גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה טען מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ בבקשה לצו המניעה נגד פיטוריו

ב-26 למאי ייערך בבית הדין לעבודה דיון בבקשה לצו המניעה שהגיש אלדד קובלנץ נגד פיטוריו מתפקיד מנכ"ל תאגיד השידור "כאן" ● בבקשה נטען כי החלטת מועצת התאגיד לסיים את העסקתו של קובלנץ נעשתה על רקע מחלוקות אישיות וללא כל ביסוס ענייני, וכי גם בהליך השימוע עצמו היו פגמים המחייבים את ביטול הפיטורים

אלדד קובלנץ, מנכ"ל תאגיד השידור המודח / צילום: דן חיימוביץ
אלדד קובלנץ, מנכ"ל תאגיד השידור המודח / צילום: דן חיימוביץ

ב-26 למאי צפוי להתקיים בבית הדין לעבודה בירושלים דיון בבקשה לצו המניעה שהגיש אלדד קובלנץ נגד פיטוריו מתפקיד מנכ"ל תאגיד השידור "כאן". בבקשה לצו המניעה טוען קובלנץ כי השימוע לפיטורים שקיימה מועצת התאגיד לפני פיטוריו נעשה מסיבות לא ענייניות, ולכן דינו להתבטל. לטענתו, בהליך השימוע עצמו היו פגמים המחייבים את ביטול הפיטורים, ולכן לאור מכלול הפגמים שנפלו בהחלטת הפיטורים יש לבטל את ההחלטה.

בבקשה נטען כי החלטת מועצת התאגיד לסיים את העסקתו של קובלנץ נעשתה על רקע מחלוקות אישיות וללא כל ביסוס ענייני, ולצורך זה הוקמה ועדת פרוקצ'יה שבחנה טענות על דרכי הניהול של התאגיד.

קובלנץ טוען כי משאלת ליבם של חברי מועצה רבים, והיו"ר גיל עומר בראשם, הייתה שוועדת הבדיקה תמליץ לסיים העסקתו או תקבע קביעות וממצאים כה חמורים עניינו, באופן שיקל על המועצה לקדם הליך לסיום העסקתו. "אולם למרבה אכזבתם, דוח ועדת פרוקצ'יה "לא סיפק את הסחורה".

נזכיר כי ועדת פרוקצ'יה קבעה כי אכן קיימת תרבות ארגונית בעייתית בתאגיד. הוועדה הטילה על קובלנץ אחריות שילוחית לכך וקבעה כי למועצה יש אחריות משנית. למרות הטלת האחריות על קובלנץ, הוועדה קבעה כי לאור זכויותיו בהקמת התאגיד והצלחתו, מומלץ להימנע מלהדיח אותו, ויש לאפשר לו לנסות לשקם את התאגיד במשך חצי שנה.

בבקשת צו המניעה נטען עוד כי לאחר פרסום הדוח פנה קובלנץ אל יו"ר התאגיד גיל עומר והציע כי יישמו את המלצת הוועדה לגבי הליך גישור ביניהם, אך עומר סירב.

לטענת קובלנץ, במקום לעשות שימוש במסקנות ובהמלצות הדוח על-מנת לשפר ולטייב את עבודת התאגיד ועובדיו, חברי המועצה החלו עושים בדוח שימוש ציני בניסיון להכפיש את המנכ"ל.

"גלגול עיניים בלתי נסבל" 

כזכור, בשבועות שלאחר הבדיקה שיגר קובלנץ שלושה מכתבים חריפים לחברי מועצת התאגיד, בהם האשמות חמורות כלפיהם וכלפי היו"ר על כך שהם פוגעים לטענתו בתאגיד. אחד המכתבים כלל גם איום בפנייה לבית המשפט. המכתבים הללו היוו את העילה לזימונו של קובלנץ לשימוע לפני פיטורים.

