גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גיימר בנשמתו": נועם לניר מסביר מדוע הפך לבעל מניות ויו"ר בחברת באפ טכנולוגיות

שנה לאחר שנפרד מעסקיו הבורסאיים, חזר לניר להשקיע בחברה המפתחת פלטפורמת מועדון לקוחות לעולם הגיימינג, שמנייתה מתאפיינת בתנודתיות מאז שהונפקה לפני כשלושה חודשים: "הם בנו פלטפורמה יוצאת מהכלל לגיימרים"

הפלטפורמה שפיתחה באפ / צילום: מתוך המצגת
הפלטפורמה שפיתחה באפ / צילום: מתוך המצגת

אחרי שנפרד מהחזקותיו בבורסה המקומית בשנה שעברה, יזם הטכנולוגיה נועם לניר חוזר לתפקיד פעיל, הפעם כיו"ר חברת באפ טכנולוגיות , העוסקת בפיתוח פלטפורמת מועדון לקוחות לעולם הגיימינג, אשר בה הוא גם מחזיק כ-10% מההון.

את באפ, שהנפיקה את מניותיה בתל אביב לפני כשלושה חודשים, הקימו בשנת 2018 המנכ"ל עילי דה בר, אופיר שרעפי (סמנכ"ל תפעול) ואופיר גרטנר (סמנכ"ל פעילות עסקית). החברה גייסה בהנפקה כ-30 מיליון שקל לפי שווי חברה שנע סביב כ-100 מיליון שקל "לפני הכסף". בתקופה הקצרה שחלפה מאז היא כבר הספיקה להכפיל את שווייה ויותר, אך בשבוע האחרון השתנתה המגמה לירידות חדות, ובסך הכול מציגה החברה תשואה חיובית של כ-85% מאז ההנפקה, לשווי של כ-220 מיליון שקל.

בתשובה לפניית גלובס מסר לניר כי "כשעילי דה בר השתחרר משירותו כטייס בצבא לפני כ-17 שנה, הוא עבד אצלי בחברת אמפייר (מתחום שיווק אתרי אינטרנט העוסקים בהימורים, א' ל'), ומאז הוא למד הרבה.

נועם לניר, יו''ר באפ טכנולוגיות / צילום: דור מלכה

"הוא גיימר בנשמתו וכך גם שני השותפים שלו בבאפ, שגם הם טייסים. יחד השלושה בנו פלטפורמה יוצאת מהכלל לגיימרים, שעליה ניתן לייצר ורטיקלים שונים ומגוונים. אני מאמין ביכולות שלהם ונרגש לקחת חלק בפעילות ולהיות חלק מהצוות".

לזינוק במניית באפ נלווה שיפור בהכנסות החברה, אולם אלה עדיין לא משמעותיות. ממצגת שפרסמה באפ בימים האחרונים עולה, כי בסיכום הרבעון השלישי של השנה הכנסותיה חצו רף של 1 מיליון דולר, אחרי שהכנסותיה במחצית הראשונה של 2021 עמדו על כ-750 אלף דולר בלבד. נוסף על כך הנתונים שצירפה באפ למצגת מעידים על עלייה במספר המשתמשים הממוצע שלה. החברה עדיין איננה רווחית: הפסדיה בסיכום מחצית השנה הגיעו לכ-900 אלף דולר, אחרי שבשנתיים הקודמות (2019-2020) ההפסדים הסתכמו בכ-700 אלף דולר.

באפ, כאמור, עוסקת בפיתוח פלטפורמת מועדון לקוחות לעולם הגיימינג, ולניר, שלקח חלק משמעותי בהנפקת המניות הראשונית (IPO) שביצעה, עם השקעה של יותר מ-10 מיליון שקל, נהנה גם הוא מעליית ערך המניה, כך שכיום החזקותיו שוות כבר יותר מ-20 מיליון שקל. כל אחד משלושת יזמיה של באפ - דה בר, שרעפי וגרנטר - מחזיק כיום בכ-15% ממניותיה, בשווי שוק נוכחי של כ-35 מיליון שקל כל אחד.

 

נוסף על לניר, ככל הידוע משקיע נוסף שלקח חלק בהנפקת באפ הוא יואב חרל"פ, ממשפחת יבואני הרכב הוותיקה כלמוביל, וכן ככל הידוע לקחו חלק בהנפקה גם הקרנות כלירמרק וספרה.

בהתייחסות לעסקיה, באפ מסבירה כי היא בפלטפורמת מועדון הלקוחות שלה החברה מטמיעה רעיונות "מתחום הביג דאטה, למידת מכונה (Machine Learning) ובינה מלאכותית, המהווים בסיס טכנולוגי לתוכנית נאמנות (Loyalty program), אשר הוקמה ומופעלת על ידיה ואשר מיועדת, באופן בלעדי, לכלל קהילת השחקנים במשחקי וידיאו".

לפי הסבריה, אותה פלטפורמה משמשת להפקת הכנסות מפרסום, "שאותן מפיקה החברה בהתאם לחשיפת הגיימרים לאותן פרסומות".

נפרד ממהחזקות במרחק גדול מהשיא

לניר נפרד משתי החזקותיו המרכזיות בבורסה בשנה שעברה, עם מכירת השליטה בחברת בבילון (כיום אברא), וזמן קצר לאחר מכן בחברת אפליי (כיום אירודרום), בעת שהשתיים כבר היו רחוקות מרחק ניכר משיאן. לניר (54) כיהן כיו"ר בבילון בין השנים 2008-2020 וכיו"ר אפליי בין השנים 2013-2020.

בבילון החלה בפעילות לפני 24 שנה (1997), תחילה עם תוכנת תרגום שפיתחה, ובהמשך, תחת שליטתו של לניר, נהנתה מצמיחה אדירה, אחרי שעיקר פעילותה הוסט לתחום השיווק והפרסום באיטרנט והפצת תוכנות ומוצרים של מפרסמים שונים. פעילות זו הובילה אותה לתוצאות כספיות חזקות ולשווי שיא שהגיע ל-2 מיליארד שקל במהלך שנת 2012.

ואולם, הפסקת שיתוף פעולה שהיה לבבילון עם ענקית האינטרנט גוגל לקראת סוף שנת 2013, ושינוי בפעילות מול יאהו, שהגיע זמן לא רב לאחר מכן, פגעו באופן משמעותי בפעילות, כיווצו דרמטית את הכנסותיה והובילו לירידה של עשרות אחוזים בערכה, שממנה לא התאוששה.

את השליטה בבבילון מכר לניר בתחילת שנת 2020, בעיקר לקרן אלפא של גבי דישי ומיכאל וייס, תמורת כמה עשרות מיליוני שקלים, וכשהמניה רחוקה בכ-90% מרמת השיא שקבעה ב-2012.

כיום החברה, תחת השם אברא טכנולוגיות מידע, עוסקת בפיתוח והטמעת טכנולוגיות לניהול מידע ארגוני, וכן בהשקעות פיננסיות ונסחרת בבורסה בשווי של כ-320 מיליון שקל. יו"ר החברה הוא אריק פינטו, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים.

מיזוג פעילות בתחום הכטב"מ

את השליטה באפליי מכר לניר במאי 2020 בדרך של מיזוג פעילות חדשה לתוכה בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים (כטב"מ), באמצעות הקצאת מניות, כשהיא רחוקה כ-90% מרמת השיא שלה ומבלי שפעילותה הצליחה להתרומם.

לאחר שהשתלט לניר על אפליי, בשנת 2013, החברה התמקדה בתחום פיתוח והפצת אפליקציות ברשתות הסלולר. בהמשך הייתה אפליי חלק ממיזם חברת קיבו (Kibo) שבמסגרתו פיתחה והפיצה אפליקציית מקלדת חכמה ממוקדת, שלשותפות בה נכנסו בין היתר סוכן הכדורגלנים הבינלאומי פיני זהבי וכדורגלן העל כריסטיאנו רונאלדו, אולם אותו מיזם לא הצליח לייצר הכנסות משמעותיות ורווחים, עד שגווע.

כיום החברה, תחת השם אירודרום, מספקת שירותי תפעול, תחזוקה והדרכה של כטב"מים, בראשות המנכ"ל רועי דגני, ונסחרת בבורסה בשווי של כ-170 מיליון שקל.

הפסדים משמעותיים מתחום הנדל"ן

לניר נכנס לעולם האינטרנט לקראות סוף שנות ה-90 של המאה הקודמת באמצעות חברה שהתמחתה בשיווק באינטרנט, עם התמקדות בעולם ההימורים - אמפייר אונליין, שבשנת 2005 הונפקה בבורסה המשנית בלונדון לפי שווי של מיליארד דולר, אגב הסבת אקזיט ענקי ליזמים ולניר בראשם.

ההמשך היה עליז פחות. בתוך זמן קצר נאלצה אמפייר למכור את פעילות ההימורים שלה, בעקבות שינויי רגולציה, שינתה את שמה לליוורמור השקעות ופנתה לעסקים בתחום הנדל"ן בחו"ל. בתחום זה נחלה החברה כישלון חרוץ, בעיקר עקב השקעתה בחברת אטלס נכסים שפעלה במזרח אירופה ונפגעה מהמשבר העולמי הקודם (ב-2008), מה שהסב לו הפסדים משמעותיים וגרר אותו גם לסכסוך עם שותפיו בחברה - רוני יצחקי ורפי ברבר.

עוד כתבות

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

פגיעה ישירה של כטב"ם באזור מטולה; צה"ל תקף בלבנון

חיזבאללה שיגר כטב"ם נפץ לעבר מטולה, לאחר שחיל האוויר ביצע תקיפה מסיבית של כוח רדואן • הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל נהרג במטח הפצמ"רים אתמול מרפיח לכרם שלום • דיווח: שורת מדינות מגלות פתיחות להקמת כוח שמירת שלום ערבי • מקור בחמאס לאל-מיאדין על פינוי האזרחים מרפיח: "חמאס נוטה להפסיק את המשא-ומתן" • • עדכונים בולטים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

התוכנית למטרו כבר אושרה. אז למה סמוטריץ' דורש דיון מחודש?

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משוויה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"