גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת בני שטיינמץ: התובע בשוויץ התפטר, נמשך המו"מ להסדר עם הרשויות בארץ

בימ"ש בשווייץ דחה את בקשת המיליארדר לפסול את התובע במשפטו על מתן תשלומי שוחד לרעייתו של נשיא גינאה לשעבר, אולם התובע התפטר ● בקרוב צפויה פגישה בין נציגי שטיינמץ לפרקליטות

בני שטיינמץ בבית המשפט / צילום: שלומי יוסף, גלובס
בני שטיינמץ בבית המשפט / צילום: שלומי יוסף, גלובס

המיליארדר בני שטיינמץ במגעים להסדר עם רשויות התביעה בארץ הן בהליך הפלילי והן בהליך האזרחי המתנהלים נגדו. אולם הוא ממשיך להסתבך בשווייץ בגין כתב אישום שהוגש נגדו בגין אותה פרשה פלילית הנחקרת בארץ. לפי מידע שהגיע לידי "גלובס", דחה לאחרונה בית המשפט השווייצרי הפדרלי בקשה של שטיינמץ וסנגוריו לפסול את התובע במשפטו בשווייץ. בהמשך, התפטר התובע בעצמו.

שטיינמץ, אחד מהישראלים העשירים בעולם, נתון בארץ כבר ארבע שנים לחקירה פלילית בחשד למתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה לשעבר, אלפא קונדה, ולרעייתו. זאת, לפי החשד, בתמורה לרישיונות כריית ברזל, שהניבו לאיש העסקים הישראלי רווחים של מאות מיליוני דולרים בשנים 2006-2012. זוהי אחת מחקירות הדגל של הפרקליטות סביב העבירה של מתן שוחד לאישי ציבור בחו"ל לשם קידום אינטרסים עסקיים. זאת, כחלק משיתוף פעולה בינלאומי בניסיון למיגור התופעה


בנוסף, נגד שטיינמץ מתנהל בארץ מזה שנים גם הליך אזרחי, שבמסגרתו דורשת רשות המסים מאיש העסקים מס בסכום כולל של 4 מיליארד שקל.

במקביל לחקירה בארץ, מנהלות הרשויות בשווייץ הליך פלילי בבית משפט נגד שטיינמץ בגין מתן השוחד לכאורה בגינאה. בדומה לחשדות בפרשה העולים מהחקירה בארץ, שטיינמץ, העומד בראש קבוצת "שטיינמץ יהלומים" הפועלת ברחבי העולם, הואשם על ידי הרשויות בשווייץ כי שילם שוחד לנשיא גינאה לשעבר בתמורה לרישיון כרייה במכרה עופרת ברזל במדינה.

על פי כתב האישום שהוגש בשווייץ, שטיינמץ ושני נאשמים נוספים שילמו שוחד בהיקף של 10 מיליון דולר לאחת מנשותיו של נשיא גינאה לשעבר, לנסנה קונטה. זאת, לכאורה במטרה שחברת BSGR הקשורה למיליארדר הישראלי תקבל את רישיונות הכרייה באזור סימנדו במדינה וכדי למנוע מחברה מתחרה לקבלם. הסיבה שהחקירה התנהלה בשווייץ ושכתב האישום הוגש בז'נבה היא העובדה שמטה חברת BSGR באותה תקופה היה רשום בעיר.

שני ביקורים

בקשתו של שטיינמץ לפסול את התובע במשפטו בשווייץ, קלאודיו מסקוטו, הוגשה בעקבות ביקוריו החשאיים של האחרון בישראל. התובע ביקר בישראל פעמיים, ב-2017 וב-2018. שטיינמץ אף פנה לרשויות התביעה בשווייץ וביקש לקבל את כל חילופי הדברים לפני נסיעתו של התובע לישראל ובעקבותיה.

בקשתו של שטיינמץ הוגשה על בסיס פרסום בעיתון "הארץ" אודות ביקוריו של התובע מסקוטו בישראל ועל פרסום ב"גרדיאן" הבריטי מדצמבר 2016 שדיווח על פגישה בניו יורק בין הרשויות האמריקאיות, הישראליות, השווייצריות והגינאיות.

במסגרת בקשתו לפסול את התובע השווייצרי, טען שטיינמץ כי הקשרים בין התובע לרשויות בישראל ונסיעותיו לישראל לא הוזכרו בתיק החקירה. התביעה השווייצרית סירבה למסור מידע בעניין, אך ציינה כי לא הועברו ראיות בין המדינות מעבר לערוצי העזרה המשפטית ביניהן.

ביקורת והתפטרות

בית המשפט לערעורים בשווייץ דחה את בקשתם של שטיינמץ ושותפיו לפסול את התובע בשל ביקוריו בארץ. ביהמ"ש קבע כי לא הוכח שנסיעתו של התובע השווייצרי לישראל יכלה להשפיע על איסוף הראיות בתיק, וכי המידע על נסיעות התובע לא צריך להימצא בחומר החקירה.

דחיית הבקשה התבססה גם על האיחור בהגשת בקשת הפסילה על ידי שטיינמץ. נקבע כי הבקשה הוגשה באיחור, כאשר עוד לפני דצמבר 2019 ידעו שטיינמץ ושותפיו על הנסיעות, זאת "בהתבסס במיוחד על סירובו השיטתי (של התובע, נ' ש', ח' מ') להסביר את קשריו (אופי, תאריך ותוכן) עם הרשויות הזרות".

עם זאת, ביהמ"ש בשווייץ ביקר את התובע על התנהלותו. "ההתנהגות שאימץ התובע, סירוב שיטתי להסביר את דיוניו עם הרשויות הזרות אינה חפה מכל ביקורת, והשופט בערכאה הנמוכה יצטרך להחליט בעניין", נאמר בהחלטת ביהמ"ש. בהמשך, בעקבות הביקורת של ביהמ"ש התפטר מסקוטו מתפקידו כתובע והוא יוחלף באחר.

השפעה על ההסדר

להליך המתנהל נגד שטיינמץ בשווייץ עשויה להיות השלכה דרמטית על ההליכים נגדו בארץ. זאת, לא רק בשל התנהלות התובע השווייצרי ושיתוף הפעולה שלו עם הרשויות בארץ, אלא גם בגלל שהמשך ההליך בשווייץ יכול להביא לסיומם של ההליכים בארץ נגד שטיינמץ בהסדר. זאת, בדומה למודל ההסדר שנחתם ב-2018 עם חברת טבע בפרשת "התשלומים המושחתים לעובדי ציבור זרים". בהסדר הסכימה טבע לשלם למדינה 75 מיליון שקל, בתמורה לסגירת החקירה נגדה.

על הרקע הזה התקדמו המגעים בין סנגוריו של שטיינמץ, עוה"ד נתי שמחוני, רונן רוזנבלום ואורי קורב, לבין הרשויות בארץ. במסגרת המגעים הגיעו הצדדים להבנות כי כל הסדר שיושג צריך לכלול פתרון כולל לתיקים המתנהלים נגד שטיינמץ.

כבר לפני כשנה, פורסם ב"גלובס" כי שטיינמץ נמצא במגעים להסדר כופר עם הרשויות בארץ שיביא לסיום ההליך האזרחי והפלילי נגדו, בתמורה לכך ששטיינמץ ישלם קנס משמעותי. אולם בעוד שהרשויות בארץ עמדו על כך ששטיינמץ ישלם מיליארדי שקלים, המיליארדר היה מוכן לשלם "רק" מאות מיליוני שקלים.

גורם בתיק אמר אז ל"גלובס" כי "מזה תקופה מתנהלים מגעים מתקדמים בין הצדדים, כשכל צד שם את דרישותיו על השולחן, אך עדיין אין פריצת דרך במו"מ". גורם נוסף אמר שההתקדמות במו"מ איטית, כאשר המטרה היא לסיים את כל התיקים יחד. "יש הבנות, ויש כיוון כללי, יש מסר שמעוניינים להתקדם בהינתן מספר תנאים ודרישות - אבל התנאים האלה מהותיים, מורכבים, ואין עליהם כרגע הסכמה", אמר.

כשנה חלפה והמגעים עם שטיינמץ נמשכים, אך בעצלתיים. לפי מידע שהגיע לידי "גלובס", בקרוב צפויה להיערך פגישה נוספת בין סנגורי שטיינמץ לבין אנשי רשות המסים ופרקליטות מיסוי וכלכלה, בניסיון להתקדם לפתרון מוסכם.

שטיינמץ: "קנוניות"

מטעמו של שטיינמץ נמסר בתגובה: "ראשיתו של הסיפור בעובדה שחברת BSGR זכתה כדין בזיכיון לכריית עפרות ברזל בגינאה ששוויו מיליארדי דולרים, תוך שהיא עוקפת תאגידי ענק מהגדולים בעולם. למן אותו רגע מתמודדת החברה ומתמודד שטיינמץ עם קנוניות חובקות עולם תוך שהוא נלחם על צדקתו, חפותו והמוניטין העסקי שלו.

"בשנים האחרונות נאלץ שטיינמץ להיאבק משפטית כנגד הממשלה החדשה בגינאה שלאחר בוררות בינלאומית חזרה בה מכל טענותיה, ולאחרונה אף זיכה ביהמ"ש הגינאי את הנאשמים הגינאים, לרבות מי שתוארה כאשת הנשיא; נאבק שטיינמץ משפטית וניצח את תאגיד הכרייה 'ריו טינטו' תוך שמנהליו באותה עת מואשמים בשחיתות: נאבק נגד קמפיין ההשמצה שהוביל ג'ורג' סורוס וארגונו, שכנגדו הגיש שטיינמץ תביעה בניו יורק של 10 מיליארד דולר.

"יודגש, שהחקירה נפתחה בשווייץ בשל בקשת ממשלת גינאה, אשר במסגרת הליך בוררות בינלאומית חזרה בה זה מכבר מטענותיה, מכאן שמדובר באישום מופרך. חברת BSGR ושטיינמץ טענו כי נפלו פגמים חמורים בפעולות שבוצעו על ידי התובע מאסקוטו. באוגוסט 2020 הודיעו התובע על התפטרותו מהתיק.

"כשם שממשלת גינאה חזרה בה מטענותיה, כשם שביהמ"ש הרומני זיכה את שטיינמץ זיכוי מוחלט מאישומי השווא נגדו, כך גם כאן יוכח שלא דבק שום רבב בפעילותו.

"שטיינמץ דוחה מכל וכל את הטענות שהופנו כלפיו גם במסגרת החקירה בישראל והוא נחוש להמשיך ולהיאבק על צדקתו, חפותו והמוניטין העסקי שלו". 

***חזקת החפות: ההליכים הפליליים בעניינו של בני שטיינמץ עודם מתנהלים בשווייץ. בישראל טרם הסתיימה החקירה בעניינו. הוא מכחיש את המיוחס לו, ועומדת לו חזקת החפות. 

שוחד של עשרות מיליוני דולרים לעובדי ציבור זרים

תיק החשד במתן שוחד נגד בני שטיינמץ נחשב לאחד מתיקי הדגל של הפרקליטות במאבקה בתופעה של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים לקידום אינטרסים עסקיים.
פרשת השוחד בגינאה התפוצצה בדצמבר 2016, אז עצרה היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות של המשטרה (יאחב"ל) את שטיינמץ לחקירה באזהרה, בחשד למתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה, אלפא קונדה, ולרעייתו. זאת, לפי החשד, בתמורה לרישיונות כריית ברזל, שהניבו לאיש העסקים הישראלי רווחים של מאות מיליוני דולרים בשנים 2006-2012. שטיינמץ נחקר בפרשה מספר פעמים, והפקיד ערבויות כספיות של 100 מיליון שקל.

באוגוסט 2017 נעצר שטיינמץ ונחקר בפרשה נוספת. לפי החשד, ב-2009 הוא ביצע עסקה פיקטיבית ברומניה שכללה רכישת קרקע בשווי 3 מיליון אירו תמורת 9 מיליון אירו. המשטרה חשדה כי 6 מיליון האירו שנשארו נכנסו ל"קופה קטנה", ששימשה לצורך העברת כספי שוחד לגורמים שונים בעולם - בין השאר 1.5 מיליון אירו שהועברו לאשתו של נשיא גינאה לשעבר.

ביוני אשתקד הודיע בא-כוחו של שטיינמץ ב"פרשת רומניה", עו"ד יובל ששון, כי בימ"ש ברומניה זיכה את שטיינמץ מהאישומים בהונאה. למרות זאת, חקירתו של שטיינמץ בפרשה זו נמשכת בישראל.

מחלוקת המס האזרחית בין שטיינמץ לרשות המסים נחשפה ב"גלובס" בפברואר 2012 עוד הרבה קודם להסתבכויותיו הפליליות. הרשות דורשת משטיינמץ כ-4 מיליארד שקל - ההפרש לכאורה בין המס ששילם בגין עסקיו המוחזקים בנאמנויות שונות, בעיקר בחו"ל, לבין המס שלטענת הרשות היה עליו לשלם. במסגרת תיק זה חייב המחוזי בת"א ב-2014 את שטיינמץ למסור לרשות המסים שורת מסמכים על הנאמנויות והחברות שהוא מחזיק בחו"ל.

במהלך ניהול התיק והעברת החומרים על ידי שטיינמץ, נחשפה בפני המדינה תמונה רחבה יותר של עסקיו ושל הכנסותיו, דבר שהוביל כפי הנראה לחקירה הפלילית הראשונה שנפתחה נגדו בישראל בגין השוחד בגינאה.

ההליכים בארץ ובעולם

■ פברואר 2012: "גלובס" חושף מחלוקת מס בין שטיינמץ לרשות המסים, שבמסגרתה נדרש שטיינמץ לשלם 4 מיליארד ש' בגין עסקיו המוחזקים בנאמנויות בחו"ל

■ דצמבר 2016: שטיינמץ נעצר ונחקר בחשד למעורבות בפרשה, שעניינה מתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה ולרעייתו. ממשלת גינאה חזרה בה מכל ההאשמות כלפיו, אך חקירתו בארץ נמשכת

■ אוגוסט 2017: שטיינמץ נעצר ונחקר בחשד כי יחד עם אחרים ביצע ב-2009 עסקה פיקטיבית ברומניה, שכללה כספים שהועברו לטובת תשלומי שוחד

■ יוני 2019: בימ"ש ברומניה זיכה את שטיינמץ מאישומים בהונאה בתחום הקרקעות ברומניה - לפרשה זו אין קשר לפרשת רומניה הנחקרת בישראל

■ אוגוסט 2019: התביעה הכללית בשווייץ הגישה כתב אישום נגד בני שטיינמץ, בחשד ששיחד בכירים בגינאה וזייף מסמכים, באותה פרשה הנחקרת גם בישראל

■ אוקטובר 2019: מו"מ בין הפרקליטות לשטיינמץ להסדר כולל בהליך הפלילי והאזרחי נגדו בתמורה לתשלום מס וקנס גבוהים

■ אוגוסט 2020: בימ"ש בשווייץ דוחה את בקשת שטיינמץ לפסול את התובע במשפטו. התובע מתפטר

עוד כתבות

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בגלל המלחמה בעזה: בדנמרק מתנגדים לרכש של מערכות הגנה מישראל

מפלגות בקואליציה הדנית התנגדו לרכישת מערכות הגנה אווירית ישראליות, מטעמים מוסריים ● לפי שרים בממשלה הנוסח שהוסכם לבסוף מעורפל ו"יקשה מאוד" על רכש צבאי מישראל

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

טבע עקפה את התחזיות וצמצמה את ההפסד הנקי; המניה קופצת במסחר בת"א

הכנסות טבע עקפו את התחזיות המוקדמות, וההפסד הנקי הצטמצם בהשוואה לרבעון המקביל ● לצד זאת החברה אשררה את התחזית השנתית שמסרה ברבעון הקודם ● הודיעה במקביל על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

ד''ר נאוה מיכאלי-צברי / צילום: כדיה לוי

מונו כונסי נכסים לביתה של נכדת מייסדי שטראוס בסביון; המימוש יעוכב בחצי שנה

ביהמ"ש מינה השבוע כונסי נכסים לביתה בסביון של ד"ר נאוה מיכאל-צברי, בתה של רעיה שטראוס ואלמנתו של יזם הנדל"ן רוני צברי ז"ל שנפטר באוקטובר האחרון ● המינוי יעוכב למשך חצי שנה על-מנת לאפשר למיכאל-צברי להשיג חוב של 15 מיליון שקל

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%, טבע זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי