גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מחירי הנדל"ן בעוד 20 שנה לא יהיו גבוהים יותר מאשר היום"

המאמן אלון גל מעודד כל זוג צעיר לשים את הכסף בהשקעות • אף שהוא סבור כי לא תהיה עלייה גדולה במחירים, גל משקיע בנדל"ן בעצמו: "הסוד הוא למצוא דירות בפחות ממחיר השוק" ● פרק פתיחת העונה ● האזינו

אלון גל / צילום: איל יצהר
אלון גל / צילום: איל יצהר

עקבו אחר הפודקאסט בספוטיפיי, באפל פודקאסטס או באפליקציית הפודקאסטים האהובה עליכם בהעתקת כתובת ה- RSS

האם מחירי הדירות יעלו בשנים הקרובות? לפי נתוני השנה האחרונה, הכיוון הכללי מצביע למעלה. גם אנשי נדל"ן רבים שעמם שוחח גלובס בחודשים האחרונים טוענים כי על רקע ההיצע הנמוך, מדובר בתרחיש כמעט ודאי.

אלא שהתחזית שמציג המאמן הפיננסי אלון גל, שונה. "הנבואה אמנם ניתנה לשוטים, אבל אני מאמין שמחירי הנדל"ן בעוד 20 שנה לא יהיו גבוהים יותר מאשר היום". פגשנו את גל במסגרת הפרק הראשון בעונה השלישית של "כסף בקיר": פודקאסט השקעות הנדל"ן של גלובס, שמארח בכל פעם דמות אחרת לשיחה על עולם השקעות הנדל"ן. לאור התחזית השונה משהו של גל בנוגע למחירים, ביקשנו שיעבור לשלב הנימוקים.

"יש משהו שהרבה אנשים בתחום מתעלמים ממנו. איך הדור הזה, החבר'ה הצעירים, קונים דירות? הם הצליחו להגיע לסכום הראשוני בזכות ההורים. ואיך היו להורים? הם לא היו עשירים אבל הם קנו דירה במעט מאוד משכורות, ולכן הייתה להם האפשרות לעשות את הדבר הזה.

"לרוב בני הדור של היום אין בתים משלהם, ואין להם אפשרות להגיע לדירה בעצמם. איך הם יעזרו לילדים שלהם בעוד 15 שנה, בעוד 20 שנה? אני חושב שאנשים לא מבינים את המהות של מה שמתחולל פה. המהות של היום לקנות דירה או לפני 30 שנה זה הבדלים מטורפים באפשרויות של משפחה ממוצעת".

אתה לא חושב שאתה מתעלם מההיצע והביקוש?

" יש שני דברים מקבילים. אחד זה כוח קנייה והשני זה באמת היצע וביקוש. לדעתי, לבנות היום על רווחי הון עצומים מדירה להשקעה - אני לא רואה את זה קורה. אתה ואני יודעים שמול התשואה השוטפת מדירות להשכרה כיום יש אלטרנטיבות יותר טובות ויותר בטוחות. אנחנו מדברים על תשואות של 3%-4% בברוטו מהשכירות. מול זה במסלולים אחרים אפשר לקבל שיעורים דומים, אז למה להתעסק עם דירות בהנחה שאין תחזית לעליית ערך הנכסים".

לדבריו, כדי להיכנס לתחום ולהרוויח צריך למצוא נכסים מתחת למחיר השוק, ולשם כך צריך לעשות מחקר שוק מעמיק. "חובה להתמקצע ולכתת רגליים, לעשות עבודה. תמיד אפשר למצוא", הוא אומר ומוסיף כי, "כשאני קונה דירה להשקעה אני מבלה שבועיים-שלושה באזור. אני גם לא מקשיב למתווך שאומר כמה אפשר לקבל שכר דירה. אני יושב בחוץ, ושואל מישהו כמה אפשר להשכיר.

"אני מצאתי תמיד דירות בפחות ממחירי שוק. לא מזמן הגעתי לבית ש-10 אחים ירשו ששוויו כ-700 אלף שקל. זה אומר שכל אחד בברוטו יקבל 70 אלף שקל. לא מעניין אותם כרגע לחכות ולהתעסק, אז אתה קונה אותה פתאום ב 620 אלף שקל ובשיפוץ של 30 אלף היא שווה 800". כשאנחנו מבררים האם העסקה נחתמה, הוא צוחק ומסביר שהעביר את העסקה לחבר "שהיה צריך יותר ממני".

לדבריו, שיטה שהוא פיתח היא להציע את כל הכסף במכה אחת - למי שיש באפשרותו כמובן. "ברכישות של דירות להשקעה אני מביא איתי את כל הכסף. אנשים נורא אוהבים כסף במקום. זה שווה, לא אגזים, 10% במחיר. פשוט פסיכי. אני אומר 'סגרנו אנחנו עוד שבועיים שלושה אצל עו"ד, למחרת כל הכסף אצלך בחשבון'. זה משגע אנשים. זה שווה הרבה מאוד כסף".

"תשקיעו כשאתם צעירים"

לדברי גל, מי שצריכים לשים לב להשקעות, לרוב השקעות בנדל"ן הם בעיקר צעירים. "ככל שאנשים צעירים יותר, ככה הם צריכים להתחיל בהשקעות בנדל"ן. אולי באזור שיש סיכוי שיהיה איזה מהפך כמו פינוי בינוי, אזורים שעומדים לבנות בהם כבישים משמעותיים. זה חלק מעבודת ההכנה. הם צריכים להחזיק פורטפוליו השקעות לעתיד".

כשאנחנו שואלים מאיפה הכסף, הוא מציג, שוב, גישה שונה מהמקובל. "הסטטיסטיקות מדברות היום על תשעה מעשרה זוגות צעירים שיקנו דירה למגורים. וזה לא נכון להם".

למה?

"כי הם לוקחים מקסימום משכנתה על דירות שהם לא רוצים לגור בהם, כי לא יכולים להרשות לעצמם. בקיצור כל טעות אפשרית בספר. רובם אגב לא יסתפקו במשכנתה, אין להם מספיק הון עצמי אז הם לוקחים הלוואות להון העצמי. אין מודל כלכלי שיכול לאפשר את זה. ולכן אני חושב שזוגות צעירים בישראל צריכים לעבור מהרעיון של רכישת דירות באפשרויות שאין להם, להשקעות בנדל"ן. זה הרבה יותר חכם. קנית דירה ב-600 או 700 אלף שקל שאתה יכול להרשות לעצמך. ואתה מתחיל להתקדם. אתה לא משלם עליה, אפילו משאיר לך גרוש וחצי משכר הדירה, והולך לגור בשכירות. בהמשך, אולי אפילו אפשר לעשות פליפ, וככה אתה עולה במדרגות. נדל"ן זה מדרגות. בכל העולם זה מקובל. רק בישראל יש איזה עניין שאתה בן 26 התחתנתם יש לכם 130 אלף שקל ואתם רוצים לקנות את דירת המגורים שאתם רוצים לגור בה עם כלב".

"רצון להצליח ואפס מוכנות להשקיע"

את הפריצה של גל לעין הציבורית הוא עשה ב-2006 עם תוכנית המציאות "משפחה חורגת", שהפכה אותו לסוג של "מאמן" לאומי, שאף מחזיק תוכנית רדיו משלו (103FM). הפגישה עימו התקיימה בפתח תקוה במשרדי חברת האימון "תות" שייסד. במסדרונות ניתן למצוא משפטים ממריצים כמו "לכל חלום יש תוכנית עבודה". "לאנשים יש רצון עז להצליח ולהגיע לעצמאות כלכלית, ואפס מוכנות לעמוד מאחורי הרצון שלהם", הוא מצהיר, ומסביר כי לא משנה באיזה מסלול השקעה אנשים יבחרו, העיקר שישקיעו.

"אם אתה לא משקיע כספים, אתה מהמר על העתיד שלך בצורה הכי הכי מסוכנת. אתה מהמר שכל חייך אתה או אשתך או שניכם תהיו במצב שאתם תרוויחו בדיוק אותו דבר. שום דבר לא יטלטל אתכם, כלום לא יקרה במשפחה וזה ההימור הכי מסוכן ומשוגע אפילו. אדם חייב לייצר לעצמו מבנה השקעות כדי שיתמוך בו בזמנים הפחות טובים שיהיו בחיים, אין מה לעשות, כולנו עוברים דברים", הוא אומר ובכדי להמחיש, חושף את הפגיעות של הענף שלו בימים אלה.

"תראה אותי כרגע. לא אכניס אותך לכיס שלי, אבל אתה לא מבין את סכומי העתק שהפסדתי מתחילת הקורונה רק כדי להחזיק את הארגון הזה בחיים. ממה אני מתפרנס? מהרצאות בסדנאות באירועים גדולים של חברות. כשיש כנסים באילת, אני ההדספיקר. איזה כיף. אלא שהמקצוע שלי נעלם. זה קרה בדקה וחצי. לא לעולם חוסן. הדרך היחידה לייצר מבנה ארוך טווח הגיוני, היא שיהיו לך השקעות". 

פינת המומחה / אריק מירובסקי

כלכלת הירושות איתנו לעוד 20 שנה לפחות

אלון גל אומר שכל אחד צריך להשקיע בנדל"ן ולא לפחד, אבל אני דווקא תמיד אומר למשקיעים ש"אשרי המפחד תמיד". בדבר אחר אני מסכים איתו: בהשקעות צריך להיות בעל חושים מפותחים, לשאול את השאלות הנכונות, להתמקצע. להבין במה אתה משקיע ומדוע אתה משקיע.

אלון אומר שהמחירים לא יעלו ב-20 השנים הקרובות. הוא סבור שהמחירים עלו ועלו ויש גבול לכמה שיוכלו לעלות כי ההכנסה של משק הבית לא תוכל לעמוד בזה. אבל כבר לפני 10 שנים אמרו את זה. יש בישראל מספיק הון בשביל שהמחירים ימשיכו לעלות. יש כאן כלכלת ירושות ואנחנו מסתמכים על הרכוש של הדורות הקודמים.

אתה יכול לא להרוויח הרבה אבל שיהיה לך נכס בזכות הסבא והסבתא, ולהיפך - שתרוויח טוב אבל לא יהיה לך מספיק הון עצמי לבית. לדעתי, כלכלת הירושות תהיה איתנו לפחות עוד 20 שנה.

גילוי מלא: בדיעבד נודע לנו כי קיימות תלונות שונות נגד פעילותו של אלון גל בנושא, אנו מצרפים כאן את הכתבה שפרסמנו בעניין.

עוד כתבות

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה