גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בית על החוף: אנשי המאיון העליון החלו לחפש תחליף למגדלים

בית ליד הים בשבי ציון או בקיסריה, ליד הכנרת במגדל או סתם ליד חוות סוסים במושב? ● תקופת הקורונה הביאה לזינוק בביקוש לבתי יוקרה מפוארים, רצוי משופצים ואם אפשר מרוהטים

רחוב מנדרינה 10 בקיסריה / צילום: איל יצהר
רחוב מנדרינה 10 בקיסריה / צילום: איל יצהר

"היציאה מחוץ לעיר לבתים פרטיים שישמשו כבתים שניים, לא כבית מגורים עיקרי, זה דבר שהתפתח הרבה מאוד שנים והואט, כי יש בזה התעסקות, תחזוקה, צריך להעסיק עובדים", אומר המתווך נועם דז'לדוב, מנאות שירן, סוכנות תיווך לנכסי יוקרה. "במשך שנים הם אמרו מה אנחנו צריכים את כאב הראש הזה? הקורונה טרפה את קלפים האלה בחודש. אנשים התחילו לקנות, במגבלות התנועה". השנה האחרונה, כך נראה, שינתה תהליכים בכל תחומי החיים, ובשוק היוקרה התאפיינה במגמה נוספת: יציאה מהעיר לבתים רחבי ידיים במושבים, ולעתים אפילו מרוחקים מתל אביב, כאלה שאפשרו פרטיות מקסימלית בתקופת הסגרים, עם בריכה רחבת ידיים, חדר כושר ונוף מרגיע.

"בתחילת הקורונה הייתה עצירה מוחלטת", מספר דז'לדוב. "אחרי חודש התחילה התעניינות גדולה בשכירת בתים פרטיים לתקופות קצרות עד שיתבהר המצב, כדי לא להיות כלואים בבתים בפסח. אנשים אמנם גרים בדירות הכי יפות שיש, אבל הם נמצאים בהן חודשים עם הרבה שכנים מסביב ולא יכולים לצאת. אלה אנשים שהיו רגילים להיות בתנועה, לטוס, לעשות ספורט, והכול נעצר. הם רצו אלטרנטיבה מיידית, ואלה אנשים שיכולים להרשות לעצמם לשכור נכסים גם בעשרות אלפי שקלים או דולרים לחודש.

"בחודשים הבאים, לאחר שהבינו שהעניין ילווה אותנו לתקופה ארוכה, התחילו להתעניין בשכירת נכסים לתקופה של שנה-שנתיים, בעיקר וילות מטופחות ומרוהטות. בסביבות אוגוסט-ספטמבר כבר היו רבים שרצו לרכוש בתים שניים לימים רגילים ולסופי שבוע, חגים וחופשים, ואם יהיו סגרים נוספים הם יהפכו להיות הבית שבו מבלים את עיקר זמנם, עם כלים לעבודה מרחוק".

מדובר ברכישות מהירות?
"חיפשו בתים מוכנים לכניסה מיידית או בתים שניתן לשפץ בעבודה לא גדולה. למרכיב הזמן להשלמת העסקה הייתה משמעות גבוהה מאוד בתהליך. רצו לצאת מתוך הדירות בעיר. מוכרים רבים עם וילות ומגרשים למכירה שעמדו זמן רב ‘על המדף' ניצלו את הביקוש ומכרו את בתיהם למרות אי-הנוחות בפינוי המהיר המתבקש. בחלק משכונות המגורים המרוחקות כמו קיסריה, סביון, ארסוף והמושבים שנמצאים במרחק של עד שעה נסיעה מתל אביב התבצעו עסקאות בקצב גבוה בהרבה מהתקופה שלפני הקורונה".

לדברי מתווכת נכסי היוקרה מירי אופק מרמת השרון, "אנשים שגרו בפנטהאוזים פחדו לרדת במעלית. היו אליי פניות למצוא בית נוסף, צמוד קרקע עם גינה ושטח גדול שבו יוכלו לארח את הילדים והנכדים. אחרים חיפשו דירות פנטהאוז בקומות נמוכות ובבנייני בוטיק עם מספר דיירים קטן, שאיפשר לרדת מהדירה ברגל. שיהיו פחות דיירים ופחות חיכוך.

"יש לי לקוחות של עשרות שנים שגרו בדירות מרווחות מאוד וביקשו שאמצא להם בית עם בריכה, עם פינוי מהיר, שיהיה להם בית נוסף, בלי שמכרו את הנכס. בתוך חודש הם קנו בית ב-13 מיליון שקל, במערב רמת השרון. מדובר בבית בן 14 שנה, 450 מ"ר בנוי, שתי קומות ומרתף עם מעלית פרטית על שטח של חצי דונם. היה לי לקוח שבא מארה"ב בטיסה ותוך יום קנה בית ב-16 מיליון שקל".

שיהיה מקום ליקב ולמגרש ספורט

לדברי דז'לדוב, הבתים השניים שהיה להם ביקוש גבוה היו באופן טבעי נכסים הקרובים לחוף הים ובאזורים בסמוך לשמורות טבע. "כשראו שזה מתמשך יותר מאשר חודש-חודשיים הבינו שרוצים וצריכים לקנות. ואז התחילה ההתעניינות לרכישה. פתאום גם התפנה לאנשים הזמן להתעניין. וחיפשו בתים מוכנים ב-20-40 מיליון שקל. ליווינו אנשים לעסקאות עד שבי ציון ליד נהריה, היישוב עם ה'ביץ' האוס' האמיתי היחידי בארץ.
"10 מיליון שקל לדונם בשביל להיות ליד הים בנהריה היה נשמע יקר מאוד עד לפני הקורונה, ובמהלכה הפך לסכום סביר בגלל הביקוש. תפיסת המרחק מתל אביב השתנתה. הבתים שאנשים היו צריכים כבר לא רק לחופשת סוף שבוע. כשנכנסים לתקופות ארוכות של סגר, לעוד שעה נסיעה יש פחות משמעות, לעומת תקופות רגילות כשמחפשים נכס במרחק של שעה נסיעה מהבית".

מגרש על החוף במושב שבי ציון. הביץ' האוס היחידי בארץ / צילום: נועם דז'לדוב

בשבי ציון נמכרו שלושה מגרשים בקו ראשון לים, עם יציאה ישירה לחוף הים, 850 מ"ר, במחירים של 8.5 עד 10 מיליון שקל למגרש. נזכיר כי מדובר במגרש בלבד, בפריפריה, כך שהמחיר הוא לפני עלויות בנייה.

בבית ינאי, הבנוי על מצוק מול הים, נמכר בית ישן להריסה על דונם שטח בקו ראשון לים בלא פחות מ-15 מיליון שקל. בקיסריה נמכר בשכונה 2 הוותיקה בית בן 25 שנה, 400 מ"ר על 1,250 מ"ר מגרש, ב-12.5 מיליון שקל. בקו ראשון למגרש הגולף נמכרה וילה חדישה, בשטח של כ-600 מ"ר בנוי, על מגרש של דונם, מרוהטת לחלוטין ב-15 מיליון שקל; בשכונה 4 נמכרה וילה בשטח של כ-1,000 מ"ר בנוי על מגרש של 1,500 מ"ר בסטנדרט בנייה גבוה, עם חדר כושר, בריכת שחייה וסאונה, ב-22 מיליון שקל. כל הנכסים בקיסריה עמדו על המדף זמן לא קצר ונחטפו בתקופת הקורונה, עם פינוי מהיר או מיידי.

רחוב הדקל בקיסריה / צילום: איל יצהר

לדברי דז'לדוב, הביקוש של עשירי הארץ הוא לבתים עם שטח קרקע גדול של דונם ומעלה, שבהם ניתן לממש את כל מה שקשור לפעילויות חוץ ותחביבים: בריכות שחייה, מגרשי טניס, כדורסל, מתקני משחקים לילדים, פעילות מוטורית, גידולים חקלאיים אורגניים, סוסים ואפילו יקבים פרטיים. "התפנה לאנשים הרבה זמן בתקופת הקורונה והם חזרו לעסוק במה שהם אוהבים חוץ מעבודה".

היציאה החוצה מהעיר היא מגמה הפוכה לזו שהייתה ב-20 שנה האחרונות, של כניסה למגדלים בעיר, ומהירה בהרבה. לדברי דז'לדוב, "בגלל המהלך של הקורונה שהשבית את העולם נוצר צורך מיידי אצל אנשים שעושים את העסקאות. אלה אנשים שעושים עסקאות כי הם רוצים, לא כי הם יכולים או לא יכולים. זה לא שוק שבנוי על משכנתאות וריביות. ברגע שנוצר צורך התחילו לבצע עסקאות. והצורך המיידי היה הפוך מכל הבחינות למה שהכרנו".

הבית ברחוב מנדרינה בקיסריה / צילום: איל יצהר

"הורדת מס הרכישה תורמת לביקוש"

בגל השני של המכירות כלולות עסקאות של משפחות שרוצות לחזור ולגור בבתים פרטיים כל השנה. רואים את זה גם בשוק המגה-יוקרה, אבל לא רק בו. מי שניסה השנה למצוא נכס למכירה במושב בתחום גדרה עד חדרה - ראה שכל הנכסים תפוסים, ואלה שמוצעים נמכרים במחירים מופקעים, גם למכירה וגם להשכרה.

הבולט שבנכסי היוקרה שנמכרו היה הנחלה במושב בני ציון שרכש יזם ההייטק שלמה קרמר תמורת 40 מיליון שקל, משי שילר, שכיהן בעבר כמנכ"ל אמבלייז. הנכס ממוקם בין הנחלות של אשת העסקים שרי אריסון לזו של נועם לניר. הנחלה משתרעת על כ-12.5 דונם. בחלקת המגורים ניצבת וילה מודרנית בשטח בנוי של כ-600 מ"ר שתכננה האדריכלית אורלי שרם, ועוד יחידת אירוח בשטח של 200 מ"ר. בשטח יש בריכת שחייה גדולה, אורוות סוסים וגינה גדולה. נחלה נוספת, בשטח כולל של 28 דונם מתוכם שישה דונם צמודים לבית המגורים, בשדה ורבורג, נמכרה ב-12.5 מיליון שקל. על השטח יש שני בתים ישנים להריסה שבמקומם ייבנה בית אחד חדש.

נחלה במושב שדה ורבורג / צילום: איל יצהר

בגזרת העסקאות הצנועות יותר אפשר למצוא עסקה מנובמבר 2020 שבמסגרתה משפחה מהמרכז קנתה בית פרטי בשטח 250 מ"ר בנוי על 900 מ"ר מגרש, עם בריכת שחייה ונוף לכנרת במושבה מגדל. מחיר הנכס: 4.35 מיליון שקל.

לדברי יוסי מימרן, הבעלים של תיווך יוקרה אסטייט, המשווקת נכסי יוקרה בכל אזורי הביקוש בישראל, "ממאי 2020 החלה מגמה של ביקוש גובר לבתים פרטיים צמודי קרקע באזור גוש דן ומחוצה לו. בעלי נכסים במגדלי יוקרה מעדיפים לצאת מהמגדלים ומהחנק של ריבוי דיירים בבניין לאזורים פסטורליים עם אווירה ביתית ובריכת שחייה. אנשים מוכנים להתפשר על אזור ובלבד שהרכישה תהיה של בית פרטי.

"לזה מצטרפת העובדה שקשה לנפוש בחו"ל ואלה שידם משגת רוכשים בית שני למטרת נופש בארץ, בעיקר בצפון, סובב כנרת, הגליל התחתון והגליל העליון. התקופה הביאה גם מעבר לביקושים הללו עליית מחירים גורפת בבתים צמודי קרקע, שעדיין לא הסתיימה, גם בגלל הביקוש של מקומיים, גם בגלל רצון של תושבי חוץ להשתקע בישראל. תורמת לזה ההורדה של מס הרכישה שמעודדת משקיעים וגם העובדה שמאז תחילת הקורונה אנשים לא הוציאו כספים בתחום הפנאי והנופש והצטברו להם חסכונות".

שוק היוקרה בירושלים: "כל ההיצע בעין כרם נגמר"

גם בירושלים הורגשה בשנה האחרונה תזוזה במכירה של בתים פרטיים. לדברי מתווך נכסי היוקרה דניאל בוזגלו, בשכונת עין כרם נמכרו בשנה האחרונה כחמישה בתים פרטיים, לעומת נכס אחד בשנה רגילה. "יש ביקוש אדיר לבתים. בעין כרם נמכרו הבתים גם לתושבי חוץ וגם לחבר'ה מקומיים, שלאו דווקא רוצים את ירושלים כמו תושבי חוץ אלא קוסמת להם הפסטורליות והתחושה של טוסקנה. כל ההיצע בשכונה נגמר".

בעסקה שבה תיווך בוזגלו, נמכר בית של 300 מ"ר על מגרש של דונם ב-8.5 מיליון שקל. הבית זקוק לשיפוץ בגובה 2-2.5 מיליון שקל. הבית ממוקם ברחוב אורן והיה שייך לחוקרת המקרא מהאוניברסיטה העברית, אורה ליגום ליפשיץ, שלא היו לה ילדים ולכן הורישה את הנכס לרשימת יורשים.

בית בעין כרם, שנמכר לאחרונה ב־8.5 מיליון שקל / צילום: דניאל בוזגלו

"ירושלים זה סיפור אחר ממה שקורה ברוב הארץ, זו גם בועה נפרדת", אומר בוזגלו. "אין הצדקה לנדל"ן בירושלים בלי תושבי חוץ. זו אוכלוסייה שהיא ענייה, זה לא תל אביב. פה בתים עומדים גם שנתיים בשוק, זו לא תל אביב שבונים מגדל ומוכרים תוך שבועיים 20 דירות. בשנה האחרונה ראינו תזוזה וביקוש בעיר מצד אמריקאים שרגילים לחיות בבתים של 400, 500 ו-600 מ"ר בנוי וקנו אפילו אונליין דירות גדולות. הרבה מהם היו מפוחדים מהמהומות שהיו במאי יוני 2020 בארה"ב והרגישו את האדמה רועדת להם מתחת לרגליים".

בית בעין כרם, שנמכר לאחרונה ב־8.5 מיליון שקל / צילום: דניאל בוזגלו

עוד כתבות

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה