גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את ההופעות הכי טובות שאתם לא מוזמנים אליהן

כשקיסריה ושוני סגורים ואולמות הזאפה מעלים אבק, המופעים הכי לוהטים קורים בבתי הדיור המוגן ● בקפסולות, באוויר הפתוח או מהמרפסת - אמני ישראל מרקידים את בני הגיל השלישי, עם חוזים שיכולים להגיע גם ל־20 הופעות לסיבוב ● רמי קליינשטיין: "אני לא רגיל לקהל שמתיישב במקומות על השעון"

חמי רודנר בהופעה במגדלי הים התיכון / צילום: אודי גורן
חמי רודנר בהופעה במגדלי הים התיכון / צילום: אודי גורן

אם עדנה דקלו לא הייתה בת 88 ונזקקת להליכון, היא בטח הייתה מזנקת מכיסא הפלסטיק, בועטת בו הצידה, ועולה על השולחן הקרוב כדי לתת בראש. מולה, בקו אווירי של 20 מטרים, שאגה עינת שרוף למיקרופון, "איזה כיף לי אתכם", והקהל יצא מגדרו במחיאות כפיים, שבקושי נשמעו במדשאה רחבת הידיים בגלל הווליום החזק. שרוף פרצה מיד בשירת "פני מלאך" כאילו זו עוד הופעה שלה במועדון הגנקי בשעת לילה מאוחרת עם תאורה מחמיאה וקהל מבושם מאלכוהול - ולא בבית הדיור המוגן משען בחולון ב-12 בצהריים תחת שמש קופחת וקהל שמקפיד לשתות מים קרים כדי לא להתייבש. מה שכן, תמיר הרפז היה כרגיל מאחוריה.

דקלו התלבשה טיפ-טופ לאירוע. איפור מלא, משקפי ראייה אופנתיים ומסכה תכולה מהודקת. במשך יותר משעה ישבה בצל, בקפסולה שלה, מתמסרת לגמרי בלי לפספס מילה אחת מהשירים, כאילו הייתה אחרונת המעריצות של סטטיק ובן אל. כמוה, בחמש קבוצות נפרדות מסביב לבמה, פוזרו במרחק שאר הדיירים, צוות העובדים ומטפלות פיליפיניות משועממות שלא ממש הכירו את הרפרטואר. אלה שמסוגלים לעמוד על הרגליים חזרו עשרות שנים אחורה, ופרצו בהורה סוערת סביב הבריכה הדקורטיבית לצלילי "לא נפסיק לשיר", כששרוף מקפצת על מעקה האבן, פסע מליפול לתוך המים.
באופן מפתיע, יחסית לקבוצת הסיכון הגבוה שאליה הם משתייכים, מי שלא מפסיק לשיר בימים אלה הם יותר מ-15 אלף קשישים בני מזל, שגרים בבתי הדיור המוגן ובניגוד לכולנו זוכים להתאמן בחדר הכושר, לטבול בבריכת השחייה, וכאמור לצפות בהופעות חיות לפחות פעם בשבוע שמגיעות עד אליהם.

עינת שרוף במשען. "פרסו לי שטיח אדום" / צילום: איל יצהר

כשקיסריה ושוני נעולים ואולמות הזאפה מעלים אבק, אולמות המופעים הכי לוהטים בחודשים האחרונים ומקור ההכנסה העיקרי של לא מעט אמנים מוכי אבטלה, שנוהרים אליהם בוואנים עם קלידים וגיטרות, הם היכלי מגן אבות ואמהות.

ואפילו יש ביניהם תחרות: כל רשת דיור מוגן, אחוזה, כפר או בית אבות נשבעים שהם הראשונים שהמציאו את ז’אנר הופעות הקורונה. במגדלי הים התיכון למשל, שמתעקשים שהם התחילו במהלך אחרי הסגר הראשון, מיתגו את מסע ההופעות שלהם בשם "גולדן רינג לבני הגיל השלישי", והדיירים המרוצים כבר זכו לראות את אסף אמדורסקי, חמי רודנר, שמעון פרנס, דורית ראובני, נתן דטנר, אלי גורנשטיין, משה בקר, דיוויד ברוזה ועוד ועוד מאלה שלא נס לחם.

דורון ארנון, מנכ"ל הרשת, המונה שבעה בתים ו-1,700 דיירים עצמאיים, מתגאה: "הפכנו את אולמות התרבות שלנו, שיכולים להכיל עד 400 איש, לזאפות. כל פעם לפי ההנחיות, בקפסולות של 20, של 50. שמנו לכל אחד שולחן אישי שעליו הוא יוכל להניח שתייה. בגלל הקפסולות כל אמן צריך להופיע שלוש-ארבע פעמים בכל בית, כך שאם אני סוגר חוזה עם מישהו, זה ל-20 הופעות. ככה כל הצדדים מרוויחים - האמנים שיכולים להתפרנס, הדיירים והצוות".

זה עסק לא זול.
"לא, זה לא זול, אבל אנחנו חברה ציבורית והיתרון בזה הוא שכשכל האחרים מתכווצים ומצטמצמים, לנו יש את מרווח הנשימה להשקיע בדיירים שלנו".

בני הגיל השלישי בהופעה בקורונה. יש אמנים שמופיעים ארבע פעמים ביום ברצף, כמו בפסטיגל / צילום: איל יצהר

3,000 עד 12 אלף שקל למופע

יפה גריס (76) מאחוזת פולג צברה קילומטראז’ תרבותי מרשים בשמונת החודשים האחרונים, אבל המופע של מיקי קם ובעלה יהודה עדר היה עבורה יותר מסתם בידור. "האמנים מתחילים את המופע בתחושות האישיות שלהם ומיקי סיפרה על ההתרגשות שלה לחזור ולהופיע, על היחסים עם בעלה, כי הם מרגישים איתנו נוח. אנחנו זקוקים להם והם מרגישים שהם עושים לנו טוב".

את לא חוששת להידבק? בכל זאת, מגיעים אנשים מבחוץ לתוך הבית שלכם.
"בתחילת הקורונה נתקפתי קצת בהלה. אבל בדרך כלל ההופעות הן באוויר הפתוח, יש מדשאה גדולה ומי שרוצה לשמור על ריחוק צופה מהמרפסת בחדר שלו. אצלנו גם דואגים לאוכלוסייה שמתקשה להגיע פיזית למופעים ומקרינים להם את ההופעות בטלוויזיה, והאמנים נכנסים אליהם למועדון".

גם אוסקר (79) וביאטריס (76) פישר מאחוזת צהלה מרוצים עד הגג. הם אהבו במיוחד את דודו פישר ודוד קריבושה, וגם נתן דטנר נתן הופעה לא רעה בכלל. "אנחנו מקבלים את רשימת האמנים, לפעמים מבקשים מישהו מיוחד, ואצלנו ההופעות או בחוץ או באולם. אשתי ואני החלטנו לוותר על מקומות סגורים. אפילו בתוך הבית אני שומר על עצמי וכך שומר על הזולת".

"העובדה שהבתים שלנו הם סוג של קפסולה מאפשרת לנו יותר תמרון", אומרת ורדית מיכאלי, מנכ"לית אחוזת פולג, שאירחה להופעות בין היתר את שלומית אהרון ומשה בקר. "כבר אחרי הסגר הראשון התחלנו להחזיר את ההופעות. כדי לשמור על ההנחיות אנחנו עושים שני מחזורים על המדשאה הגדולה, עם ארבע קפסולות של 30 דיירים שמופרדות בסרטים. אנחנו כותבים מי יושב ליד מי לצורך מעקב, עם מרחק בין אחד לשני".

דורית ראובני ואחת הדיירות במופע במגדלי הים התיכון. "האמנים הוותיקים פורחים עכשיו" / צילום: אודי גורן

האמנים צריכים לעבור בדיקת קורונה?
"לא, אבל אין מגע איתם. הם לא נכנסים דרך הכניסה הראשית, אלא דרך החיצונית, ישר לאזור המסעדה שהפך לחדר אמנים, ועם מסכות כמובן. היחידה שיש לה אינטראקציה איתם היא מנהלת התרבות. הבמה בנויה במרחק גדול מהקהל, הם מורידים את המסכה רק כשהם עולים להופיע, ורק אחרי שהם יורדים מהבמה הדיירים מתפזרים".

באחוזת צהלה התחילו בכלל במופעי מרפסות, סטייל איטליה. "ל-200 הדיירים שלנו יש מרפסות שמש", מספרת המנכ"לית חגית פינטו, שגם הגתה את הרעיון. "האמן הופיע כמה פעמים בנקודות שונות, כך שכל הדיירים יכלו ליהנות ועל הדרך גם תושבי שכונת המשתלה הסמוכה.

"בשלב השני העמדנו במה בטיילת הפתוחה שלנו בשעת בין ערביים, ופתחנו את ההופעות לאורחים שלא גרים פה, אנשים בני הגיל המתאים שהתחלנו את ההתקשרות העתידית איתם עוד לפני הקורונה. עשינו הפרדה מוחלטת בינם לבין הדיירים בעזרת מחיצות, והם נכנסים דרך השער החיצוני. בחורף, כשנקיים את המופעים באולם, לא נאפשר את זה".

באחוזת פולג מתכוונים להתקין מחיצה שקופה בין הקהל לבמה, וכל מופע יעלה ארבע פעמים במתכונת קצרה יותר, כמו בפסטיגל.

"אני נורא שמח שמטפלים במבוגרים האלה בצורה כזאת", אומר רמי קליינשטיין, שבקרוב מסיים את סיבוב ההופעות שלו במגדלי הים התיכון, "כי כשהכול התחיל שכחו מהם. אני לא רגיל לקהל שמגיע בזמן, מתיישב במקומות על השעון. זה קהל מקסים, אוהב תרבות, שמחבק אותנו.

"לצערי, אנחנו, האמנים, נחשבים עכשיו כלא חיוניים. ההופעות האלה הן עוד דוגמה ליוזמות של אנשים פרטיים או ארגונים, הירתמות שלא באה מהממשלה הקואליציונית שאמורה לכאורה לעזור לכולם. כולם רוצים לשפר את המצב ולעזור לאמנים, חוץ ממנה".

בימי שגרה הופעה של אמנים כמו קליינשטיין יכולה להסתכם בכמה עשרות אלפי שקלים, לא כולל הגברה ותאורה. תעריף הקורונה מקל על כיסי המזמינים, והוא נע בין 3,000 שקל לפחות מבוקשים ל-12 אלף שקל להרכבים גדולים.

הופעה במשען. אלה שמסוגלים לעמוד פרצו בהורה סוערת / צילום: איל יצהר

"מרוב שמחה שוכחים מהריחוק"

עומרי כהן, מנכ"ל רשת משען, מסתובב בהופעה של שרוף עם מורל בשמיים. בגל הראשון הוא חטף מכה קשה בגלל תמותת עשרות קשישים מקורונה בבתי הדיור המוגן שלו בבאר שבע וחיפה ("בני 80 פלוס ובמחלקות הסיעודיות", הוא מדגיש). אחרי שהתאושש החליט כהן לצאת בקמפיין שבראשו התנוסס הסלוגן "דיירי משען מצדיעים לאמנים הוותיקים והאמנים הוותיקים לדיירי משען". אבל כולם סביבו אמרו לו אז שהשתגע, כי מי נכנס בתקופה כזאת להוצאות מיותרות?

"חשבתי על האספקט השיווקי והפרסומי, על הג'ינגלים ברדיו, איך אני מוציא את האמנים להופיע ויוצר אצל הדיירים ציפייה לראות את דורון מזר, רוחמה רז, איתן מסורי ודורית ראובני. אנחנו הרשת הכי גדולה בארץ - תשעה בתים, 2,200 דיירים - ויש לנו כוח קנייה. סגרתי עסקה מול יו"ר אמ"י על כל האמנים, כל אמן מקבל 6,000 שקל ומעלה, כי לא באתי לקרוע אנשים כמו טוביה צפיר או ששי קשת, אלא רוצה לפרגן להם. בואי נקרא לילד בשמו: האמנים הוותיקים לא סוגרים אולמות גם בלי הקורונה, וזה נהדר שדווקא עכשיו הם פורחים. עינת שרוף היא האחרונה בסבב ואחריה נארח משוררים ואנשי תקשורת".

"כשאני מופיעה בפני מבוגרים אני רואה את המציאות עם הרגליים על הקרקע", אומרת שרוף. "בקורונה הופעתי במשען חמש פעמים. אני מרגישה שהם פרסו לי שטיח אדום, הם כל-כך מאושרים, שמחים, עד שהם שוכחים שיש הגבלות ובאים אליי, ואני זו שצריכה להזכיר להם לשמור על מרחק".

בסוף ההופעה של שרוף עדנה דקלו הייתה נרגשת עד דמעות. "תודה שאתם משמחים אותנו, תודה שבאתם. הכרתי את כל השירים כי שרתי בכמה מקהלות. חבל שנגמר. כמה שיותר הופעות - יותר טוב. אני אוהבת זמרים מפורסמים". הפיליפינית שלה, שעזרה לה לקום, לחשה לי "את יודעת מי זאת?" והצביעה על עדנה. "גם היא מפורסמת. זו הבת של סמי בורקס, מהסרט בטלוויזיה".

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט