גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבכיר בטבע שעבר לנהל חברת קנאביס: "אני מאמין שיש להתייחס לצמח הנפלא הזה כמו לתרופה"

אבינועם ספיר, מנכ"ל תיקון עולם-קנביט, מספר על הסינרגיה שנוצרה בין פעילויות שתי החברות מאז המיזוג ביניהן ● בראיון ל"גלובס" הוא מסביר מה משך אותו לחברה, מה הוא מתכנן עבורה וכיצד הוא רואה את התחום: "גם כשהייתי מנכ"ל טבע ישראל ביקשתי לשלב פעילות קנאביס בחברה"

בתחילת 2020 רכשה חברת הקנאביס הבורסאית קנביט את תיקון עולם, שהייתה המובילה המסורתית של שוק הקנאביס הרפואי בישראל. שנה קודם לכן, במקביל לשינוי דרמטי בשוק הקנאביס המקומי ופתיחתו לתחרות, הוקפאה פעילות תיקון עולם מסיבות משפטיות, והיא יצאה זמנית מהתחרות. בעלי החברה דאז, צחי כהן, אולץ על-ידי ביהמ"ש למכור את פעילותו בישראל, וקנביט ניצלה את ההזדמנות.

המחיר שביקש כהן על תיקון עולם בתחילת המו"מ עמד על כ-100 מיליון דולר, אך בסופו של דבר נחתמה העסקה במחיר של 23 מיליון דולר בלבד ששילמה קנביט (ובנוסף 5% ממניותיה וכן סכומים נוספים מותני הצלחה).

את הסינרגיה קל היה לראות: קנביט, שעדיין לא הביאה מוצרים לשוק באותה העת, קיבלה סדרה של מוצרים מוערכים בשוק המקומי והעולמי; צוות של אחיות העוסקות בהדרכה של מטופלי קנאביס ורופאים; ומאגר מידע שבו נאספו נתונים לגבי השפעת הצמחים על המטופלים במשך כעשור.

מבחינת נכסים מוחשיים, היא קיבלה מתקן גידול בכפר יהושע, ומפעל לעיבוד קנאביס שנבנה באזור התעשייה ציפורית. תיקון עולם, מצדה, קיבלה היתר משפטי לחזור לפעול בישראל, וגם נחתה לתוך פלפורמה בורסאית, עם נגישות לגיוסי הון, שאותה ניצלה: מתחילת השנה גייסה תיקון עולם-קנביט יותר מ-50 מיליון שקל, והשבוע הודיעה על כוונתה לגייס 12 מיליון שקל נוספים בהנפקת זכויות.

עם זאת, מתחילת השנה, עת הושלמה הרכישה, ירדה מניית החברה הממוזגת ב-40% כמעט (הגם שלאחרונה רשמה עליות קלות, עם חזרת מוצרי תיקון עולם לשוק ובעקבות האיתותים כי שוק הקנאביס אכן ייפתח ליצוא).

שווי החברה עומד על 178 מיליון שקל, ואין בה בעל שליטה רשמי. בעל המניות הבולט בתיקון עולם-קנביט הוא יזם הנדל"ן ברק רוזן (ישראל קנדה), המחזיק 21% מההון (באמצעות נאמנות ע"ש ירון נאור).

במחצית הראשונה של 2020, עוד לפני שחזרה לשוק עם כל קו המוצרים שלה, רשמה תיקון עולם-קנביט הכנסות של כ-10.8 מיליון שקל (והפסד של 13 מיליון שקל), גידול של 9% לעומת התקופה המקבילה, אך היא עדיין רחוקה מהתחזיות הוורודות שפרסמה בחודש ינואר, אז העריכה כי תרשום הכנסות של 43 מיליון שקל ב-2020 מן השוק המקומי בלבד, ו-140 מיליון שקל ב-2021, מהן 60% מיצוא.

כדי לעמוד בתחזיות, החברה תצטרך להגדיל פי שלושה את ההכנסות שלה במחצית השנייה של השנה לעומת המחצית הראשונה, תוך תחרות בחברות המתחרות שהתבססו בשוק המקומי בהיעדרה. כדי לעמוד בתחזיות של שנת 2021 והלאה, היא תצטרך להגיע ליצוא בקרוב.

לאחרונה, חתמה תיקון עולם קנביט על הסכמי הפצה מול סופרפארם, בהיקף של 100 מיליון שקל למשך שלוש שנים, והיא מפיצה את מוצריה גם לבתי מרקחת פרטיים ובאמצעות בית מרקחת בבעלותה. נוסף על כך, החלה לייצר את מוצריה במפעל שלה בציפורית. לפני כשבוע הצטרפה החברה לפיילוט של משרד הבריאות במסגרתו היא מורידה מחירים של חלק ממוצריה בתמורה לזכות להגיש אצוות (קבוצות פריטים שטופלו יחד) של מוצריה ליצוא.

תיקון עולם תופסת את קדמת הבמה

ככל שעובר הזמן, הנכסים והמוניטין של תיקון עולם עוברים לקדמת הבמה, והיא הופכת לפנים של הגוף הממוזג. אפשר לראות זאת, למשל, בהחלטה למקם את מטה החברה במשרדי תיקון עולם בת"א, ולא באלה של קנביט. המשרד-מרפאה של תיקון עולם היה אחד המקומות הראשונים בישראל שבהם נצרך קנאביס רפואי באופן מסחרי וחוקי, והוא בעל משמעות סמלית והיסטורית לסקטור.

את מנכ"לית קנביט (והח"כית לשעבר) יפעת קריב, שניהלה את המיזוג, החליף בחודש מאי האחרון מנכ"ל טבע ישראל לשעבר, אבינועם ספיר. הוא מגיע עם ניסיון בתחומי הפצת תרופות, עבודה עם בתי מרקחת, מערכי תועמלנות לרופאים, הכשרות לצוותים רפואיים ועבודה מול משרד הבריאות ומול סל התרופות.

כעת מספר ספיר לראשונה ל"גלובס" מה משך אותו לחברה, ומה הוא מתכנן עבורה. "גם כשהייתי מנכ"ל טבע ישראל, ביקשתי לשלב פעילות קנאביס בחברה, וחתמנו על הסכם השיווק עם יצרנית משאפי הקנאביס סאיקי", הוא מזכיר. "כשהגעתי לפגישה עם תיקון עולם-קנביט, נחשפתי למחקרים הקליניים בזני תיקון עולם, ולא האמנתי שיכולות להיות תוצאות טובות כל כך.

"למשל במחקר שערכה ד"ר ורד חרמוש מבית החולים לניאדו, לקחו חולים דמנטיים עם הפרעות התנהגות, אשר היום מקבלים מינונים גבוהים של תרופות הרגעה, טיפול שזכה לכינוי "קשירה כימית" כי בעצם הוא מונע תפקוד. 20 מהחולים הללו קיבלו תרופת פלצבו ו-40 קיבלו שמן קנאביס רפואי מזן אבידקל, שהוא אחד הזנים הרפואיים המובילים של תיקון עולם. המטרה הייתה רק שיפסיקו להכות את הצוות. בפועל חלק מהמטופלים חזרו לזהות את המשפחה ושוחררו הביתה".

איך מיזגתם בין החברות?
"מיזגנו לגמרי את ההנהלה ואת הצוות הרפואי. יש לנו חווה בכפר יהושע שהייתה של תיקון עולם וחווה בנאות הכיכר שהייתה של קנביט, והחלטנו לשלש את גודלה. פרוטוקולי הגידול דומים בין החוות, ומבוססים בעיקר על הידע מתיקון עולם. אנחנו מייצרים גם את הזנים המפורסמים של תיקון עולם - אבידקל, אלסקה, מידנייט ואחרים - וגם את הזנים שקנביט רכשה לפני המיזוג".

מדוע בעצם זני תיקון עולם לא היו זמינים כל כך הרבה זמן, גם אחרי שהסתיימה ההקפאה המשפטית?
"חלק מהזנים לא היו זמינים כי הייתה לנו רק קיבולת יצור מוגבלת בכפר יהושע, אחרי שנסגר המתקן העיקרי של תיקון עולם בביריה, שעמד רק בכללי האסדרה הישנה. גם אחרי שהרחבנו את הפעילות בכפר יהושע והתחלנו לגדל את זני תיקון עולם בנאות הכיכר, היינו מחויבים לספק סחורה רבה למטופלי האסדרה הישנה, במחיר מסובסד נמוך. אבל עכשיו חזרנו עם כל זני התפרחות והשמנים, לשוק שהולך ומתרחב".

בתור החברה המובילה באסדרה הישנה, עד כמה אתם "מסונדלים" על-ידי החלטת בג"ץ לחייב את החברות להמשיך לספק למטופלים באסדרה הישנה קנאביס במחיר של 360 שקל לכל כמות שיצרכו?
"החולים שנשארו באסדרה הישנה הם אלה שצורכים כמויות גדולות מאוד של חומר גלם או שעלות הייצור של המוצר שלהם מאוד יקרה. אלה גם האוכלוסיות עם המחלות הכי קשות. מחזור המכירות לקבוצה הזו הולך ויורד, ובית המשפט קבע שלא יאריך את ההתחייבות שלנו למחיר המסובסד פעם נוספת אחרי אוקטובר, אבל אני מקווה שמדינת ישראל תיקח אחריות על החולים האלה. היא רוכשת עבורם תרופות קונבנציונליות בסכומים גבוהים הרבה יותר".

נאמר לנו שחלק מזני תיקון עולם שנחשבו כעתירי THC (החומר הממסטל בקנאביס),  ולכן הם מבוקשים, התגלו תחת פיקוח האסדרה החדשה כבעלי כמות THC פחותה. האם זה נכון?
"דווקא יש לנו מוצרים עתירי THC, ואנחנו מקפידים לתת בכל קטגוריית טווח כמות חומרים פעילים שהיא ברף הגבוה של הטווח. אני חושב שהצרכנים יראו עם הזמן שמה שמשפיע עליהם זה לא רק ה-THC. היום מרגישים את הסוטול אז אומרים 'המוצר עבד', אבל זה גם עושה לגוף דברים לא רצויים, שאפשר היה לחסוך לו היו מסתפקים באפקט פסיכו אקטיבי פחות חזק, והתועלות הרפואיות עדיין היו נשמרות".

אומרים שהזן של הצמח קובע רק חלק מהמאפיינים שלו, ולכן קשה לעשות ניסויים קליניים בקנאביס - כי כל צמח שונה. אתם רואים הבדל, למשל, באותם זנים כשהם גדלים בכפר יהושע לעומת נאות הכיכר?
"יש הבדל, ונוכל לומר מהו אחרי בערך, נניח, 40 אצוות, אבל אנחנו מעריכים שהתכונות החשובות של הזן יישמרו. בינתיים אנחנו שמחים לגדל בנאות הכיכר, כי התנאים מתאימים לכך גם בחורף".

כמי שבא מעולם התרופות, אתה מאמין שקנאביס, עם כאלה הבדלים בין מנה למנה, יוכל אי פעם באמת להיחשב תרופה? אתם מתכננים ניסויים קליניים במסלול תרופה?
"בשלב הראשון כל המוצרים שלנו הם מהצמח השלם. אספנו ידע לאורך תקופת חיי החברה לגבי אילו צמחים הם המשפיעים על מחלות שונות. אני מאמין שטיוב הידע הזה יכול לאפשר לנו לפרק את הצמחים למרכיביהם, ואז להרכיב מהם מחדש את התרכובת האידיאלית לטיפול בכל מחלה.

"אני לא יודע עדיין אם נעבור דרך מסלול תרופתי של ה-FDA, על כל ההשקעה הכרוכה בכך, אבל אני כן מאמין שהיחס לצמח הנפלא הזה צריך להיות כאל תרופה".

בהסכם עם תיקון עולם הותר לכם לשווק זני תיקון עולם במותג תיקון עולם רק במספר מדינות - צרפת, פולין וגרמניה. כמו כן למפעל שלכם בציפורית אין אישור GMP אירופי שדרוש כדי שהמדינות באירופה יקבלו סחורה מכם, אלא רק אישור ישראלי. מה התוכניות שלכם מבחינת היצוא?
"אנחנו יכולים לפעול בכל מדינה בעולם תוך שימוש בידע של תיקון עולם, אך את הזנים של תיקון עולם אנחנו יכולים לשווק רק במספר מדינות שנקבעו בהסכם בין החברות. יש לנו עסקה בגרמניה עם חברת פטה פארמה, שגם השקיעה בנו, להפצת המוצרים שלנו בגרמניה, באוסטריה ובשוויץ. במקומות שבהם אנחנו לא יכולים לפעול עם מוצרי תיקון עולם, נפעל עם מוצרי קנביט. כך למשל בבריטניה, שם חתמנו על מזכר הבנות להסכם הפצה לאחרונה.

"כרגע המפעל בציפורית לא מאושר באירופה ולכן לא בגרמניה ולא בבריטניה יכולים לקבל סחורה ממנו, ואנחנו נשווק במדינות הללו מוצרים שאנחנו רוכשים מצד שלישי כדי לבנות את המותג ואת מערך ההפצה.

"בהמשך אנחנו מקווים שיימצא הפתרון לאישור המפעל שלנו, גם אם כרגע נציגים של גורמי התקינה של האיחוד האירופי לא יכולים להגיע פיזית לבקר במתקן. אני מאמין שברבעון הזה או בבא אחריו כבר ייצא המשלוח הראשון שלנו מישראל". 

תיקון עולם-קנביט

הקמה: תיקון עולם הוקמה ב-2005, קנביט ב-2017 ● מנכ"ל: אבינועם ספיר ● בעלי מניות עיקריים: ירון נאור (בנאמנות עבור ברק רוזן) - 21%; עמי ססלר (6%), ירון רצון (6%), שרון אדיב (6%) ● הכנסות מחצית 1/2020: 10.8 מיליון שקל ● הפסד מחצית 1/2020: 13 מיליון שקל ● שווי שוק: 179 מיליון שקל

עוד כתבות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

אחרי פחות משנה: מנכ"ל חדשות 13 פורש מתפקידו

עפ"י הודעת רשת 13, אור צלקבוניק פורש על רקע "התוכנית המתגבשת לשינויים במודל פעילותה של חברת החדשות" ● רק לאחרונה דווח על שורת מהלכים שתכנן צלקובניק לבצע בחטיבת החדשות, כמו למשל קיצוץ מהדורת שישי לשעה בלבד; המהלך אומנם נותר על כנו, אך לא ברור מה יקרה בהמשך

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

פינוי פצועים מירי פצמ''רים בכרם שלום / צילום: N12

תקרית חריגה בכרם שלום: שבעה פצועים מפצמ"רים ששוגרו מרפיח, שלושה במצב קשה

הממשלה הצביעה על סגירת ערוץ אל-ג'זירה בישראל ● בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● נתניהו: "ישראל לא יכולה לקבל אפשרות של סיום המלחמה" • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● עדכונים בולטים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים