גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה-i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית ● יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ
יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החודש, אישרה ועדת הכלכלה את הצעת משרד התחבורה לבטל בשנה הבאה את הטבת האגרה השנתית על כלי רכב חשמליים, ולהשוות אותה לזו של רכבי בנזין. זהו עוד נדבך בקמפיין המתמשך של המדינה, שמטרתו לשכנע את (רוב) הלקוחות בישראל לנטוש את חלום הבעלות על רכב חשמלי ירוק חסכוני, ולחזור לרכבי בנזין מזהמים.

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל 
על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה 

ולמי שעדיין מבולבלים, הינה תקציר: נכון להיום מס הקנייה על רכב חשמלי גבוה יותר מפי שלושה משהיה לפני שנתיים, ובינואר הקרוב הוא יטפס שוב, ל-45% לכל הפחות. במקביל גם התקרה הכספית של הטבת מס הקנייה נחתכה ביותר במחצית, מה שתורם לייקור של דגמים רבים. ובאופק נמצא מס הנסועה על רכב חשמלי, שמתקדם לקראת יישומו בתחילת 2026. בשורה התחתונה ספק אם ב-2025 ניתן יהיה למצוא אפילו חשמליות בסיסיות בפחות מ-150 אלף שקל.

גם מחיר המכוניות ההיברידיות המשפחתיות נוסק כיום לגבהים חדשים ומגביל את אופציות הרכישה של בעלי תקציב מוגבל לרכישת רכב חדש. אז אם יש לכם תקציב של 120-130 אלף, ואתם מחפשים רכב חדש עם שימושיות משפחתית מתקבלת על הדעת וחיסכון בדלק, תמצאו את מבוקשכם רק בקומץ של דגמים מקטגוריית ה"סופר-מיני". אחת האופציות הפופולריות בפלח היא יונדאי i20, שנחתה כאן לאחרונה אחרי עדכון תקופתי.

 

עיצוב חיצוני

חיצונית ה-i20 מציגה עיצוב מושחז ועדכני, שמנסה לשכפל די בלי בושה את סגנון העיצוב של סיאט איביזה.

לרכב יש פרופיל צד דינמי עם שלל זוויות חדות וקפלי מתכת; חרטום מחודד ומושחז שמשתפל מטה בזווית תלולה ומסתיים בגריל מושחר גדול ובצמד של פנסי חזית גדולים וזוויתיים; וזנב נאה עם פנסים אחוריים בתצורת "Z".

אם מוסיפים לכך חישוקים גדולים ובולטים שעוטים צמיגי ספורט, ונכללים בחבילת האבזור הבכירה שבה נסענו, מקבלים רכב נאה שפונה בעליל לקהל הצעיר.

פנים הרכב

גם תא הנוסעים שומר על המיצוב הצעיר של העיצוב החיצוני. מערך הפיקוד הדיגיטלי משלב בין מסך מחוונים רחב ונאה ובין מערכת מולטימדיה רוחבית, ויוצר מערך חזותי עדכני.

עיצוב סביבת הנהג והנוסעים משלב טקסטורות מעניינות וקווי עיצוב רעננים, שמשדרגים את תחושת האיכות החזותית.

גם איכות הייצור טובה, כמקובל בתוצרת קוריאה, וחבל רק שחומרי הדיפון עצמם לא מיישרים קו עם המראה. בטווח מגע ממוקמים בעיקר משטחי פלסטיק קשיחים.

הנדסת האנוש פשוטה, מאורגנת היטב ונטולת התחכמויות, עם מתגים פיזיים לשליטה על רוב המערכות החיוניות ומוט הילוכים מסורתי במרכז הקונסול המרכזי. ההגה קטן ונוח לאחיזה ומערך הפיקוד שעליו חוסך הסחת דעת בנסיעה.

האבזור התקני משתנה בהתאם לגרסת האבזור, ובגרסה הבכירה שעמדה למבחן הוא כולל בין השאר מערך בטיחות אקטיבי משודרג עם הגנה היקפית די מלאה.

הרשימה כוללת גם התנעה ללא מפתח וכו', אבל גג שמש, שהוא "פריט סגנון חיים" מבוקש בפלח הזה, אינו מהווה אפילו אופציה.

תנוחת הנהיגה נמוכה יחסית, אבל קל למצוא זווית נוחה מאחורי ההגה, והמושבים הקדמיים ידידותיים לחוליות הגב גם בנסיעות ארוכות. עם זאת אין להם יותר מדי תמיכה צידית לפניות הדוקות.

