיב חדש? ימים יגידו.

עוד כתבות

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל