גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הפך העיתונאי בן כספית למקור משטרתי חוזר בתיקי נתניהו

החקירה בתיק 1000, המידע המודיעיני בתיק וינשטיין-נתניהו שנגנז ו"ראיית הזהב" בעניין השופטת גרסטל ● כך הפך כספית למקור מודיעיני פורה, עד שהיועמ"ש ופרקליט המדינה הורו למשטרה להפסיק לקבל מידע ממנו ● כספית: "אין לי רצון להשתתף בחגיגת השיבוש וההתקפה על רשויות החוק והחקירה"

כספית. "נעתר בשמחה לסייע למשטרה" / צילום: איל יצהר
כספית. "נעתר בשמחה לסייע למשטרה" / צילום: איל יצהר

בן כספית הוא עיתונאי ותיק ובכיר, המשמש בין היתר כבעל טור פופולרי במעריב סוף השבוע, וכן מגיש תוכניות רדיו יומיות בתחנת 103fm. הוא אף כתב מספר ספרי עיון, שניים מתוכם הם ביוגרפיות על ראש הממשלה, בנימין נתניהו. כספית, יש לציין, ידוע בביקורתו הרבה והעקבית נגד נתניהו ורעייתו.

כעת אנו חושפים כי במקביל שימש כספית כמקור מודיעיני עבור משטרת ישראל במספר מקרים הנוגעים לנתניהו ולאנשים נוספים. הוא עשה זאת עד שפרקליט המדינה דאז שי ניצן, יחד עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, הורו למשטרה לחדול מקבלת מידע ממנו.

כספית אינו העיתונאי הראשון וכנראה גם לא האחרון שמעביר מידע למשטרה. יותר מכך, לעתים המשטרה יוזמת פנייה לעיתונאים, והם, בכפוף לחיסיון עיתונאי, מחליטים אם לשתף פעולה עם חקירותיה. אלא שאנחנו עומדים לחשוף כאן לראשונה את עומק שיתוף-הפעולה של כספית עם המשטרה ואת תכיפותו.

אנו סבורים כי יש למידע זה רלוונטיות ציבורית, בעיקר על רקע העובדה שכספית ביקש להמשיך ולהעביר ידיעות מודיעיניות בעניינו של נתניהו, ונפגש לצורך כך עם חוקרי להב 433. כאמור, בשלב מסוים פרקליט המדינה לשעבר, שי ניצן, החליט לשים סוף לערוץ המודיעיני הזה, וטען כי יש בהתנהלותו של כספית זיגזג בין עיתונאי לבין מקור משטרתי.

הקש ששבר את גב הגמל היה כאשר כספית העביר פיסות מידעים למשטרה, ולאחר מכן פרסם בטורו במעריב כי היועמ"ש מסרב לחקור חשדות לפלילים שהגיעו לידיעת המשטרה. חשדות, שכאמור, הוא מסר תחת הבטחה לחיסיון.

1. העדות שהובילה לתיק 1,000

סמוך לכניסתו של אביחי מנדלבליט לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, בפברואר 2016, הגיעו בכירי המשטרה עם רשימת מכולת של מידעים ראשוניים בעניינו של ראש הממשלה נתניהו. מידעים אלה לא טופלו על-ידי היועץ המשפטי לממשלה הקודם, יהודה וינשטיין.

במרץ 2016 החליט מנדלבליט לנקות את השולחן מקצות החוט בעניינו של נתניהו. את הרוב הגדול של קצות החוט הוא סגר והשליך חזרה לארכיון, בטענה שמדובר בפיסות רכילות וחיסולי חשבונות. עם זאת, מנדלבליט אישר להתקדם בנוגע למספר חשדות. אחד מהם הוא "תיק 1000 הישן", המהווה התפתחות של דוחות מבקר המדינה בנוגע ל"ביבי-טורס". בהמשך החליט מנדלבליט שיש לסגור את התיק.

תיק נוסף הינו חשד לטובות הנאה משמעותיות שקיבל בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, מהמיליארדר ג'יימס פאקר, בזיקה כמובן לבנימין נתניהו עצמו. העדות הרשמית הראשונה שנגבתה בפרשה היא עדותו של כספית, ב-11 באפריל 2016, שסיפר על המתנות שקיבלו בני הזוג נתניהו.

נתניהו. סעיף השוחד הוסר / צילום: אמיל סלמן-הארץ

בתמליל עדותו בחומרי החקירה שהגיעו לידינו , המושחר ברובו המוחלט, סיפר כספית כי הייתה חובה להביא להם (למשפחת נתניהו, א"ג) מתנות, מצד כל מי שרוצה להיות קרוב למשפחה... מילצ'ן הביא כל הזמן מתנות, סיגרים ואלכוהול. את זה אני יודע ממקור אחר".

בקטע בודד נוסף שלא הושחר על-ידי הפרקליטות, כספית העיד על התנהלות ארי הרו והחברה שבבעלותו, ועל הזיקה לנתניהו. לדבריו, "לפי המקורות שלי, החברה הזו שימשה צינור להעברת כספים לביבי. הדבר נודע לי משני מקורות, שאת שמם אבקש לא למסור בעדות".

היום אנו חושפים כי מדובר ב"הלבנה" (דרך להביא את הדברים כעדות שתימסר לסנגוריה, בלי שיהיה צורך לחשוף את העובדה שהמעיד שימש מלכתחילה כמקור המשטרתי שהוביל לפתיחה בחקירה ) של מידע מודיעיני מפורט שמסר כספית מספר פעמים לחוקרי להב 433, עוד טרם פרוץ הפרשה.

לא לחינם כספית היה העד הראשון בתיק 1000. הוא היה גורם משמעותי מאוד שהוביל לעצם הפתיחה בחקירה. על פגישותיו עם חוקרי להב, ובכללם עם רפ"ק אבי רוטנברג, הוצאו תעודות חיסיון שאושרו על-ידי בית המשפט, המאפשרות לפרקליטות שלא למסור את המידע לרשות ההגנה, והן נחשפות כאן לראשונה.

החשד בעניין אירוח יאיר נתניהו בדירת המלון של ג'יימס פאקר נזנח בהמשך על-ידי מנדלבליט, אולם במהלך בדיקה זו, שכללה גביית עדויות ממספר מעורבים בנוגע לטובות ההנאה, הגיעה המשטרה לחשד לאספקה מסיבית, בניגוד לחוק, של סיגרים ושמפניות מהמיליארדרים ג'יימס פאקר וארנון מילצ'ן לבנימין ושרה נתניהו.

את המידע המודיעיני בעניין זה העביר כספית. תעודת החיסיון מסתירה את העובדה כי הוא קיבל את הסיפור מארנון מילצ'ן בכבודו ובעצמו, זאת לאחר שהשניים שוחחו על העניין. המשטרה עדכנה את היועמ"ש מנדלבליט במידעים אלה, ובמסגרת ישיבות שבועיות בלשכת היועמ"ש התפתח לו תיק 1000, עד שבסופו של דבר אישר מנדלבליט בדצמבר 2016 לחקור את ראש הממשלה עצמו בפרשה. יצויין כי סוגיית אישורי היועמ"ש נמצאת היום במחלוקת בין התביעה לסנגוריו של נתניהו.

מילצ'ן. תעודת החיסיון הסתירה את כספית כמקור / צילום: Reuters, Matt Crossick

מילצ'ן מסר עדות פתוחה בפרשה, אולם בהמשך הוא הסתבך בעצמו, זומן לחקירה באזהרה, והמשטרה המליצה להעמידו לדין באשמת מתן שוחד לראש הממשלה. בסופו של דבר, מנדלבליט קיבל את טענות נתניהו ומילצ'ן, והסיר את סעיף השוחד נגד נתניהו מכתב החשדות והאישום. התיק נגד מילצ'ן נסגר.

2. המידע המודיעיני בעניין וינשטיין-נתניהו

כאמור, במרץ 2016 הגיעה המשטרה עם רשימת מכולת, ובה מידע רב מסוגים שונים. אחד מהם היה נפיץ במיוחד. החשד היה שהיועץ המשפטי לממשלה הקודם, יהודה וינשטיין, מונה לתפקידו מתוך הבטחה וציפייה שהוא יהיה יועמ"ש נוח לנתניהו ולרעייתו שרה. הציר להבנות בין נתניהו לוינשטיין, על-פי הנטען, היה עו"ד דוד שמרון, איש סודו ובן דודו של נתניהו.

כזכור, וינשטיין היה זה שהורה על חקירתו באזהרה של מזכיר הממשלה דאז מנדלבליט, על חלקו בפרשת הרפז בעת שכיהן כפרקליט הצבאי הראשי. בהמשך, למרות שסגר את התיק נגדו, וינשטיין פעל כדי לשכנע את נתניהו לפטר את מנדלבליט מתפקידו כמזכיר הממשלה, וכן כדי לטרפד את מינויו של מנדלבליט לתפקיד היועמ"ש. כעת אנו חושפים כי שמו של העיתונאי בן כספית רשום גם על המידע המודעיני בתיק וינשטיין-נתניהו הגנוז.

התובע במשפט אולמרט שליווה את תיקי 1000 ו-2000, עו"ד אורי קורב, סבר שיש לפתוח בחקירה. מנדלבליט וניצן התנגדו, בטענה שאין ראיות בתיק הזה ומדובר בחקירת סרק. גם ראש אח"מ דאז, ניצב מני יצחקי , סבר שאין בסיס לפתיחה בחקירה, והתיק אכן נסגר.

3. הקלטות גרסטל וההתפתלות בתיק

תיק נוסף נגד נתניהו אשר רשום על שמו של כספית הוא "תיק גרסטל-קמיר", או בשמו הרשמי "תיק 1270". במסגרת התיק נחקר חשד כי במהלך התמודדותה של גרסטל לתפקיד היועמ"ש בשנת 2015, הציע לה כביכול מקורבה אלי קמיר, בתיאום עם מי שכיהן באותה עת כיועץ התקשורת של משפחת נתניהו, ניר חפץ, להגדיל את סיכוייה לקבל את המינוי במידה שתפעל לסגירת התיקים שהיו פתוחים באותה עת בעניינה של אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו. הצעה זו נדחתה על הסף על-ידי גרסטל, שהשיבה לדבריה בעדות במשטרה: "בושה, בושה, בושה".

גרסטל. נטען ששינתה את גרסתה במשטרה / צילום: פאול אורלייב

עד היום לוטה בערפל השאלה כיצד תיק גרסטל-קמיר נפתח, והנה הסיפור במלואו לראשונה. כספית שוחח בתחילת פברואר 2018 עם גרסטל על ההתמודדות שלה לתפקיד היועמ"ש, שבמסגרתה העלתה השגות בעניין ההליך שבו זכה לבסוף אביחי מנדלבליט. גרסטל לא ידעה כי כספית הקליט את השיחה, והעביר אותה לידי חוקרי להב 433.

"הקלטת הלוהטת" הגיעה חיש מהר למנדלבליט ולניצן. השאלה מי ירכז במשרד המשפטים את הטיפול בתיק הדרמטי הגיעה לשולחנה של המשנה ליועמ"ש דינה זילבר, שעסקה בתחום ניגודי העניינים. כיוון שבין גרסטל לבין ניצן הייתה יריבות גלויה ועזה על רקע עבודתה כנציבת הביקורת, וכן על רקע העובדה שהחשד נגע להליך מינוי יועמ"ש שאליו בסופו של דבר נבחר מנדלבליט, הגיעה השאלה אל זילבר.

זילבר הכריעה כי אין מניעה חוקית שהשניים יטפלו בתיק. פרקליט המדינה שמע את ההקלטה, והיה בטוח שיש בידיו את ראיית הזהב: נשיאת בית משפט מחוזי בדימוס מעידה בקולה על עסקת שוחד אפלה של מינוי תמורת סגירת תיק פלילי נגד רעיית ראש הממשלה.

גם המפכ"ל רוני אלשיך היה בטוח שמדובר בחומר נפץ רדיו-אקטיבי, שיהפוך את הקערה על-פיה ועל ראשו של נתניהו. אלשיך בחר לפוצץ את הפרשה בעיצומו של דיון סוער בוועדת הפנים של הכנסת. בדיון שהתנהל ב-20 בפברואר 2018 עסקה הישיבה בהתנהלות המשטרה, והמפכ"ל עצמו נטל בה חלק. אלשיך הפסיק את הישיבה, ואמר שעליו לצאת לשיחת טלפון דחופה.

מיד לאחר מכן הטילה דוברות המשטרה את הפצצה: "במסגרת החקירה הצטברו חשדות ביחס לעבירות אשר התבצעו בשלהי שנת 2015, עת נעשתה פנייה לעובדת ציבור בכירה בהצעה לסייע לקדם את מינויה למשרת היועמ"ש לממשלה, ובכך להטות את הליך הבחירה לטובת המועמדת, לכאורה בתמורה להבטחה עתידית מצד המועמדת לגבי החלטה עתידית שלה בפרשה פלילית מסוימת, שבה היה לחשודים עניין. לפי הראיות שנאספו עד כה, פנייה זו למועמדת לא צלחה בסופו של דבר".

המשטרה גבתה עדות מגרסטל, שאמרה כי מדובר היה ב"הצעה קרימינלית, חד משמעית". במקביל, המשטרה ביקשה וקיבלה את הארכת המעצר של החשודים קמיר וחפץ. החשד התעצם לאור העובדה שחפץ שמר על זכות השתיקה. המערכת המשפטית והפוליטית כולה הוכתה בתדהמה.

נתניהו הכחיש את העניין בצורה נחרצת: "ניר חפץ מעולם לא הציע את ההצעה ההזויה הזאת בפני ראש הממשלה ורעייתו. הוא מעולם לא נתבקש על-ידם להציע הצעה כזאת, ואיננו מאמינים שחפץ אפילו העלה דבר כזה על דעתו. תכף יאשימו את הזוג נתניהו גם ברצח ארלוזורוב".

לפרשה שורבבה גם נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, כיוון שבעדותה במשטרה טענה גרסטל כי שיתפה אותה בעצם קיומה של ההצעה המגונה שקיבלה. חיות מסרה עדות פתוחה, והיה נראה כי העלילה אכן מסתבכת. אלא שמהר מאוד התברר למשטרה והפרקליטות שנתניהו צדק, ואין פה קייס. אין ראיות להצעת שוחד, ועדות גרסטל לא מתאימה לראיות בתיק.

על-פי הנטען על-ידי היועמ"ש ופרקליט המדינה, עדת המפתח גרסטל שינתה את גרסתה, ואמרה כי היא לא מייחסת לפרשה אספקטים פליליים ברורים וכי היא לא קיבלה הצעת שוחד על השולחן. היא גם הוסיפה שאיננה בקיאה בדין הפלילי, כדי לקבוע אם מדובר בעבירה פלילית.

בינואר 2019 נסגר התיק נגד קמיר וחפץ מחמת חוסר ראיות, אולם בחודשים האחרונים, לבקשת חפץ, הפרקליטות בחנה שנית את התיק - ושוב החליטה לסגור אותו, מחמת חוסר אשמה. אגב, הראשון שחשף את הפרשה, שניות לפני הדיון על הארכת המעצר של קמיר וחפץ, היה לא אחר מאשר כספית באתר מעריב. 

מעניין לציין ששמו של נתניהו שורבב לחשדות פליליים, שכולם נסגרו במוקדם או במאוחר, בנוגע לכל מינויי היועץ משפטי לממשלה שבתקופתו. כך היה למשל בכהונתו הראשונה, בשנת 1997, כאשר במסגרת פרשת "בר-און חברון" נחשד במינוי עו"ד רוני בר-און לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, כחלק מקנוניה שתקל עם אריה דרעי שהתמודד עם תיק פלילי נגדו.

המשטרה המליצה להעמיד את נתניהו לדין, אולם היועמ"ש אליקים רובינשטיין ופרקליטת המדינה עדנה ארבל סגרו נגדו את התיק מחוסר ראיות. זה קרה בהמשך בכהונתו השנייה, בנוגע למינוי יהודה וינשטיין בשנת 2010, וכן בכהונתו הרביעית, בפרשת "גרסטל-קמיר" כאשר מונה מזכיר הממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט.

כספית: "אמשיך למסור חומרים בכל מקרה שבו יעלה חשד לשחיתות"

בן כספית מסר בתגובה: "מסרתי למשטרה חומרים בעניין חקירות נתניהו, הדבר ידוע, מוכר ופורסם (גם על-ידי). כמו כל עיתונאי חוקר, כשאני מתבקש לסייע למשטרה בחקירת נושאים שעלו בתחקירים שאני עורך, אני נעתר בשמחה. בעבר מסרתי חומרים בעניין תחקירים שערכתי על אהוד ברק, וגם בנושאים נוספים.

"כעיתונאי ואזרח שומר חוק האמון על מלחמה בשחיתות אמשיך להשיג, לפרסם ואף למסור חומרים בכל מקרה שבו יעלה חשד לשחיתות. אעשה את זה ללא מורא וללא משוא פנים. בשאר הפרטים שצוינו בשאילתה שלך נפלו לא מעט טעויות ואי דיוקים, אך לצערי איני יכול להתייחס אליהם. אין לי רצון להשתתף בחגיגת השיבוש וההתקפה על רשויות החוק והחקירה במדינה, ואני גם מחויב לחיסיון מקורות".

הילה גרסטל לא הגיבה לדברים.

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "איננו מגיבים לגבי טענות על מקורות מודיעיניים חסויים מטעמים ברורים, אפילו אם הנטען בפנייה מופרך לחלוטין. לשם כך מוציאה המדינה במקרים המתאימים תעודת חיסיון. מכל מקום, למען הסר ספק - אין בכך כדי לאשר או להכחיש דבר ממה שנטען בפנייה, וכל פרסום יהיה אך ורק באחריות המפרסם". 

*** חזקת החפות: בנימין נתניהו מכחיש את המיוחס לו בכתב האישום בתיק האלפים. עומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו