גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך לצאת לרילוקיישן בלי להסתבך עם רשויות המס ועם בני המשפחה?

לא רק העשירים והמפורסמים נכנסים למחלוקות עם רשות המסים ● ישראלים רבים שהתגוררו בחו"ל תקופות מסוימות לא דיווחו על הכנסותיהם שם, בטענה כי הם אינם תושבי ישראל ● איך אפשר לצמצם את ההסתבכות עם רשות המסים, ואיך אפשר להתמודד עם הריחוק שעלול הרילוקיישן ליצור בין בני זוג ולהגיע עד למצב של חטיפת ילדים?

נתב"ג / צילום: אנדי ריקובר
נתב"ג / צילום: אנדי ריקובר

רשות המסים מנהלת בשנים האחרונות עשרות מאבקים עם ישראלים "יורדים", שהתגוררו בחו"ל תקופות מסוימות ולא דיווחו על הכנסותיהם שם, בטענה כי הם אינם תושבי ישראל. המקרה המפורסם ביותר של השנים האחרונות היה המקרה של הדוגמנית הישראלית-בינלאומית בר רפאלי שהורשעה יחד עם אמה ציפי רפאלי בשורת עבירות מס, בהן העלמת הכנסותיה בחו"ל מרשות המסים.

אך לא רק העשירים והמפורסמים נכנסים למחלוקות הללו עם רשות המסים סביב השאלה האם הם "עזבו" את הארץ או שהם עדיין תושבי ישראל. מדובר בשאלה שרלוונטית לעשרות אלפי ישראלים שבוחרים לנסוע לעבוד בחו"ל לתקופות קצובות, שנעות בין מספר חודשים למספר שנים. לפי ההערכות, לפני הקורונה, יצאו בכל שנה מעל 20 אלף ישראלים לרילוקיישן. הקורונה החזירה רבים מהם לישראל באופן בלתי צפוי, אך כעת, כשסערת הקורונה מתחילה לשכוך בחלקים שונים בעולם, חוזר הדיון על הרילוקיישן בחברות רבות.

רגע לפני שהישראלי התורן עולה למטוס להגשים את חלום הרילוקיישן שלו, כדי שידע שלצעד הזה יש השלכות מיסוי וגם השלכות על חיי המשפחה, שלא תמיד נשארים כפי שהיו ביום הרילוקיישן - וכדאי להיות מוכנים לכך מראש.

עו"ד ורו"ח יועד פרנקל, שותף מיסוי בינלאומי במשרד זיו שרון ושות', לשעבר מנהל חילופי מידע ביחידה למיסוי בינלאומי ברשות המסים, ריכז שלושה טיפים שיסייעו לצמצם את ההסתבכות עם רשות המסים; ועו"ד יוסי הרשקוביץ, בעל משרד העוסק בדיני צוואות וירושות, דיני משפחה וגירושים, מסביר כיצד לצמצם את ההסתבכויות שעלולות להתעורר בתוך הבית, מול בני המשפחה.

נתחיל בזירת המס

טיפ 1: השתדל לנתק את מירב הזיקות לישראל

תושב ישראל מחויב במס הכנסה על הכנסות שהפיק בכל העולם, ואילו תושב חוץ מחויב במס רק על הכנסות שהפיק בישראל. הגדרת התושבות בפקודת מס הכנסה נקבעת על-פי חזקות מספריות שלפיהן אדם הנמצא למעלה מ-183 יום בשנה בישראל - הוא תושב ישראל. גם מי ששהה בישראל 30 ימים או יותר בשנת מס אחת, כאשר סך-כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר - ייחשב תושב המדינה לצורכי מס.

בנוסף לחזקות המספריות, קיים מבחן "מרכז החיים", הבוחן את הזיקות של אותו אדם לישראל, ובכלל זה: בית קבע, בני משפחה שנותרו בארץ, זיקות עסקיות, מיקום הנכסים, שייכות למועדונים חברתיים מקצועיים, זיקות חברתיות וכלכליות ועוד.

עו"ד פרנקל מסביר כי "ברילוקיישן מעבר להמלצה לשהות כמה שפחות בישראל (עדיף פחות מ-30 יום כדי לא לקיים את חזקת 425 הימים), יש לפעול לניתוק מרבי של הזיקות לישראל, כגון מכירה או השכרת הדירה בישראל לצד ג', שאינו קרוב משפחה (במקרה של בעלות) או סיום חוזה השכירות (במקרה של מגורים בשכירות), במידת האפשר עזיבה יחד עם המשפחה הגרעינית (אם כי בפסקי הדין ספיר ולדרמן הוכר פיצול התא המשפחתי לצורכי מס), סגירת חשבונות בנק (במידת האפשר), מכירת כלי רכב, סיום חברות בארגונים מקצועיים (למשל לשכת עורכי הדין) או במועדונים (למשל חדר כושר)".

טיפ 2: אל תשכח לדווח למס הכנסה

בשנת 2016 תוקנה פקודת מס הכנסה באופן המחייב כל מי שמסווג עצמו תושב חוץ, אולם מקיים את חזקות 183 הימים או חזקות 425 הימים, לפתוח תיק, להגיש דוח שמצורף לו טופס 1348 המכיל סימון בנושא השאלות הרלוונטיות למבחן מרכז החיים. "התיקון יצר מצב במסגרתו גם שכירים שלא היה להם תיק פעיל במס הכנסה חייבים לפתוח תיק למשל אם עזבו את ישראל וקיימו את חזקת 183 הימים או חזקת 425 הימים", מסביר פרנקל.

טיפ 3: רוצה לשמור על הזכויות בביטוח הלאומי ובקופת החולים? זה אפשרי, אך לא בטוח

הרצון לנתק את מירב הזיקות לארץ כדי להוכיח "העדר תושבות" מוביל לניתוק גם מקופות החולים ומהביטוח הלאומי, אך לדברי עו"ד פרנקל ניתן לשמר את הזכויות בגופים הללו גם ברילוקיישן. "פסקי הדין גונן (עליון) וסולר (מחוזי) קבעו, כי שמירת הזכויות בביטוח הלאומי והמשך החברות בקופת חולים אין משמעותה סיווג כתושב ישראל לצורכי מס. רשות המסים אוחזת בעמדה אחרת לפיה הסיווג בביטוח הלאומי ובקופת החולים משליך גם על הסיווג של התושבות לצורכי מס הכנסה ותמיכה מסוימת לעמדה זו ניתן למצוא בפסק דין בר רפאלי (פסק הדין למעשה בוטל במסגרת מחיקת הערעור ולא מהווה עוד הלכה משפטית וממילא לא התייחס לפסקי הדין גונן וסולר)", מסביר פרנקל.

לדבריו, "אם מבקש הנישום לנתק את תושבותו גם בביטוח הלאומי עליו למלא טופס ניתוק תושבות. במצב כזה הוא יפסיק לשלם ביטוח לאומי ודמי חבר קופת חולים ולא יהיה זכאי עוד לזכויות המוקנות לחברי קופת החולים. לאחר חזרה לישראל לא יהיה זכאי הנישום אוטומטית לקבלה מיידית של הזכויות הרפואיות, אולם הנישום יוכל לשלם תשלום חד-פעמי לביטול תקופת האכשרה לצורך קבלת הזכויות הרפואיות".

טיפ 4: התייעץ עם יועץ מס מקומי במדינה אליה היגרת

אחד הדברים שכדאי לדעת בעת רילוקיישן הוא שלכל מדינה יש משטר מס שונה, וכדאי לדעת מהו, כי אי הידיעה עלולה להוביל לאסונות מס כבדים. "קיימות מדינות בהן קיימת חובת דיווח כללית (ארה " ב), קיימות מדינות עם משטר מס מועדף למהגרים (בריטניה, פורטוגל) ומדינות עם משטר מס מיוחד ל-expatiates (קפריסין, שוויץ). חשוב להכיר את משטר המס המקומי ולהיערך בהתאם. לשם כך, רצוי להתייעץ עם יועץ מס מקומי במדינת הרילוקיישן", אומר עו"ד פרנקל.

טיפ 5: תכנן את מועד החזרה מראש

למועד החזרה יש השלכות על המס שיוטל על השבים לארץ. לכן, רצוי לתכנן את מועד החזרה מראש. עו"ד פרנקל: "לפי הדין הקיים חזרה תוך תקופה הקצרה משש שנים לא תזכה בזכויות מסוימות ביחס לפטור ממס על הכנסות חו"ל ממועד החזרה ואילך. חזרה לאחר תקופה של 6 שנים אך פחותה מעשר שנים רצופות בחו"ל תזכה את החוזר במעמד של 'תושב חוזר רגיל', פטור ממס על הכנסות פסיביות ו-10 שנים ביחס לרווח הון והכל לגבי נכסי חו"ל שנרכשו לפני החזרה. לא קיים פטור מדיווח".

עוד מוסיף פרנקל, כי "חזרה אחרי עשר שנים משמעה זכאות למעמד תושב חוזר וותיק- פטורמ מס לעשר שנים ממועד החזרה על כל ההכנסות, אקטיביות ופסיביות, שהופקו או נצמחו בחו"ל על נכסים שנרכשו לפני ואחרי החזרה. חשוב לא פחות המעמד מקנה פטור מדיווח".

ומה עם זירת המשפחה?

לדברי עו"ד יוסי הרשקוביץ, בעל משרד העוסק בדיני צוואות וירושות, דיני משפחה וגירושים, "הריחוק מהארץ והעובדה שבדרך-כלל מדובר בעבודה של רק אחד מבני הזוג כאשר הקריירה של בן הזוג השני מוקפאת לתקופת השהיה בחו"ל, עלולים ליצור מתחים ולגרור אפילו לקרע בין בני הזוג. חשוב לדעת מראש מה היא המציאות המשפטית במידה ובני הזוג מחליטים להיפרד זה מזו בעת מגוריהם בחו"ל ולהיערך בהתאם, במסגרת הסכם ולאחר קבלת ייעוץ משפטי פרטני. על אחת כמה וכמה כשיש או צפויים להיות ילדים בתמונה".

טיפ 1: היזהרו מחטיפת הילדים שלכם

במידה ובן זוג אחד מעוניין להמשיך להתגורר בחו"ל בעוד בן הזוג האחר מבקש לשוב לישראל, לא ניתן יהיה להוציא את הילדים מאותה המדינה ולהשיבם לישראל ללא הסכמת ההורה האחר או קבלת אישור מראש של בית המשפט לענייני משפחה. בנסיבות אלה מזהיר עו"ד הרשקוביץ: "היזהרו לא להיות מואשמים בחטיפה, למרות שמדובר בנסיעה לתקופה קצובה לצורכי עבודה. בנסיבות בהן פרץ סכסוך בין ההורים, ואחד מהם עוזב את המדינה עם הילדים ללא קבלת הסכמת ההורה האחר, המשפט רואה בכך הפרת זכויות המשמורת של ההורה האחר והרחקת הילדים ממדינת מושבם שלא כדין, כלומר - כמעשה חטיפה בהתאם לאמנת האג, עליה חתומה גם מדינת ישראל".

טיפ 2: איך משיבים ילדים חטופים?

לדברי הרשקוביץ, "במקרה שהורה אחד 'חטף' את הילדים, על ההורה האחר לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בישראל בתביעה לפי 'חוק אמנת האג' ולבקש שיורה על השבת הילדים. ברוב המקרים בית המשפט יורה על השבת הקטינים למדינה בה התגוררו עם שני הוריהם טרם הוצאתם שלא כדין מאותה המדינה וזאת עד להכרעה במדינת המוצא בדבר אפשרות חזרתם של הילדים ארצה".

בתביעות לפי חוק אמנת האג, בתי המשפט בוחנים ראשית לאיזו מדינה הסמכות לדון בתביעות הנוגעות לקטינים ולטובתם ויבחנו האם הופרו זכויות המשמורת של ההורה האחר והאם הילדים הורחקו שלא כדין ע"י ההורה החוטף. "ככל שהתשובה חיובית, יוכרע כי יש להשיב את הילדים למדינה ממנה נחטפו ולאותה המדינה הסמכות לדון בענייני הקטינים- לרבות בסוגיית הגירתם לישראל עם ההורה המבקש לשוב ארצה", מסביר הרשקוביץ.

בסיטואציות בהן ההורים לא התקשרו מראש בהסכם הצופה פני עתיד ומעגן הסכמותיהם בסוגיות אלה במקרה של פרידה, דרך המלך תחייב את ההורה המבקש לחזור לישראל עם הילדים לפנות לבית המשפט במדינה הזרה בה הם שוהים ולעתור לקביעת משמורתם של הילדים אצלו ולאישור מעברם לישראל.

כמובן שגילם של הילדים ומשך הזמן בו הם מתגוררים בחו"ל מהווה שיקול משמעותי להכרעה.

טיפ 3: איפה מתנהל הסכסוך? במדינת הרילוקיישן או בארץ?

לדברי הרשקוביץ, "ההורה המבקש לעבור עם הילדים יידרש להישאר במדינה הזרה עד להכרעה בתביעת ההגירה, הכרעה שעלולה להימשך זמן לא מועט וקשה לצפות כיצד תסתיים. כך, יכול הורה למצוא עצמו נדרש לבחור בין חיים לצד ילדיו במדינה בה אין לו עבודה ו/או משפחה ואפילו מכרים, רק כי בן זוגו מסרב למעבר הילדים לישראל, לבין חיים בישראל אך ללא מגורי הילדים עמו, בחירה טרגית ובלתי נסבלת.

טיפ 4: ערכו הסכם

כדי להימנע מהסאגה הקשה והכואבת הכרוכה בפרידה טראנס אטלנטית, ממליץ עו"ד הרשקוביץ לערוך הסכם מראש. "עם כל אי הנעימות שעלולה להיות כרוכה בעריכת הסכם הדן בשאלה 'מה אם ניפרד', הרי ששיקולי עלות-תועלת מחייבים הערכות מראש לכל אשר עלול לקרות בתקופת השהות בניכר. כמובן שבעת שעורכים הסכם כאמור ראוי לתת את הדעת לסוגיות נוספות שעלולות להתעורר ככל שתהיה פרידה במהלך השהות בחו"ל".

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית