גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התחום שלנו חם": מנכ"ל גילת לוויינים מנסה להסביר קפיצה של 250% במניה

"השוק רוחש וגועש", אומר עדי צפדיה, מנכ"ל החברה שמנייתה זינקה לאחרונה לרמות שבהן לא ביקרה זה עשור ● "כבר הרבה זמן לא היה לנו כל-כך הרבה 'על השולחן'; אנחנו בהרבה מאוד תחומים, וגם אם אחד לא יצליח, השני בטח יצליח. יש המון מכרזים והזדמנויות"

עדי צפדיה, מנכ"ל גילת / צילום: גילת
עדי צפדיה, מנכ"ל גילת / צילום: גילת

כשעדי צפדיה נכנס לתפקיד מנכ"ל גילת לוויינים בחודש יולי שעבר, נראה היה שהחברה במשבר: התוצאות נפגעו מאוד בעקבות משבר הקורונה, וקומטק, שהייתה אמורה לרכוש אותה בכחצי מיליארד דולר, הראתה סימני חרטה.

העסקה בוטלה בסופו של דבר, והתוצאות הפיננסיות ב-2020 לא היו מלבבות (אם כי ברבעון האחרון נרשם שיפור משמעותי) - אך גילת נמצאת היום במצב שונה לגמרי, לפחות מבחינת שוק ההון. מאז תחילת 2021, מניית החברה זינקה ב-256% לרמות מחיר שבהן לא ביקרה מעל עשור, ושווי השוק שלה הגיע ל-1.2 מיליארד דולר.

גילת רשתות לוויין, בשליטת קרן פימי, מספקת פתרונות תקשורת לווייניים. המומנטום הנוכחי במניית החברה מגיע משילוב של סיבות - מצד אחד, שורה של חוזים שעליהם החברה דיווחה לאחרונה, ומצד שני - משקיעים פרטיים שנוהים אחר קרנות הגידור ARK של קאת'י ווד, הנחשבת לגורו השקעות בקרב חלקם.

גילת היא חלק מה-ETF ה"ישראלית" של ARK, והקרן הגדילה משמעותית את החזקותיה במניה לאחרונה. במקביל, דווח לאחרונה על כוונת ARK להקים ETF שתעקוב אחר מניות העוסקות בתחום החלל, ולפי הערכות אנליסטים גם גילת תהיה חלק ממנה.

כשנכנסת לתפקיד רגע לפני ההליך משפטי מול קומטק, חשבת שתגיעו לשווי של מעל מיליארד דולר תוך חודשים ספורים?
צפדיה: "אני פה בשביל לנהל את החברה ולהביא אותה לשיאים עסקיים וטכנולוגיים חדשים, ועל-ידי זה, להשיא ערך לבעלי המניות בטווח הקצר והארוך. אני לא יכול להתייחס למחיר הנוכחי של המניה, אבל אני מאמין מאוד גדול בגילת, ושמח שהשוק מתחיל להעריך את החברה. אם הייתי יודע לנתח מה קורה בבורסות, כנראה הייתי יושב עכשיו עם כוס משקה על החוף".

ובכל זאת, כניסה של משקיעים פרטיים דחפה את המניה כלפי מעלה?
"אני מניח שזה שילוב של גופי השקעות - אין לנו מידע כרגע על החזקות של גופים חדשים - ושל משקיעים אחרים, לפי המחזורים במניה".

ההליך המשפטי העיק על המניה

צפדיה מעדיף לא להתייחס לנושא המניה, אך מציין שהוא שמח על כל קרן שמשקיעה בגילת ועל כך שמחזורי המסחר עולים - עדות לאמון המשקיעים. להערכתו, ייתכן גם שהזינוק נובע מכך שקודם לכן ההליך המשפטי העיק על המניה. ההליך הסתיים כאמור בביטול העסקה ובתשלום של 70 מיליון דולר שגילת קיבלה מקומטק.

צפדיה מזכיר גם את נושא ה-SPAC - חברות ללא פעילות שמגייסות כסף בשוק ההון במטרה למזג לתוכן פעילות; סטארט-אפים רבים מתחומים שמשיקים לגילת זוכים לחיזור מצד הספאקים, ולדבריו, "השוק רוחש וגועש, והמשקיעים רואים שהתחום חם. גם לגילת, הרבה זמן לא היה כל-כך הרבה 'על השולחן'. אנחנו בהרבה מאוד תחומים, וגם אם אחד לא יצליח, השני בטח יצליח. יש המון מכרזים והזדמנויות".

איפה נמצאים השווקים שאתם פועלים בהם כיום?
"גילת זו חברה מצוינת שנמצאת בחזית הטכנולוגיה. הקורונה פגעה בחלק ממנועי הצמיחה שלנו, בעיקר הקישוריות בטיסה (In Flight Connectivity - חיבור WiFi לטסים במטוסים). אנחנו רואים שיפור מאוד משמעותי כמעט בכל התחומים האחרים, ואין לנו ספק שגם התחום הזה יפרוץ חזרה בשיא העוצמה, אבל קשה לשים את האצבע מתי זה יקרה.

"לאנשים בתעשייה ברור שבעוד 3-4 שנים המטוסים שיהיו מחוברים לאינטרנט לווייני יהיו בסדרי גודל יותר גדולים מהיום - פי 3-10 לפי התחזיות. לכן, ברור לי שהפוטנציאל לגילת עצום.

"המודמים העיקריים שנתנו עד עכשיו הם 200 מגביט לשנייה, יש כבר מודם של 400 ויתחילו לעבור אליו. אנחנו משקיעים גם המון בסין - יש לנו מודם אחד לייב במטוס בסין, ויותקנו עוד בחודשים הקרובים.

"לגבי תחום ה-cellular-backhaul, זה תחום שנמצא מאוד במיינסטרים עכשיו. גילת היא המובילה בבקהול הלווייני בדור ה-4 - עם נתח של מעל 80% מהדור הרביעי ושל מעל 40% מהשוק הכללי. יש לנו גם הוכחת היתכנות טכנולוגית בדור ה-5. הדור ה-5 יוטמע בערים מרכזיות, ואחר כך יגיע לפרברים ולאזורים המרוחקים, אבל כבר בשלב הראשון שלו הוא ימשוך המון השקעות והרחבות של הדור ה-4, בשל דרישות הרגולטורים.

"שוק הציוד לבקהול לווייני לא גדול היום - שוק הציוד הוא מעל 100 מיליון דולר ושוק השירותים כולל הקפסיטי הלווייני הוא קרוב ל-1.5 מיליארד דולר, אבל שוק הציוד אמור לגדול ל-200-250 מיליון דולר תוך שנתיים שלוש, ושוק השירותים למיליארדי דולרים תוך עשר שנים. זה פוטנציאל צמיחה עצום לגילת, עם רווחיות גבוהה יותר מהסטנדרטית. נכנסנו לאחרונה גם לשוק הימי, ומינינו מנהל לפעילות הביטחונית. הפייפליין בתחום הזה, ובכלל - גדל מאוד".

כל אלה מנועי צמיחה לשנים הבאות; מה לגבי 2021?
"נכון להיום, רב הנסתר על הגלוי, מכיוון שנפגענו מאוד חזק בקורונה, אף אחד לא יודע מתי שוק הקישוריות בטיסות יחזור ויש יותר מדי נעלמים. לכן מצאנו לנכון לא לתת תחזית לשוק. אנחנו כן רואים שיפור מרבעון לרבעון וצופים שהחצי השני של השנה יהיה משמעותית יותר חזק, גם כי זה תמיד ככה, וגם כי אנחנו מעריכים שתחום התעופה יתחיל לחזור לעצמו. בסך הכול, נראה שהכול מתחיל ללכת לכיוון הנכון".

"אני לא מחפש למכור את גילת"

אחרי שנכוויתם מהעסקה שבוטלה, מה צפוי בתחום המיזוגים והרכישות?
"מה שהיה עם קומטק כבר נכתב בעיתונות בהרחבה. אני פה כדי לנהל חברה עצמאית לטובת העלאת הערך למשקיעים. אני לא מחפש למכור את גילת: זו חברה ציבורית שכבר כמעט 35 שנה בשוק ומעל 25 שנה נסחרת. אם תהיה הצעה, תמיד נשקול בכובד ראש - כרגע זה לא רלוונטי".

ורכישות שבהן אתם הצד הרוכש?
"המון שנים גילת לא עשתה רכישות, וזה מתחיל לעניין אותנו לתמוך בצמיחה ולהגדיל אותה בצורה לא אורגנית, בתחומים שהם בליבה שלנו. יש לנו צוותים פנימיים שתפקידם לסקור את החברות ואת הסטארט-אפים. אין משהו קונקרטי ולא החלטנו על תחום ספציפי, אבל אנחנו סורקים את ההזדמנויות. יש לנו המזומן, גמרנו את השנה עם מעל 100 מיליון דולר ואמנם חילקנו דיבידנד, אבל הכמות עדיין נכבדה. יש לנו גם בניינים בבעלותנו בפתח תקווה".

בניגוד לחברות טכנולוגיה אחרות, לא ניצלתם את ההזדמנות לבצע הנפקות מניות או אג"ח להמרה.
"אני לא פוסל את זה על הסף. נכון לכרגע, יש לנו מזומנים, ואם תהיה רכישה יש בעלי מניות שיתמכו ואנחנו גם יודעים לגייס כסף. אנחנו עובדים לפי הצרכים".

בד בבד פרסמה גילת את דוחות הרבעון הרביעי. ההכנסות בו ירדו ב-46% מהרבעון המקביל, אך עלו ב-14% מהרבעון הקודם, ל-42.6 מיליון דולר. ב-2020 ההכנסות היו 166 מיליון דולר, ירידה של 37% מ-2019.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח של גילת זינק ב-160% ברבעון בזכות הפיצוי שקיבלה מקומטק על ביטול העסקה, והסתכם ב-62.4 מיליון דולר, ובשנה כולה הוא היה 34.9 מיליון דולר. בנטרולו, החברה סיימה את הרבעון עם הפסד נקי Non-GAAP של 1.9 מיליון דולר ורשמה הפסד שנתי של 16.4 מיליון דולר. בחברה מצפים לתוצאות טובות משמעותית ב-2021, אך לא מספקים תחזית מספרית.

לצד הדוחות הודיע יו"ר גילת, דב בהרב (לשעבר מנכ"ל אמדוקס), על פרישתו לאחר שבע שנים. בהרב אמר: "אני מסכם את תקופת כהונתי בגאווה רבה ובתחושת סיפוק. במהלך שבע השנים האחרונות הגיעה החברה להישגים טכנולוגיים ועסקיים יוצאים מגדר הרגיל, והיא נמצאת כיום במצב מצוין לניצול ההזדמנויות הגדולות שאנו רואים כיום בשוק".

לדברי צפדיה, "דב הוא בחור משכמו ומעלה, עם הרבה ידע וניסיון. הוא החליט שהוא רוצה לצאת לפנסיה. למדתי ממנו הרבה, אני שמח על האמון שנתן בי גם בבחירה כסמנכ"ל כספים (תפקידו הקודם של צפדיה בחברה, ש'ח'ו) וגם כמנכ"ל, ומאחל לו שייהנה מכל רגע פנוי".

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן, אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

מגמה מעורבת באסיה; מדד ניקיי עולה ב-1.4%


מדד הקוספי הדרום קוריאני מזנק בכ-2% ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל השתלט על מעבר רפיח בצידו הפלסטיני; שני חיילים נהרגו במטולה

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • אחרי הודעת חמאס, צה"ל החל בפעילות ממוקדת במזרח רפיח • לשכת רה"מ: ממשיכים במקביל גם במו"מ • גורם אמריקני: יש לממשל חששות לגבי מבצע גדול ברפיח, אך לא נראה שזה מה שקורה בשלב זה • התרעות בעוטף עזה: 6 רקטות נורו לשדרות, שברי יירוט נפלו בחצר בית; צה"ל תקף את מרחב השיגור • כל העדכונים 

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"