גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רכבי השטח, הקרוס-אוברים והג'יפונים שיתפסו השנה את העין

חברת ג'יפ מציעה גרנד צ'ירוקי עם תקע חשמלי, טויוטה מציגה גרסה מוגבהת לקורולה הפופולרית, הקרוס-אובר של ניסאן עבר שדרוג ומאזדה מציגה דגם חדש וגדול במיוחד ● לפניכם רכבי השטח, הקרוס-אוברים והג'יפונים שינחתו השנה בארץ ● מגזין הרכב של גלובס

רכבי השטח / עיצוב: טלי בוגדנובסקי
רכבי השטח / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

ג'יפ גראנד צ'ירוקי: פלאג־אין לשטח תובעני

הדור החדש של הגראנד צ'ירוקי, שיגיע אלינו לקראת סוף השנה, מסמל קפיצת דרך בכל התחומים. בתחום העיצוב הוא מאמץ קו הרבה יותר יוקרתי ופחות קשוח מהדורות הקודמים, עם סגנון שמזכיר קצת את ריינג'רובר "ספורט". תא הנוסעים מרווח ומפואר יותר ומבצע מעבר טוטאלי לעידן הדיגיטלי עם לוח מחוונים מבוסס LCD ומסך מולטימדיה מאסיבי במרכזי הקונסול.

ג'יפ גראנד צ'ירוקי / צילום: יח''צ

את מירב תשומת הלב באגף ההנעה ממקדת מערכת הנעה פלאג-אין, ראשונה מסוגה בסדרה, עם הספק כולל של 375 כ"ס, הנעה לכל הגלגלים כולל הילוך כוח לנסיעה בשטח וטווח חשמלי בלבד של עד 40 ק"מ עם סוללה מלאה. בנוסף, יוצעו המנועים המוכרים, אחר שדרוג מקיף, ובהם מנוע ה-V6 בנזין "פנטה-סטאר" של החברה בהספק 293 כ"ס ומנוע V8 בנפח 5.7 ל' לשמחת הלקוחות המסורתיים של תוצרת ארה"ב.

הרכב גם צפוי לשמור על יכולות השטח המסורתיות שלו ובין השאר הסדרה תכלול גרסת "טרייל-הוק" עם מערכת מתלים מקצועית. כמו בדגם היוצא, תהיה גם גרסה בת 7 מקומות ישיבה על בסיס גלגלים באורך 3.09 מ'.

מחיר משוער: החל מ-400 אלף שקל

 

ב.מ.וו X1: גרסת החשמל תחכה

הקרוס-אובר X1 עבר בימי חייו כמה מתיחות פנים, ולפי התוכנית הרב-שנתית של ב.מ.וו, הדור חדש שלו אמור להיות מושק במהלך 2022. העיצוב יהיה בעל יותר נוכחות, בדגש על גריל מוגדל ופנסי לייזר צרים, הממדים יישארו דומים לדגם הנוכחי אולם תא הנוסעים מבוסס על ארכיטקטורה דיגיטלית חדשה.

ב.מ.וו X1 / צילום: יח''צ

הפלטפורמה עליה הוא ניצב מתוכננת בראשית לתמוך בהנעה חשמלית אם כי לפחות בשלב הראשון המנועים יכללו רק "סיוע חשמלי": החל בגרסאות היברידיות "קלות" וכלה בגרסאות פלאג־אין. הדגם חשמלי לגמרי IX1 יצטרף להיצע ב-2023.

מחיר משוער: 260-300 אלף שקל

דאצ'יה JOGGER: שבעה מקומות להמונים

דאצ’יה נשארה מאחור בשנים האחרונות בכל הנוגע לאימוץ טכנולוגיות מתקדמות, אולם השנה היא צפויה להתחיל לסגור בהדרגה את הפער. את השינוי מבשר ב-2022 מוביל הנוסעים JOGGER, שיחליף את ה-MCV הפשוטה והתעשייתית בפלח מובילי המשפחות עם 7 מקומות. לצד עיצוב מתקדם, שקרוב יותר ברוחו לעולם הקרוס-אובר, הרכב גם מתהדר בבסיס גלגלים רציני של 2.9 מ’, שמספק מרחב למבוגרים גם בשורת המושבים השלישית לחליפין נפח הטענה עצום כאשר המושבים מקופלים.

דאצ'יה JOGGER / צילום: יח''צ

עיצוב תא הנוסעים עדיין פשוט למראה, ויציע תוספת חשובה של מערכות בטיחות אקטיביות לסיוע בנהיגה (ADAS), שחסרונן מורגש בדגמים הקיימים. לפחות בשלב הראשון, לא ידוע על כוונות להציע גרסה אוטומטית כמו ב"דאסטר".

הונדה HR-V: בוגר ויקר יותר

הונדה נסוגה בהדרגה מפעילות בשוק האירופי, וגם היצע הדגמים שלה בארץ מתכווץ בהתאם. אחד הדגמים החדשים הבודדים שהיא משיקה ב-2022, ואולי יגיע גם אלינו, הוא הדור החדש לגמרי של הג’יפון HR-V, שהדור היוצא שלו זכה כאן להצלחה לא קטנה.

הוא מתאפיין בעיצוב בוגר ומאסיבי משל קודמו, נמתח לאורך 4.34 מ’ וניצב על חישוקים בגודל של עד 18 אינץ’ בהתאם לגרסה. תא הנוסעים מאמץ עיצוב דיגיטלי נוסח ה-CR-V הגדול והמרחב בתא הנוסעים שודרג משמעותית.

הונדה HR-V / צילום: יח''צ

הגרסה האירופאית מוצעת כעת עם אופציית הנעה אחת בלבד - מערכת ההנעה ההיברידית של ההונדה ג’אז, שמשלבת מנוע 1.5 ל' בנזין עם מנוע חשמלי וסוללה בהספק כולל של 131 כ"ס כאשר מנוע הבנזין פועל גם כגנרטור שטוען את הסוללה.

מחיר משוער: 140-150 אלף שקל

טויוטה קורולה קרוס: הקורולה עולה לגובה

אחד הדגמים החשובים ביותר של טויוטה, קורולה קרוס, כבר נמכר בארצות הברית ואלינו הוא יגיע במחצית השנייה של השנה. הרכב ניצב באמצע הדרך בין הג’יפונים וה-CH-R לבין הראב4 עם אורך של 4.46 מ’ וגובה של 1.62 מ’. עיצובו השמרני מכוון ללקוחות בלתי הרפתקנים דוגמת ציי רכב, בעלי משפחות וכדומה.

טויוטה קורולה קרוס / צילום: יח''צ

תא הנוסעים משכפל את עיצוב הפנים של קורולה סדאן. אופציית ההנעה העיקרית בארץ תהיה כנראה מערכת ההנעה ההיברידית מהדור הרביעי של טויוטה, עם סוללת ליתיום והספק משולב של 199 כ"ס. המחירים בינתיים הם בגדר הערכות בלבד.

מחיר משוער: החל מ-150 אלף שקל

יונדאי STARIA: מיני־וואן אופנתי

גם וואנים ומסחריות להובלת נוסעים ומטענים זוכים לקבל כיום שדרוג אופנתי כדי לקלוע לטעמם של לקוחות שלא מסתפקים רק בנפח פנימי ובשימושיות. דוגמה לטרנד מספקת STARIA החדשה של יונדאי, שאמורה לשמש כבסיס למשפחת המסחריות של יונדאי בשנים הבאות.

יונדאי STARIA / צילום: יח''צ

הגרסה "הפרטית" במתכונת מיני-וואן נמתחת לאורך מרשים של 5.25 מ’ וניצבת על בסיס הגלגלים הארוך בקבוצתה - 3.27 מ’. מתחת לעיצוב החלקלק והמודרני מסתתר תא נוסעים איכותי ועתיר במסכים ובמערכות בטיחות עדכניות, שיכול להכיל עד 11 מושבים, בהתאם לתצורה הנבחרת. המנוע העיקרי עבור השוק האירופי הוא 2.2 ל' טורבו-דיזל בהספק 177 כ"ס עם אופציה לתיבה אוטומטית בת 8 מהירויות. על אותו בסיס יוצעו בעתיד גם מסחריות סגורות להובלת מטענים.

מאזדה CX60: הגדולה של מאזדה

אחרי תקופה ממושכת של בצורת, קרן אור צפויה להאיר את היצע הדגמים של מאזדה באירופה באמצע 2022 עם היציאה לשוק של מאזדה CX60 החדשה. המכונית מבוססת על ה-CX50 שנחשפה בארה"ב עבור השוק האמריקאי בלבד והיא חולקת עמה פלטפורמה חדשה וגדולה יותר משל ה-CX5, שבעצמה תגיע אלינו ב-2022 אחרי מתיחת פנים.

תמונות ראשונות מלמדות כי החברה שומרת על שפת העיצוב הנוכחית ולא מאמצת את קווי הכביש-שטח המוחצנים יותר של ה-CX50 האמריקאית.

מנוע ה-2.5 ל' טורבו של הדגם האמריקאי לא יגיע לאירופה ואת מקומו ימלאו המנועים המוכרים של מאזדה עם סיוע של מערכת היברידית קלה לצד תגבור ממערכת הנעת פלאג-אין ראשונה מסוגה במאזדה, שתייצר 300 כ"ס ותתחרה בדגם הראב4 פלאג-אין. היא כנראה גם תוצע באותה מדרגת מחיר (כ-250 אלף שקל) אם וכאשר תגיע לארץ.

מחיר משוער: כ-250 אלף שקל

ניסאן X-TRAIL: מתוחכם וקשוח מקודמו

האח הגדול של הקשקאי ייצא לשוק האירופי באמצע 2022 בגרסה חדשה לגמרי. עיצובו שומר על המראה הטיפוסי של המותג עם גריל טרפזי הפוך, אבל הוא נראה מתוחכם וקשוח יותר. מתחת לעיצוב מסתתרת הפלטפורמה המשפחתית של קבוצת רנו-ניסאן-מיצובישי, שבה נעשה שימוש לראשונה במיצובישי אאוטלנדר החדש.

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

בדומה לאאוטלנדר, היצע המנועים יכלול גרסת פלאג-אין שבה מנוע הבנזין משמש כגנרטור לטעינת הסוללה ויהיו גם גרסאות בנזין רגילות וגרסאות הנעה כפולה. תא הנוסעים המודרני מכיל שלל מסכי LCD על פי צו האופנה.

מחיר משוער: החל מ-200 אלף שקל

פולקסווגן TAIGO: ספורטיבית ופונה לצעירים

הקרוס-אובר החדש "TAIGO" של פולקסווגן, מבוסס על הפלטפורמה הקומפקטית A0 של הקבוצה הגרמנית, שמשרתת בין השאר את פולקסווגן T-CROSS. אבל עיצוב דינמי שכולל גג מונמך, כנפיים מודגשות וזנב ספורטיבי גורם לרכב להיראות אטרקטיבי וספורטיבי יותר ופונה לטריטוריה של קהל צעיר ואופנתי.

פולקסווגן TAIGO / צילום: יח''צ

אורכו בסה"כ 4.27 מ’ ובאירופה הוא מוצע עם המכללים של משפחת הפולו, איביזה ושות’, כולל מנוע 1 ל' בהספק עד 110 כ"ס ומנוע 1.5 ל' בהספק 150 כ"ס. באירופה הוא יקר יותר מה-T קרוס, מה שעשוי להביא את מחירו בישראל, אם יגיע, לטריטוריה של כלים גדולים יותר.

קיה ספורטאג': העיצוב עבר מהפכה

אחד הדגמים החשובים ביותר של קיה בישראל בשנה הקרובה יהיה הדור החדש של הספורטאג’, האח-המתחרה של יונדאי טוסון החדש, שהגיע כמעט שנה קודם וזכה להצלחה. לספורטאג’ עיצוב מודרני עם הרבה יותר נוכחות כביש משל הדגם היוצא ובגרסה האירופית הוא נמתח לאורך 4.51 מ’.

קיה ספורטאג' / צילום: יח''צ

תא הנוסעים עבר לעידן הדיגיטלי עם שלל מסכי LCD גדולים ולא נפקד ממנו מקומן של מערכות מבטיחות חדישות. המרחב ליושבים מאחור צמח משמעותית וכך גם נפח תא המטען, בהתאם לגרסה. עדיין לא ברור אילו מהמנועים יגיע לישראל, אבל אפשר להמר שרב המכר יהיה מנוע ה-1.6 ליטר טורבו בנזין בהספק 180 כ"ס עם תיבת הילוכים כפולת מצמדים. עוד אופציות, שיגיעו בשלבים מאוחרים יותר, כוללת גרסה היברידית עם 230 כ"ס וגרסת פלאג-אין עם 265 כ"ס. בתוכנית נמצא גם מנוע טורבו-דיזל עם 136 כ"ס.

מחיר משוער: 160-190 אלף שקל

רנו AUSTRAL: חוזרים ללחם ולחמאה

לצד חשמליות חדשות, ממשיכה רנו להשיק דגמי SUV אופנתיים עם מנועים מקובלים, שהם "הלחם והחמאה" שלה. המרכזי בהם ל-2022 יהיה הדגם AUSTRAL, שיחליף את הקדג’ר, חביב ציי הרכב בישראל. הרכב יציע עיצוב יותר בוגר עם פחות קימורים תיאטרליים ועם מערך פיקוד מתקדם, שכולל מסך LCD ענק במרכז הקונסול לצד לוח מחוונים דיגיטלי רחב.

בהתאם לצו האופנה, מנועי הדיזל צפויים להיעלם מההיצע. המנוע הבסיסי, שתהיה לו חשיבות מקומית רבה, הוא 1.3 ליטר טורבו-בנזין בהספק 158 כ"ס עם מערכת היברידית "קלה". אפשר לצפות בהמשך גם לגרסת פלאג-אין מתקדמת.

מחיר משוער: 150-180 אלף שקל

רנו ARKANA: עיצוב ספורטיבי ומחיר נגיש

פלח ה-SUV בתצורת קופה צבר הרבה פופולריות בקרב לקוחות שוק הפרימיום וכיום העיצוב הזה מתחיל לחלחל גם אל שאר השוק. אחד הנציגים הבולטים שלו הוא ה-ARKANA של רנו, שמבוסס על ה-SUV הקולאוס, שמיוצר בקוריאה, אבל מציע עיצוב יותר אתלטי דמוי קופה עם דלת אחורית נטויה אחורה בחדות.

רנו ARKANA / צילום: יח''צ

הדגם, שאורכו 4.57 מ’, כבר נמכר באירופה ב-2021 וב- 2022 מצטרפת אליו גם גרסה היברידית "מלאה", עם מנוע בנזין ומנוע חשמלי בהספק משולב של 143 כ"ס, שתוצע לצד גרסה "מיקרו היברידית". עיצוב הפנים מקביל לזה של הקוליאוס, והמחירים באירופה יקרים בכ-5%-10% מאלה של הגרסאות המקבילות של הקוליאוס.

מחיר משוער: 160-200 אלף שקל

עוד כתבות

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

פגיעה ישירה של כטב"ם באזור מטולה; צה"ל תקף בלבנון

חיזבאללה שיגר כטב"ם נפץ לעבר מטולה, לאחר שחיל האוויר ביצע תקיפה מסיבית של כוח רדואן • הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל נהרג במטח הפצמ"רים אתמול מרפיח לכרם שלום • דיווח: שורת מדינות מגלות פתיחות להקמת כוח שמירת שלום ערבי • צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח; מקור בחמאס לאל-מיאדין: "נוטים להפסיק את המשא-ומתן" • עדכונים בולטים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות מסחריות על מדינת ישראל בשל הפעילות שלה בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות