גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הזדמנות נדירה לטיול בכביש שנפתח רק 3 פעמים בשנה, ועוד טיולים מיוחדים ליום העצמאות

סוף השבוע הארוך של יום העצמאות מאפשר טיולים קצת יותר רחוקים ומיוחדים: נחלים ומים בגבול לבנון, מקטע חדש בשביל הגולן, "דרך השלום" שבגבול ירדן והזדמנות נדירה למסלול על גבול מצרים, שפתוח למטיילים רק 3 פעמים בשנה, וזה קורה ממש עכשיו

סיורים ופריחה בחרמון / צילום: עדי פרץ
סיורים ופריחה בחרמון / צילום: עדי פרץ

אחת המשימות הגדולות בראשית הציונות והקמת המדינה, הייתה ההגנה על הגבולות עם שכנינו, ואלה, על אף שהשתנו, לא היו שקטים במשך תקופות ארוכות. יש האומרים שחלק מהאופי הישראלי הוא חוסר גבולות, שמשתקף חלקית גם בגבולות הפיזיים של המדינה. לכבוד יום העצמאות בחרנו להציע לכם מסלולי טיולים לאורך קווי הגבול השונים, שיזכירו את הימים המאתגרים ההם, אבל גם את הזמן הזה.
חג טיולים שמח!

גבול לבנון: מים ופריחה

אורך: 79 קילומטרים

מסלול: נחל שרך-בצת וראש הנקרה

בדרך למערת קשת בגבול לבנון / צילום: אורלי גנוסר

אחד הנחלים היפים של הגליל, נמתח באזור הצפוני והמערבי הסמוך יחסית לגבול - קבלו את נחל שרך בצת, שבעה קילומטרים של עונג צרוף, טבע פראי של צמחייה ים תיכונית אופיינית ומים, מלא מים. מסלול הטיול הזה דורש הקפצת רכבים, כדי שרכב יחכה לכם בנקודת הסיום. וכך עושים את זה: נוסעים בשני רכבים (או יותר) לקצה המסלול, שם משאירים רכב אחד או יותר וחוזרים לתחילת המסלול עם הרכב השני. בסיום מקפיצים את הנהג לתחילת המסלול, שם ממתין הרכב שחזר.

המסלול מתחיל מול היישוב הקהילתי גרנות הגליל ומסומן בכחול. ליד החניה נמצאת "העיר הנעלמה", חורבת דנעילה, וכדאי לסייר בה. המסלול מעגלי, מסומן אדום ואורכו פחות מקילומטר. בחורבה נחשפו שרידי כפר רומי גדול שננטש לפני כ-800 שנה וכוסה בחורש קסום. לפני שני עשורים שוקמה החורבה ושוחזרה, ובין קירות האבן היפים אפשר לראות בתי בד. חוזרים לחניה וממנה גולש השביל הכחול אל הוואדי של נחל שרך, שמתחלף בהמשך בנחל בצת.

קחו את הזמן ליהנות מהיופי, מהשקט מעצי הדולב התמירים, ממערת שרך, מרחש פכפוך המים ומהפריחות. אם בא לכם לקצר, צאו בשביל השחור המעפיל אל קיבוץ אילון, אחרת השביל הכחול מסתיים סמוך לתחנת שאיבה וממנה דרך לכל רכב היוצאת אל הכביש. השביל יפה כל עונות השנה.

אם יש מקום שתחושת הגבול היא חלק בלתי נפרד ממנו, הרי שזהו אתר ראש הנקרה. הנקרות אמנם נמצאות במפלס הים והן יפות ומזמינות כל השנה, ומראש האתר יש גם תצפית הורסת דרומה אל קו החוף הציורי, אבל אם תמשיכו עוד קצת תגיעו אל הגבול עם לבנון ותפגשו את חיילי צה"ל השומרים עליו. מכאן נותר רק לחלום שיום אחד גם הגבול הזה יהיה פתוח.

משולש הגבולות סוריה, לבנון ישראל: אתר החרמון

הרכבל בחרמון, מבט על מפגש הגבולות סוריה, לבנון וישראל / צילום: עדי פרץ

לפני כעשור יצאתי לכתבה בעקבות יחידת האלפיניסטים בחרמון. זה היה יום חורף בהיר ויפה, ושלג רב נערם בחרמון ובפסגות. באחת מנקודות הגובה הצופות אל המרחב, אני זוכרת את מפקד היחידה מצביע ביד אחת על הגבול עם סוריה וביד השנייה על הגבול עם לבנון - שניהם נטמנו בשלג, אך היו קרובים ומוחשיים.

מפגש שלושת הגבולות הפך את החרמון לאחד המעוזים הקשים לכיבוש וקרבות רבים ניטשו בו עד שעברו "העיניים של המדינה" לידי ישראל. חוץ מהיותו אתר הסקי היחיד בארץ הוא גם אחד מאתרי התיירות הפופולריים. עונת הסקי אמנם מאחורינו, אבל נותרו מעט שלוגיות ושלג בפסגות, שאפילו חודש קצת בשל מזג האוויר החורפי בשבוע שעבר. כרגע האתר פתוח ללא תשלום ואפשר ליהנות מהרכבל ומהאטרקציות.

הכי כיף להגיע באביב ובראשית הקיץ, להתוודע לפריחה ייחודית וליהנות מנופים מאופק אל אופק. בחג השבועות, כשהאזור יפשיר והצמחייה תתעורר, תצא סדרת סיורים מודרכים המשלבים פריחות, תצפיות וסיפורי מורשת קרב. skihermon.co.il

גבול סוריה: שביל הגולן


אורך: 92 קילומטרים (קו סגול)
מסלול: שביל הגולן

לפני כמעט 14 שנה (מאי 2007), הסתיים פרויקט הסימון של שביל הגולן, שמשתרע על פני 120 קילומטרים וחוצה את רמת הגולן לאורכה מהחרמון לעין עקוב, פרי של שיתוף פעולה בין תיירות הגולן לחברה להגנת הטבע. רוב השביל חולף בחלקו המזרחי של הגולן, לאורך הגבול אך לא בסמיכות אליו, למעט המקטע באלוני הבשן.

השביל שמסומן בלבן (חרמון), כחול (כינרת) וירוק (הגולן), כולל 15 מקטעים. הצפוני שבהם מהווה תוספת לשביל ישראל, ומתחיל בקיבוץ דן. הנתיב היפהפה חולף בין האטרקציות הרבות של הגולן ובהן שמורות, קיבוצים, תילים געשיים, בית כנסת עתיק, נחלים ועוד, ויש לאורכו נקודת מידע, אפשרות למלא מים או להצטייד במזון וכמובן אתרי לינה (בשטח או בצימרים, לבחירתכם).

בחודש מרץ האחרון נחנך מקטע חדש בשביל, ולראשונה הוא חולף ברחובות העיירה מג’דל שאמס ובמטעי הפירות שבבקעת יעפורי. התוספת הגיעה בעקבות פנייה של המועצה המקומית מג’דל שמס שנענתה בחיוב, כך שלצועדים בשביל יש הזדמנות ליהנות ממקטע עירוני תוסס להכיר תרבות ומסורת ולתרום לתיירות ולכלכלה המקומית. השביל ממשיך ועוקף את ברכת רם ממזרח ומתחבר לשביל הוותיק מדרום לברכת רם. תוספת של 1.5 ק"מ לתוואי הכללי. בשל שינוי התוואי, השביל לא חולף עוד ביישובים נמרוד ומסעדה.

מי שיעשה את השביל בימים אלה יזכה לא רק במזג אוויר אביבי מושלם אלא יוכל ליהנות מפריחת הנשירים - נקטרינה, אפרסק ודובדבן - שעליה כתבנו בשבוע שעבר במדור זה. כל אחד מהמקטעים בשביל נגיש לרכב, כך שניתן לעשות אותו בהמשכים (נדרשת הקפצה (ראו הסבר במסלול הראשון). אפשר גם הפוך - מדרום לצפון.

המקטעים כשלעצמם ברמת קושי קלה עד בינונית, למעט מקטע החרמון, שהוא היחידי שקשה, ואורכם נע בין 6-11 קילומטרים ולכן מתאימים גם למשפחות. מיטיבי לכת יכולים לצעוד שני קטעים ביום, ואז אפשר לסיים את השביל בכשבוע ימים - אבל למה למהר?
רוצים להגדיל? בנקודות ההתחלה בצפון ובדרום יש שבילי המשך שמאריכים את השביל. האחד עולה לחרמון הישראלי והשני גולש אל קיבוץ האון שבדרום הכינרת. כך או כך מומלץ להיעזר במפת סימון שבילים מס’ 1. tourgolan.org.il/golan-trail

גבול ירדן: הגבול הארוך ביותר

מנזר בקאסר אל יהוד, בגבול ירדן / צילום: אורלי גנוסר

אורך: 309 קילומטרים (כולל יו"ש)
מסלול: נהריים, קאסר אל יהוד, דרך השלום

הגבול עם ירדן הוא הארוך ביותר, ומרביתו מוכתב על פי התוואי של שני נתיבי מים מרכזיים: נהר הירדן מהכינרת לים המלח, ונחל ערבה מים המלח לים סוף (אשר זורם בכיוון ההפוך). מלבד העובדה שזהו גבול ארוך, הגישה אליו אינה אפשרית בחלקים נרחבים, ולכן הנקודות שנגישות וזמינות מאפשרות נקודת מבט מיוחדת ומעניינת.

"אי השלום", הסמוך לקיבוץ אשדות יעקב, הוא נקודת המפגש בין שתי המדינות ומהווה מחווה ליחסי השכנות עם ירדן. הוא כולל שתי נקודות עניין: בפארק נהריים ישנו שריד לתחנת הכוח ההידרו-אלקטרית ההיסטורית, שהקים לפני כ-90 שנה האיש והאגדה פנחס רוטנברג, לימים מייסד חברת החשמל.

בקומפלקס סכרים, תעלות ובריכות אגירה, וביניהם חולף "שביל הסכרים", מסלול טיול קצר אבל יפהפה שבו רואים כיצד מי נהרות הירדן והירמוך, שנתנו למקום גם את שמו "נהריים", זרמו בעוצמה והפעילו את הטורבינות של תחנת הכוח. השטח באחריות הצבא אך פתוח למטיילים והוא פורח כעת ושווה ביקור (עשרה שקלים לאדם).

שרידי תחנת הכוח בנהריים / צילום: אורלי גנוסר

לצדו אנדרטת הנצחה לשבע הנערות שנרצחו בשנת 1997 בידי חייל ירדני, הבנויה משבע תלוליות עפר עליהן כתובים שמותיהן בפרחים. המקום מטופח להפליא, צבעוני ופורח, דיסוננס לטרגדיה שמותיר מקום לאופטימיות. מעל לאנדרטה תצפית עם נוף נפלא - כדאי לטפס ולהשלים טיול מלא קסם. ashdot-naharayim.co.il.

נקודה נוספת לאורך הירדן, שאף היא בשליטה צבאית (ומעבר לקו הירוק) אך פתוחה למבקרים הוא אתר הטבילה קאסר אל יהוד, מקום עלייה לרגל בעיקר לצליינים נוצרים, אך כדאי לבקר בו ובמנזר הסמוך היחיד שפעיל. www.parks.org.il.

כדי להשלים ביקור לאורך הגבול, אפשר לנסוע לאורך נחל ערבה ב"דרך השלום". הדרך מתחילה במושב עידן, הישוב הצפוני בערבה ומסתיימת במושב עין יהב, כ-24 קילומטרים. לאורכה אפשר ליהנות משני מצפורים יפים החולשים על האזור ומנוף שחוצה גם חלקות חקלאיות. שימו לב לשילוט, המזהיר מפני כניסה לקטעי דרך החשודים במיקוש. goarava.co.il.

גבול מצרים: הזדמנויות נדירות

אורך: 208 קילומטרים
מסלול: כביש 10

הקניון הלבן בנחל שגיא / צילום: אורלי גנוסר

גבול מצרים, היחיד שסגור כמעט לכל אורכו לתנועה אזרחית, שורטט בשנות ה-80 לאחר הסכמי השלום עם מצרים ונסיגת ישראל מסיני. כביש 10 מלווה 182 קילומטרים ממנו, ומתחיל בכרם שלום בצפון מערב עד צומת שקמה בכביש 12. הכביש בשליטה צה"לית, והוא נפתח למטיילים שלוש פעמים בשנה, בסוכות בחנוכה ובפסח. זה מאפשר טיול לאורכו וכניסה למסלולי שטח שאחרת צריך לעשות "סובו ציון והקיפוה" כדי להגיע אליהם.

הביקוש הגובר אחרי שנת הקורונה, הביא לשיתוף פעולה בין המועצה האזורית רמת נגב לחטיבת פארן, ונבחרו מועדים נוספים לפתיחת הכביש ובהם חג העצמאות, חג השבועות ותאריכים נוספים בקיץ.

הכביש מציע הזדמנות נדירה לנסוע לאורך הגבול השמור, להתרשם מהגדר הגבוהה ולראות את העמדות המצריות. בדרך יש כמה אטרקציות כמו בור הסבחה, שעדיין מלא מים, תצפית נוף מהר שגיא ותצפיות נוספות לכיוון סיני.

חובבי שטח ובעלי ג’יפים יכולים להעמיק בשבילים ולהגיע לשתי אטרקציות אהובות. שביל כחול, שממנו מתפצל ירוק, מוביל כעבור כ-13 קילומטרים בשטח אל נחל שגיא והקניון הלבן. זהו נחל יפהפה ובלבו מעוק לבן שאורכו כמאה מטרים. אחרי שיטפונות נקווים מים בגבים וכיף לחצות אותו (קררר בחורף). בימים אלה הוא יבש, אבל אפשר ללכת בתוכו או מעליו. קצר ומקסים.

מעט צפונה משם מתפצל מכביש 10 שביל אדום שאורכו כ-11 קילומטרים, והוא מוביל למרגלות הר כרכום, שיש המזהים אותו עם הר סיני. כדי להעפיל אל ההר יש שלושה שבילים אפשריים: כחול (הנפוץ) ירוק (קצר וקורע) והשחור (מתון ואיטי) שמתחברים בהמשך, כך שהם יוצרים גם אופציה מעגלית.

גולת הכותרת כאן הם אתרי הפולחן והחרותות בסלע. האתר המיוחד הזה שימש כמרכז פולחני לפני כ-30,000 שנה (בתקופת הפליאולית), וגם אם הילתו דעכה בתקופות מסוימות הוא המשיך להיות סוג של "מכה" של האדם הקדום במשך אלפי שנים. את עיקר החרותות בסלע ניתן לראות בשביל הכחול מהמפגש עם הירוק ועד המפגש עם השחור והן מעניקות למקום אווירה רוחנית. תראו בהן דמויות בעיקר של בעלי חיים ואפשר לזהות בהן יעלים וגמלים.

מומלץ לצאת מוקדם, שכן המסלול המעגלי הארוך ביותר נמשך שש עד שבע שעות. בכל מקרה יש חניון לילה וכדאי לבלות שם לילה קודם. גם ליד נחל שגיא יש חניון לילה.
www.negevtour.co.il/harnegev/road10-2

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קולנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים על ידי משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים