גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"פעולות של הזרקות, מילוי ובוטוקס עלו במאות אחוזים בעשור האחרון"

פרופ' אייל גור, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב, חושף את מאחורי הקלעים של תעשיית הטיפולים האסתטיים: "אנשים באים עם תמונה של אייקון תרבותי, ואתה מבין שאתה בעסק-ביש" ● אנשים שנהנים בעבודה, מדור מיוחד

פרופ’ אייל גור, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב / צילום: איל יצהר, גלובס
פרופ’ אייל גור, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב / צילום: איל יצהר, גלובס

ענף האסתטיקה העולמי מגלגל מיליארדי שקלים בשנה במרדף אחר היופי המושלם. גם לקרדשיאנס יש יד בדבר. ומה עם פיקוח?

פרופ' אייל גור (60), מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב ומנהל מרפאת בוטיק פרימיום ברמת החייל, מתייחס למאחורי הקלעים של תעשיית הטיפולים האסתטיים. 

הזירה

"הפעולות העיקריות המבוצעות במרפאה בקטגוריה הכירורגית הן של מתיחות פנים וצוואר, הרמות עפעפיים, הגדלה, הרמה והקטנת שדיים, מתיחות בטן, ירכיים וזרועות. בתחום שאינו כירורגי נעשים טיפולים להצערת העור, הזרקות חומרי מילוי ובוטוקס. כמנהל מחלקה בבית חולים, העבודה היומיומית נחלקת בין עבודה כירורגית וטיפול בחולים לבין ניהול צוות של 25 רופאים וכ-20 אחיות במחלקה של 24 מטופלים".

"בחלק הרפואי אני כירורג פלסטי עם תת התמחות במיקרו-כירורגיה, כלומר ניתוחי שחזור של הפנים והגוף. מיקרו-כירורגיה היא היכולת לחבר כלי דם ועצבים זעירים (קטנים מ-1 מ"מ). יכולת זו מאפשרת לקחת רקמות מגוף האדם במקום שבו הן נחוצות פחות למקום חדש שזקוק לשחזור על מנת לשפר תפקוד ואסתטיקה של איבר בלי להקריב תיפקוד או אסתטיקה של האזור התורם. אני המומחה היחיד בארץ עם שם בינלאומי בתחום ניתוחים לשיתוק הפנים - תחום שעוסק בהחזרת תנועה וחיוך לפנים משותקות".

השוק הישראלי:

"דומה לשוק האמריקאי בפעילויות כירורגיות, כמובן בפרופורציה לגודל האוכלוסייה. לפני 15 שנים התמקדתי בעיקר בכירורגיה וכיום נתח גדול מופנה לפעילות שאיננה כירורגית (טיפולים להצערת עור הפנים והזרקות חומרי מילוי ובוטוקס), בהתאם לטרנד העולמי של ניסיונות חיפוש טיפולים שאינם חודרניים שמיועד גם לנשים שעברו ניתוח. בחברה המודרנית חלו כמה תהליכים שמשפיעים על מודל היופי והניסיון לשפרו: יש יותר זמן פנוי, יש יותר כסף להשקיע והמדיה הכתובה המצולמת והדיגיטלית שבונה נורמות, אופנות ודמויות לחיקוי. הציבור משוכנע שאדם שנראה צעיר יותר, יפה יותר, וספורטיבי יותר הוא מצליח יותר וזה בקרב גברים ונשים כאחד. יש עלייה עצומה בחיפוש ובהשקעה גופנית וכספית בשיפור המראה החיצוני. גודל האוכלוסייה המבקש לשפר את המראה החיצוני עולה מדי שנה. פעולות של הזרקות, מילוי ובוטוקס עלו במאות אחוזים בעשור האחרון. 95% מהפונים הן נשים. 5% גברים. זה גידול דרמטי, לפני עשור היחס היה 99% לעומת 1%".

"האני מאמין שלי הוא לטפח תפיסה לפיה המדיה לא קובעת את מטרת הטיפול ואת אידיאל היופי, אלא הצורך לספק תחושת התחדשות ורעננות מבלי ולחקות אייקונים כמו האחיות קרדשיאנס. המטרה היא לשמר את טבעיות מבנה הגוף והפנים ולהצעיר אותם. יש אנשים שתופסים את עצמם כמעוותים וכמכוערים באופן שונה לגמרי ממה שאנחנו רואים אותם. קשה לומר להם שמה שהם זקוקים לו זה טיפול פסיכולוגי ולא אסתטי. לאדם כזה שבה לפעמים עם דרישות מופרכות אני אומר שאני לא חושב שניתוח הוא הדבר הנכון ושאם הוא ילך למנתח אחר שיעשה את מה שהוא מבקש הוא עלול להסתבך. שידע שזה הליך שהוא אל-חזור. קורים דברים כאלה. אנשים באים עם תמונה של אייקון תרבותי, ואתה מבין שאתה בעסק-ביש, ומה שצריך לעשות זה לדחות את המטופל בלי לפגוע בו".

"יש דפוס של מראה אחיד לנשים שאני לא אוהב. אני מנסה להניא נשים שמגיעות אליי להיכנע לדפוס הזה של הגדלת עצמות הלחיים, ניפוח שפתיים ולהרים את זוויות הגבות. אני אומר להן שזה שיווק של המדיה ושזה לא בהכרח יפה. יש כאלה שלא תעשנה אצלי את הטיפולים בגלל זה וילכו למישהו שמה שמעניין אותו זה רק הכסף".

החיים עצמם:

"ככל שהדרישה לשיפור אסתטי עולה וככל שיותר כספים מושקעים בתחום זה, יותר בעלי מקצועות רפואיים ושאינם רפואיים נכנסים לתחום. צצים עוד ועוד מטפלים ללא הכשרה מקצועית שפוגעים באופן ישיר בציבור. לא מעט מטופלות מגיעות אליי לתיקונים, חלקן שוקלות להגיש תביעות נגד חובבנים שהשחיתו להם את הפנים או איזורי גוף אחרים. יש טעויות שלעיתים קשה לתקן. כל אלה מובילים לתחרות גדולה ולהורדת מחירים. כאיש מקצוע שעבר 7 שנים בבית ספר לרפואה, 6 שנות התמחות, 3 שנות תת התמחות ועוד 20 שנות ניסיון במרפאה, אני לא נכנע לתהליכים כאלה. הליך כירורגי או קוסמטי אצל רופא מומחה עם ידע וניסיון שווה את המחיר היקר ואין להשוות את זה למחיר המגוחך שדורשים מכונים המעסיקים טכנאים, רופאים כלליים ורופאי שיניים".

הצרכן הישראלי:

"צרכן חוקר שמגיע מוכן לפגישה ויודע מי אתה ובמי טיפלת, והכי חשוב האם ניתן לסמוך עליך. הצרכן הישראלי יודע להגן על עצמו ומוכן לשלם עבור איכות שאיננה המונית. בשונה מהצרכנים בארה"ב וקנדה, שם שהיתי מספר שנים, הישראלי יודע לשאול שאלות נכונות וגם על סיבוכים. הוא חשדן ומתייעץ ונסמך על הקהילה סביבו שכבר עברה ניתוחים. המטופל האמריקאי והקנדי אומר 'אמן' על כל מה שהרופא המומחה אומר מבלי לשאול שאלות. אני בעד הגישה של לשאול שאלות. רופא הוא לא אלוהים וכל שאלה וחקירה היא במקום, גם אם יש תחושה שעלולים לפגוע באגו של הרופא כששואלים למשל כמה שנות ניסיון יש לך וכמה מקרים כאלה ניתחת".

מהלך שיווקי שאתה גאה בו:

"זה מהלך שיווקי ללא כוונה שיווקית. זה היה ראיון אישי, חושפני ורגיש בתוכנית של רינו צרור לפני שנים. עד היום מרגש אותי כשמטופלת נכנסת אליי למרפאה ואומרת שהיא תניח רק לי לנתח אותה אחרי שצפתה בראיון הזה. מהלך דומה קרה בעקבות ראיון שהענקתי לפני שנים לניוזוויק האמריקאי. כתבת העיתון סימנה אותי, בין אם בצדק ובין אם לאו, כאחד מעשרת המיקרו-כירורגים הטובים בעולם. הייתי אז מנתח צעיר לא חשבתי שאירוע בקנה מידה כל כך גדול יכול לקרות לי וההצלחה שהגיעה בעקבות כתבה זו היתה יוצאת דופן. שתי הכתבות לא היו יוזמה שלי או של אנשי היח"צ, והן קידמו לי את הקריירה באופן עצום".

מהלך שיווקי שהיית רוצה למחוק:

"כאשר לא הדרכתי נכון את אנשי הצוות שעובדים איתי ואחד מהם החל להשתמש בביטויים כמו 'אם תעברי את הפרוצדורה המסוימת הזו, את תראי מדהימה, תהיי WOW, את תראי צעירה ב 10 שנים'. אז הרגשתי שאני מוכר חלומות באוויר. התביישתי בשיווק אגרסיבי ולא אתי כזה. שיניתי את שפת המסרים במרפאה".

מה שקורה עכשיו:

"מטופלות בגילאים 18 עד 30 מתמקדות בעיקר בניתוחי הגדלה, הקטנה והרמת שדיים, בגילאי 30-55 מבקשות טיפולים לשיפור עור הפנים בטכנולוגיות שונות וניתוחי מתיחת בטן ושאיבות שומן. נשים בגיל 55 פלוס מתמקדות בניתוחי פנים וצוואר. הגברים מתמקדים בעיקר בניתוחי עפעפיים, הקטנת שדיים ומתיחות פנים. אני לא פועל בשיטה של מבצעים או של הצגת תמונות של 'לפני' ו'אחרי'. זה מזנה את המקצוע. אם מטופלת תרצה לראות דוגמאות זה יהיה בארבע עיניים, של נשים שמוכנות להיחשף. אין לי סידורים יזומים עם ידוענים. אם מישהי מפורסמת רוצה להגיד שאני ניתחתי אותה או טיפלתי בה זו זכותה וזה ממלא אותי בגאווה, אבל אני לא אשתמש בזה או יוזם את זה".

פוליטי

עד כמה הרגולציה מחמירה והאם רופאי שיניים יכולים להזריק בוטוקס?

"יש כל הזמן דיונים ציבוריים ודיונים של רשויות הבריאות אבל אני לא יכול להגיד שיש רגולציה מחמירה. אני לא מכיר רגולציה שאוסרת אפילו על רופא כללי לעשות טיפולים. אפילו רופא לפני תת התמחות יכול. אם הנושא הזה יגיע חלילה לבית משפט אז יבדקו את חשיבות ההכשרה. יש פה הפקרה של הציבור. האבסורד הוא שגם אני כמנתח יכול להיכנס לניתוח מוח למרות שלא עברתי שום הכשרה לזה. אם הניתוח יצליח איש לא יידע מזה, אם הוא יכשל סביר שבבית משפט אכנס לכלא. בתחום הזריקות אם נוצר נזק הוא רק אסתטי ולפעמים בר תיקון ולכן זה תחום מעורפל ברגולוציה".

אישי

דמות מודל לחיים: "ד"ר Per Heden כירורג פלסטי בולט משבדיה. הוא חבר קרוב, מנתח מבריק וחדשני, סקרן, אמין ומדוייק, אנושי וחם עם מחשבה עסקית בריאה".

פריט שתמיד לוקח איתי בתיק: "חמסה מעוטרת מנחושת, עבודת יד מתימן, שניתנה לי במתנה לפני 30 שנה על ידי אישה מאוד יקרה לליבי".

הגלגול: מה שפתח לי דלתות מבחינה מקצועית והביא להצלחתי כמנתח בתחום האסתטיקה זו היכולת המיקרו-כירורגית שלי. היא העניקה לי ייחודיות בפעולות שמנתחים אחרים לא יכלו לעשות ויכולת לבצע עבודה מאוד עדינה באזורי גוף רגישים עם סיכוי לפגוע למשל בעצבי הפנים. הבחירה בכירורגיה פלסטית הגיע מזה שתמיד אהבתי ביולוגיה. ברבות השנים למדתי רפואה ומצאתי את עצמי יותר ויותר מתעניין באמנות. בבית ספר לרפואה התחלתי לפסל. במסגרת לימודי הגעתי לרוטציה במחלקה לכירורגיה פלסטית והבנתי שכאן אני מוצא את השילוב המושלם בין רפואה לאמנות ולפיסול.

על רגל אחת

תפקיד: מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית המרכז הרפואי תל אביב (איכילוב) ומנהל מרפאת בוטיק פרימיום ברמת החייל
גיל: 60
מגורים: תל אביב
מצב משפחתי: גרוש, בזוגיות עם אוסי הלל ואב ל־3 ילדים

המספרים מדברים

עלות טיפול במרפאה: 80,000־1,000 שקל. הקמתי את המרפאה הפרטית בשנת 2000. יש לי 6 עובדים מקצועיים שמלווים אותי שנים רבות.

מדי שבוע: מנתח 6 ניתוחי מתיחת פנים ועפעפיים, 4 ניתוחי שד, 4 ניתוחי בטן זרועות וירכיים, עושה כ־30 הזרקות, כ־10 טיפולי הצערת פנים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף