תמונה טסט לפרויקט מדף / צילום: My first value

תמונה טסט לפרויקט מדף / צילום: My first value

בכפר קטן בהרי הלבנון ללא חשמל, דלק או אינטרנט הוא הבין: זו הגישה הנכונה לגיוס כסף

הוא עזב עבודה במיקרוסופט כדי לטפח את העיסוק הצדדי שלו. בכפר קטן בהרי הלבנון, ללא חשמל דלק או אינטרנט, בעקבות שיחה שהגיעה ממספר לא ידוע הוא הבין: לפעמים עדיף לגייס כסף מהקהילה שלך ולא מגופים מוסדיים● אלו התובנות שלו. האם זה יכול להתאים גם לכם?

HBD |  25.10.2021

   

אודות הרווארד ביזנס ריוויו (Harvard Business Review )
מגזין הניהול של בית הספר למינהל עסקים באוניברסיטת הרווארד

המגזין היוצא לאור מאז שנת 1922. עם כותביו נמנים מיטב המומחים הבינלאומיים לניהול ולעסקים במגוון נושאים ובהם מנהיגות, משא ומתן, אסטרטגיה, תפעול, שיווק וכספים

שנה לאחר שעזבתי את עבודתי במיקרוסופט כדי לטפח את העיסוק הצדדי שלי במשרה מלאה, מצאתי את עצמי עובד בכפר קטן בהרי לבנון. המדינה נקלעה למשבר כלכלי וחברתי עמוק. נשארתי תקוע ללא חשמל, דלק או אינטרנט במשך ימים. חיבור הרשת הנייד שלי היה חלקי, אבל שיחה אחת הגיעה ממספר לא ידוע.

התברר שזה הרכז של תכנית המאיץ הקהילתי של פייסבוק (כיום Meta).

הגשתי לראשונה לתוכנית את הסטארט אפ שלי Network Capital - פלטפורמת חונכות וקידום קריירה עולמית המשמשת יותר מ-150 אלף בני דור המילניום - עוד בשנת 2018. בזמנו, זה עדיין היה רק ​​פרויקט של תשוקה. היינו 25% מהגודל הנוכחי שלנו וקיבלנו דחייה לאחר הסבבים הראשונים.

אבל עכשיו, הדברים היו שונים: היה לנו מודל עסקי משגשג ושלוחות בערים שונות ברחבי העולם. תכנית המאיץ תספק לנו את המימון והתמיכה האסטרטגית הדרושים לנו כדי לחזק את העסק שלנו ולהשיק יוזמות חדשות.

"מזל טוב", אמר הרכז. " Network Capital היא אחת מ-13 הקהילות מהודו שבחרנו לתוכנית שלנו".

הייתי נרגש. עם ההזדמנות החדשה הזו, אוכל למנף את האנרגיה החיובית כדי להאיץ את הצמיחה שלנו. הכתה בי גם ההבנה שזו הזדמנות להיות מעורבים יותר בקהילה שלנו ולחזק את האמון שהמשתמשים שלנו הראו בנו.

החלטתי לבקש מהם לעזור לנו לגייס הון נוסף. למרות שזה עשוי להישמע כמו "רק מימון המונים" - גישה שבה כל אחד מכל מקום יכול להשקיע בעסק או במטרה שלך - זה היה שונה בפרטים הקטנים. אני רוצה לקרוא לגישה הזו "מימון מבוסס קהילה".

במה זה שונה? חברים ובני משפחה עשויים להלוות לכם כסף כי הם רוצים להראות לכם את תמיכתם. אנשים בפלטפורמות כמו Kickstarter עשויים לתרום למטרה שלכם כי הם רואים פוטנציאל או מתלהבים מהרעיון שלכם. אבל כשחברי הקהילה שלכם משקיעים בכם, זה בגלל שהם צפו בביצועים שלכם, האמינו במטרה שלכם, ראו אתכם עומדים ביעדים באופן עקבי ומוצאים ערך במוצר שלכם.

מטרת המימון הנוסף הזה הייתה בעיקר ליצור תחושת בעלות עמוקה יותר בקרב חברי הקהילה. רציתי שהם יהיו יוצרים שותפים, לא רק משתתפים. בשלב זה, Network Capital הייתה רווחית, הוצאות התפעול שלנו טופלו והמימון של פייסבוק נוער לעזור לנו להגדיל רווחים. מה שבאמת היינו צריכים זה שהקהילה שלנו תהיה נלהבת מהמשימה שלנו ותעזור להגביר את הצמיחה שלנו.

במסע ההסברה שלי לקהילה, סיפרתי על הבריאות הפיננסית הנוכחית שלנו, על החדשות על תכנית המאיץ ועל החזון שלי לגבי כיצד נוכל לייצר אימפקט גדול יותר ומשמעותי יותר עם המשאבים הנכונים. בתמורה לתרומתם בעבר ו(אולי) בעתיד, הצעתי להם שטרות SAFE (הסכם פשוט להון עתידי), שמאפשרים להם לרכוש מספר מוגדר של אופציות למניות בחברה, תמורת מחיר מוסכם.

כשהשגנו את יעד גיוס התרומות שלנו תוך שבוע, ידעתי שנקטתי בגישה הנכונה.

כמה חברות אחרות גייסו חלק מההון שלהן מהקהילה שלהן, ואת השאר ממשקיעים מוסדיים בשלב מאוחר יותר. Maven, חברה שהשקעתי בה, גייסה קודם מהקהילה, לפני שגייסה 20 מיליון דולר מ-a16z, קרן הון סיכון ידועה. לאחר שהשקעתי ב-Maven וגייסתי הון מקהילת Network Capital, למדתי עוד כמה דברים על מימון מבוסס קהילה.

האם אתם מחפשים תמיכה אסטרטגית, הזדמנויות ליצירת קשרים או מומחיות מקצועית? האם אתם צריכים הון כדי להגיע לשלב אב הטיפוס או כדי להרחיב את מאמצי השיווק שלכם? או שאתם רוצים לחזק את בסיס המשתמשים שלכם? לחברה שלי יש מגוון רחב של מוצרים ושירותים, אבל ההיבט החשוב ביותר של המערכת האקולוגית הוא הקהילה שלנו. לכן גיוס הון מהקהילה נראה לנו כמו הצעד ההגיוני ביותר. זה נתן למשתמשים מסורים הזדמנות להפוך לבעלי מניות. כתורמים קבועים לפלטפורמה, היה להם תמריץ נוסף לגרום לחברה להצליח.

אל תבינו אותי לא נכון. אני לא תומך בכך שאם יש לכם מוצר מבוסס קהילה, אתם חייבים לגייס מתוך הקהילה. זאת אחת מהאפשרויות הרבות העומדות לרשותכם, אך מכיוון שזה לא ערוץ נפוץ, ייתכן שלא שקלתם זאת. לחברות כמו On Deck, Reforge ו- Maven יש זווית קהילתית, אבל הן גם גייסו הון סיכון מוסדי משמעותי למטרות שונות. אולי אני אלך בדרך הזו בשלב מסוים, אבל לא בגלל שהעמיתים שלי עשו זאת.

כשהתחלתי את Network Capital, עדיין עבדתי במשרה מלאה בעבודה היומיומית שלי והחזרתי את הלוואות הסטודנט שלי. עדיין היה לי הרבה מה להבין - המודל העסקי, אסטרטגיית הצמיחה ומדידת האימפקט, בין היתר. לא יכולתי לבקש מהקהילה שלי להמר על משהו עם כל כך הרבה קצוות פתוחים. כאשר חברי הקהילה שלכם מחליטים לתמוך בחברה שלכם, הם בעצם לוקחים סיכון לגבי המוטיבציה והיכולות שלכם. כדי לעשות איתם צדק, אתם אמורים להיות מסוגלים להפגין נכונות לעשות מעל ומעבר. לדעתי, זה קורה בדרך כלל כשהמשימה ממוקדת.

בעוד שגיוס מהקהילה עשוי להיראות יוצא דופן בתקופה שבה יש דרכים רבות לגיוס הון מוסדי, אפשר להשתמש בו כדי לגייס כסף לעסק שלך ואת התומכים החזקים ביותר לשותפים. במקרה שלי, האהבה והתמיכה מהקהילה שלנו היו הגורם המניע שלנו וערוץ הצמיחה העיקרי שלנו. אני נרגש ליצור יחד מרחב מכיל ונגיש יותר בזכות העבודה שעשינו - ביחד.

אודות הכותב: אוטקארש אמיטאב

מייסד ומנכ"ל Network Capital , פלטפורמה ניהול וקריירה מהגדולות בעולם, המתמחה במילניאלז ודור Z . ספרו "האשליה המפתה שבעבודה קשה" הפך לרב מכר בינלאומי

צרו איתנו קשר *5988