התא מעניק תחושה סובייקטיבית של מרחב מכובד לראש, לרגליים ולכתפיים של ארבעה מבוגרים מלפנים ומאחור. כפי שניתן לצפות מרכב בקטגוריה הקומפקטית, המושב האחורי פחות ידידותי לשלושה, אך ניתן למקם עליו שני מבוגרים וכיסא תינוק.

תא מטען

תא המטען מציע נפח מכובד של 352 ליטר, זהה כמעט לנפח של פולקסווגן פולו.

הרצפה השטוחה מאפשרת אחסון חפצים גדולים יחסית, ואחרי קיפול מהיר של המסעד האחורי הצלחנו לדחוק פנימה אפילו זוג אופני הרים.

מנוע וצריכת דלק

"ההשראה" שקיבלה ה-i20 מרכבי קבוצת פולקסווגן בולטת גם במפרט ההנעה. המנוע היחיד שלה הוא טורבו-בנזין עם שלושה צילינדרים בנפח של 1 ליטר, שמייצר הספק של 100 כ"ס ומשודך לתיבה כפולת מצמדים בת 7 מהירויות.

למנוע אין צליל מוזיקלי במיוחד, ונתון תאוצה אובייקטיבי מאפס ל-100 קמ"ש ב-11.4 שניות לא נשמע מסעיר.

אבל במצב התכנות הספורטיבי הוא מעניק תחושה סובייקטיבית מפתיעה של מרץ כמעט ספורטיבי, וצובר מהירות בקצב מהנה גם בעליות תלולות. התגובה ללחיצה על הדוושה כמעט מיידית, והתיבה האוטומטית מספקת העברות נמרצות וחלקות תחת עומס.

על הכביש המהיר המנוע "נרגע", ומאפשר שיוט מהיר עם רזרבות כוח מספקות לעקיפה מזדמנת. צריכת הדלק המוצהרת נעה סביב 17 ק"מ לליטר, וגם בעלי רגל כבדה לא יתקשו להשיג 14-15 ק"מ לליטר, נתון בהחלט מכובד למנוע טורבו.

על הכביש

על הכביש מפגינה המכונית התנהגות נעימה וחדה. ההיגוי זריז ודי מאוזן, העברות המשקל על כבישים מפותלים מהירות ונטיית הגוף בפניות מזערית. פיתוי לשעשועי כביש.

המכונית נעימה לתנועה גם בעיר בזכות הממדים הקומפקטיים וקוטר הסיבוב המזערי.

לתחושה הקלילה והנמרצת תורמים משקל זבוב של כ-1.1 טונות בלבד וחישוקים בקוטר 17 אינץ' בגרסה הבכירה, עם צמיגים בחתך נמוך.

מנגד חישוקים וצמיגים כאלה ברכב כה קטן גובים מחיר מוחשי בסעיף נוחות הנסיעה, כאשר הגלגלים האחוריים נוטים לקפץ ולחבוט בעת פגישה עם מהמורות עירוניות עמוקות.

יש להניח, שבגרסאות הבסיס עם גלגלים/צמיגים מתונים יותר ספיגת הזעזועים תהיה טובה יותר.

מחיר

המחיר של יונדאי i20 מתחיל בכ-122 אלף שקל ומגיע עד כ-130 אלף שקל לגרסה הבכירה.

אנחנו זוכרים בגעגועים את התקופה שבה היה ניתן לרכוש בתקציב כזה בישראל איזה קרוס-אובר אופנתי או משפחתית סבירה.

אבל במציאות הנוכחית אלה כמעט מחירים "עממיים", ובהתחשב במוניטין של המותג ובשימושיות של הרכב זו בחירה הגיונית, שלא תקפח גם את חובבי הנהיגה.

ובקצב שבו המדינה מקטינה את הכדאיות של הרכב החשמלי, נראה שכל הפלח הזה עתיד לקבל הזדמנות נוספת בקרוב.
11.4 שניות

חלק מהמתחרות

פיז'ו 208

130 אלף שקל עולה גרסת הבסיס של 208 החדשה. מנוע 1.2 ליטר טורבו מייצר 130 כ"ס ומאיץ ל־100 ב־8.9 שניות. שלדה חדה עם נוחות טובה. תא נוסעים מעט פחות מרווח.

סיאט איביזה

במחיר של בין 116־130 אלף שקל זו אחת הסופר-מיני הנמכרות ביותר. מנוע טורבו-בנזין 1 ליטר מייצר 110 כ"ס ומאיץ את הרכב ל־100 ב־10 שניות.

עוד כתבות

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"