גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החלופה לתמ"א 38 תחכה, המס על הדלק לא יירד: ההבטחות הגדולות שנכנסות להקפאה

פרישת חברת הכנסת עידית סילמן מהקואליציה הפכה את ממשלת בנט-לפיד לממשלת מיעוט ● אם הכנסת לא תפוזר מיד עם חזרתה מפגרת החורף, בקואליציה ייאלצו לגרד מהאופוזיציה רוב נפרד לכל הצעת חוק ● מהתוכנית להפחתת יוקר המחיה, דרך המטרו ועד להפחתת הבלו שהוכרזה רק השבוע: מה יעלה בגורל החקיקה הכלכלית?

נפתלי בנט, יאיר לפיד ואביגדור ליברמן / צילום: מארק ישראל סלם, "ג'רוזלם פוסט"
נפתלי בנט, יאיר לפיד ואביגדור ליברמן / צילום: מארק ישראל סלם, "ג'רוזלם פוסט"

בן לילה הפך רוב דחוק של 61 חברי כנסת בקואליציה ל-60 בלבד, זאת לאחר הודעת הפרישה של חברת הכנסת ויו"ר הקואליציה עידית סילמן. נראה שמה שחברי הקואליציה לא הצליחו להעביר עם 61 אצבעות, הם יתקשו עוד יותר כשגם היתרון של קול אחד בודד כבר לא נזקף לזכותם. בעוד הודעת סילמן לא משפיעה באופן אקטיבי על התנהלות הממשלה, היא תהפוך דרמטית עם חזרת הכנסת מהפגרה בשמיני במאי למושב הקיץ.

על שולחן הכנסת הצטברו חוקים רבים, חלקם נמצאים בבסיס התוכניות הכלכליות של הממשלה, כשללא רוב, הממשלה תתקשה מאוד להוציא את היוזמות מהכוח אל הפועל. בהנחה שהכנסת לא תפוזר לבחירות מיד עם חזרתה מהפגרה, בקואליציה יעבדו על גיוס נפרד של רוב לכל הצעות החוק שלא נדרש בהן 61 תומכים, וינסו לגייס תמיכה מספסלי האופוזיציה - בעיקר מהרשימה המשותפת.

אלא שרוב החוקים שנדחו ממושב החורף הם חוקים במחלוקת, ולכן גם מי שנשארו בקואליציה ורואים את הבחירות באופק, צפויים להקשיח עמדות ולא להיות נכונים לפשרות שהיו עושים בימים כתיקונם. במרכז ההתנגשות צפויים להיות חברי מפלגת העבודה שקיבלו במהלך הפגרה מליברמן "מתנה" בדמות תרגיל אישור רפורמת החקלאות בלי שהסכימו לה.

הבלו על הדלק: הרווח הקטן של ליברמן

פחות מיממה לפני פרישתה של סילמן, הפתיע ליברמן כשהודיע על הפחתת המס על הדלק בחצי שקל לליטר לתקופה של 3 חודשים. ליברמן התנגד תקופה ארוכה ללחצים של שרים אחרים, של התעשייה ואף של נגיד בנק ישראל להורדת המס על הדלק. מחיר הדלק הגיע לשיא של שמונה שנים כשזינק ל-7.44 שקלים לליטר בשל הזינוק במחיר הנפט בעולם. בדיעבד, ייתכן שליברמן הצליח לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: גם להסיר מכתפיו את הלחץ להוריד את הבלו ולקבל את הכותרות המחמיאות - וגם לא להוריד המס בפועל.

ליברמן הזכיר במסיבת העיתונאים ביום שלישי שהפחתת הבלו טעונה עדיין את אישור ועדת הכספים. "נצטרך להעביר את זה לאישור ועדת הכספים ואני מעריך שנעביר את זה", אמר ליברמן. אבל השינוי החד ביחסי הכוחות הפוליטיים עלול לטרפד את המהלך, באופן שישאיר את ליברמן נקי מאחריות על מחירי הדלקים המשתוללים. מתוך 7.44 שקל לליטר, גובה המדינה מס של 4.21 שקל, באופן שמסייע לה להגיע לנתוני גירעון מרשימים כפי שהוערכו על ידי ליברמן, של גירעון בגובה כ-1.6% בלבד.

עסקת החבילה: מוטלת בספק

שבועות ספורים לפני היציאה לפגרה, הציג ליברמן עסקת חבילה חתומה, במסגרתה חוק להעלאת שכר המינימום וארגון מחודש של סעיפים בהסכמי ההעסקה של העובדים במשק. כמו שאמר פעמים רבות, לאחר שלא שמע התנגדויות במהלך הדרך לתוכנית, ליברמן הסיק שהכנסת תאשר במהירות את העסקה. ב-26 בינואר התפרסם החוק להערות הציבור וחודש לאחר מכן הוא אושר בקריאה ראשונה, כאשר מצד אחד ליברמן דורש שהחוק יעבור ככתבו, ואילו במפלגת העבודה הודיעו מצדם שלא יאפשרו את אישור החוק בלי להכניס בו שינויים.

בינתיים, העלאת שכר המינימום שתוכננה לאפריל בפעימה הראשונה - נדחתה, יחד עם הצעדים הנוספים בחוק והדיונים תוכננו להתחדש אחרי הפגרה. אבל כעת, המהלך שטעון עוד שתי קריאות מוטל כולו בסימן שאלה.

הסיוע להורים ולעסקים: יידרשו לעזרת האופוזיציה

בשבועות האחרונים עובדת ועדת הכספים על הכנת החוק שיאפשר נקודות זיכוי להורים לילדים בגילאי 6-12, ואת מס ההכנסה השלילי לקריאה שנייה ושלישית. באופוזיציה הובילו שני דיונים שהסתיימו ללא הצבעה, לאחר שדרישותיהם לשינויים בחוק, שהופנו ליו"ר הוועדה, לא נענו. ברקע, שר האוצר הבטיח שיכפיל את מענק העבודה מ-800 שקל ל-1,600 שקל, אך באופוזיציה דורשים להוריד את גיל הזכאות ל-18 ובאוצר מתנגדים. עד כה הוגשו אלפי הסתייגויות לחוק באופן שתוקע את אישורו בוועדה. אם יצליחו לאשר את החוק לפני סוף הפגרה, ובהנחה שהדיונים בוועדה יתקיימו כסדרם, למרות הודעת סילמן - הכנסת תצביע עליו בקריאה שנייה ושלישית בחודש מאי.

בבפברואר הציג משרד האוצר תוכנית סיוע לעסקים שנפגעו מגל האומיקרון. היה זה לאחר ששר האוצר התעקש שלא יגבש תוכנית לפני שייראה את היקפי המחזורים של העסקים לחודשים ינואר פברואר. ליברמן המתין, גיבש והציג תוכנית שנדרשת לתיקוני חקיקה ימים ספורים לפני פיזור הכנסת. בימים האחרונים פורסם תזכיר החוק והעבודה עליו במליאה ובוועדות הכנסת יוכל להתחיל רק לאחר החזרה מהפגרה. בעלי העסקים שממתינים לסיוע הזה יפעילו לחץ רב על חברי קואליציה ואופוזיציה כאחד במטרה שהכסף ייכנס לבסוף לחשבונותיהם.

קפואים בתחום הדיור: תמ"א 38 והקלות המיסוי

במקביל לאישור החוק להעלאת המס על משקיעים, הגיעו חברי ועדת הכספים להסכמה על קידום חוק שיקל במדרגות המיסוי על רוכשי דירה ראשונה. החוק אושר בוועדת כספים לקריאה ראשונה בנובמבר אלא שאז באוצר חזרו בהם מהכוונה לתמוך בחוק והודיעו על קידום חוק מטעמם. בשבוע שעבר התקיים דיון בחוק הממשלתי בוועדת השרים לחקיקה והוא אושר - השלב הבא הוא הצבעה במליאה בקריאה ראשונה - בתקווה כאמור להשגת הרוב הנדרש לאישורו.

לצד המשימות האלה, נדחו ממושב החורף ברגע האחרון גם חוק המטרו וגם חלופת שקד לתמ"א 38. בקואליציה טענו שאין דחיפות לחוק המטרו שרק ביוני יתחיל לפעול. במהלך כל כנס החורף הוועדה לתשתיות ומיזמים לאומיים בראשות יוליה מלינובסקי מסיימת את הכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית, אלא שהחוק לא עולה להצבעה בימיה האחרונים של הכנסת לפני הפגרה וגם הוא כאמור ממתין לאישור הסופי על שולחן המליאה שכעת עולה החשש שכלל לא יגיע.

וכמובן חלופת שקד לתמ"א 38 שנדחקה ביום האחרון של כנס החורף אל מחוץ לסדר היום של המליאה לאחר ששרת הפנים העדיפה להילחם על חוק האזרחות. השבוע אישרה המועצה הארצית לתכנון ובנייה את הארכת תמ"א 38 בשנה נוספת כדי לאפשר את השלמת חקיקת החלופה, אלא שכעת קשה לראות אם החוק יצליח לעבור בכלל וייתכן שהשנה תהפוך לתקופה ארוכה הרבה יותר.

וזה לא רק חלופת התמ"א, אלא גם התמ"א עצמה נמצאת בבעיה קשה. היא אמנם הוארכה בשנה, אבל פרק המיסוי - שכולל סעיף קריטי הפוטר למשל את הדירות ממס שבח - זקוק לחקיקה מלאה. ההטבה הזו פקעה למעשה בסוף 2021 והובטח שהיא תוארך כחוק, אבל כעת הסיכוי לכך קלוש והרבה מאוד פרויקטים יאלצו להיגנז, למעט אולי כמה רווחיים במיוחד בתל אביב. 

חוק הפנסיות: יעביר את גנץ לליכוד?

חוק הפנסיות של שר הביטחון בני גנץ עבר בקריאה ראשונה בכנסת לפני כחודש לאחר מאבקים קואליציוניים, אבל כעת עתידו של החוק לוט בערפל. גנץ ביקש להכשיר את "הגדלות הרמטכ"ל" להם זוכים אנשי קבע בצה"ל עם שחרורם. כעת החקיקה הקשה צפויה להיות קשה עוד יותר. אבל אחת הספקולציות שעלו היום היא שבליכוד יבטיחו לגנץ שיעבירו את חוק הפנסיות אם יצטרף לממשלה משותפת עם בנימין נתניהו.

בני גנץ / צילום: אמיר מאירי

חוק הגיוס: לא נראה באופק

נושא מורכב נוסף שכעת עתידו מוטל בספק הוא חוק הגיוס. כבר בינואר נחלה הממשלה מפלה כשהחוק נפל בקריאה ראשונה בכנסת, עם תיקו של 54 הצבעות בין הקואליציה לאופוזיציה. מאז החוק נותר תקוע. לפי החוק היו אמורים להתעדכן יעדי הגיוס בקרב החברה החרדית, ויוצב יעד עלייה שנתי והגדרת השלכות כלכליות במקרה של אי עמידה בו. כמו כן, מוצע להפחית את הגיל הנדרש לקבלת פטור משירות סדיר לאחר דחיית שירות לגיל 21.

מנגד, ישנם מהלכים של הממשלה שאינם נמצאים בסכנה בטווח הקרוב. ביניהם, הרפורמות ביבוא, ברגולציה ובתעריפי התחבורה הציבורית, שאינן זקוקות כעת לאישורים מצד הכנסת.

שלושה תרחישים: לאן מתקדמים מכאן? | אורן דורי

מה יעלה בגורל כל הרפורמות והחוקים שעמלו על הכנתם מאז הקמת הממשלה וציפו להוציאם אל הפועל בקרוב. כרגע עתיד המצב הפוליטי עדיין לא ברור, אבל עומדות על הפרק מספר חלופות אפשריות, שכל אחת מהן תשפיע באופן אחר על התוכניות הכלכליות של הממשלה:

האפשרות הראשונה היא שהקואליציה תצליח להמשיך לתפקד במצבה הנוכחי. אחרי פרישתה של ח"כ עידית סילמן שקיבלה שיריון ברשימת הליכוד, לקואליציה כבר אין רוב של 61 אצבעות בכנסת. אלא שהמצב הנוכחי הוא לא בדיוק תיקו של אצבעות בין שני המחנות, כי השאלה היא לאיזה מחנה יבחרו להשתייך הרשימות הערביות.

במקרה כזה, כל עוד אין מורדים נוספים משורות הקואליציה אל הליכוד, הממשלה יכולה להמשיך לתפקד תיאורטית, אבל כנראה תדשדש בכל מה שדורש קריאות בכנסת והצבעות בוועדות. חוקים שכבר נמצאים בשלב מתקדם אולי יעברו. אבל יוזמות בשלבים ראשוניים יותר עלולות להיתקע.

אם המשבר הפוליטי יוביל לבחירות, ייתכן שתוקם ממשלת מעבר זמנית בראשות ראש הממשלה החליפי, יאיר לפיד, בהתאם להסכם הקואליציוני. אבל למרות שראשות הממשלה תישאר בידי אותו הגוש, לפחות עד להקמת ממשלה חדשה, היא לא תוכל להעביר כל חקיקה ללא הסכמת הצד השני.

בממשלת מעבר יהיה קשה עד בלתי אפשרי להעביר תקציב מדינה חדש. אבל גם חקיקה פשוטה יותר תגיע למבוי סתום. לפי הערכות של גורמים בכנסת, אם הממשלה תתפרק - ייתכן ששני הצדדים יעדיפו "לסגור פינות" בהסכמה בחוקים שונים ברגעים האחרונים. אבל חקיקה משמעותית כבר לא תעבור.

בכנסת כבר מעריכים שכל חוק שינסו לקדם בממשלת מעבר "יעלה בתמרוץ לעבאס". לדבריהם, "גם אם תרצה להעביר חוק מענקים - ח"כ אחר יבוא וידרוש בתמורה אזור תעשייה במגזר הערבי, למשל". כלומר, אחרי הפסקה של שנה, ישראל תחזור להתנהל ללא תקציב מדינה מאושר ותוך מצב פוליטי שמנטרל מראש כל יוזמה או רפורמה.
קיימת גם האפשרות שהקואליציה או האופוזיציה יצליחו לגייס עריקים משורות המחנה השני ושתוקם ממשלה חדשה בכנסת הנוכחית. אלא שעבור החקיקה הכלכלית נראה שהאפשרות הזאת דומה לפיזור הכנסת שכן ממשלה חדשה מביאה איתה מדיניות וחוקים חדשים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי