גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבוצת הפרסום הבינלאומית HAVAS רוכשת 51% ממניות ענבר-מרחב G

המהלך לא צפוי להשפיע על הניהול היומיומי, שיישאר בידי המייסדים חן ענבר וירון מרחב והמנכ"לים המשותפים בן סבר ואור גלייכר

מימין : ירון מרחב, בן סבר, אור גלייכר, חן ענבר. משרד פרסום ענבר-מרחב G / צילום: איל יצהר, גלובס
מימין : ירון מרחב, בן סבר, אור גלייכר, חן ענבר. משרד פרסום ענבר-מרחב G / צילום: איל יצהר, גלובס

שמונה שנים לאחר חתימת הסכם הייצוג בין סוכנות HAVAS הבינלאומית לסוכנות הפרסום ענבר-מרחב G, הולך החיבור בין הצדדים צעד אחד קדימה: לגלובס נודע כי HAVAS רוכשת 51% מהמשרד.

המהלך לא צפוי להשפיע על הניהול היומיומי, שיישאר בידי המייסדים חן ענבר וירון מרחב והמנכ"לים המשותפים בן סבר ואור גלייכר. הבעלות על ענבר-מרחב מתחלקת בין ירון מרחב, חן ענבר וקבוצת G גרופ (שבבעלות אייל ויפית גרינברג, אור לובושיץ ואורן פלדמן) ובנוסף בן סבר ואור גלייכר.

HAVAS היא סוכנות פרסום בינלאומית, אבל בשונה מרוב הסוכנויות הבינלאומיות האחרות, במשך תקופה ארוכה לא הייתה פעילה בכל מה שקשור להחזקות במשרדי פרסום מקומיים בישראל - זאת אף שהקבוצה פועלת בעולם ב-110 מדינות.

ההימנעות של HAVAS מבעלות על משרד מקומי נבעה מניסיון רע: הקבוצה דווקא הייתה בין סוכנויות הפרסום הבינלאומיות הראשונות שנכנסו לארץ, בעת שרכשה בעלות על משרד הפרסום צרפתי-שטרנשוס-זמיר.

אלא שלאחר מספר שנים החלו השותפים לצאת בהדרגה מהמשרד, והמשרד הלך ונחלש תוך שהוא מאבד לקוחות. בשלב מסוים נראה היה כי ניתן להציל משהו מההשקעה של HAVAS, כשהאחים איל ויובל ארד, שהחזיקו אז בבעלות על חברת הייעוץ ארד תקשורת, החליטו כי הם מעוניינים להרחיב את פעילותם גם לתחום הפרסום, והתמזגו עם משרד הפרסום צרפתי-שטרנשוס-זמיר, באופן שהסוכנות הבינלאומית החזיקה 51% מהמניות בו, ובעלי ארד החזיקו 49% מהמניות.

אך מה שנראה מוצלח על הנייר, התברר די מהר כמסובך ליישום: עיתוי הכניסה של קבוצת ארד היה בעייתי‏‎ ‎‏- ענף הפרסום נכנס למשבר, וגם לשחקנים מנוסים יותר לא היה קל לשרוד; יורו (מקבוצת HAVAS) הבינלאומית לא מיהרה לעזור בהעברת תקציבים למשרד, וגם המציאות הוכיחה כי החוקים בענף פרסום ובענף יחסי ציבור לא תמיד זהים.

על כך התווספו יחסים מורכבים בין השותפים הישראלים לשותפים הבינלאומיים, והתוצאה הייתה שיורו בישראל לא הצליחה להתחזק ולהפוך לגורם דומיננטי בענף.

כשהתברר כי המיזוג איננו הצלחה גדולה, החלו הצדדים לחפש פתרון אחר. כבר לפני עשור HAVAS בחנו אפשרות לרכוש מניות בענבר-מרחב, אך ההצעה הכספית הייתה נמוכה מאוד, והשותפים הישראלים בחרו לנסות להשביח את המשרד.

לאחר שהשותפות של HAVAS עם האחים ארד פורקה, נחתם עם ענבר-מרחב הסכם ייצוג בלבד, והסוכנות הבינלאומית נותרה למשך תקופה ארוכה ללא משרד שבו היא שותפה בארץ.

גם ענבר-מרחב עבר דרך ארוכה עד השלמת העסקה: בעבר התבסס המשרד על המייסדים חן ענבר וירון מרחב, שאליהם הצטרף מעת לעת שותף שלישי, בדרך-כלל מתחום הקריאטיב, כחלק מהניסיון להפוך את המשרד לדומיננטי.

בין הפרסומאים שהיו שותפים במשרד היו גם אנשי קריאטיב נחשבים מאוד, וביניהם ספי שקד ורובי ניסן, אך תמיד לאחר תקופה מסוימת השותפים החדשים פרשו, והמייסדים נותרו. כך היה גם עם מנהלים בכירים כמו גיא קלנר ויהב דרייזן, שנכנסו למסלולי שותפות שלא הבשילו.

את ניצני השינוי ניתן היה לראות בסמוך להסכם הייצוג שנחתם עם HAVAS, כאשר זמן קצר לפני כן מכרו המייסדים שליש מהמניות לאיל גרינברג, בעלי G גרופ ובנה של יפית גרינברג.

המכירה התבררה כמשתלמת די מהר - זמן קצר לאחר מכן העמיקה גרינברג את פעילותה בתחום העסקים, רכשה את סטימצקי והעבירה למשרד את התקציב. באותה תקופה עיקר השינויים היו במישור העסקי: קלנר, בתפקידו כמנכ"ל, הוביל רכישת משרדי פרסום קטנים שסייעו לענבר-מרחב לגדול בהיקפים, אולם המשרד היה עדיין רחוק מלקבל חותמת מקצועית ברורה ועקבית.

תהליך השינוי המקצועי הושלם עם כניסתו ב-2014 של בן סבר לתפקיד מנהל הקריאטיב של המשרד. סבר, שנחשב לאחד מאנשי הקריאטיב המבטיחים באותה עת, קיבל על עצמו גם את תפקיד המנכ"ל, כשלצדו מונה לאחר זמן לא רב מנכ"ל משותף שאמור היה להשלים אותו - אור גלייכר, שהגיע ממשרד הפרסום אדלר-חומסקי מצד ניהול הלקוח. לראשונה היה למשרד צוות ניהולי מקצועי קבוע שנשאר ואף הניב תוצרים קריאטיביים ראויים.

מבחינה עסקית הייתה השנה האחרונה מתעתעת מבחינת פעילות המשרד, כאשר הוא הצליח לגייס לקוחות חדשים כמו רשת מלונות ישרוטל, האוניברסיטה הפתוחה ורשת AM:PM.

HAVAS נמנעו מספר שנים לבצע השקעות בישראל, אך את הסנונית הראשונה לשינוי המדיניות ניתן היה לראות ב-2017, עת הקבוצה רכשה מניות בסוכנות המדיה החברתית בלינק שבבעלות שגיא חמץ.

משהו על הסיבות שהביאו את HAVAS לבצע את הרכישה אפשר ללמוד מתגובתו של נשיא ומנכ"ל קבוצת HAVAS, יאניק בולורה: לדבריו, בישראל, עם אוכלוסייה של כ-9 מיליון איש, ישנם יותר סטראט-אפים מאשר במדינות רבות אחרות עם אוכלוסייה גדולה בהרבה. לדבריו, "ישראל מהווה מרכז עולמי לחדשנות ויזמות, ואנחנו מתכוונים להגדיל את נוכחותנו באזור עם רכישת ענבר-מרחב G".

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים מטפסות

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"