גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עם שימוש נכון בדאטה אפשר לחסוך בנותני שירות, ולהביא מתכנתים במקומם"

גיל שגיב, סמנכ"ל השיווק של AIG, מודה שפוסט חיובי בפייסבוק שווה יותר מכל קמפיין שיווקי חזק ● למה המוצר שנקרא "סייף דרייב" נכשל, מה הוא למד מעמוס שפירא, ואיזו טעות נפוצה אצל החדשים בענף? ● מדור חדש: הזווית של סמנכ"לי השיווק בחברות הבולטות במשק

גיל שגיב, סמנכ"ל השיווק של AIG / צילום: איל יצהר
גיל שגיב, סמנכ"ל השיווק של AIG / צילום: איל יצהר

לפני כשבע שנים, כשגיל שגיב נכנס לתפקידו כסמנכ"ל שיווק בחברת AIG, תחום הדיגיטל "היה אנקדוטה" כהגדרתו. אחרי שנתיים בתפקיד, ביקש להוסיף לטייטל שלו את התחום, ולדבריו הממשקים הם בתחומי האי-קומרס, השיווק ברשתות החברתיות, השירות הדיגיטלי והדאטה.

מהלך שהצליח

"השקת האסטרטגיה הפרסומית בהובלת בני הזוג אסי עזר ואלברט אסקולה, במרץ 2020. אנחנו חברת ביטוח, והפרסומות בענף הן די שמרניות, במקסימום הן מצחיקות. להשתמש בזוג פרזנטורים הומוסקסואליים בחברת ביטוח זה לא טריוויאלי כמו בחברת אופנה, למשל.

"היו גבות שהורמו, והיו גם טלפונים למוקד של לקוחות שלא היו מרוצים מהמסר. היה לקוח שאמר שהוא מעביר ערוץ כשיש את הפרסומת, אבל הוא יישאר לקוח. היו גם טלפונים נרגשים שתמכו - יותר ממה שדמיינו שיהיו. הקמפיין שם אותנו בצד הנכון של הערכים שאנחנו מאמינים בהם. הפרזנטורים שלנו הם נכס לא רק כי יש להם 1.5 מיליון עוקבים ברשתות החברתיות, אלא כי הם לא באים ומדקלמים טקסט, אלא ממש מעורבים ברמת הניסוח והאסטרטגיה".

שגיב מחדד כי החברה נמצאת בבעלות מלאה של החברה הבינלאומית, כך שלמרות שהניהול הוא מקומי וכמוהו משרדי הפרסום והיח"צ, כל קמפיין מקבל אישור מהמטה בחו"ל. "לא עצרו אותנו אף פעם, ולפעמים מבקשים להראות רעיונות למדינות אחרות.

"לא היה פשוט לבחור אסטרטגיה כזו למותג בינלאומי גדול ודי שמרן, בתקופה שבה גם הקולות השמרניים בישראל מתגברים, אבל התוצאות הטובות שנמדדות במספר הפניות והעסקאות, הגיעו כבר ביום הראשון. ידענו מהתחלה שהכיוון הוא טוב וש'זה זה'".

מהלך שנכשל

"ב-2014 היה לנו מוצר שנקרא 'סייף דרייב', שעל בסיסו נהגים זהירים יכלו לקבל הנחה בפוליסה. זה היה מותג שהצליח בחו"ל, ואחרי קייס סטאדי שקיבלנו מאירלנד ומברזיל הלכנו על זה, כולל קמפיין פרסומי שצילמנו. אלא שלא הצלחנו להחדיר את המוצר לשוק.

"אחרי שנתיים פשוט הפסקנו לשווק אותו, ואפשרנו רק למי שרוצה לחדש. הבנו שלא כל מה שעובד בחו"ל עובד כאן. נושא הפרטיות היה בעוכרנו - אנשים לא רצו ש'אח גדול' יסתכל על איך שהם נוהגים".

מהלך מעורר קנאה

"בסוף 2020 ברגר קינג יצאו בצרפת בקמפיין פרינט עם הכותרת שקראה להזמין מהמתחרה הגדולה מקדונלד'ס, ובתחתית המודעה הציעו להזמין גם מרשתות מזון מהיר אחרות.

"זה היה לקראת סגר שהתחיל, והרעיון הזה היה חף מציניות - לעומת קמפיינים אחרים שבהם ברגר קינג עוקצת את המתחרה שלה. קראתי את הקייס הזה וחשבתי למה אני לא עשיתי משהו כזה, זה מערבב מנהיגות ושאר רוח".

אתגרי השיווק

"השירות הוא האתגר של השיווק - שילוב חכם ונכון יותר בין הדיגיטל והבוטים, לבין השירות האנושי. בשנים האחרונות קיים סחף חזק לעולמות ה-AI (בינה מלאכותית), לעיתים על חשבון השירות האנושי. שנת 2020 הייתה קטליזטור לכך, ומצוקות כוח האדם כיום מעצימות את זה. או שאתה ממתין שעות למענה אנושי, או שאתה הולך לאיבוד ומקבל תשובות סותרות מבוט.

"החוכמה היא לדעת היכן לשלב בוט, והיכן לשים את השירות האנושי. בעולמות הביטוח לא באמת צריך נציג אנושי כדי לשלוח לך עותק מתעודת החובה שלך, או את היסטוריית התביעות שלך. אבל במקרה של תביעת ביטוח רכב, כשירדת בבוקר לחנייה וראית שהרכב איננו, את רוצה שמישהו יענה לך ומהר.

"הקלישאה שאומרת 'שיווק מפה לאוזן', בטח ברשתות החברתיות, תופסת יותר מפרסום כי סומכים על מי שמכירים - זה שווה יותר מכל קמפיין אסי ואלברט. שירות ושיווק מזינים אחד את השני, וההשפעה של פוסט חיובי היא עצומה - בפרט שמחקרים מראים שעל כל שלושה פוסטים חיוביים יהיו 11 שליליים. בעולמות הביטוח, שהם לפעמים מורכבים או מפחידים, לא צריך הרבה כדי לגרום ללקוח להיות מרוצה. זה קשור לשירות יעיל, מיידי ופשוט".

מודל השראה

"מורי ורבי, עמוס שפירא. אמנם קצת אולד סקול, אבל את מה שהוא לימד אותי בתחילת דרכי, אני מיישם יום יום. עבדנו ביחד שלוש שנים באל על, ושפירא הוא התואר השלישי שלי. זה תואר MBS 'מנג'מנט ביי סוליות', שלפיו על המנהל להיות בשטח ולדבר עם הלקוחות, ולא לנהל דרך המייל או המסך".

שיווק או שירות

"שירות טוב הוא מקדם מכירות הרבה יותר חזק משיווק טוב. ולהפך, חברה תשים בפרונט השיווקי שלה את היתרונות השירותיים - שהיא משלמת תביעות הכי מהר, שיש לה מגוון ערוצים דיגיטליים וכו'. אז שיווק ושירות הם ין ויאנג. אין אחד בלי השני".

הצרכנים משתנים

"הם קונים יותר באונליין, יודעים יותר ואי אפשר למרוח אותם. שיחות המכירה הרבה יותר מושכלות, לכן חברה שתנגיש את הידע תצליח לא רק להביא אליה את הלקוח הפוטנציאלי, אלא אפילו לגרום לו לרכוש אונליין.

"אנחנו לא רואים ירידה בנאמנות הלקוחות, והלקוחות לא שמו לעצמם כמטרה לזגזג בין מותגים. הלקוח רוצה כמה שפחות כאב ראש, וכמה שיותר ערך במחיר הוגן, שהוא לאו דווקא הכי זול. אם אני אספק את הערך שהצרכן מחפש, ואת חווית הלקוח הפשוטה שהוא רוצה, הוא לא יעזוב אותי גם אם אהיה קצת יקר יותר מהאחרים, פשוט כי לא יקנן בו הצורך לבדוק אותי כל הזמן".

טעות של מתחילים

"מנסים להכניס דברים לתבניות ולתיאוריות שהם למדו באקדמיה, אלא שבפועל המציאות מורכבת הרבה יותר והכניסה לשבלונה מגבילה, גם ללא מגפה שמכניסה את הכול לסחרור. צריך לשמור על גמישות מחשבתית, ללכת עם הנשמה והאינטואיציה, ולדעת לקבל החלטות שלעיתים לא הולמות את האקסל. בכלל, צריך להשאיר יותר מקום לרגש".

מה למדתי בדרך

"שמהלך שיווקי טוב לא צריך תקופת הבשלה. אם זה טוב, זה טוב מהרגע הראשון. היו לנו קמפיינים שהתרוממו אחרי פרק זמן, אבל ברוב המקרים ההצלחה שלהם הייתה מוגבלת. ההצלחות הגדולות הן אלה שברגע שיצאו לאוויר העולם, הן עפו".

תפיסת עתיד

"עולמות הדיגיטל, הביג דאטה והבינה מלאכותית משנים כבר עכשיו את מה שיעמיק בעתיד. המגמות יתעצמו, כי הטכנולוגיה תשתכלל ותהפוך למדויקת יותר. חברות יעשו שימוש מושכל בדאטה, וחברה חכמה תדע לחשוב צעד לפני הלקוח, ובאופן הזה להפחית פניות בסוגיות שירות. למשל, אם אני יודע שיש לך טסט לאוטו, אשלח לך מראש את פוליסת ביטוח החובה.

"את המשאבים שמתפנים בעקבות היכולת לדייק, נוכל להפנות לשכלול הכלים הדיגיטליים - וכך, כשנחסוך בחמישה נותני שירות, נוכל להביא עוד חמישה מתכנתים. גם הלקוח ירוויח מזה".

גיל שגיב

אישי: בן 47, נשוי ואב לשניים. מתגורר בתל אביב
מקצועי: בעל תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול מהטכניון, ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. בעבר ניהל את מועדון הנוסע המתמיד של אל על, ואת השיווק של Avis בישראל.
עוד משהו: רץ למרחקים ארוכים, מנגן על פסנתר, גיטרה אקוסטית וגיטרה בס.

עוד כתבות

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

רשות המסים מגבירה את האכיפה על משכירי דירות שהקפיצו את המחירים למפונים במאות אחוזים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן, אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● עוד עולה מהנתונים כי כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים