הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז החליטה להפקיד תוכנית מתאר כוללנית להמשך פיתוח היישוב אבן יהודה. התוכנית מציעה הגדלה של פוטנציאל המגורים ביישוב על-ידי תוספת של 4,120 יחידות דיור חדשות מעבר למצב הקיים והמאושר, כך שיעד האוכלוסייה יגדל ל-46,900 נפש.
חלק מתוספת יחידות הדיור מתוכננת במרכז היישוב על-ידי עיבוי והגדלת הצפיפות. כמו כן, זוהו מתחמי התחדשות עירונית בשכונות בן גוריון (תוספת של 287 יחידות דיור) ומכבי (תוספת של 293 יחידות דיור) וכן יצירת שלושה מתחמי תכנון חדשים במערב העיר עם בינוי עד 9 קומות והקצאת שטחים לדיור בר-השגה.
אבן יהודה נוסדה ב-1932 כמושבה חקלאית באזור דרום השרון. שטחה הכולל הוא 8,264 דונם, ומתגוררים בה כ-27,000 תושבים. המצב הסוציו-אקונומי ביישוב הוא גבוה (8 מתוך 10). הצפיפות ביישוב היא נמוכה, ומרבית הבנייה, 3,505 יחידות דיור (79%), היא צמודת קרקע.
דוח המצב הקיים, שהוכן כבסיס לתוכנית המתאר שהופקדה, קובע כי "שכונות רבות תוכננו טלאי על טלאי בתוך היישוב ללא התייחסות תחבורתית וללא שנוצרה מערכת הירארכית ברורה ביישוב", וגם כי "אבן יהודה לא עומדת במינימום השצ"פ לתושב".
תוכנית המתאר שהופקדה כוללת, בנוסף להגדלת כמות יחידות הדיור, את חיזוק מרכז היישוב והגדלת שטחי המסחר בתוך היישוב מ-28,000 מ"ר קיימים ל- 49,000 מ"ר, הגדלה של זכויות הבנייה באזור התעשייה והתעסוקה הצפוני של היישוב מכ-182,500 לכ-353,000 מ"ר ותוספת של 150 דונם לטובת שטחי ציבור.
בנוסף, התוכנית כוללת את שיפור מערך התחבורה: שיפור החיבורים למערכת הארצית הסובבת, גריד רחובות הירארכי פתוח בכל היישוב, יצירת חניוני "חנה וסע" בקצוות היישוב ותחבורה ציבורית ורשת שבילי אופניים.
תוכנית המתאר החדשה של אבן יהודה הוכנה על-ידי צוות בראשות אדריכל עמוס ברנדייס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.