"גלגול העיניים של חברי המועצה ביחס למכתבים אלה הוא בלתי נסבל. העובדה שחברי מועצה של גוף ציבורי מחליטים לסיים את העסקתו של מנכ"ל אשר התועלת שהוא מביא לציבור בהובלתו ובניהולו את התאגיד הם חסרי תקדים, רק על רקע עלבון אישי של חבר מועצה כזה או אחר מסגנון כתיבתה של באת-כוח המנכ"ל, פשוט אינה מתקבלת על הדעת".

קובלנץ מאשים את חברי מועצת התאגיד בכך שהמניע האמיתי שלהם להדחתו הוא  השאיפה לשלוט. "מועצת התאגיד והעומד בראשו רצו, לאורך כל הדרך, וביתר שאת מיום כינוס המועצה הנוכחית בחודש נובמבר, לנהל ולשלוט בפועל בניהול התאגיד".

קובלנץ מתייחס לכמות נכבדה של ישיבות שקיימה המועצה, דרישות להכנת חומרים רבים לקראת כל ישיבה שיצרו עומס על בעלי תפקידים, חברי המועצה נכנסו לרזולוציות של אישור הפקות ואף התערבו בסוגיות כוח-אדם. כל אלה מהווים לטענתו ניסיון לנהל בפועל.

לטענתו, הסיבה העיקרית שבתאגיד הדברים יצאו משליטה היא העובדה שמדובר בגוף ייחודי, במובן זה שלמעשה, ומתוך ככוונת מכוון של המחוקק, אין עליו כל פיקוח או רגולציה. מועצת התאגיד, שממונה על-ידי ועדת איתור עצמאית שבראשה עומד שופט, אינה כפופה לרשות החברות או מפוקחת על-ידי גוף רגולטורי ממשלתי אחר, וזאת כיוון שהיה רצון למנוע פוליטיזציה ולחצים מצד גורמים לא מקצועיים על החלטות המועצה. קובלנץ טוען כי "כוונה ראויה זו ייצרה קרקע פורייה למועצה להתנהל ללא התוויית גבולות וקוים אדומים מצד רגולטור כלשהו ולמעשה לחלוש על תחומי ניהול שוטף שהם באחריות ההנהלה בלבד". 

מחלוקות אישיות עם היו"ר

בבקשה קיימת התייחסות גם למערכת היחסים בין קובלנץ ליו"ר התאגיד גיל עומר שעלתה לדיון בוועדת פרוקצ'יה. נזכיר כי כמו עם רוב חברי המועצה, בין עומר לקובלנץ שררה מערכת יחסים הדוקה בשנים הראשונות של התאגיד, ולמעשה עומר והמועצה הראשונה כולה תוארו לא אחת כ'מונחים בכיס של המנכ"ל'.

בבקשה טוען קובלנץ כי השבר בינו לבין עומר התרחש סביב כתבה שעסקה ב"רשימות השחורות" בתאגיד - אותן רשימות שתייגו את עובדי רשות השידור לשעבר בכינויים משפילים. הסוגיה, שהגיעה בהמשך למבקר המדינה, סבבה סביב מחלוקת מרה האם קובלנץ יידע את עומר בדבר קיומן של רשימות אלה או לא. נקודות חיכוך נוספות היו סביב השאלה האם יש לקחת מהמדינה הלוואה לצורך קיום האירוויזיון. בעת ההצבעה על מינויו של קובלנץ למנכ"ל קבוע, עומר לא הצביע בעדו.

"לאורך השנים היו ממספר נקודות חיכוך ומחלוקות אישיות בין יו"ר המועצה למנכ"ל, אך לא כאלה החורגות מהמתחים והחיכוכים המאפיינים יחסי מנכ"ל-יו"ר דירקטוריון/מועצה, בטח ובטח בגוף מורכב ורגיש כגון תאגיד השידור הציבורי", מתואר בבקשה.

לטענת קובלנץ, ההסלמה הגיע סביב כינוס מועצת התאגיד החדשה ורצונה לשלוט בפועל. עדות לכך רואה קובלנץ בכך שהמועצה מינתה ועדת בדיקה פנימית שתחקור נקודות שעלו בדוח מבקר המדינה, בין היתר את עזיבת הבכירים האינטנסיבית בתאגיד.

עוד כתבות

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"