גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה יישאר פתוח, למי מותר לצאת ולאן: "גלובס" עושה סדר בהנחיות החדשות

האם מותר לצאת מהבית כדי לבצע פעילות גופנית או אפילו סתם כדי לנשום אוויר, מה לגבי הצטיידות במזון ובתרופות, האם התחבורה הציבורית והמשלוחים יוסיפו לפעול, ומי יאכוף את המגבלות וכיצד? ● יועמ"ש משרד הבריאות עו"ד אורי שוורץ: "אנחנו רוצים לשדר לציבור מסר לגבי עד כמה המצב רציני"

משטרת ישראל בפעילות לאכיפת צו בריאות / צילום: דוברות המשטרה
משטרת ישראל בפעילות לאכיפת צו בריאות / צילום: דוברות המשטרה

הממשלה אישרה היום (ד') הגבלות תנועה נוספות שייכנסו לתוקף הערב, במטרה לצמצם את סכנת ההתפשטות של נגיף הקורונה. השינויים המרכזיים הם הטלת מגבלות נוספות על היכולת של הציבור לצאת מן הבית. ביטול של כמה מהחלופות - תפילה כבר לא תתקיים בבית כנסת אלא רק בשטח פתוח וקבוצות של עשרה, ביטול האפשרות לפעילויות ספורט, הגבלה משמעותית על התחבורה הציבורית, מעבר מסיבי ודחיפה של הציבור לרכישה מקוונת. בנוסף, תוקנו הוראות בנוגע לילדים להורים גרושים ומתן אפשרות לעובדים בעבודות חיוניות להשאיר את הילדים במסגרות. מה יישאר פתוח, למי מותר לצאת לעבודה, ומה לגבי פעילות גופנית? "גלובס" עושה סדר, ועו"ד אורי שוורץ, יועמ"ש משרד הבריאות, עונה על השאלות המתעוררות בשל השינויים.

● האם מותר לצאת מהבית כדי לבצע פעילות גופנית או אפילו סתם כדי לנשום אוויר?

בנושא זה ההגבלות הוחמרו מאוד. אם לפי ההנחיות הקודמות מותר היה לבצע פעילות גופנית בחוץ, כעת היציאה מהבית תוגבל לאדם יחיד או אנשים המתגוררים באותו הבית, לכל היותר למרחק של מאה מטרים מביתם. בנוסף, מותרת העברה של קטין שההורה האחראי עליו נדרש לצאת לצורך חיוני ואין במקום המגורים אחראי שניתן להשאיר את הקטין בהשגחתו. מעבר לתקנות האמורות, משרד הבריאות מבקש מאוכלוסיית בני ה-60 ומעלה, בדגש על קשישים ואוכלוסיות בסיכון, להישאר בבתים ולא להסתכן ביציאה למרחב.

לגבי השאלה אם ניתן ללכת לפארק הסמוך לבית, אמר שוורץ כי "אם הוא מצוי 100 מטרים מהבית, כן".

● מה לגבי הצטיידות במזון ובתרופות?

חנויות מזון ותרופות יישארו פתוחות, והיציאה מהבית תותר למטרת הצטיידות. ניתן יהיה לצאת מהבית גם לקבלת טיפול רפואי או תרומת דם, ובאם ישנו צורך לסייע לאדם אחר עם קושי או מצוקה.

● האם מותר להגיע לרופא משפחה?

עו"ד שוורץ אמר כי "אנחנו בוחנים את העניין, והחלטנו בשלב זה לא להגביל. אנחנו שוקלים להטיל מגבלות על הטיפולים הרפואיים שניתן לתת בתקופה הזו. למשל - ניתוחים לא הכרחיים דוגמת ניתוחים פלסטיים. ניתוחים לא הכרחיים יכולים גם להסתיים באשפוז בבית חולים, וכל מיטה יקרה כרגע".

● האם שעות הפעילות של חנויות לממכר מזון יתארכו?

עו"ד שוורץ הסביר כי "זה לא בסמכות משרד הבריאות ומדובר בהחלטה של החנויות עצמן".

● מה לגבי בתי כנסת?

בתי הכנסת ייסגרו, אך תותר תפילה במקום פתוח. כמוכן, יציאה מהבית תותר לחתונה, הלוויה או ברית, ככל שהפעילות מתקיימת במקום פתוח ומספר המשתתפים בו אינו עולה על 10. על האנשים בפעילויות אלו לשמור על מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם. בנוסף, תותר יציאה של אישה לטבילה במקווה, בתיאום מראש של מועד ההגעה.

חתונות ובריתות לא תמיד מתקיימות באוויר הפתוח. כמה אנשים יכולים להיות בכל אירוע?

"בתפילה לא יותר לשתף יותר מעשרה אנשים. גם חתונות ובריתות יאלצו להצטמצם - יש אי בהירות עדיין לגבי מה שהוחלט בישיבת הממשלה, ואנחנו לא יודעים עדיין לומר מה תהיה המגבלה, כאשר בחתונות נדרשים למשל עשרה גברים למניין", הסביר עו"ד שוורץ.

בניגוד לתפילות של 10 אנשים, למה אי אפשר לעשות ספורט, עשרה אנשים, במרחק של 2 מטרים אחד מהשני?

"זו נקודה רגישה, מאד הצטערתי לשמוע על עניין הספורט. הכלל הגורף הוא לצמצם, לצמצם, לצמצם. הרבה פעמים אנשים מתרחקים מהבית כשהם עושים ספורט, קשה להם לשמור על מרחק מאנשים אחרים שנמצאים בסביבה, ועלולות להיווצר התקהלויות. בתפילות אנשים הם סטטיים יותר ואפשר לשמור על מרווח של 2 מטרים. סגירת בתי הכנסת היא מגבלה משמעותית. תפילה היא אחת הנסיבות שהממשלה החליטה להחריג".

האם קבוצה של עשרה אנשים יכולים לעשות יוגה, למשל, ליד הבית במרווח של 2 מטרים אחד מהשני?

"לא מותרת התקהלות בשלב הזה בשום מקרה, מלבד המקרים שהוגדרו. כלומר, זה אסור".

● הישיבה במסעדות אסורה, אבל מה עם משלוחים ואיסוף עצמי?

משלוחי האוכל יימשכו בשלב זה אך אפשרות האיסוף העצמי תיאסר. השליחים יחויבו להשאיר את ההזמנה מחוץ לדלת ולא לבוא במגע עם המזמין.

● אילו שינויים חלו בנוגע ליציאה לעבודה?

בנושא זה אין הגבלות חדשות. מקומות העבודה יישארו פתוחים תחת מגבלות, אבל מקומות העבודה ייאלצו לחייב את הבאים בשעריהם למדוד חום טרם כניסתם, ולוודא שחום הגוף איננו עולה על 38 מעלות צלזיוס. במקומות עבודה שמוגדרים חיוניים, העבודה תימשך כרגיל.

● אילו שירותים מורשים להמשיך לפעול?

יורשו לפעול שירותי משלוחים למזון, עיתונים וכן שירותים חיוניים לתחזוקת הבית, מוצרי חשמל, מוצרי ושירותי תקשורת ואביזרים רפואיים. מכירה מקוונת עם משלוח מותרת לכל סוגי המוצרים, וכאמור - על השליח להניח את המשלוח מחוץ לפתח בית המגורים.

● האם חנויות בגדים ממשיכות לפעול?

"בחנויות מקוונות ניתן להזמין הכל - לרבות בגדים. החנויות הפיזיות ייסגרו", ציין עו"ד שוורץ.

● האם לילדים להורים גרושים מותר לעבור בין שני הבתים?

מותרת העברה של קטין, שהוריו חיים בנפרד, מביתו של הורה אחד לביתו של ההורה השני.

● האם בני זוג שלא גרים באותו הבית, יכולים לעבור בין הבתים?

"בני זוג שלא גרים באותו בית - לא יכולים להתראות. כל אחד צריך להיות בבית שלו", אמר עו"ד שוורץ.

● מה לגבי חיות המחמד?

יציאה לטיול עם חיית המחמד מותרת. שירותי הרפואה הווטרינרים ימשיכו לפעול שכן הם שירותים חיוניים, וחנויות המזון לבעלי החיים ימשיכו לפעול במתכונת של משלוחים.

"כמובן שאפשר להוציא את הכלב לטיול, במרחק של עד 100 מטרים", אמר עו"ד שוורץ. "רכישת מזון לבעלי חיים תותר במשלוחים, ובמידת הצורך גם טיפול רפואי יתאפשר, שכן השירותים הווטרינריים הינם שירותים חיוניים".

● מה יקרה לתחבורה הציבורית?

התחבורה הציבורית תצומצם מאוד, לכדי 25% מפעילותה הנוכחית, כך שתאפשר רק לעובדים חיוניים להגיע לעבודתם. הממשלה קוראת לציבור שלא להשתמש בה אלא אם אין שום ברירה אחרת, ורק למטרות שלשמן קיים היתר יציאה מהבית בהתאם לתקנות החדשות. מוניות ימשיכו לפעול, אך הנסיעה בהן תוגבל לנוסע אחד בלבד אלא במקרים שבהם נדרש ליווי לטיפול רפואי. בכל מקרה הנוסעים יחויבו לשבת במושב האחורי ולפתוח חלונות. גם הסעות לעובדים במקומות עבודה שמוגדרים חיוניים יורשו לפעול.

לגבי אלו קווים יפעלו, אמר עו"ד שוורץ כי  "התקנות מסמיכות את שר התחבורה לקבוע את ההוראות בנושא הזה. התקנות ייכנסו לתוקף אחר הצהריים ובסמוך יצומצמו הקווים".

● האם נהיה זכאים להחזר כספי על סכום החופשי-חודשי שנטען על כרטיס הרב-קו?

לפי הרשות לתחבורה ציבורית, "חוזי החופשי-החודשי נרכשו בתחילת החודש והשימוש נעשה בהם עד לאמצע החודש. נושא הפיצוי טרם נידון, והוא יעלה לדיון בתום המשבר כחלק ממדיניות הממשלה הכוללת. כך נכון הדבר גם לגבי סטודנטים שרכשו מנויים סמסטריאליים ושנתיים. ציבור הנוסעים נדרש להתאזר בסבלנות, ולא להשתמש בימים אלו בתחבורה הציבורית שלא לצורך. בהמשך תצא הודעה לציבור על ההחלטות בנושא רוכשי המינויים התקופתיים בכרטיס הרב-קו, על כן אנו מבקשים שלא להגיע לעמדות השירות על מנת לקבל פיצוי".

● מותר להמשיך ללכת לעבודה?

ההנחיות לגבי הליכה לעבודה נותרו בעינן. זולת מקומות עבודה שמוגדרים חיוניים, רק 30% מהעובדים רשאים להגיע למקום העבודה. במשרד הבריאות ממליצים לאפשר עבודה מהבית ככל האפשר. על המעסיק לצייד את עובדיו באישור העסקה הכולל את שם המעסיק, מספר הח.פ, מען המעסיק, מען מקום העבודה, שם העובד ומספר זהותו, שעות העבודה ומקום ביצוען.

"כרגע, למיטב הבנתי אין מגבלה נוספת על מקומות עבודה, אבל התקנות האלו ייבחנו בקרוב שוב", הסביר עו"ד שוורץ. "המטרה היא לצמצם יציאה של אנשים מהבית רק למטרות הכרחיות".

● התנדבות לצרכים חיוניים, כמו חלוקת מזון לקשישים, מותרת?

"כשהגדרנו עבודה, כללנו גם התנדבות, ולכן היא מותרת בשלב הזה", ציין עו"ד שוורץ.

● מי יאכוף את המגבלות וכיצד?

המשטרה היא זו שתוודא שההנחיות נאכפות באמצעות מתן קנסות ובמקרים חריגים אף באמצעות מאסר של עד שישה חודשים. בנוסף, פקחים עירוניים יוכלו גם כן לאכוף סגירה של בתי עסק שיפרו את הנחיות משרד הבריאות.

"בסיבוב הקודם הסעיף היחיד שהוגדר כעבירה פלילית הוא סגירת העסקים, כעת גם היציאה מהבית שלא לפי ההגבלות הינה עבירה. האכיפה היא לא מטרה בפני עצמה. אנחנו רוצים לשדר לציבור מסר לגבי עד כמה המצב רציני ולהסביר שהם צריכים להישמע להוראות", הבהיר עו"ד שוורץ. "אף אחד לא יחטוף קנס על זה שהוא היה 150 מטר מהבית. המרחק הזה נועד לסמן גבולות גזרה. אם ימצאו אותך במרחק גדול מהבית, תקבל קנס". 

● בתי המשפט והכנסת יוכפפו גם הם למגבלות החדשות?

לא. הכללים החדשים לא יחולו על משכן הכנסת ועל בתי המשפט, והליכים משפטיים ימשיכו להתקיים.

● האם מותר להפגין?

כן, אך יש לשמור על מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם.

● האם אדם שצריך לעבור דירה יכול לעשות את זה כעת?

עו"ד שוורץ: "לא, זו לא אחת המגבלות שאפשרנו. מובילים נכנסים ויוצאים מבית לבית וזה לא משהו שאפשרי כרגע".

● האם ניתן יהיה לחגוג את חג הפסח?

"אנשים יצטרכו לבלות את חג הפסח עם המשפחה הגרעינית המצומצמת שלהם, ויש אנשים שיאלצו לבלות את חג הפסח לבד. המגבלות על נסיעה של שני אנשים ברכב תקפות גם במקרה הזה", אמר עו"ד שוורץ.

● עד מתי ההגבלות החמורות יישארו בתוקפן?

נכון לעכשיו התקנות הללו בתוקף למשך שבעה ימים. 

האם הצו עשוי להתארך לאחר תפוגתו בעוד שבוע?

עו"ד שוורץ אמר כי "זה לא יהיה הימור פרוע מדי לחשוב שהזמן הזה לא יספיק ושהצו יתארך. נבדוק את עצמנו בכל שבעה ימים, כדי להחליט האם צריך להחמיר או להקל. עוצמת הפגיעה בזכויות אדם, מחייבת אותנו לבדוק את עצמנו בכל זמן קצר".

האם מופעל מצד ליצמן לחץ שאיננו נסמך של שיקולים רפואיים מקצועיים, ובכך מתקבלות החלטות שמנוגדות לאינטרס הרפואי?

"יעקב ליצמן הוא שר הבריאות. בתור שר הבריאות הוא מופקד על מדיניות המשרד ותפקידו הוא להיות מעורב. הדיאלוג שלי מולו הוא מקצועי לחלוטין. הוא רצה להחמיר את הקו עוד לפני כן".

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"