גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המאבק על דסק"ש הוכרע: מגה אור רוכשת 82% מהמניות

במסגרת העסקה תרכוש מגה אור, בבעלות צחי נחמיאס שמכהן גם כיו"ר החברה, 29.9% מהמניות כאשר את היתרה יפיצו חברות החיתום של ווליו בייס ופועלים אי.בי.אי

צחי נחמיאס / איור: גיל ג'יבלי, גלובס
צחי נחמיאס / איור: גיל ג'יבלי, גלובס

בית המשפט המחוזי בת"א אישר היום (ו') את מכירת 82% ממניות דיסקונט השקעות לידי חברת מגה אור ושותפיה. במסגרת העסקה תרכוש מגה אור 29.9% מהמניות כאשר את היתרה יפיצו חברות החיתום של ווליו בייס ופועלים אי.בי.אי.

כזכור, הציעה מגה אור 950 מיליון שקל עבור 70 ממניות דסק"ש המשועבדות למחזיקי אג"ח י"ד של חברת אי.די.בי, ועוד 164.5 מיליון שקל עבור 12 אחוז ממניות דסק"ש ששועבדו לטובת אי.די.בי. הסכום הכולל שילמו הרוכשים יעמוד על 1.1145 מיליארד שקל והוא ישמש לפירעון מלוא החוב למחזיקי אג"ח י"ד של אי.די.בי בסך של 890 מיליון שקל, וכן לפירעון חלק מהחוב למחזיקי אג"ח ט' של החברה, שעומד על כ-910 מיליון שקל.

אל מול הצעתה של מגה אור עמדה הצעתו של בעל השליטה הקודם, אדוארדו אלשטיין, שהגיעה בשיאה להיקף של כ-1.2 מיליארד שקל, אולם מחזיקי האג"ח חששו מיכולתו של אלשטיין להשלים את העסקה ובחרו בהצעתה של מגה אור, אותה מוביל בעל השליטה ויו"ר החברה צחי נחמיאס.

אלשטיין ניסה בכל כוחו לסכל את הצעתו של נחמיאס, כולל בטענה לפיה היא נגועה באי חוקיות בשל היותה סותרת לכאורה את הוראות חוק הריכוזיות, אולם נסיונות אלו לא צלחו.

בתגובה להחלטה מסר נאמן אי.די.בי, עו"ד אופיר נאור, כי "אנחנו משלימים היום עסקה משמעותית וחשובה לטובת הנושים של אידיבי בשיתוף פעולה ראוי לציון חריג בין כונסי נכסים ובעלי תפקיד ובתמיכה יוצאת דופן של הנושים. תם עידן אדוארדו אלשטיין כבעל השליטה. צר לי על התוצאה עבור מר אלשטיין, במיוחד הואיל ואין לי ספק שהוא הגיע עם כוונה אמיתית לעשות עסקים ולשגשג, אבל הוא קיבל לידיו קבוצה ממונפת מדיי ועם יכולת תמרון מוגבלת מדיי. לצד הטעויות שנעשו ועסקאות לא נכונות, נעשו גם מאמצים גדולים שצריך להעריך להתמודד עם המורכבות ועם המשברים".

בא כוחו של אלשטיין, עו"ד יוסי בנקל, מסר בתגובה להחלטה, כי "פסק דין שאורכו 23 עמודים מחייב התייחסות ,מעמיקה בטרם יוחלט האם להגיש ערעור. כך או כך, מאבקו של אדוארדו אלשטיין לתיקון העוול שנגרם לו , לא הסתיים ומאבקו יימשך גם בבתי המשפט וגם מחוצה להם".

משבר אמון עמוק ובלתי ניתן לאיחוי בין מחזיקי האג"ח לבין לאדשטיין

את הבקשה לאישור הצעת מגה אור הגישו כונסי הנכסים למניות השליטה בדסק"ש, עוה"ד רענן קליר ואלון בנימיני, ונאמן אי.די.בי עו"ד אופיר נאור, לאחר שזכו לתמיכה גורפת מצד מחזיקי האג"ח של אי.די.בי.

בהחלטה ארוכה ומנומקת, המשתרעת על פני 23 עמודים, הסביר סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, השופט חגי ברנר, מדוע החליט לאשר את בקשת בעלי התפקיד וזאת על אף התנגדותו של אלשטיין.

בין השאר כתב השופט בהחלטתו, כי "תוצאות ההצבעה בשלוש האסיפות מעידות כי מחזיקי האג"ח של החברה בשלוש הסדרות גם יחד אמרו את דברם בקול ברור. מחזיקי האג"ח גילו את דעתם, ברוב מוחלט, כי הם מעדיפים את הצעתה של מגה אור על פני הצעתו של אלשטיין (וזאת, נוכח הערכתם של מחזיקי האג"ח כי גלום בהצעת אלשטיין סיכון רב יותר מזה שיש בהצעת מגה אור ולמרות שהצעתו הכספית של אלשטיין גבוהv יותר)."

בנוגע לטענת אלשטיין כי מכירת המניות למגה אור תגרום להפר של חוק הריכוזיות, כותב השופט ברנר כי "לא הוכח בפhני כי מגה אור לא צפויה להיות בעלת שליטה בדסק"ש, ומעלה מקום, לא ברמת הוכחה המצדיקה צעד כה דרמטי של פסילת הצעתה מראש על הסף". בהמשך ציין השופט כי אין כל ראייה בדבר קיומו של הסכם בין מגה אור לשאר המציעים, וכי קיומה של שליטה הוא עניין שצריך להיבחן במקרה דנן בדיעבד, ולא מראש.

בהמשך דחה השופט את טענתו השנייה של אלשטיין כאילו בעלי התפקיד (עוה"ד קליר, בנימיני ונאור) נהגו כלפיו בחוסר הגינות משווע. בהחלטתו קובע השופט, כי ההקפדה היתרה שנהגו בעלי התפקידים באלשטיין נובעת מסירובו להזרים בתחילת ספטמבר סכום של 70 מיליון שקל לדסק"ש, עליו התחייב אשתקד.

"מה שהכריע את הכף, ומה שעמד לאלשטיין לרצועת מראשית הדרך, היה חוסר האמון והחשדנות הרבה שגילו כלפיו מחזיקי האג"ח ובעלי התפקיד, ולא בכדי", כותב השופט ברנר. לדבריו, הסירוב של אלשטיין לקיים את התחייבותו ולהזרים את אותם 70 מיליון שקל בספטמבר , "הוא שגרם למשבר אמון עמוק ובלתי ניתן לאיחוי בין מחזיקי האג"ח לבינו, והוא גם שהביא לתחילת הליכי חדלות הפירעון של אי.די.בי".

עוד כותב השופט, כי " מעבר לחוסר האמון הבסיסי ומשקעי העבר בין אלשטיין לנושים, עמדה לו לרועץ העובדה שמקורותיו הכספיים נותרו עלומים מעיני מחזיקי האג"ח, ובבחינת סימן שאלה אחד גדול". בהמשך קובע השופט כי ביהמ"ש יתערב בשיקול דעתם של הנושים ובעלי התפקיד רק במקרים חריגים, וכי המקרה הנוכחי איננו מסוג המקרים החריגים הללו .

המנצחים הגדולים של הליך מכירת מניות השליטה בדסק"ש הם כונסי הנכסים, עוה"ד קליר ובנימיני, ונאמן אי.די.בי אופיר נאור, שהצליחו בזמן קצר להוביל למכירת המניות בפרמיה משמעותית על מחירן בשוק טרם התחלת התהליך. כעת, יידרשו בעלי התפקיד לדאוג להשלמת התהליך בתוך חודשים בוּדדים, כאשר על מגה אור עצמה להשיג לשם כך את האישורים הרגולטורים הדרושים, ובהם אלו של הממונה על התחרות ושל משרד התקשורת (בשל שליטתה של דסק"ש בסלקום).

במקביל, ממשיך אי.די.בי בתהליכים למכירת שאר נכסי החברה, ובהם הבעלות על ישראייר וההחזקה ב-25.8 אחוז ממניות חברת הנדל"ן IDBG. התחרות על ישראייר כבר מתקרבת לקו הסיום, כאשר מניות IDBG יימכרו כנראה חבילת השליטה בה, נכסים ובניין שמחזיקה ביתרת המניות. שתי העסקאות אמורות להניב לנושי אי.די.בי סכום של 190-240 מיליון שקל.

בנוסף לפרסום ההחלטה, נערכה היום אסיפת בעלי המניות הכללית של חברת דסק"ש, וזאת לאחר שאתמול אישר השופט ברנר את קיומה, לאחר שזו נדחתה לפני שבועיים. באסיפה עלתה להצבעה הצעת החלטה שהובילו כונסי הנכסים להדיח את אלשטיין ואנשיו מדירקטוריון דסק"ש ולמנות במקומם דירקטורים עצמאיים מטעמם. החלטה זו זכתה כנראה לרוב והיא תוביל בהכרח לאיבוד תפקידיו של אלשטיין בדסק"ש וחברות הבנות שלה, לאחר שהיום הוא איבד כאמור באופן סופי את השליטה בה.

אלשטיין, שהשקיע באי.די.בי ובדסק"ש לאורך השנים סכום עתק של כ-3 מיליארד שקל באמצעות חברות שבלדליטתו (בעיקר חברת אירסה הציבורית), יוצא כעת מהשקעה זו ללא כלום.

כונסי הנכסים עוה״ד רענן קליר ואלון בנימיני מסרו בתגובה כי: ״אנחנו סבורים שבית המשפט הגיע לתוצאה נכונה שמכבדת את רצון הנושים, מחזיקי אגרות החוב, ואת שיקול דעת בעלי התפקיד. אנחנו מברכים על המהירות והיעילות שבה נוהל ההליך עד כה על ידי בית המשפט וכל המעורבים מתוך הבנה כי אין להעמיד את הנושים בפני חשיפה לסכנות עסקיות.

"אנחנו גם מברכים על שיתוף הפעולה הפורה בין בעלי התפקיד השונים ובין נציגי הנושים, אשר תרם להשגת התוצאה הראויה והמהירה. פנינו כעת להשלמת העסקה בהקדם האפשרי לטובת הנושים, מחזיקי אגרות החוב״.

עוד כתבות

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?