גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נשיא אוניברסיטת בר אילן: "הצורך של סטודנטים בסיוע כספי גדל. אני חושש מנשירה"

אחרי שצלח את האתגר הטכנולוגי והצליח להטמיע מערך הוראה מרחוק, פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר אילן, פותח את שנת הלימודים האקדמית וחרד בעיקר מדבר אחד - שהסטודנטים לא יעמדו בנטל הכלכלי וירימו ידיים ● "הלחץ וחוסר הוודאות מכניסים רעשי רקע למערכת"

פרופ' אריה צבן. "הייתי דוס בקורס טיס. מי שלא חווה את חוויית המיעוט לא יכול להבין את זה" / צילום: כדיה לוי
פרופ' אריה צבן. "הייתי דוס בקורס טיס. מי שלא חווה את חוויית המיעוט לא יכול להבין את זה" / צילום: כדיה לוי

פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר אילן, פתח את שנת הלימודים האקדמית השבוע דרוך מתמיד. על האתגר הטכנולוגי הוא כבר התגבר אחרי חצי שנה של לימוד מרחוק, ואפילו רואה בזה הזדמנות גדולה, שתזניק את ההוראה למעלה. אבל יש לו חשש - שהסטודנטים לא יחזיקו מעמד וירימו ידיים. "אני דואג שתהיה נשירה. יש סטודנטים עם קשיים כלכליים, הצורך בסיוע כספי גדל. באופן כללי התלמידים השנה יותר לחוצים, יותר מודאגים, יותר מתקשים. חלק מהסטודנטים פחות מתוכננים, הם נכנסו ללימודים מכורח הנסיבות, וכמובן עסוקים באירועי התקופה, שבה נחלש קצת הביטחון לעתיד ויש חוסר ודאות. סטודנטים בשנה א' גם עלולים להתקשות עם צורת הלימוד, שלא מתאימה לכל אחד. כל אלה מכניסים רעשי רקע למערכת".

אולם למרות החשש מסכנת נשירה, בשבוע שעבר נפלה בכנסת הצעת החוק הקובעת הקלות לסטודנטים בשכר הלימוד - ופרופ' צבן דווקא מצדיק את ההחלטה. "יש אמירות שלפיהן בתקופת הקורונה העלויות של האוניברסיטאות ירדו ולכן אפשר להפחית את שכר הלימוד. אבל בפועל העלויות עלו. אז אולי אני חוסך בחשמל, כי אין לימוד פרונטלי, אבל אני לא יכול לעשות שום דבר עם הכיתות. מלבד זאת, הוצאות ההוראה נשארו זהות, אני עדיין צריך שמירה על הקמפוס, ויש אובדן הכנסות לא קטן של זכיינים בקמפוס (שהאוניברסיטה, הזכאית לשיעור מהן, סופגת גם היא - ה"מ). נוסף על כך, המציאות החדשה השיתה עלינו עלויות: עשינו סדנאות לכל המרצים לשיפור הלימוד בזום, העלינו את רמת המחשוב. כל זה עולה הרבה מאוד כסף, כך שבמאזן הכללי נפגענו מהדבר הזה, לא הרווחנו".

אחרי שלוש שנים בתפקיד, נדמה שפרופ' צבן מנסה להביא נופך קצת אחר מזה שהאוניברסיטה הורגלה אליו לאורך השנים. "יש משהו מיוחד בדנ"א של המקום היום, שמאוד שונה ממה שהיה לפני 25 שנים. משהו ישראלי מאוד. לפני שנים רבות היה צביון דתי לאוניברסיטה. היום יש לנו 65% סטודנטים חילונים. יש ערבים, יש בדואים, יש אתיופים, יש סטודנטים ממרכז הארץ וממקומות מרוחקים. נכון, יש גם חרדים, אבל סך הכול הייתי מגדיר את תמהיל הסטודנטים כישראלי.

"המדדים מעידים שבמובנים רבים בר אילן הוא קמפוס פלורליסטי, שמצליח לייצר הידברות מתאימה בין הקבוצות השונות, ויש כאן היום את כל גוני הקשת, כל הצבעים, כל המינים. בניגוד לתדמית המסוימת שלנו, זה קמפוס מאוד ישראלי".

לא סתם פרופ' צבן (59) כל-כך מקדש את הישראליות ודוגל בתמהיל חברתי מגוון ובהידברות. בעברו היה טייס קרב, וכמי שגדל בחיל האוויר בימים שהיה נדיר מאוד שחובשי כיפה יגיעו לקורס טיס, הוא יודע מהי תחושת השונות. "מי שלא חווה את חוויית המיעוט, לא יכול להבין את זה. יש לי חוויות כדוס בחיל האוויר שהיום לא היו קורות. הכול בסדר, לא יצאתי חבול, היה לי נהדר והחברים הכי טובים שלי מחיל האוויר, אבל חוויה כזו הופכת אותך לרגיש יותר".

את המסלול שלו בבר אילן החל כסטודנט לכימיה, וגם את הדוקטורט שלו בתחום האלקטרוכימיה סיים שם. לאחר פוסט-דוקטורט במעבדה הלאומית לאנרגיה חלופית בדנוור, קולורדו, חזר לבר אילן כמרצה בכיר והקים בה את המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים, שאותו ניהל במשך שבע שנים. על בסיס פיתוחים שלו הוקמו כמה וכמה סטארט-אפים (ראו מסגרת). מאחוריו יותר מ-200 פרסומים מדעיים, ויותר מ-22 אלף ציטוטים. קודם למינויו לנשיא שימש כסגן נשיא האוניברסיטה למחקר ופיתוח.

פרופ' צבן אולי מנסה להתרחק מהבדלנות שאפיינה את האוניברסיטה שלו עד לא מזמן, אבל מהעננה שרובצת מעליה כבר 25 שנה הוא קצת מתקשה להתנתק: יגאל עמיר, רוצח ראש הממשלה יצחק רבין, היה סטודנט בבר אילן. "עמיר למד פה לפני שנים. זה עצוב, זה רע, ואנו סוחבים את העניין הזה ומתייחסים אליו בכובד ראש, כדי לוודא שדברים כאלה לא יקרו שוב. אבל הגיע הזמן להסתכל נכוחה על האוניברסיטה, והייתי שמח אם היו מתייחסים אלינו לפי העובדות".

לפני כשנה, פרופ' מוטי קידר, מזרחן מבר אילן, חזר בהפגנה של הימין על תיאוריית הקונספירציה שלפיה לא יגאל עמיר הוא שרצח את רבין. הנהלת האוניברסיטה מיהרה להתנער מהדברים, ונפתח נגד פרופ' קידר הליך משמעתי, אך בסופו הוחלט שלא לנקוט צעדים. פרופ' צבן אמר אז כי מדובר ב"דברי הבל הזויים שפוגעים במדינה", אולם בצד זה הוא חושב שאם אמירה כזו הייתה נאמרת בכל אוניברסיטה אחרת, היא לא הייתה זוכה להתייחסות באותה העוצמה. "מסתכלים עלינו בעין בוחנת. אמירות שלא היו מטרידות בשום מקום אחר - כשהן נאמרות אצלנו, פתאום הן מקבלות בולטות".

פרופ' אריה צבן. "אומרים שבקורונה עלויות האקדמיה ירדו, אבל השקענו בסדנאות, במחשוב. במאזן הכללי נפגענו"  / צילום: כדיה לוי

כנס הפוליאמוריה שעורר מחאה

בר אילן מדורגת היום במקום 400 בין האוניברסיטאות בעולם - אחרי העברית ותל אביב ולפני בן גוריון וחיפה - אם כי בתחומים כמו מדעי הרוח (159) ומדע החומרים (150) היא מדורגת בין הגבוהות. "הדירוגים לא עושים איתנו חסד, אבל אנו עושים מאמץ. הייתי רוצה לראות אותנו מככבים באזורי המדע והעשייה, להציג הישגים בתחומים של השפעה, מחקרים שתורמים לאנושות, לעולם. בצד זה אנו לא מחביאים את הקשר שלנו למסורת - יהדות העולם חשובה לנו מאוד".

זה לא הפריע לו לקיים בשנה שעברה כנס מקצועי מתוכנן בנושא פוליאמוריה של בית הספר לעבודה סוציאלית. זאת אף שעשרות מפגינים מימין הביעו מחאה על כך מחוץ לאוניברסיטה וליד בתיהם של בכיריה בטענה כי כנס כזה מעודד בגידה בחיי הנישואים. מודעות נגד בר אילן נתלו בבתי כנסת ועל גשרים בגוש דן בטענה כי האוניברסיטה מעודדת ניאוף, ומרכז ליבה לחיזוק הזהות היהודית פרסם את כתובת המייל של פרופ' צבן עבור מי שירצה להביע את מחאתו באופן אישי.

הכנס, שהיה אמור להכיל 30 משתתפים, התמודד עם ביקוש יתר של יותר מ-300 איש. "הכנס הזה", הוא אומר היום, "היה מאוד חשוב. הוא עשה שימוש בכלים ובטכניקות האקדמיים. אבל את המוחים זה לא עניין. עמדנו על דעתנו ועל האמת שלנו. באותה מידה לא אחשוש לקיים דברים שאינם אקדמיים. זה נבחן באמות המידה האלה ולא אחרות. זה מורכב אצלנו, אבל אנו גאים על הפוזיציה הזאת".

"מינוי אלקין היה טלטלה"

ביולי האחרון ניטש מאבק בין שר ההשכלה הגבוהה זאב אלקין לבין ראשי האוניברסיטאות על בסיס התערבותו הפוליטית לכאורה, שבסופו גם התפטר יו"ר הוועד פרופ' רון רובין במכתב חריף שחתם במילים "טורקיה זה כאן". פרופ' צבן מצדו דווקא מבין את שני הצדדים ומנסה לפשר. "צריך לזכור שהיה שינוי משמעותי - לפני כן ההשכלה הגבוהה הייתה בידי שר החינוך ועכשיו יש שר שזה תפקידו. זה גורם לטלטלה".

היו אמירות קשות מצדו של אלקין, הוא הדיח את מנכ"לית המל"ג, הוא נתן עדיפות לאוניברסיטת אריאל על פני האחרות.
"היו אמירות, והמערכת מצאה את האיזון בתוך המצב. הייתה תקופה לא נעימה, אבל הדברים מתייצבים. כולנו בסוף רוצים בהצלחת ההשכלה הגבוהה, זה מנוע הצמיחה הכי משמעותי, ועלות המחקר הרבה יותר גבוהה מלפני 20-10 שנה".

לא בטוח שכולם בממשלה חושבים כך. עובדה שההקצאה לאוניברסיטאות מצומצמת.
"המדינה מקצה 11 מיליארד שקל להשכלה הגבוהה, זה בערך הממוצע ב-OECD. יש שני נתונים חשובים: עלות המחקר גדלה כל הזמן, כך שאם אתה שומר על התקציב, אתה מקפיא את המחקר; ועולם התרומות שנפגע. פה יש תמימות דעים בין כל השחקנים בעניין סדרי עדיפויות. עכשיו, כשיש מיליוני מובטלים, נראה שהטיפול באבטלה הוא בעדיפות ראשונה. אנחנו מעדיפים לטפל בהווה ולהסתכל קדימה".

זאב אלקין / צילום: יונתן בלום

הטיסה שכמעט הסתיימה באסון - וסללה את הדרך למעבדה 

הדרך של פרופ' אריה צבן לתחום האנרגיה עברה בכלל בתא הטייס. "הייתי בטיסה מורכבת מאוד", הוא מספר, "שבסופה נותרתי עם מעט מאוד דלק באיזו נקודה בצפון לבנון. אני טס לי לאיטי לכיוון הארץ, ובכל אותו הזמן חושב שחייב להיות פתרון למצב כזה - והיה לי סט של רעיונות. במטוס סילון אין פרופלורים, אלא יוצא המון אוויר מאחורה שדוחף אותך. עלתה לי מחשבה על שבשבת שתפעל מתנועת המטוס באוויר ותייצר חשמל. לאחר מכן הבנתי שזה לא מעשי, כי כמות האנרגיה שהפעולה הזאת תספק פחותה מכמות האנרגיה שהשבשבת צורכת".

רעיון נוסף שלו היה להרכיב פאנלים סולאריים על גבי המטוס. אבל גם הוא התברר כלא מעשי לבסוף בגלל שטח המטוס המוגבל.

ההצעות של פרופ' צבן אולי לא פתרו את בעיית הדלק במטוס, אבל אחרי אותה הגיחה גמלה בו ההחלטה לעסוק בתחום האנרגיה. מאז כבר נולדו שלושה סטארט־אפים על בסיס פיתוחים במעבדה שלו. הבולט בהם הוא פינרג'י, שייסד אביב צידון, אשר פיתחה סוללה מבוססת אלומיניום לרכבים חשמליים. "בתחום הסוללות", אומר פרופ' צבן, "תפסנו פוזיציה חזקה מאוד, ואנו היום מובילים את המחקר הזה עם יכולות משמעותיות בעולם".
פרופ' צבן הוא גם האיש מאחורי 3G Solar, המפתחת פאנלים סולאריים בטכנולוגיה של הדפס תאי צבע, והסטארט־אפ MaterialsZone, שפיתח פלטפורמה לשיתוף מידע בין מעבדות ומדענים בעולם העוסקים בחומרים. לפני כשנתיים הוא גייס מיליון דולר בסבב ראשוני.

חלק גדול מהפיתוחים יצאו ממרכז היזמות של בר אילן, שנועד לחבר בין האקדמיה לתעשייה. "זה מכניס לכאן את אווירת היזמות והחדשנות. אנחנו מפתחים את הרעיונות, את הטכנולוגיות, ואם יש לזה שוק, לוקחים את זה משם. כך החוקרים נותנים ביטוי למחקרים שלהם גם בעולם החיצון".

גם את הקמפוס עצמו הוא הפך למעבדה חיה: בחלק מהבניינים הוקמו גגות סולאריים, בניין אחר הוא עתיר צמחייה כדי להפחית טמפרטורה, והאוניברסיטה כולה פועלת כעיר חכמה, למשל יש בה שאטל אוטונומי. "יש לנו ייחודיות גדולה, גם באימפקט שאנו מנסים לקדם דרך המחקרים וגם בבינתחומיות. זה באמת עובד ואנו גאים להוביל את הנושא הזה".

פרופ' אריה צבן (59)

תפקיד: נשיא אוניברסיטת בר אילן
מצב משפחתי: נשוי, אב לארבעה וסב לארבעה
תפקידים קודמים: טייס קרב בחיל האוויר, מייסד המכון לננו-טכנולוגיה בבר אילן, סגן נשיא האוניברסיטה למחקר ופיתוח סטארט-אפים המבוססים על פיתוחים שלו: פינרג'י, 3G Solar, MaterialsZone

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

הבורסות באירופה עולות; מגמה מעורבת באסיה


מדד הקוספי הדרום קוריאני זינק בכ-2%; לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג ירד ב-0.5% ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"הבורסה בת"א אטרקטיבית": מנהל ההשקעות שבעד קמעונאות וביטחון

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

״חזירות״: הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?