גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כלכלה רותחת": הרוח החדשה הנושבת מהבית הלבן - כל מה שצריך לדעת על תוכנית התמריצים

תוכנית הסיוע המסיבית שהנשיא ביידן הצליח להעביר השבוע בקונגרס צפויה להזניק את הכלכלה האמריקאית ● הכלכלנים מדברים על צמיחה מהירה, ובממשל מצפים לחזרה לתעסוקה מלאה במשק ● האזהרות מאינפלציה לא שיחקו הפעם תפקיד, ויש מי שמזהים שינוי דרמטי בגישה בוושינגטון

הנשיא ג'ו ביידן, אתמול / צילום: Reuters, TOM BRENNER
הנשיא ג'ו ביידן, אתמול / צילום: Reuters, TOM BRENNER

באמצע ינואר, שבוע לפני שנכנס לבית הלבן, ג'ו ביידן הציג את תוכנית הסיוע שלו, עם תג מחיר שאפתני של 1.9 טריליון דולר. השבוע, קצת פחות מחודשיים מאוחר יותר, הנשיא האמריקאי הטרי הצליח להעביר בקונגרס חבילת סיוע בסך 1.9 טריליון דולר. על חודו של קול, אבל הצליח.

התוכנית של ביידן צפויה להזניק לא רק את הכלכלה האמריקאית, אלא גם את הכלכלה העולמית כולה. כך העריכה השבוע בראיון ל'גלובס' ד"ר לורנס בון, הכלכלנית הראשית של ה־OCED.

"ארה"ב מאיצה את החיסון וגם מספקת תמריץ כלכלי נוסף, שחלק גדול ממנו מיועד לאנשים שזקוקים לו וישתמשו בו לצריכה ולא לחיסכון", אמרה הד"r בון, "זה יגדיל את הצמיחה בארה"ב השנה ל־6.5%, לעומת 3.2% בהערכה הקודמת, ויגדיל את הצמיחה הכלכלית העולמית באחוז שלם. זה משמעותי מאוד".

בון לא לבד. כלכלני גולדמן זאקס צופים גם הם זינוק בצמיחה, וחוזים שהאבטלה בארה"ב תרד ל־4.1% בלבד בסוף השנה, ואז עוד תמשיך לרדת. בקרדיט סוויס קובעים ש"במירוץ הסוסים לנורמליות של אחרי המגפה, ארה"ב זינקה במהירות מהשאר". אם ההערכות האלה יתממשו, לכלכלה האמריקאית צפויה שנה חזקה ביותר.

לא כולם מרוצים מכל פרטי התוכנית. כדי להשיג את הקולות, הדמוקרטים נאלצו בין היתר לקבוע תקרת הכנסה נמוכה מהמתוכנן למענקים בסך 1,400 דולר שנכללו בתוכנית. גם היוזמה להעלאת שכר מינימום ל־15 דולר לא נכללה בחוק הסופי. ייתכן שהשינויים האלה עוד יתנקמו בדמוקרטים - ועוד נחזור לזה - אבל בשורה התחתונה, מדובר באחת מחבילת הסיוע השאפתניות שעברו בארה"ב.

חבילת הסיוע, על שלל סעיפיה, מיועדת עקרונית להתמודד עם נזקי המגפה. חלקים ממנה מיועדים להתמודדות ישירה עם הקורונה: למשל מימון לחיסונים ובדיקות, או לפתיחה בטוחה של בתי הספר. יש שם גם התמודדות עם הנזקים הכלכליים של המגפה, מהארכת דמי האבטלה המוגדלים, ועד לסיוע לרשויות מקומיות. ויש תוכניות זמניות, כמו קצבאות ילדים, שהדמוקרטים מקווים שיהפכו לקבועות. וכאמור, למרות ההסברים על כך שזו תוכנית להתמודדות עם מצב חירום כמו־מלחמתי, ולא תוכנית חילוץ כלכלית סטנדרטית יותר - ושמה הרשמי הוא אף 'תוכנית ההצלה האמריקאית' - אין ספק שיש פה גם אלמנט של המרצת הכלכלה.

לקחי העבר

כשמשווים את התוכנית לתוכניות כלכליות קודמות אפשר למצוא כמה הבדלים בולטים, ולקחים חשובים שנלמדו. למשל, הפרשנים בארה"ב מצביעים על כך שתוכנית הסיוע של ביידן גדולה הרבה יותר מהתוכנית, שגיבש הבית הלבן של אובמה וסגנו ביידן, אחרי המשבר הפיננסי של 2008, שלא הייתה מספקת.

אם אחרי המשבר ההוא משקולת החובות של משקי הבית והרשויות מקומיות הכבידה על ההתאוששות, הרי שעכשיו הממשלה הפדרלית מרעיפה עליהם מזומנים. ובנוסף, אם גולת הכותרת הכלכלית של ממשל טראמפ הייתה הפחתת מסים לתאגידים, הרי שביידן מתמקד במשקי הבית, ובמיוחד בעשירונים הנמוכים יותר.

אבל לצד אלה אפשר לאתר גם עוד שינוי, עקרוני יותר: ביידן לוקח סיכון מחושב. יכול להיות שתוכנית הסיוע שלו גדולה מדי, ושהוא עושה יותר מדי. ובכל זאת הוא עושה את זה.

כדי להבין את הסיכון אפשר לחזור לוויכוח סוער עליו כתבנו ב'גלובס' לאחרונה. במרכזו עומדות טענות של כלכלנים נודעים כמו לארי סאמרס, שר האוצר האמריקאי לשעבר, או אוליבייה בלנשאר, לשעבר הכלכלן הראשי של קרן המטבע הבינלאומית, ולפיהן התוכנית "תחמם" יותר מדי את הכלכלה האמריקאית, ותגרום לזינוק לא רצוי באינפלציה. זה דיון שעדיין מתמשך וחושף אי־הסכמה מפתיעה בין המקרו־כלכלנים. למשל סביב שאלות כמו מה באמת פוטנציאל הצמיחה האמיתי של הכלכלה האמריקאית? האם יש עוד מרחב מוגבל להתאוששות, כמו שסאמרס טוען, או שאולי הכלכלה האמריקאית רחוקה מהפוטנציאל שלה, כמו שטוענת הכלכלנית קלאודיה סאהם.

דיון אחר קשור לשאלה מה יעשו משקי הבית עם הצ'קים שיקבלו תחת התוכנית הנוכחית, והאם בכלל יש סיבה להניח שהם יביאו לזינוק מוגזם בהוצאות (בין הטוענים שלא: גאוטי אגרטסון, אחד המקרו־כלכלנים הצעירים הבולטים בארה"ב). ולקינוח, יש את השאלה האם הבנק המרכזי, הפדרל ריזרב, יהיה מסוגל להתמודד עם האינפלציה, אם זו אכן תתחיל לזנק.

בקיצור, יש ויכוח סביב גודל חבילת הסיוע של ביידן, והוא לא יוכרע במישור התיאורטי. מה שיכריע אותו הוא המציאות, כלומר מה שיקרה למשק האמריקאי בפועל. הבית הלבן, כמובן, כבר הבהיר מה עמדתו, והעביר את החבילה כמתוכנן (פחות או יותר). כפי שציין פרשן ה"פיננשייל טיימס", מרטין וולף, ואחרים, יש כאן בעצם הימור מצדו של ביידן, שהוא יכול להזרים סיוע מסיבי לכלכלה בלי לגרום ליותר מדי תופעות לוואי מזיקות.

 

 ביידן לוקח סיכון

מה שמעניין הוא עצם העובדה שביידן לקח את הסיכון של "לעשות יותר מדי". המהלך הזה עומד בניגוד לדפוס המוכר מהפוליטיקה האמריקאית של העשורים האחרונים, לפיו דווקא ממשלים דמוקרטיים מנסים להפגין אחריות תקציבית וניסיון לשלוט על הגירעון - כולל הנשיא אובמה שכבר ב־2010, כשפצעי המשבר הפיננסי עדיין היו טריים יחסית, הקים "ועדה לאומית לאחריות ורפורמה תקציבית".

הפעם ביידן מפגין נכונות לעמוד מאחורי תוכנית סיוע מסיבית, בלי שהוא מפגין חששות מיוחדים מהגירעון - והוא אמור להציג עוד תוכנית נרחבת להשקעות במשק בהמשך. לא רק זה, אלא שלביידן יש תמיכה מיו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, וגם משרת האוצר שלו, ג'נט ילן, כלכלנית בעלת שם שהייתה קודמתו של פאוול בתפקיד. המסר של ילן, עליו היא חוזרת בלא מעט הזדמנויות, הוא חד משמעי. "המחיר של 'לעשות מעט מדי' הרבה יותר גבוה מהמחיר של לעשות משהו גדול", אמרה ילן, "בטווח הארוך, היתרונות יעלו בהרבה על העלויות".

 

השינוי הזה בעמדות של ההנהגה הכלכלית של ארה"ב הוביל השבוע את ההיסטוריון הכלכלי המוערך, פרופ' אדם טוז, מאוניברסיטת קולומביה (במאמר ב'פוריין פוליסי') לקבוע שיש כאן 'שחר של עידן כלכלי חדש'.

בעיקר, הוא מזהה שינוי בהטייה של הטכנוקרטים שמנווטים את הכלכלה. בעבר, כותב טוז, "ההעדפה הייתה לשגות בכיוון הזהיר יותר, גם במדיניות תקציבית וגם במדיניות מוניטרית, לקמץ על תמריצים ולהעלות את הריבית מוקדם מדי". התוצאה, לפי טוז, הייתה שמיליונים שיכלו להיות מועסקים נותרו מובטלים, כוח המיקוח של העובדים נפגע, הקייס להעלאת שכר מינימום נחלש, וכך גם התמריצים להשקיע בהעלאת הפריון. מי שנפגעו מכך במיוחד הם עובדים שחורים, ובעיקר גברים שחורים. והנכונות של ביידן ויועציו להשיק תוכנית סיוע כה אגרסיבית מעידה, לפי טוז, שההעדפה הזאת השתנתה.

 

15 דולר לשעה

מה שמביא אותנו למה שלא היה בחבילה - העלאת שכר המינימום ל־15 דולר. ביידן דיבר על הצורך להעלות את שכר המינימום הפדרלי ל־15 דולר כבר בנאום הראשון בקמפיין שלו, באפריל 2019. והמספר הזה, 15 דולר, עמד גם בלב הבחירות המיוחדות שנערכו בג'ורג'יה בינואר, ושהניצחון בהן נתן לדמוקרטים רוב דחוק בסנאט. וכאמור, כדי להעביר את חבילת הסיוע, הבית הלבן נאלץ לוותר על שילוב העלאת שכר המינימום בחוק. ייתכן שהדמוקרטים עוד ישלמו על כך בבחירות האמצע שייערכו כבר בשנה הבאה.

אבל מנגד, אפשר אולי לראות בתוכנית המסיבית של ביידן ניסיון להגיע להישג דומה, אבל מכיוון אחר. לשפר את מצבם של העובדים בתחתית סולם ההכנסות, אבל לא באמצעות העלאה של שכר המינימום בחקיקה, אלא פשוט דרך המרצת המשק האמריקאי עד שהצמיחה תסחוף את כולם. זה מה שנקרא "לחמם את הכלכלה", או להגיע ל"כלכלה בלחץ גבוה" (מונח אותו טבע הכלכלן ארתור אוקון בשנות השבעים).

הרעיון הבסיסי הוא שלמצב בו הכלכלה משגשגת ושיעור האבטלה מגיע לשפל ממשי, כך שכל מי שרוצה יכול למצוא עבודה, יש תופעות לוואי חיוביות. למשל עלייה בשכר, הצטרפות של עוד עובדים לשוק התעסוקה, וגם השקעה של חברות בהעלאת הפריון (אפשר לטעון שאת חלק מהסממנים האלה אפשר היה לזהות בשוק העבודה בישראל בשלהי העשור הקודם). אבל יש כאן גם סכנה: עלייה באינפלציה.

המושג של "כלכלה בלחץ גבוה" עלה לכותרות ונדון רבות בעיתונות הכלכלית בשבועות האחרונים, ואפשר למצוא גם התבטאויות עבר של חברי הצוות הכלכלי של ביידן על היתרונות האפשריים של הגישה הזאת (ולמרבה האירוניה, גם של לארי סאמרס, שעכשיו כאמור מתנגד לתוכנית). טוז, ההיסטוריון הכלכלי, קובע שחבילת התמריצים של ביידן תוכננה כדי ליצור במכוון כלכלה כזאת. אבל האם התוכנית של ביידן אכן תיצור לחץ כזה?

זה מחזיר אותנו לשאלה עד כמה המשק האמריקאי רחוק ממיצוי הפוטנציאל שלו, וכאמור, אין על זה הסכמה. ילן, בכל מקרה, הסבירה בהודעה שפרסמה אחרי העברת התוכנית שעם כניסתה לתפקיד היא חששה שהמשבר יותיר צלקת על מיליוני משקי הבית האמריקאים, "וינמיך באופן קבוע את יכולת ההשתכרות שלהם. חששתי שזה יקרה בקנה מידה נרחב. אבל עכשיו אני בטוחה שזה לא יקרה… במקום התאוששות ארוכה ואיטית, אני מצפה שנוכל להגיע לתעסוקה מלאה כבר בשנה הבאה".

גם המסגור של התוכנית הכלכלית של ביידן בתור הימור ענקי הפך לנפוץ למדי. מרטין וולף, מה"פיננשייל טיימס", הסביר בחודש שעבר ש"הצלחת חבילת הסיוע היא בעלת חשיבות אדירה. ההוכחה שממשלה אקטיבית יכולה לספק דברים טובים לציבור היא חיונית לבריאות הדמוקרטיה האמריקאית", והוסיף שהוא "מתפלל שההימור של ממשל ביידן יצליח".

מעבר לסיכונים, צריך לזכור גם את הסיכוי שגלום בחבילת הסיוע, ושמתבטא בתחזיות הצמיחה האופטימיות מהימים האחרונים. אם התוכנית של ביידן תספק את הסחורה, היא עשויה להיזכר בתור הרגע שבו כלכלת ארה"ב עלתה על נתיב של צמיחה מואצת.

עוד כתבות

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק בכ-2% מול המטבעות הזרים; אלו הסיבות

ברקע למגעים בעסקת החטופים השקל מתחזק בחדות הבוקר (ג'), בהמשך למגמה אמש ● למרות האופטימיות, הכלכלנים הבכירים מזהירים כי התנודתיות בשוק המט"ח המקומי צפויה להימשך

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לאחר עזיבת הבכירים בשופרסל: האחים אמיר בשורת מינויים להנהלת הקבוצה

האחים אמיר הודיעו על שורה של מינויים להנהלת שופרסל, לאחר שהמשנה למנכ"ל ושתי סמנכ"ליות בקבוצה הודיעו על עזיבתם ● לדברי האחים, המשמשים כמנכ"לים משותפים של הקבוצה, המהלך הוא חלק מתוכנית התייעלות שמגובשת בימים אלה בשופרסל

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

מ-73 אלף דולר ל-57.5 אלף דולר למטבע: מה עובר על הביטקוין?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם