גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הקלה בחיובים הקטנים תעשה הבדל גדול לעסקים"

מהארנונה, דרך אגרת השמירה ואגרת השילוט וכלה בהיטל הצבת כסאות על המדרכה – כל אלה והיטלים נוספים מוטלים על עסקים בישראל, ונגבים בעיקר ע"י הרשויות המקומיות ● הקלה בהם יכולה לסייע לעסקים להחזיק את הראש ● וגם: בעיריית ירושלים השיקו פרויקטים לחיזוק העסקים

עסקים סגורים בתל אביב / צילום: איל יצהר, גלובס
עסקים סגורים בתל אביב / צילום: איל יצהר, גלובס

תמיר ברלנקו, מייסד קבוצת הפייסבוק "לא יהיה בסגר", הוא הבעלים של שלושה עסקים בת"א: בית הקפה R קפה מול בתי המשפט ברחוב ויצמן, מסעדת ההמבורגרים BBB ברמת החייל וקפה ToHa במגדלי תוצרת הארץ (מגדלי ToHa). בכל המסעדות הללו, מעבר לתשלומים הכבדים של הארנונה ושכר הדירה, הוא משלם שלל אגרות ותשלומים לעיריית ת"א בתמורה לכך שעסקיו "תושבי העיר" ונהנים משירותיה. ברשימה הזאת נכללות אגרות השילוט, אגרות השמירה, אגרת הצבת כיסאות ושולחנות ועוד חיובים קטנים לכאורה של בין כמה שקלים לכמה עשרות שקלים בחודש. הקלה בחיובים "הקטנים" הללו יכולה להיות משמעותית עבורו, ועבור עוד עשרות אלפי עסקים שמשלמים אותם לרשויות ברחבי הארץ.

ברלנקו מדגים את המציאות של העסקים שלו באמצעות אחד מהם: "לפני המשבר היה ל-BBB מחזור חודשי של כ-900 אלף שקל בממוצע. עכשיו, בגלל שיש משלוחים וטייק אווי אנחנו עומדים על 400 אלף שקל, כאשר ההוצאות הקבועות של הסניף הן כ-80 אלף שקל. בתקופות מסוימות לא היינו זכאים למענקים מהמדינה כי עמדנו 2%-3% מתחת לסף הירידה במחזור שנקבע (25% או 40%, תלוי בתקופה). בממוצע קיבלתי מהמדינה 15 אלף שקל בחודש, עם הוצאות קבועות של 80 אלף. ממה מורכבות אותן הוצאות? שכר דירה בסך 58 אלף שקל, ארנונה בסך 13 אלף שקל והרבה דברים קטנים לכאורה מסביב, מלבד חשמל וכדומה, שעיקרם אגרות והיטלים לרשות המקומית".

משמעותה של כל אגרה היא בין כמה שקלים לכמה מאות שקלים לחודש, ולעיתים גם אלפי שקלים, אבל כשמחשבים את כולן יחד מדובר בנטל כלכלי שמכביד על העסקים משמעותית. ברלקו: "אנחנו משלמים למשל אגרת פינוי קרטונים בסך 400 שקל כל חודש, אגרת שילוט בסך 6,500 שקל לשנה - 500 שקל לחודש, ועוד ועוד. כל הדברים הקטנים האלה, אם היו מבטלים אותם זה היה משמעותי עבורנו. הקלה בחיובים הקטנים תעשה הבדל גדול לעסקים. כל דבר קטן משמעותי, כי היום אנחנו מפסידים כסף ולא מייצרים כסף. המדינה לא עוזרת לנו בצורה ראויה, אז לעיריות יש תפקיד בעניין הזה, להיכנס לחלל הזה ולסייע לנו כמה שהן יכולות. אבל העיריות מגלגלות את זה למשרד הפנים והאוצר, והם מגלגלים את זה בחזרה לעיריות, וברבות מהרשויות בארץ יש עדיין המון חיובים שמוטלים על עסקים ומכבידים עליהם בתקופת המשבר הזו".

תמיר ברלקו בסניף BBB הסגור / צילום: אמיר כהן

מראשית המשבר מבקשים בעלי העסקים, העצמאים והארגונים המייצגים אותם כי המדינה, והרשויות המקומיות בתוכה, יתנו הקלות - הנחה או פטור - באגרות, כדי לאפשר לעסקים לנשום בתקופת המשבר הכלכלי. גלובס הציף את הבעיה לפני מספר חודשים, בשעה שהעצמאים פתחו במאבק נגד ההיטלים והאגרות הנוספים שמוטלים כאבן ריחיים על צווארם - אך מרבית הקריאות הללו לא נענו.

בנושא הארנונה, לאחר מאבק ממושך של העצמאים לקבלת פטור, ניתנו לעסקים הקלות בתחום (שלושה חודשי פטור בראשית המשבר, וכעת מנגנון פטור מארנונה לחודשים יוני עד אוגוסט שלגביו עולות טענות בנוגע לביורוקרטיה הנדרשת), אך בעניין האגרות וההיטלים לא נמסרה כל החלטה "מלמעלה" להקל או לתת פטורים מיוחדים לעסקים. בחודשים האחרונים, בהם עסקים רבים היו סגורים לפרקי זמן ארוכים, וחלקם עדיין סגורים, לא ברור מה ההצדקה להמשך גבייתם של היטלים ואגרות אלה - אך רובם  ממשיכים להיגבות כבימי שגרה בעיריות רבות.

לכך, יש להוסיף את הקנסות שמטילות חלק מהעריות על עסקים גם בתקופת הקורונה - והרי לכם מציאות בלתי אפשרית, שבה העסקים הקורסים נושאים בנטלים כלכליים שגם בימי שגרה מכבידים עליהם, ובימי משבר עלולים לסמן את סגירתם הסופית.

עיר המדרחובים ועידוד מסחר הדיגיטלי

בחלק מהרשויות הרימו את הכפפה, ופרסמו שורת הקלות לעסקים, במקומות שניתנים לשיקול הדעת של הרשות. כך, למשל, בעיריית ירושלים, בראשות ראש העיר משה ליאון, חיפשו דרכים לסייע לעסקים בשטח ובאופן מקוון מאז פרוץ המשבר. לדברי אמיר חכימיאן, מנהל האגף לקידום עסקים בעיריית ירושלים, "במסגרת העשייה קידמנו בעירייה פרויקטים רבים לחיזוק העסקים. כך, למשל הובלנו את פרויקט 'עיר המדרחובים', אשר הפך רחובות בעיר למדרחובים וכך העלה את פדיון העסקים. המדרחובים עודדו שוטטות תחת ריחוק חברתי וחיזקו את התפיסה הציבורית שצריך ללמוד לחיות לצד הקורונה. באמצעות המדרחובים אפשרנו לעסקים להוציא כיסאות ושולחנות, בהתאם להנחיות משרד הבריאות המתעדכנות, מה שהגדיל את ההכנסות של בתי העסק".

אמיר חכמיאן / צילום: איגור פרברוב

בנוסף אומר חכימיאן, כי "עיריית ירושלים הייתה העירייה היחידה בארץ שהשיקה קניון וירטואלי בו נמצאים למעלה מ-200 בתי עסקי מקומיים. הקניון מאפשר סחר מקוון בעידן שבו רוב המסחר הופך לדיגיטלי. כמו כן, נתנו פטור מהוצאת מתקנים, הצבנו 1,000 פינות ישיבה במרחבים ציבוריים לטובת תושבים ומבקרים אשר רוכשים בטייק אווי, מהלך המחזק את עסקי המזון וגם משפר את חוויית השוטטות של הציבור. קידמנו את פרויקט 'ירושלים של דיגיטל', שבו העירייה מקימה אתרים עבור עסקים ללא עלות, פרויקט זה מכניס את העסק לתוך זירה חדשה, המגדילה את הכנסותיו. מדובר בפרויקט בשיתוף עזריאלי, המכללה להנדסה וחברת Wobily כאשר סטודנטים שהוכשרו לטובת העניין מלווים את העסק משלב ההקמה דרך ההטמעה ועד המכירה בפועל של מוצרים באתר".

בנוסף, במהלך הסגר הראשון הקימה עיריית ירושלים מאגר יועצים חינמי, הנותן מענה לסוגיות אקוטיות עבור בעלי עסקים הזקוקים להכוונה וייעוץ והשיקה את הזירה העסקית B2B - בה מעודדים הזמנות רכש וקניית שירותים של גופים ומוסדות משמעותיים בעיר מספקים ירושלמים. "יצאנו בקמפיין חוצות לחיזוק הכלכלה המקומית תחת הכותרת 'ירושלמי קונה מעסק ירושלמי', הובלנו שיתוף פעולה עם מט"י הכולל סדרת הרצאות מקוונות בתחומים שבהם בעלי עסקים הביעו עניין ובנינו שני קורסים ייעודיים להתמודדות עם משבר הקורונה המשלבות שיווק דיגיטלי וניהול פיננסי", אומר חכימיאן.

בנוסף לכל אלה, עיריית ירושלים קידמה את פרויקט "אוטו אוכל", לטובת עסקי מסעדנות שפעילותם נשענת על הסעדה במקום ונפגעו עקב הסגרים השונים, והיא מאפשרת לעסקים המעוניינים לעבור שיפוץ במהלך הקורונה או סגורים, להציב אוטו אוכל בתקופת הסגירה על מנת לייצר הכנסות.

דרכים נוספות לעודד את העסקים בעיר היו הצבת מיצגים בעיר שיעודדו את הציבור לטייל ולקנות מעסקים פתוחים. חכימיאן: "במרכז העיר ירושלים הצבנו 6 מיצבים במסגרת חזון ראש העיר לחיזוק המרחב העסקי, אשר נועדו לשפר את חוויית השוטטות ולהגביר את כמות העוברים והשבים וכך גם את הרכישות בבתי העסק השונים".

הקלות נוספות שקידמה העירייה לטובת העסקים היו מתן אפשרות לעסקים להגיש בקשה לרישיון עסק באופן מקוון תוך שיפור הנגישות והתקשורת עם בית העסק; יצירת שיתוף פעולה עם אפליקציית Easy להטמעת פלטפורמה "קונים ירושלמי קונים בטוח" - חכימיאן מספר כי "בפלטפורמה זו הופיעו כל בתי העסק שפעלו בהתאם לתקנות הקורונה, והיא מאפשרת להציג פרטים אודות העסק ומיקומו הפיזי ביחס ללקוח הפוטנציאלי"; ובסוף החודש יערכו שני כנסים מרכזיים בעיר - בהם יתארחו המומחים אלון אולמן ופרופסור יורם יובל, שייתנו דגש על מתן כלים להצלחה בעולם משתנה.

חכימיאן: "כמו כן, נקיים את שבוע העסקים החברתיים בין ה-21-25.12, שבוע בו נחזק את קהילת העסקים החברתיים הגדולה בישראל תוך מתן כלים ויצירת חיבורים לחיזוק העסקים החברתיים בעיר".

האם יש היטלים או אגרות שניתן להפחית בהם או לתת פטור מהם, ללא התערבות ממשלתית, והאם עשיתם זאת?
חכימיאן: "לרשויות המקומיות יש סמכויות בתחום האגרות וההיטלים אך כל שינוי חוק עזר מצריך את אישור משרד הפנים. עיריית ירושלים, כעיר ידידותית לעסקים, נוקטת במדיניות מקלה מלכתחילה באגרות. כך למשל העירייה לא גובה אגרת היתר לילה ואגרת הצבת פרגוד. מבחינת אגרת שילוט פטרנו את העסקים מתשלום אגרה על שלט הזיהוי הראשון בחזית כל עסק, מתוך הרציונל שמדובר בשלט הכרחי. בנוסף, הענקנו פטור מאגרת הוצאת מתקנים החל מתחילת הקורונה ועד סוף 2020".

בינייםם

גם בעיריית תל אביב-יפו מצהירים כי הסיוע לעסקים בעיר עומד במוקד המאמצים העירוניים בחודשים האחרונים, מתוך הבנה מוחלטת כי מדובר בליבה הפועם של העיר. בחודשים מרץ, אפריל ומאי העירייה נתנה פטור מלא מארנונה לעסקים. כבר אז, הוחלט להעניק את הפטור באופן מיידי ולא כהנחה שתתפרס על פני שנה (בהחלטה של משרד הפנים ניתנה אופציה לפרישת ההנחה). בנוסף, אלפי בעלי עסקים קיבלו מהעירייה סמוך לפרוץ המשבר צ'קים עבור תשלומים שנגבו מראש.

עוד מציינים בעיריית ת"א כי מתוך רצון לסייע לעסקים ניתן פטור על היטלים שונים, ובהם היטל כיסאות, שולחנות, פרגודים ואגרת שילוט. מהעירייה נמסר כי "מדובר בהטבה ששווה מליוני שקלים".

בנוסף, מיד עם פרוץ המשבר הקדימה העייריה תשלום בסך חצי מיליארד שקל לאלפי ספקים; הוצבו אלפי כסאות ושמשיות בכיכרות ורחבות מרכזיות כדי לעודד צריכת מזון באיסוף עצמי, והמלאים מתחדשים כל העת; העירייה דחפה לפתיחת המסעדות, בתי הקפה והבארים ואף הגישה לממשלה מתווה לפתיחה מיידית שלהם, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות (בעיריה ממשיכים לדחוף קדימה את המתווה הזה גם כיום); הוסבו 11 מקטעי רחובות בעיר לרחובות מנוהלי תנועה סגורים לתנועת כלי רכב, כדי לעודד את המסחר והפעילות הכלכלית בהם; הותרה הרחבת שטח הצבת השולחנות והכיסאות גם על חשבון המרחב הציבורי; הופקו מספר קמפיינים ענקיים לעידוד עסקים מקומיים בשיתוף ארגוני העצמאים; הקמנו מערך גדול לטיפול בעסקים בעיר על פי אזורים גיאוגרפיים, המאויש על ידי 10 עובדים שכל עבודתם היא סיוע לעסקים.

מדרחוב לוינסקי בתל אביב / צילום: גיא יחיאלי

בנוסף, עיריית תל אביב יזמה כ-10 פסטיבלים ואירועים שתכליתם לעודד צריכה בעסקים מקומיים כדוגמת "מרימים את השאלטר" - אירוע לעידוד עסקים מקומיים יחד עם אמנים מקומיים. הראשון נערך בגן החשמל, בשבוע שעבר נערך בבזל ובקרוב יערך אירוע נוסף במתחם נוגה שביפו.

במקביל פועלת עיריית תל אביב לעידוד רכישה מקומית באמצעות כרטיס התושבים "דיגיתל" המעניק הנחות והטבות בעסקים השונים בעיר.

לדברי עו"ד ליאור שפירא, יו"ר מועצת עיריית תל אביב-יפו והממונה על תחום העסקים בעיר, "העסקים הקטנים הם לב ליבה של תל אביב-יפו והסיוע להם עומד במוקד החשיבה והעשייה העירונית. בחודשים האחרונים פעלנו רבות לטובת העסקים ופתיחתם מחדש בהתאם להנחיות. נמשיך ונפעל לחיזוק העסקים התל אביביים ביוזמות שונות, לרבות קמפיינים נקודתיים לקראת החגים השונים ולאירועים מיוחדים".

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?