גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המניות בארה"ב מאוד יקרות, השוק מתעלם מהחדשות הרעות בגלל ההתערבויות של הפד"

מנהל ההשקעות הוותיק יעקב וינשטיין: "עברנו משלב הפאניקה לשלב התקווה, אך לפנינו עומד שלב ההתפכחות הכלכלית, כי המציאות עגומה - הרבה מאוד חברות יפטרו עובדים, יתחילו פשיטות רגל גדולות באירופה ובארה"ב" ● ומה לגבי הבורסה של ת"א?

שוקי המניות בעולם, שהתרסקו במהלך פברואר השנה ועד אמצע חודש מרץ על רקע הפאניקה ממגפת הקורונה, רשמו התאוששות מרשימה מאז, ומדד הנאסד"ק אף העפיל לשיא חדש לאחרונה. אחד הגורמים המרכזיים שתמכו בהתאוששות היה פעולה נחרצת של הבנקים המרכזיים, בראשות הפדרל ריזרב בארה"ב, ש"שופכים" טריליוני דולרים בהרחבות כמותיות ורוכשים כמויות עצומות של אג"ח ממשלתיות וקונצרניות.

מנגד, הכלכלה הריאלית בארה"ב, באירופה וגם בישראל, מפגרת הרחק מאחור, ולא צפויה להתאושש מההשפעות השליליות של מגפת הקורונה לפחות עד 2021. האם ההתאוששות בשוקי המניות והאג"ח צפויה להימשך גם בחודשים הקרובים? מה צופן העתיד לכלכלות המוכות של אירופה וארה"ב ומה כדאי למשקיעים לעשות בימים אלה? יעקב וינשטיין, מוותיקי שוק ההון, מנסה בראיון ל"גלובס", ממקום מושבו בלונדון, לענות על שאלות אלה ואחרות.

מצב הכלכלות המובילות בעולם נראה לא טוב, בלשון המעטה. בהנחה שלא נראה גל שני של התפרצות הקורונה, מתי אתה מעריך שנראה התאוששות של הכלכלות בארה"ב, באירופה ובבריטניה?

"ברבעון השני אנחנו צפויים לראות ירידה של 40%-50% בתוצר בארה"ב, באירופה, באנגליה וגם במקומות אחרים. יש לחץ עצום על הממשלות השונות, גם כאן בבריטניה, וגם במקומות אחרים, לפתוח את הכלכלות ולשנות את המגבלות השונות. לשבת במסעדה עם מסכה על הפנים זה לא נעים. הממשלות צריכות לקבל החלטות לא פשוטות.

"לחזור לרמות הפעילות של 2019 ייקח עמוק לתוך 2021, ואולי גם 2022. במהלך 2021 אני מניח שיהיו כמה אירועים על הפרק, אולי יהיה גל שני של קורונה ובמקביל יכול להיות שיימצא חיסון, שכן עשרות מכוני מחקר וחברות פרטיות מנסים לפתח חיסון. יכול להיות שיהיה לנו גם נשיא אחר בארה"ב".

לדברי וינשטיין, "יש הרבה מאוד נתונים במשוואה הזאת שיצטרכו להשתנות ולקבל מספרים חדשים. יש לנו היום כ-5 טריליון דולר בעולם שיושבים בצד בריבית אפס, ולדעתי רובם ייכנסו לשוק המניות. בתסריט הפסימי זה יכול להתרחש בתוך ירידות חדות, אבל ייתכן  שנראה שיאים חדשים בוול סטריט כבר בחודשים הקרובים.

"הכספים הללו יצאו מהשווקים במהלך פברואר ומרץ. כלומר, כסף שברח החוצה בשיא הפאניקה של המשבר", הוא אומר. "כסף יצא החוצה גם משוק האג"ח הממשלתיות וכיום אנחנו מוצאים את עצמנו עם בנקים מרכזיים וממשלות שמזרימים כסף בהיקפים של טריליונים, והנזילות הזאת, שהתחילה בתור מהלך של עזרה לשווקים, הפכה לנזילות שמובילה את השווקים.

"הדבר המרכזי שמוביל להבנת מה שקורה בשווקים הפיננסיים זה השיטפון המוניטרי, שהנהנים הגדולים ממנו הם השחקנים בשוקי ההון השונים. התמיכה הבלתי מסויגת והפומבית בשווקים, בהובלת הפד בראשות ג'רום פאוול, היא הגורם המרכזי שמתדלק את העליות".

"המכפילים של המניות בארה"ב גבוהים מאוד"

באווירה של היום מכפיל הרווח בשוק המניות משנה בכלל?

"כבר היום המכפילים של המניות בארה"ב גבוהים מאוד. בסופו של דבר צריך להתחשב בזה, אם לא בטווח הקצר אז בטווח הארוך יותר. אם מסתכלים אחורה מ-1 בינואר 2015, השוק האמריקאי עלה בכ-10% בלבד, כלומר מדד S&P 500, אבל בתוך המדד - אם מסתכלים על מניות FANMGG, שש המניות המובילות (אפל, אמזון, גוגל, מיקרוסופט, נטפליקס ופייסבוק) הן עלו ב-230% בתקופה זו. אם מנכים אותן מהמדד רואים ששאר המניות כמעט לא עלו. גם הרווח הממוצע למניה לא עלה בתקופה הזו, אבל קיבלנו עלייה במכפילים".

אתה בעצם מעריך שהשוק יקר?

"במונחים הגיוניים של ניתוח קר, מחירי המניות מאוד מאוד גבוהים, אבל בגלל פעילות הפד והממשל השוק מתעלם כיום מכל רעשי הרקע החברתיים והכלכליים, וממשיך לטפס. אנחנו רואים פעילות מאוד אינטנסיבית וספקולטיבית בשוק המניות. בשלב הזה גם רואים סימנים מאוד מוגברים לפעילות ערה של שחקנים קטנים פרטיים, וזה מאוד מזכיר את 1999. פעם קראו להם 'אינדיאנים' והיום הם 'רובין הודים'.

"השוק מתעלם מהחדשות הרעות בגלל ההתערבויות של הפד. מומנטום ואווירה טובה זה מה שהשחקנים רוצים וזה מה שהם מקבלים. תוסיף לזה את הטריליונים שרוצים להיכנס לשוק, ואז אתה מקבל את הסיבות לעליות בשווקים, שהן לא מתואמות עם מה שקורה בכלכלה הריאלית.

"צריך לזכור גם שהתשואות על אג"ח ממשלתיות מאוד מאוד נמוכות, וגם זה מהווה זריקת עידוד למניות, בעיקר למניות של החברות הגדולות והחזקות. אותן שש מניות מובילות מייצגות למעשה עולם חדש ועתיד חדש. לכן הרבה מאוד גופים גדולים שרוצים להשקיע בוחרים פעם נוספת להשקיע באותן חברות ענק, שהן יקרות אמנם בהסתכלות היסטורית, אבל מייצגות את העתיד".

7 מיליון שקל לשנה ממגדל

 

וינשטיין (69), שהחל לעבוד כמנהל השקעות בבנקים בישראל, הצטרף ב-1971 לבית ההשקעות בטוחה, שם מונה למנכ"ל כעבור חמש שנים. בגיל 37 הקים את חברת ניהול ההשקעות אפיקים, שצמחה במהירות, ובימי הזוהר של הענף, ב-2006, מכר אותה למגדל שוקי הון, תמורת  140 מיליון שקל ותשלומים עתידיים נוספים. 

המכירה הפכה את וינשטיין, שנחשב לאחד ממנהלי ההשקעות הבכירים בשוק, לאיש עשיר מאוד, וגם בהמשך כיכב שמו מדי שנה בצמרת טבלאות מקבלי השכר. מאז שהצטרף למגדל ב-2006, ועד שעזב אותה באפריל 2014 ועבר ללונדון, הוא נמנה עם הצוות הבכיר בבית ההשקעות.

שכרו החודשי של וינשטיין במגדל עמד על כ-250 אלף שקל ברוטו לחודש, ונוסף על כך הוא היה זכאי לבונוס תלוי ביצועים. בשנים 2008-2013 הסתכמו התגמולים שקיבל וינשטיין ממגדל שוקי הון בכ-43 מיליון שקל - ממוצע של כ-7 מיליון שקל בשנה.

לאחר שסיים את כהונתו במגדל החל וינשטיין לנהל ולייעץ לקרנות בינלאומיות, ובספטמבר 2015 הקים את קרן קרוקסטון (Croxton fund), אשר משקיעה בעיקר בחוזים עתידיים ובאופציות. בסוף 2019 חבר וינשטיין לבית ההשקעות אי.בי.אי להקמת קרן "אי.בי.אי. אסטרטגיות - ממונפת", שלה הוא מספק ייעוץ (את הקרן מנהל בפועל ארז איזיקוביץ').

מה אתה חושב על הודעת הפד השבוע על רכישת אג"ח של חברות בודדות?

"אלה צעדים מתואמים של הפד עם האוצר האמריקאי - למרות שהיום כבר אין צורך בנזילות כל כך גדולה - והם נועדו לעזור לנשיא טראמפ להיבחר פעם נוספת. פעם הם היו פועלים בעצמאות מלאה, וכיום הם פועלים ביחד, ואין לי ספק שהרצון לעזור לנשיא זה חלק מהשיקולים שלהם".

הבנקים המרכזיים והממשלות פועלים נכון, או שהם גם גורמים נזק לטווח ארוך? עד לאן מאזן הפד יכול להתנפח והגירעון של הממשל לגדול לפני שהשווקים יאותתו שזה באמת מסוכן?

"ממשבר למשבר הצורך של הפד להתערב משתנה בכמויות ובאמצעים. ב-2008 דובר על מאות מיליארדים, וכעת מדברים על טריליונים, ואולי במשבר הבא יגיעו לעשרות טריליוני דולרים.

"בעיקרון אין הגבלה לגידול במאזן הפד, ובקיצור, הם לא רוצים לראות ירידות בשווקים. זאת תמצית הפעילות שלהם גם כשכבר אין בעיית נזילות בשווקים. אגב, אני לא אתפלא אם הפד יתחיל לקנות מניות אם תהיה עוד מפולת בשווקים. אלה תופעות שבעבר היה קשה להאמין שהן יקרו, אבל זה קורה מול עינינו. לדעת ראשי הפד כל הדיבורים על בועות לא רלוונטיים כרגע. הם רוצים להמשיך להזרים כסף כל עוד יש בעיה בתעסוקה ובצמיחה".

כל עוד אין אינפלציה הם יכולים לפעול ככה.

"נכון. בעבר זה היה יכול לגרום להיפר-אינפלציה. גם אם זה יגיע, זה לא יקרה בקרוב, אם בכלל. זה אחד הדברים שהפד למד מהמשבר הקודם של 2008, שההזרמות הגדולות לא הביאו לאינפלציה. הגבלת כמות הכסף במשק לא הביאה לאינפלציה. הנהנה הגדול בטווח הארוך יהיה הזהב".

  הזהב ימשיך לעלות בשנים הקרובות?

"ככל הנראה. עברנו את שלב הפאניקה, עברנו לשלב התקווה, שבו אנחנו נמצאים כיום, ולפנינו עומד שלב ההתפכחות הכלכלית, כי המציאות עגומה. הרבה מאוד חברות יפטרו עובדים, ויתחילו פשיטות רגל גדולות באירופה ובארה"ב. זה יהיה ריאליזם מאוד עצוב. אבל ביחד עם זה יתפרסמו מחודש לחודש נתונים טובים יותר, והשוק יגיב בהתאם.

"לכן אני רואה את הכסף הגדול נכנס לזהב, כך שהוא צפוי להמשיך לעלות. גם מתכת הכסף (סילבר) ואולי גם סחורות נוספות ייהנו מהמגמה הזאת. המציאות שלנו משתנה, אנחנו מנסים לראות קדימה אבל זה מאוד מאוד מוגבל, בגלל שיש יותר מדי משתנים ונתונים שקשה לדעת לאן הם יתפתחו".

מה אתה חושב על הדולר, הוא צפוי להיחלש בשנים הקרובות?

"הדולר בעולם זה אחד הדברים הכי קשים לחיזוי, כי פועלים עליו שני כוחות חזקים ומנוגדים. מצד אחד הוא עדיין מטבע הרזרבות העולמי, אבל מצד שני אי אפשר להתעלם מההדפסות ומההזרמות העצומות של הפד. יש אפשרות שמעמד הדולר ייחלש כמטבע רזרבות ואז הנהנה העיקרי יהיה הזהב, אבל זה כנראה לא יקרה בקרוב. צריך להבין שכיום כל המסחר בסחורות וכמעט כל גיוסי ההון של החברות המובילות זה בדולרים, אז קשה לי לראות שינוי משמעותי בקרוב".

הבורסה בת"א מפגרת זו תקופה ארוכה בביצועיה אחרי הבורסות של אירופה וארה"ב. למה זה קורה?

"מנהלי ההשקעות בקופות הגמל ובפנסיה בוחרים בצדק לצמצם את ההשקעות בארץ ולעבור לחו"ל. אין שום סיבה הגיונית להעדיף השקעה בישראל, בבורסה של תל אביב, ולא ללכת החוצה לארה"ב או לאירופה. יש שם נזילות גבוהה מאוד ומניות של חברות גדולות ומובילות בעולם".

אתה רואה סקטורים אטרקטיביים להשקעה?

"קשה לי היום לראות סקטורים כאלה מלבד מניות ההייטק המובילות, שככל הנראה ימשיכו להוביל. מי שלא קנה מניות של חברות שנפלו חזק בירידות החזקות, כמו מניות תיירות ותעופה, היום זה פחות מומלץ, לאחר העליות האחרונות. אז כיום משקיע ממוצע יכול פשוט לחלק את כספו בין מדדי הנאסד"ק, ראסל 2000 ו-S&P 500".

יש נכס כלשהו שהיית עושה עליו שורט היום?

"לא. באווירה הזאת אני לא רואה נכס כלשהו שמומלץ לעשות עליו שורט היום".

"אני מייעץ לקרן ברמת המאקרו"

כאמור, בסוף 2019 החל וינשטיין לייעץ לבית ההשקעות אי.בי.אי. קרן "אי.בי.אי אסטרטגיות - ממונפת" פועלת למעשה כקרן גידור בנכסים שונים בשווקים הגלובליים, בנכסי בסיס שונים, כגון מדדים על מניות, אג"ח, סחורות ומטבעות.

מנהל הקרן עושה שימוש באסטרטגיות שונות ובמכשירי השקעה שונים, בהם חוזים עתידיים ואופציות על חוזים עתידיים, כך שהיא יכולה להגיע לרמת מינוף מאוד גבוה לפרקי זמן קצרים יחסית. הקרן שואפת לנסות לנצל עיוותי שוק, לעתים בניגוד למגמה הרווחת בשווקים.

מתחילת השנה רשמה הקרן תשואה של כ-6%. שווי הנכסים בקרן, שהחלה לפעול בדצמבר האחרון, עומד על כ-160 מיליון שקל. הקרן המצטיינת בקטגוריה - ברק אסטרטגיות של שי ברק - מציגה תשואות של כ-50% מתחילת 2020 וכ-240% בשלוש השנים האחרונות.

לדברי וינשטיין, "אני מייעץ לקרן ברמה של רעיונות מאקרו. ארז איזיקוביץ' מנהל בפועל, ואנחנו מנסים ביחד להוציא את המקסימום מאותו רעיון. זה יכול להיות בשוקי האג"ח או המניות לטווח של חודש-חודשיים קדימה, ואם צריך לקחת מינוף אז נעשה את זה. כמובן שזה מצריך עבודה מאוד מאוד זהירה ברמה של ניהול סיכונים ובקרות. הניהול שלנו זהיר באופן יחסי, כי ההשקעות בבסיסן הן עדיין מאוד מסוכנות, וחלק מצורת הפעילות שלנו מכוונת לצמצם את הסיכון ככל האפשר". 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט