גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נכנסו לכושר מוקדם מדי: המוסדיים שרכשו מניות הולמס פלייס רגע לפני פרוץ המשבר

חודשים ספורים לפני שנסגרו מועדוני הכושר של הולמס פלייס בשל וירוס הקורונה, מכרה פועלים שוקי הון את החזקותיה בחברה לכמה גופים מוסדיים תמורת כ-40 מיליון שקל ● מאז צנחה מניית החברה בכ-40%

מועדון הולמס פלייס בחדרה / צילום: מצגת החברה
מועדון הולמס פלייס בחדרה / צילום: מצגת החברה

כחלק מהפגיעה הרוחבית בתרבות הפנאי בישראל, בעקבות "בהלת הקורונה", הופסקה לחלוטין גם פעילותם של מועדוני הכושר ברחבי המדינה. מובילת הענף ונציגתו בבורסה,  רשת הולמס פלייס, הודיעה כבר לפני יותר מחודש על סגירת הפעילות והוצאת עובדיה לחופשה ללא תשלום (חל"ת).

הפגיעה הדרמטית בפעילותה וחוסר הוודאות לגבי חזרתה של הולמס פלייס לשגרה, באה לידי ביטוי בצניחה של כ-40% במניית החברה מתחילת השנה, למחיר המשקף כיום לחברה שווי שוק שנע סביב 200 מיליון שקל.

מי שניצלה שעת כושר מוקדמת כדי להיפרד מהחזקותיה בחברה, רגע לפני פרוץ המשבר והירידות החדות במניה, הייתה פועלים שוקי הון - זרוע ההשקעות של בנק הפועלים - שמימשה בסוף 2019 את מניותיה בהולמס פלייס, בעסקה שתמורתה הכוללת הסתכמה בכ-39 מיליון שקל. העיתוי שבו בוצע אותו מימוש, נראה כיום אופטימלי.

מכירת כ-11.5% מהונה של הולמס פלייס, שנעשתה מחוץ לבורסה בדצמבר האחרון, בוצעה אחרי קפיצה שנתית של קרוב ל-40% שהציגה המניה, ולפי מחיר מניה של כ-4.5 שקלים - גבוה בכ-60% מערכה הנוכחי (העומד על פחות מ-3 שקלים). 

ירדה 35% מאז ההנפקה ב-2017

אגב, מחיר השיא של מניית הולמס פלייס, קצת יותר מ-5 שקלים, נרשם בתחילת 2018, ימים ספורים לאחר שהמניה התחילה להיסחר בבורסת תל-אביב. בסך-הכול, מאז הנפקתה בסוף 2017, איבדה מניית הולמס פלייס  כ-35% מערכה.

בעוד שמכירת המניות על-ידי פועלים שוקי הון היוותה סיכום השקעה מוצלחת בהולמס פלייס, עם רווח מוערך של כ-14 מיליון שקל על השקעה שבוצעה במהלך  2016 (עוד לפני ההנפקה), הרי שמצד הרוכשים התמונה הפוכה. עבור אלה, ובעיקר חברת הביטוח הפניקס, ההשקעה בהולמס פלייס משקפת בשלב הנוכחי הפסד "על הנייר" של עשרות אחוזים, כשסך שווי ההחזקה שמכרה פועלים שוקי הון התכווץ בתוך ארבעה חודשים בכ-15 מיליון שקל, לשווי של לפחות מ-25 מיליון שקל כיום.

הפניקס השקיעה קרוב ל-30 מיליון שקל ברכישת עיקר מניות פועלים שוקי הון, והפכה לבעלת עניין בהולמס פלייס, עם החזקה של קרוב ל-9%, ששוויה כיום עומד על פחות מ-20 מיליון שקל - מה שמשקף לחברת הביטוח הפסד "על הנייר" של כ-10 מיליון שקל.

מלבד הפניקס, כמה גופים נוספים לקחו חלק ברכישה, ובהם, ככל הידוע, בית ההשקעות מור, שהשקיע כמה מיליוני שקלים במניות חברת חדרי הכושר, אבל לא נהפך לבעל עניין בה, כך שלא מן הנמנע שעוד ניצל את המשך העליות שרשמה המניה בתחילת השנה הנוכחית, לפני המשבר, כדי לצמצם את החזקותיו.

רבע מהמתאמנים הם בני 50 ומעלה

שמות בולטים נוספים הנמנים על בעלי המניות הגדולים בהולמס פלייס, הם בית ההשקעות אלטשולר שחם, עם החזקה של כ-12% מההון, איש העסקים מוטי בן משה, עם כ-10% מהמניות, וקבוצת הביטוח והפיננסים הראל עם כ-7%.

בעלי השליטה בהולמס פלייס הם חברת גרין לנטרן של השותפים ריצ'י הנטר, יוסף עליאש ודניאל בן רעי, המחזיקים בכ-25% מהחברה, ושותפיהם בני הזוג אלן ומורין פישר, יחד עם נתן קירש, בעלי חברת הולמס פלייס העולמית, עם כ-17% מההון.

פוטנציאל לצמיחה אחרי משבר הקורונה

אמנם בשלב הנוכחי, בעלי המניות בהולמס פלייס סופגים ירידות חדות בהשקעותיהם, אבל במבט קדימה יש מי שמזהה פוטנציאל לצמיחה מואצת אחרי היציאה מהמשבר.

להערכת אחד מהפעילים בשוק, "מי שמתמודד עם קשיים יותר גדולים מהולמס פלייס הם מכוני הכושר הקטנים והפרטיים, ולא בטוח שכולם ישרדו כדי לחזור לפעילות עם החזרה לשגרה. לפיכך, הולמס פלייס, כשחקנית מובילה בענף חדרי הכושר, תוכל ליהנות מהקשיים של המתחרים, לקנות מתחרים במחירים נוחים ולצאת מחוזקת מהמשבר".

מי שממשיך להביע אמון בחברה בפועל, הם חלק מבעלי העניין בה, בראשות הנטר, שבשבועות האחרונים השקיעו סכום מצרפי של כמה מאות אלפי שקלים ברכישת מניות הולמס פלייס.

סניף הולמס פלייס בגבעת שמואל / צילום: תמר מצפי, גלובס

לפני המשבר העסיקה הולמס פלייס כ-200 עובדים במשרה מלאה, וקרוב ל-2,000 נוספים במשרה חלקית - מרביתם מדריכים, מאמנים, עובדי קבלה, שירות ומכירות. זאת, במסגרת 47 מועדוני בריאות וכושר שבבעלות החברה, הפזורים ברחבי המדינה, תחת המותגים "הולמס פלייס" ו"גו אקטיב". מספר המנויים של החברה הסתכם אשתקד בממוצע של כ-135 אלף.

בדוחותיה הכספיים השנתיים של הולמס פלייס ל-2019, שפורסמו לקראת סוף מרץ, העריכה החברה כי השפעת סגירת המועדונים על תוצאותיה תהיה שלילית מהותית, אבל נוכח הנסיבות, החברה אינה יודעת לכמת את עוצמתה. החברה עובדת על בסיס של מנויים חודשיים (שהוקפאו), כך שהפסקת הפעילות קוטעת את הכנסותיה באופן מיידי.

הצפי של הולמס פלייס הוא כי השפעת סגירת המועדונים על תוצאות הרבעון הראשון של השנה תהיה מינורית יחסית, משום שפעילות זו הופסקה כשבועיים בלבד לפני תום הרבעון. כמו שוכרי נכסים רבים, גם הולמס פלייס הודיעה לבעלי נכסיה על הפסקת תשלומי השכירות ודמי הניהול בתקופה שבה מכוני הכושר שלה אינם פועלים, וכן עדכנה בדוחות השנתיים על "צמצום הוצאות לצדדים שלישיים, למעט הוצאות הכרחיות".

עוד ציינה הולמס פלייס בדוחות כי "לאור רמת הנזילות הנוכחית של החברה ויחס חוב ל-EBITDA, הנמוך מ-1, החברה מעריכה כי יש לה יכולת פיננסית להתמודדות עם השלכות סגירת המועדונים ותהיה מוכנה לחזרה לפעילות מלאה מיד כשיותר לה".

הנהלת החברה מעריכה, "לאור איתנותה הפיננסית, הבאה לידי ביטוי בסך מזומנים ושווה מזומנים שברשותה, ושיעור מינוף נמוך, כי החברה תחזור לתזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת בתוך זמן קצר מסיום המשבר, ככל שמשבר זה ימשך מספר חודשים בודדים".

בסיכום שנת 2019 הציגה הולמס פלייס שיפור של צמיחה של 8% בהכנסותיה, שהגיעו ל-422 מיליון שקל, בזכות עלייה במספר המנויים ועלייה בהכנסות מאימונים. הולמס פלייס נהנתה בסיכום שנתי גם משיפור השורה הגולמית והתפעולית, אבל בהשפעת תקן החשבונאות החדש הקשור לחכירת נכסים (IFRS 16), הוצאות המימון שלה עלו כמעט פי שישה, ל-31 מיליון שקל, כך שהרווח הנקי שלה נשחק ב-28% והסתכם ב-14 מיליון שקל. 

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל