גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסיבוב של פרנקל בגב-ים, ההצלחה של גליקמן בצים: המנצחים הגדולים של השנה

השנה שלאחר משבר הקורונה הניבה תשואה חלומית למשקיעים, ושלל אירועים דרמטיים בשווקים ● העסקאות הבולטות, הסכסוכים המרים, המניות שזינקו ואלו שצנחו, מי עשה קאמבק ומי נאלץ להרים ידיים ● אלה היו האירועים הבולטים בשוק ההון בשנה החולפת

שוק ההון מסכם את 2021. איורים: גיל ג'יבלי
שוק ההון מסכם את 2021. איורים: גיל ג'יבלי

אקזיט השנה: אהרון פרנקל עושה סיבוב על גב-ים

האקזיט המוצלח של השנה רשום ב-2021 על שמו של איש העסקים אהרון פרנקל, שבתוך פחות משנתיים רושם רווח ענק של 1.25 מיליארד שקל על השקעתו בחברת הנדל"ן המניב גב-ים . החברה, שעוסקת בעיקר בהקמה והשכרה של פארקים לתעשיית ההייטק, נחשבת כבר שנים ליהלום של הענף וזוכה בשל כך לתמחור נדיב בבורסה.

אלא שהתפרצות מגיפת הקורונה ב-2020, הובילה לנפילה חדה במניות הנדל"ן המניב ובהן גב-ים. פרנקל, המתגורר במונאקו ומחזיק בנדל"ן רב באירופה, ניצל את המצב ובאוגוסט אותה שנה דיווח על החזקה של 8.6% מגב-ים בהשקעה של 380 מיליון שקל בלבד.

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

משם המשיך פרנקל להגדיל את השקעתו באמצעות איסוף בבורסה ועסקאות רכישה מגופים מוסדיים ומחברות עסקיות בהיקפים של יותר מ-1.5 מיליארד שקל, עד להחזקה של כ-37% כיום. מטרתו המוצהרת הייתה להשתלט על גב-ים ("מדובר בהשקעה לטווח ארוך", טען בראיון לגלובס) אולם נראה שמהלכי נגד שביצעה בעלת המניות הגדולה בחברה, נכסים ובניין, הביאה אותו לכדי החלטה על מכירה.

במוצ"ש האחרון חתם פרנקל על מכירת מניותיו בגב-ים לנכסים ובניין תמורת 3.1 מיליארד - תשואה של כ-100% על ההשקעה שבוצעה בזמן קצר ורווח יוצא דופן גם לעומת סיבוב פיננסי מוצלח קודם שלו בתל אביב, על מניות חברת המל"טים אירונאוטיקס.

סכסוך השנה (1): אקירוב מסתער על כלל ביטוח

אחד הסיפורים הגדולים של שוק ההון בשלהי 2021 הוא המהלך לרכישת מניות כלל ביטוח  על-ידי איש העסקים הוותיק אלפרד אקירוב שהגיש לאחרונה בקשה להיתר שליטה בחברה.

מהלך ההשתלטות של אקירוב שטרם אושר על-ידי הרגולטור ואשר זוכה להתנגדות רבה מצד גורמים בשוק ובתקשורת, נולד לדעת רבים על רקע סכסוך שפרץ בינו לבין בכירי כלל ביטוח, ואשר הוביל אותו לרכישת מניות החברה (מחזיק כיום ב-15% מהון החברה). אקירוב עצמו מכחיש זאת נמרצות.

מקור המתיחות הוא ככל הידוע עסקת בעלי עניין שביקשה אלרוב לאשר בחברת המלונות לוקה שבבעלותה, אשר נועדה להיטיב עם בנו של אקירוב, ג'ורג'י (המוביל את עסקיה של החברה הבת).

אלפרד אקירוב / צילום: בן יוסטר

כלל ביטוח, שהייתה בעלת מניות המיעוט הגדולה באלרוב  התנגדה לעסקה - עמדה שעוררה מורת רוח מצד אקירוב - ומנעה את אישורה, עד למרץ השנה, עת סיכמה על מכירת מניותיה באלרוב.

במהלך תקופת הסכסוך, גלשה המתיחות לחילופי מכתבים קשים בין מנכ"ל כלל, יורם נוה, לבין אלרוב. נוה טען כי אקירוב, כמו גם בעלי מניות נוספים בכלל, פעל להדחתו מפני שלא סייע להם לקדם את ענייני החברות שבבעלותם על חשבון עמיתי כלל.

אקירוב מצידו טען לאחרונה כי מנהלי כלל העדיפו למכור השנה את מניות אלרוב שהחזיקו לחברת הנדל"ן ישראל קנדה על-פני הצעת רכישה שהוא עצמו הגיש להם במחיר גבוה יותר בעשרות אחוזים. 

סכסוך השנה (2): המגדל שלא מפסיק לרעוד

עולם הביטוח נחשב אצל רבים למשעמם ואפור אבל דומה שבקומות ההנהלה הבכירה של חברת מגדל  אין רגע דל מאז נרכשה השליטה בחברה על-ידי שלמה אליהו. מאז הפכה שם נרדף לסכסוכים ועזיבת מנהלים בכירים.

בדיוק לפני שנה מונה איש הביטוח הוותיק והמוערך מוטי רוזן לתפקיד יו"ר מגדל ביטוח, כמועמדו של בעל השליטה בחברה אליהו. לא חלף זמן רב ובין רוזן לבין מנכ"ל חברת הביטוח, רן עוז, התגלע סכסוך כה עמוק, עד שהשניים לא יכלו לעבוד יחד. הסכסוך כלל חילופי מכתבים קשים בין רוזן לעוז ובתוכם חילופי האשמות הדדיות, עד שאליהו נאלץ להתערב ואף מינה מטבחון מיוחד שניסה לפשר בין השניים, אך ללא הואיל.

שלמה אליהו / צילום: תמר מצפי

דירקטוריון חברת הביטוח צידד במנכ"ל ורוזן הודח מתפקידו, לא לפני שקיבל חבילת פרישה מפנקת של יותר מ-4 מיליון שקל בגין פחות משלושה חודשי עבודה. מאז אגב, לא פסקו המאבקים בצמרת מגדל.

עוז, שהיה מנכ"ל דומיננטי וכיוון את המיקוד של מגדל בפיננסים ולאו דווקא בביטוח, עזב את החברה בין היתר לאחר סכסוכים עם בעל השליטה. גם היו"ר שהחליף את רוזן, יפתח רון-טל, הסתכסך עם אליהו בעיקר סביב מינוי מנכ"ל חדש והספיק השנה לעזוב את תפקיד מנכ"ל חברת האם, מגדל אחזקות, לאחר שאליהו עצמו לא אישר לו תשלום בגין תפקידו כמנכ"ל.  

פספוס השנה: אלטשולר שחם מסתבך בסין

בית ההשקעות אלטשולר שחם , ומי שמזוהה עמו יותר מכל, הבעלים והמנכ"ל המשותף גילעד אלטשולר, מיצבו את עצמם בעשור הקודם כגוף דומיננטי בשוק ההון המקומי, הודות לתשואות יוצאות דופן שהניב ללקוחותיו, פועל יוצא של מדיניות השקעות אגרסיביות, גם באפיקים שנחשבו ל"הרפתקניים".

חלק ניכר מההשקעות שביצעו באלטשולר שחם בשנים האחרונות היה בשווקים מתפתחים ובעיקר במניותיהן של ענקיות טכנולוגיה סיניות, דוגמת עליבאבא, שהצמיחה המהירה שלהן הזניקה את התשואות של בית ההשקעות. כפועל יוצא, נהר הציבור בהמוניו למוצרי החיסכון לטווח ארוף של אלטשולר שחם, החל מקרנות הפנסיה, דרך קופות חיסכון לכל ילד ועד לקופת הגמל להשקעה.

אלא ששורה של צעדים רגולטוריים, וכן פעולה ישירה שנקט המשטר בסין כנגד אותן ענקיות טכנולוגיה, גרמו לנפילה במחירי מניותיהן וכתוצאה מכך גם לפגיעה ניכרת בתשואות לחוסכים באלטשולר שחם.

גילעד אלטשולר, מבעלי אלטשולר שחם / צילום: איל יצהר

עבור גופי ניהול הגמל והפנסיה של אלטשולר שחם זו הייתה פגיעה מהותית שגררה נפילה לתחתית טבלת התשואות בישראל השנה. בסדרת ראיונות אמר גילעד אלטשולר כי הוא עדיין מאמין במניות הסיניות. האמונה הזו תצטרך להחזיר יותר מ-4 מיליארד שקל שאיבד בית ההשקעות למתחרים בתחום הגמל בשנה שמסתיימת כעת. 

עסקת השנה (1): ממשלת אבו דאבי קונה נתח ממאגר תמר

כמה וכמה עסקאות משמעותיות נחתמו ב-2021 על ידי החברות הציבוריות בשוק ההון. אחת מהן, שגם הושלמה לאחרונה, היא של שותפות חיפושי הנפט והגז דלק קידוחים , אשר מכרה את יתרת חלקה (22%) במאגר הגז הטבעי תמר תמורת 955 מיליון דולר (כ-3 מיליארד שקל ביום ההשלמה).

דלק קידוחים, שמחזיקה גם ב-45.34% ממאגר הגז הטבעי לוויתן, נדרשה למכור את יתרת חלקה במאגר תמר עד סוף 2021, בהתאם למתווה הגז שקבעה המדינה. בתום תהליך מכירה ארוך שהוביל מנכ"ל דלק קידוחים, יוסי אבו, נבחרה באפריל השנה הצעתה של חברת מובדאלה פטרוליום שבבעלות ממשלת אבו דאבי.

אסדת תמר / צילום: אלבטרוס

בחודש ספטמבר האחרון נחתמה עסקת המכירה, שהתאפשרה בזכות הסכם השלום עם מדינת איחוד האמירויות מ-2020 ושלושה חודשים לאחר מכן היא הושלמה. במקביל, נחשף כי מובדאלה פטרוליום העניקה אופציה לאיש העסקים אהרון פרנקל (ע"ע אקזיט השנה), להיכנס בנעליה של החברה מאבו דאבי ולרכוש מחצית ממניותיה במאגר תמורת מחצית מהסכום ששילמה. כך שפרנקל יוכל לרכוש 11% ממאגר תמר תמורת כ-500 מיליון דולר (1.55 מיליארד שקל).

עסקת השנה (2): פז הופכת לקמעונאית מזון

חברת תחנות הדלק והזיקוק פז  יכלה השנה להפוך לחברה בת של שיכון ובינוי, שבשליטת נתי סיידוף. על השולחן של דירקטוריון פז עמדה הצעה למזג את החברה עם פעילות האנרגיה של שיכון ובינוי, במסגרת עסקת מניות שהייתה הופכת את שיכון ובינוי לבעלת השליטה בפז.

אבל יו"ר פז הראל לוקר ומנכ"ל החברה ניר שטרן בחרו דווקא לשמור את החברה עצמאית. הם עשו זאת באמצעות חתימה על הסכם לרכישת רשת המרכולים השכונתיים פרשמרקט , שבשליטתם של האחים יוסי ושלומי אמיר, תמורת כ-2 מיליארד שקל בעסקת מזומן ומניות (טרם המיזוג קיבלו בעלי מניות פרשמרקט דיבידנד של 149 מיליון שקל, שהגדיל את התמורה עבורם).

ניר שטרן / צילום: כדיה לוי

את הסכום הגבוה הזה משלמת פז עבור רשת של 42 סניפים בפריסה ארצית, שתציג ב-2021 כולה רווח נקי של 120 מיליון שקל לערך. כך שמדובר בעסקה המשקפת מכפיל של 16-17 על הרווח הנקי השנתי, לפני סינרגיות שעשויות לנבוע ממנה.

רכישת פרשמרקט מהווה מהלך המשך לרכישת רשת המרכולים התל אביבית סופר יודה, ונועדה להפוך את פז לחברת קמעונות הפועלת בתחומי הדלקים והמזון. כמהלך משלים, פועלים שטרן ולוקר לניתוקה של פז מבית הזיקוק באשדוד שבבעלותה, באמצעות חלוקת מניותיו כדיבידנד בעין.  

מנהל השנה: אלי גליקמן מנווט את צים לשיאים

בסוף ינואר, כשחברת התובלה הימית צים  הונפקה בניו יורק, אמר המנכ"ל אלי גליקמן בראיון לגלובס כי מדובר בסיפור הצלחה שיילמד בבתי ספר למנהל עסקים. כשהמניה נחתכה ב-23% ביום המסחר הראשון שלה, המשפט הזה נשמע כמו התרברבות מיותרת, אבל 11 חודשים אחרי, צים מסיימת את השנה כהנפקה הישראלית הטובה ביותר, ואחת ההנפקות הטובות ביותר בכלל בוול סטריט ב-2021 - תשואה של מעל 300% מההנפקה ושווי שוק נוכחי של כ-6.5 מיליארד דולר.

במקביל הפכה צים, שרק לפני שנים ספורות נקלעה לקשיים ונדרשה להסדר חוב ענקי, לחברה הרווחית בישראל - לאחר שהציגה רווח של 1.46 מיליארד דולר ברבעון השלישי ("כמו טסלה", הדגיש גליקמן), כשמתחילת השנה הרווח התקרב ל-3 מיליארד דולר. לכך הוביל בעיקר השוק בו החברה פועלת: ביקושים עצומים ושיבושים בשרשרת האספקה בעקבות משבר הקורונה הקפיצו את מחירי התובלה הימית.

אלי גליקמן, מנכ''ל צים ספנות / צילום: יח''צ

גליקמן מנהל את צים מאז 2017, לאחר שכיהן בעבר כמנכ"ל חברת החשמל. בראיון לגלובס לאחר ההנפקה סיפר גליקמן: "צים, כשהגעתי אליה, עמדה לפני פשיטת רגל. כשפנו אליי להיות מנכ"ל צים, אמרתי: 'מה, אני משוגע?'. לקח יותר מחצי שנה של פניות ובסוף החלטתי לבוא בזכות שני דברים: האתגר והתגמול. לקחתי סיכון אישי רב לקרדיט שלי". והסיכון השתלם: לאחרונה נחשף בגלובס כי גליקמן קיבל לאחר מינויו למנכ"ל 1.5 מיליון אופציות שמחיר המימוש שלהן משקף בשווי הנוכחי הטבה של יותר מ-80 מיליון דולר. 

רוכשת השנה: אלקו הופכת ל"פאקמן" של שוק ההון

חברת ההחזקות הוותיקה אלקו  מסכמת את השנה עם סל עמוס בשלל רכישות שביצעו חברות הקבוצה בהשקעה ניכרת. בין היתר מדובר בכניסה להחזקות מהותיות בתחומי התקשורת, הנדל"ן והטכנולוגיה (באמצעות השקעה בחברת דיסקונט השקעות ), ברכישת פעילויות בתחומי קמעונות המזון (יינות ביתן, 7 ELEVN) התחבורה (אמנון מסילות, אגד תעבורה), האנרגיה, האופנה והתשתיות.

את עיקר השקעותיה מבצעת אלקו באמצאות החברות הבנות אלקטרה מוצרי צריכה  (אמ"צ), אלקטרה  ואלקטרה נדל"ן , אולם גם הזרוע הציבורית הרביעית של אלקו, סופרגז , ביצעה בשנה האחרונה כמה מהלכי רכישה והשקעה, בעיקר בתחומי האנרגיה המתחדשת.

תחת ניהולם של בעלי השליטה, צמד האחים דניאל ומיכאל (מייקי) זלקינד, הפכה אלקו למכונת רכישות דינמית (ממש ה"פאקמן" של שוק ההון) במטרה לפתח את עסקיה המסורתיים, לצד הוספת זרועות פעילות נוספות, בדרך כלל של מותגים בולטים שבהם מזהות חברות הקבוצה פוטנציאל לסינרגיה עם פעילות הבסיס.

מיכאל (מימין) ודניאל זלקינד, בעלי חברת אלקו / צילום: ישראל הדרי

בשלב הנוכחי, אותן רכישות מוכיחות את עצמן, והן תומכות גם בתוצאות הכספיות וגם, כך נראה, השוק מקבל את הכיוון של הרחבת הפעילות בברכה - הבאה לידי ביטוי בהתחזקות מרשימה במניות החברות המרכזיות בקבוצה, שמלבד סופרגז מסכמות את 2021 עם תשואות דו-ספרתיות נאות, ואף מעבר לכך (אלקטרה נדל"ן ). 

הקאמבק של השנה: קבוצת דלק משאירה את המשבר מאחור

ההתאוששות הגדולה של 2021 שייכת לקבוצת דלק , שבשליטת יצחק תשובה. התאוששות שהחלה כבר במחצית השנייה של 2020, אולם הפכה לברורה ומובהקת בשנה המסתיימת כעת שבה הציגה מניית החברה זינוק פנטסטי של יותר מ-150%.

פחות משנתיים אחורה, במרץ 2020, נראה היה כי על דלק ובעליה נפלו השמים. מגפה עולמית פרצה, סגרים הוטלו, מחירי הנפט הגולמי קרסו, וקבוצת דלק עמדה לטבוע תחת נטל חובותיה העצומים. רבים העריכו כי נפילתה היא בלתי נמנעת, מה שבא לידי ביטוי בקריסת המניה ותשואות זבל שבהן נסחרו איגרות החוב שהנפיקה.

יצחק תשובה / צילום: תמר מצפי

אלא שהקבוצה, בניצוחו של המנכ"ל עידן וולס (שמונה לתפקיד חודשים ספורים טרם המשבר), הגיבה היטב ובאמצעות שורה של מהלכים הצליחה להינצל. הללו כללו הסכמות עם מחזיקי האג"ח, גיוסי הון גדולים, פירעון חובות לבנקים, מימוש נכסים בקצב גבוה ולבסוף אף מחזור חובות.

בין לבין, הצליחה שותפות הבת דלק קידוחים לייצב את מצבה בזכות מכירות מוגברות של גז טבעי ממאגר לוויתן, ואילו החברה הבת איתקה (הפועלת בים הצפוני) עלתה שוב על המסלול בזכות זינוק מחודש במחירי הנפט הגולמי.

הנפקת השנה: תורפז שואפת להיות פרוטרום הבאה

קרן כהן חזון היא ככל הנראה אחת מהנשים הבולטות והמרכזיות בתעשייה הישראלית, אולם עד לפני כמה חודשים שמה לא היה מוכר לרוב המשקיעים בשוק ההון, וניהול פעילותה של חברת הטעמים והריחות תורפז  נעשה "מתחת לרדאר".

ניתן להניח כי לא הרבה מלבד כהן חזון האמינו שכחצי שנה לאחר שהובילה את הנפקת ההון הראשונית (IPO) של תורפז, מניית החברה תשלש את שוויה (כ-205%) שיאמיר ויתקרב ל-3 מיליארד שקל. זאת, אחרי שבחודש מאי נדרשה כהן חזון להפחית בכ-15% את מחיר ההנפקה בת"א.

אמנם ביקושי היתר הנרחבים שנרשמו בהנפקה היו עשויים להוות איתות לכיוון המניה בהמשך, אולם לא לעוצמת העליות המאפיינת אותה מאז החלה להיסחר בסוף חודש מאי.

בהתאם לתוכניותיה של תורפז, סכום של יותר מ-200 מיליון שקל שגייסה במסגרת ההנפקה משמש אותה למימוש אסטרטגיית הצמיחה, בהובלת כהן חזון, המשמשת כמנכ"לית וכיו"רית החברה. ואכן, מאז הצטרפה לבורסה עדכנה תורפז על שלל רכישות והשקעות, בהיקפים מצומצמים יחסית, של פעילויות מקבילות ומשיקות בתחומי הטעם והריח.

דפוס הפעילות של תורפז עשוי להזכיר לחלק מהמשקיעים ענקית טעמים וריחות ישראלית אחרת שנסחרה בבורסה המקומית - פרוטרום, שלאחר סדרה ארוכה של רכישות בתחומה נרכשה בעצמה בשנת 2018 בעסקת מיזוג על-ידי חברת IFF האמריקאית, תמורת סכום עתק של יותר מ-7 מיליארד דולר. 

השקעת השנה: יותר טוב מנדל"ן - מניות הנדל"ן

על תחום הדיור למגורים בישראל כבר נכתב ודובר רבות במהלך השנה החולפת, נוכח מחירי השיא וביקושי השיא שנרשמו לסחורה לוהטת זו. פריחת הענף לא פסחה על חברות הנדל"ן למגורים בבורסה, שמסכמות את אחת משנות הפעילות הטובות ביותר שלהן בהיסטוריה - הן מבחינת תוצאות כספיות והן מבחינת התשואות שהניבו.

מי מבין המשקיעים שהחליטו להתמקד בשנה האחרונה בהשקעה במניות חברות הנדל"ן למגורים מסכמים את שנת 2021 בחיוך רחב. זאת נוכח קפיצה מרשימה של יותר מ-70% שמציג מדד הבנייה מעל ביצועי יתר מדדי הבורסה, הנתמכת בביצועי קרוב ל-30 החברות הנסחרות בו.

בביצועי מניות, מובילות הענף מבחינת שווי שוק - דמרי  של הקבלן יגאל דמרי וישראל קנדה  של הצמד ברק רוזן ואסי טוכמאייר, מסכמות את 2021 עם תשואה יוצאת דופן בשיעור תלת-ספרתי, של כ-100%-110%, בעוד שמניות אפריקה מגורים  ואזורים  "מסתפקות" בטיפוס שנתי של כ-60%-65%.

ברק רוזן ואסף טוכמאייר / צילום: איל יצהר

מלבדן, מנעד התשואות שמציגות יתר מניות ענף הבנייה נרחב למדי, אולם המגמה דומה וברורה - חזק למעלה. במבט קדימה התחזיות הן כי מחירי הדירות למגורים בישראל ימשיכו במסען צפונה גם ב-2022, ובהתאם בשלב הנוכחי נראה כי גם מניות ענף הבנייה ימשיכו ליהנות מהגאות שחווה תחום פעילות זה.  

פלופ השנה (1): האוויר יוצא מבועות ה-SPAC בוול סטריט

בתחילת השנה הגיעו לשיאו טרנד הנפקות ה-SPAC - חברות ללא פעילות שמנפיקות ומגייסות כסף במטרה למזג לתוכן חברה קיימת. מאות חברות SPAC שהונפקו בארה"ב, יצאו לשוק לחפש יעדים למיזוג, ומצאו אותם גם בישראל, במחירים מפולפלים ששיקפו שווי של מיליארדי דולרים רבים לפעילות הנרכשת, גם אם ברוב המקרים מדובר בפעילות הפסדית.

אכזבת המשקיעים מביצועי חברות שמוזגו, לצד פעולת צינון של ה-SEC (רשות ני"ע האמריקאית), הובילו לירידה משמעותית בכמות ההנפקות ולעלייה בשיעורי הפדיון מצד משקיעי ה-SPAC. במקביל, הרבה מהחברות שכבר מוזגו איבדו חלקים ניכרים משוויין. כזה גם היה גורלן של רוב חברות הטכנולוגיה הישראליות שמוזגו בשנה החולפת ל-SPAC, שרובן ככולן הסבו למשקיעים הפסדים של עשרות אחוזים.

מבין אלה, התשואה הגרועה ביותר הייתה של מניית חברת Talkspace  שמציעה טיפול נפשי וירטואלי, שאיבדה כ-80% מערכה מאז המיזוג וכבר הספיקה להיפרד מאז מצמד המנהלים-המייסדים שלה, בני הזוג אורן ורוני פרנק, על רקע זה. מניית חברת הביטוח הדיגיטלי היפו  איבדה קרוב ל-70%, וחברת האוטוטק אוטונומו  איבדה כ-60%, קצת יותר מחברות אינוויז  ו-REE , גם הן מתחום הטכנולוגיות לרכב, שאיבדו כמחצית מערכן.  

פלופ השנה (2): משה חוגג מסתבך כל הדרך לבורסה

הגעתו הצפויה של איש העסקים משה חוגג לבורסה בת"א במהלך השנה החולפת משכה כותרות שמנות במדורים הכלכליים, בעקבות תוכניותיו לצקת פעילות בתחום המטבעות הדיגיטליים המזוהה עימו לתוך השלד הבורסאי קמן קפיטל.

העסקה המתוכננת הייתה צפויה להניב לחוגג רווח עצום של מאות מיליוני שקלים "על הנייר", לנוכח הזינוק במניות קמן בעקבות הפרסומים על כניסתו הצפויה להשקעה בחברה. זאת לצד כמה "סלבס" נוספים שאמורים היו לחבור להשקעתו - ציון קינן, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים, אייל לפידות, לשעבר מנכ"ל הפניקס, ועו"ד צבי אגמון - מה שהגדיל את רמת העניין והסקרנות לגבי העסקה.

משה חוגג / צילום: יונתן בלום

אולם כגודל הציפייה כך גודל האכזבה. אחרי עיכובים חוזרים ונשנים בהשלמת העסקה, עקב דרישות להבהרות שונות מצד רשות ני"ע ופנייה לבימ"ש על ידי דח"צית בקמן קפיטל שהתנגדה לעסקת המיזוג, הרים חוגג ידיים. כמה חודשים לאחר שסיכם על העסקה, וכבר מונה למנכ"ל קמן, החליט חוגג לבטל את ההסכם מול החברה ולהתפטר מתפקידו.

זמן קצר לאחר מכן נחשפו חשדות למעשים פליליים שונים  לכאורה שבהם נחשד חוגג, הנתון כיום במעצר בית, וקמן קפיטל מצידה הספיקה להיכשל בהשלמת שני מיזוגים של פעילויות אחרות שביקשה לבצע, עד שנפרדה בקול ענות חלושה מהבורסה, עם מחיקת מניותיה מהמסחר רגע לפני סיום השנה.

***חזקת החפות: משה חוגג הוא בגדר חשוד בלבד, לא הוגש נגדו כתב אישום, ועומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי