מתחמם הסכסוך בין עורך הדין מומחה המס ללקוחותיו לשעבר סביב פרויקט 70 מיליון ליש"ט: בני הזוג דוד ומזל אשד הגישו תגובה לתביעתו של עו"ד שמעון כהן נגדם, ולצווים להקפאת רכושם, במסגרתה הם טוענים כי עו"ד כהן ניסה להשתלט על פרויקט הבנייה בנוטיגהאם אנגליה. במסגרת התשובה מעלים בני הזוג טענות חריפות נגד עורך הדין וביניהן טענות כי הסתיר כספים, ערך הסכם הלוואה פיקטיבי, התחזה לבעל הקרקע וביצע העברות כספים מחשבון בנק עלום בשווייץ.
התשובה הוגשה בתגובה לתביעת בהיקף כ-52.6 מיליון שקל שהגיש מומחה המס עו"ד שמעון כהן, בכיר לשעבר ברשות המסים, נגד לקוחו לשער דוד אשד ורעייתו מזל, בטענה כי הפרו התחייבויות במסגרת פרויקט להקמת מעונות סטודנטים בנוטינגהאם, בשווי כ-70-80 מיליון ליש"ט. לטענתו, לאחר שהשקיע מיליוני ליש"ט מכספו לטובת הפרויקט וכן השיג מימון וניהל את הפרויקט, הוא לא ראה שקל/ליש"ט אחד מהשקעתו חזרה . במסגרת ההליך ביקש כהן להטיל על בני הזוג צווי הגבלת שימוש בנכסיהם.
"הצגת תמונה חלקית וכוזבת"
בתשובה שהגישו בסוף השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב, מבקשים בני הזוג דוד ומזל אשד לדחות את הבקשה על הסף וטוענים לניסיון השתלטות של עו"ד כהן על נכסים.
"מעטים המקרים בהם בקשה לצו זמני פוגעני ... נגועה בחוסר תום-לב והיעדר יושרה באופן כה קיצוני. המבקש, עו"ד ורו"ח שמעון כהן, לא היסס לפנות לבית המשפט הנכבד בכפיים לא נקיות, תוך הסתרת עובדות, נתונים מהותיים והצגת תמונה חלקית וכוזבת", נכתב בפתח התגובה ונטען עוד, כי "עו"ד כהן עשה בפרויקט כבשלו - עד כדי התחזות לבעלי הקרקע וחתימת הסכם למול חברת ניהול, ובאמצעות חברה מטעמו, השתלט שלא כדין על חשבון הנאמנות אליו נכנסו 100% מהכנסות הפרויקט".
על-פי התגובה, "עו"ד כהן, מחד, זועק להשבת כספו - בעוד הוא 'אוחז בארנק' ממנו אמורים להיות משולמים הכספים, וחמור מכך: פועל לסכל אפשרות למכירה ו/או נטילת הלוואות כנגד הכנסות הפרויקט. כאילו לא די בכך, עו"ד כהן הסתיר כי מיד לאחר שנשלח אליו מכתב התראה בנושא, הורה ביום 15.10.20 לרוקן את חשבון הנאמנות ומשך לכיסו סך של כ-600,000 ליש"ט - במה שאין דרך אחרת לכנותו, אלא מעילה בכספים פר אקסלנס. סך זה אף לא הופחת מתביעתו. המבקש אף לא היסס להסתיר כי בגין כך הוגשה נגדו בקשה לצעדים זמניים באנגליה".
עוד טוענים בני הזוג אשד, כי עו"ד כהן הטעה את בית המשפט שעה שהתייחס לדוד ומזל כ"גוף אחד" בעוד הוא ידע היטב כי שררה ביניהם "מחלוקת קשה מנשוא" וכי מזל מעולם לא חתמה או הסכימה לאילו מההסכמים שנחתמו עימו. בשל כך מיוצגים בני הזוג בנפרד בהליך - דוד אשד מיוצג על-ידי עו"ד פיני יניב ממשר מיתר; ומזל אשד, רעייתו, מיוצגת בהליך על-ידי עורכות הדין הדס גרניט ורעות צומעי.
לא נכחה בפגישה, לא נתנה הסכמתה לתנאיו ומעולם לא חתמה על הסכם זה
בשנת 2014 רכשו בני הזוג דוד ומזל אשד קרקע לבניית מעונות סטודנטים בנוטינגהאם באנגליה. על-פי תגובת בני הזוג, דוד אשד פנה לעו"ד כהן (שייצג אותו בעבר בענייני מס) כאשר הפרויקט נתקל בקשיים תזרימיים, וסיפר לו כי בכוונת בני הזוג למכור את הפרויקט. לטענת בני הזוג, עו"ד כהן ייעץ לדוד שלא למכור את הפרויקט, וטען כי יש בידו את ההון הנדרש לסיום הפרויקט. לטענת בני הזוג אשד, בחודש אפריל 2018 או בסמוך לכך, החתים כהן את דוד אשד על זיכרון דברים ראשוני ולאקוני, שנקרא הסכם ההשקעה, שקבע כי עו"ד כהן ידאג לגיוס מימון עבור הבנייה, ויהיה זכאי להחזר השקעתו לאחר מכירת שני השלבים, כשעליהם בנויות 600 יחידות דיור, וכן יהיה זכאי לחלק מהרווחים ככל והם יימכרו בסכום הגבוה מ-53 מיליון פאונד. על המסמך אין תאריך והוא נעדר פרטיים מהותיים, וצוין בו כי הצדדים "ישאפו לחתום על הסכם מפורט תוך 30 יום", אך הסכם "מפורט" שכזה מעולם לא נחתם.
בהסכם צוין גם שמה של מזל אשד, אך לטענתה היא לא נכחה בפגישה, לא נתנה הסכמתה לתנאיו ומעולם לא חתמה על הסכם זה.
כמו כן טוענים הזוג אשד, כי עורך הדין כהן מעולם לא להביא את ההון הנדרש לצורך השלמת בניית הפרויקט, ולטענתו הדבר קשור ישירות ב"פרופיל" הבעייתי של הזוג אשד.
בתביעתו, תיאר עו"ד כהן את מזל ודוד אשד כ"עקרת בית ושחקן קזינו", אך אלה טוענים כי עו"ד כהן עצמו הנו בעלים של חברת הימורים.
מתשובות בני הזוג אשד עולה כי מאפריל 2018 עד אוקטובר 2018 העביר עו"ד כהן סך של כ-2.2 מיליון פאונד (מתוכם סך של כ-1.5 מיליון פאונד מחשבונות עלומים בשווייץ על-פי הנטען), לחשבון בנק פרטי של חתנם לשעבר ארז זינו.
לטענתם, מבדיקה שביצעו עולה כי הכספים מעולם לא הועברו לחברות שלהם. עוד טוענים בני הזוג כהן כי במסגרת הליך בוררות וכן בהליך שהתנהל בבית המשפט לענייני משפחה טען עו"ד כהן - במסגרת תצהיר חתום על-ידו - כי זינו ביקש שהכספים יועברו ישירות אליו, ואילו זינו טען כי עו"ד כהן ביקש להעביר את הכספים אליו ישירות.
לטענת בני הזוג, בספטמבר 2018 הם גילו כי חתנם לשעבר זינו מעל בכספים והוא עזב את הפרויקט, ולאחריו גם הקבלן המבצע של הפרויקט נוטש את המיזם, מעלים ציוד רב ואיתו נעלם כל התיעוד והמסמכים השייכים לפרויקט.
על-פי הנטען, עקב הוואקום הניהולי שנוצר ועל-מנת "לגשר על הפער", פונה עו"ד כהן לדוד אשד ומציע כי ימשיך להזרים עוד כספים לצורך בניית הפרויקט. על-פי הנטען, בשלב זה מזל מתגייסת בעצמה (ובאמצעות יועצים) לאיתור רוכש או משקיע לפרויקט. בשלב זה, נטען, הציע לרכוש בעצמו מחצית ממניות החברות המחזיקות בפרויקט, אולם מזל סירבה בשל המחיר הנמוך שהציע.
לטענת בני הזוג, על-מנת לעניין משקיעים, פונה מזל לעו"ד כהן בדרישה לקבל מסמכים המצויים בשליטתו הבלעדית, אך ללא הועיל.
בד בבד נטען, באמצעות חברה שהקים השתלט עו"ד כהן על כל אספקט ניהולי הקשור לפרויקט, ויצר מצג שווא כביכול החברה היא בעלת הקרקע, מתקשר בהסכמים בנוגע לפרויקט ועושה בו כבשלו.
"הבקשה והתביעה הן מלאכת מחשבת של הטעיה, הסתרה, ואי-אמירת האמת"
בשלב זה, נטען, דוד אשד, נחוש בדעתו "להכניס" את עו"ד כהן כשותף, ומזל מסרבת בתוקף למכור את המניות במחיר בו חפץ עו"ד כהן - והיחסים בין בני הזוג עולים על שרטון. הסכסוך בין בני הזוג מגיע לבית המשפט לענייני משפחה כאשר דוד בקשה ליישוב סכסוך מול מזל אשד רעייתו. במהלך ניהול ההליך המשיך דוד להתקשר בהסכמים עם עו"ד כהן ולטענת מזל נוצר מצב שהוא שלט בכל הכנסות הפרויקט ונהג בו מנהג בעלים לכל דבר ועניין, ובד בבד ניהל מולה משא-ומתן באשר לרכישתו.
עוד עולה מהתשובות כי בין הצדדים התנהלו גם הליכים משפטיים באנגליה לאחר שלטענת מזל אשד עו"ד כהן שלח ידו בתקבולי השכירות ומשך כ-600,000 פאונד לחשבונו לאישי.
בנובמבר אשתקד הגישה מזל תביעה וסעדים זמניים לבית המשפט העליון באנגליה, עניין שלא הוזכר בתביעתו של עו"ד כהן.
גם בתשובתו הנפרדת כאמור של דוד אשד נטען למעשים בלתי חוקיים מצד עו"ד כהן. לטענת דוד, "הבקשה והתביעה הן מלאכת מחשבת של הטעיה, הסתרה, ואי-אמירת האמת... כהן נטל לכיסו במרמה סכומי עתק מכספי הפרויקט מבלי ליידע, סירב לתת פירוט ואסמכתאות על הוצאות והכנסות, נטל לעצמו שליטה מלאה בנכסי הפרויקט ועשה בהם כבשלו, יצר תלות מוחלטת של דוד בו, הציג מצגים כוזבים בפני דוד ובפני צדדים שלישיים, הפר כל חובה שחב כשלוח, כעורך דין וכנאמן; ואף את המעט שהתחייב לעשות: להשיג מימון לפרויקט, לא ביצע. אחרי כל אלה, ואחרי שנתבע באנגליה ונדרש ליתן שם דין וחשבון על מעשי ההונאה שלו, הוא מנסה למלט עצמו מההליך שם על-ידי הגשת תביעת נפל זו בתל אביב".
כהן: "פייק ניוז שתכליתו להתחמק מהחזר חוב עצום"
מטעמו של עו"ד שמעון כהן נמסר בתגובה כי "עו"ד כהן הגיש נגד בני הזוג דוד ומזל טיסונה (כיום אשד) תביעה על סך של למעלה מ-52 מיליון שקל, בין היתר בגין כספים שהעמיד לרשותם גם לצורך עסקיהם והקמת פרויקט למעונות סטודנטים בעיר נוטינגהאם באנגליה.
"לאחרונה בחרו בני הזוג החייבים להתכחש להסכמים חתומים ולחובתם להחזיר את הכספים של עו"ד כהן, תוך שהם מעלים טענות שקריות חסרות בסיס אף ומנסים להבריח נכסים, כפי הנראה במטרה לגזול מעו"ד כהן את כספו ואת זכויותיו בפרויקט.
"משהתברר כי מדובר בתרגיל עוקץ, לא נותרה ברירה, ועו"ד כהן נאלץ לתבוע אותם. בית המשפט קבע כי קיימות ראיות מספקות לכאורה בקיומה של עילת תביעה, ולנוכח פוטנציאל הברחת נכסים על-ידי בני הזוג החייבים, הטיל צווי עיקול על רכושם בישראל, לרבות על דירת המגורים שלהם, ואף הטיל, בהסכמת בני הזוג החייבים עצמם, צווי איסור דיספוזיציה על מקרקעי הפרויקט באנגליה, שאותם ניסו למכור מאחורי גבו של עו"ד כהן ובניגוד למוסכם עמו.
"הניסיון להכפיש את עו"ד כהן בתקשורת, להעליל עליו עלילות-שווא ואף לשרבב טענות מעולם הייצוג המשפטי, הוא בגדר פייק ניוז שתכליתו להתחמק מהחזר חוב עצום. התביעה של עו"ד כהן היא להחזר עשרות מיליוני שקלים שהוא העביר לבני הזוג מכיסו הפרטי, והיא אינה קשורה בכלל ליחסי עריכת דין.
"אין כל בסיס חוקי לטענות של בני הזוג החייבים, וברור שאין להם תשובות של ממש להתנהגותם הפסולה, ואין כל הסבר מדוע הם מסרבים להחזיר את החוב, וצר לעו"ד כהן שהעיתון בחר להעניק להם במה. הדברים יתבררו בבית המשפט".
עו"ד כהן מיוצג על-ידי עורכי הדין עופר צור ודניאל ברלב ממשרד גורניצקי ושות'.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.