גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל התעשייה האווירית: "אנחנו רוצים לקדם את ההנפקה. מאוד"

החברה דיווחה היום על קפיצה של 86% ברווח הנקי ברבעון הראשון, לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ל-78 מיליון דולר ● היו"ר עמיר פרץ: "בחודשים האחרונים חלה תמורה של ממש בעסקאות הביטחוניות עם מדינות הסכמי אברהם, ומרוקו בראשן"

האנגר של התעשייה האווירית / צילום: יח''צ
האנגר של התעשייה האווירית / צילום: יח''צ

יו"ר התעשייה האווירית עמיר פרץ והמנכ"ל בועז לוי מקדמים את הנפקת החברה בבורסה. בראיון לגלובס אמרו השניים כי תוצאות הרבעון הראשון מעידות על מוכנות מלאה להנפקה וחשיבות ההנפקה לחברה גדולה הן כדי להגדיל את ההשקעות במחקר ופיתוח והן לקבלת ההטבות בתחום המס האמורות להפחית את תשלום מס החברות המלא שהחברה משלמת כיום.

לגלובס נודע כי פרץ נפגש השבוע עם מנכ"לית רשות החברות מיכל רוזנבוים, ונושא השיחה העיקרי היה קידום המהלכים לקראת ההנפקה.

בראיון אמר פרץ כי החברה ממתינה לקבלת מתווה החיסיון מלשכת היועמ"ש, לדבריו לשכת היועצת ביקשה וקיבלה תשובות לכל השאלות שהעבירה למשרד הביטחון. עוד אמר פרץ כי הסתיים סבב הידברות עם רשות ניירות ערך שמברכת על המהלך. לדברי לוי, "התעשייה האווירית רוצה לקדם את ההנפקה. מאוד. התהליכים מתקדמים, כשזה יקרה, כספי ההנפקה יושקעו במו"פ, וכדי שזה יקרה נגיע להסכמים עם העובדים, יש עוד חילוקי דעות, אבל ימצאו הפתרונות, כי היתרונות להנפקה עצומים".

האם הכספים אכן יישארו בחברה ולא יועברו לממשלה לדיבידנד? בחברה מדגישים כי לפי החלטת הממשלה על ההנפקה הכספים מיועדים למו"פ ולקידומה של החברה. לדברי פרץ "ההנפקה תשפר את יכולת ההתמודדות עם חברות פרטיות ותאפשר תוספת מהותית למחקר ופיתוח. אחריה יהיה מתווה של רגולציה יותר גמישה שתשפר את ההתמודדות לגיוס עובדים. וככלל, אם ההסכמה עם המדינה שתקבל אחוז קטן יותר, ערך ההנפקה יעלה כי המשקיעים ירצו שכספם ילך להשקעה בחברה ולא בדיבידנדים לממשלה".

פרץ מבטיח להשתמש בכשריו ובנסיונו בממשלה וכיו"ר ההסתדרות להתדיינות בשני הנושאים העיקריים, הדיבידנד לממשלה כאמור והמו"מ עם העובדים על הסכם השכר החדש ועל הפיצוי להם בעקבות ההנפקה. "אם היינו כבר בהנפקה בעלי המניות היו מוחאים כף ויוצאים בריקודים. על רקע התנודתיות בענפי ההייטק התעשייה האווירית היציבה תהיה אטרקטיבית מאוד למשקיעים".

מקווים להגיע להנפקה עוד השנה

בשיחות פנימיות אמר פרץ כי הכוונה היא להגיע להנפקה עוד השנה, הדבר יתאפשר רק אם אישור תעודת החיסיון יגיע בטווח הקרוב מלשכת היועץ המשפטי לממשלה.

ביחס לתוצאות הרבעון והעלייה החדה ברווחיות אומר פרץ כי הן נובעות בין השאר מחיזוק שיתוף-הפעולה עם משרד הביטחון, שיתוף-פעולה שסבל בשנה שעברה מכמעט החרמה מצד מנכ"ל המשרד אמיר אשל כלפי היו"ר הקודם של התעשייה האווירית, הראל לוקר. ועם זה חובה לומר כי התוצאות הטובות הן המשכיות של שלוש שנים של עלייה מתמדת ברווחי התעשייה האווירית ומעסקאות שנחתמו בעבר הקרוב ולא נולדו רק כעת.

פרץ מוסיף כי בחודשים האחרונים חלה תמורה של ממש בעסקאות הביטחוניות עם מדינות הסכמי אברהם, ומרוקו בראשן . עסקת ענק נחתמה בדצמבר עם מרוקו לאחר ביקור של שר הביטחון גנץ וביקור נוסף של פרץ והמנכ"ל בועז לוי ברבאט. לוי מוסיף כי  חל שינוי של ממש גם במדינות המפרץ, לאחר התחלה קשה. לדבריו "יש כמה וכמה עסקאות בדרך שבחודשים הבאים יבשילו ויראו גם במאזנים".

כאן בגלובס פרסמנו על עסקאות של התעשיות הביטחוניות בישראל שלא צלחו עם האמירויות במהלך השנה שעברה, בין השאר ברקע המשבר הפוליטי בישראל, אך גם בשל משאים ומתנים שנוהלו באופן שלא התאים לאמירתים.

לדברי לוי, יש תמורות בכל מדינות הסכמי אברהם, התהליך ילך ויגבר יש די הרבה התחלות ושיתופי-פעולה. הוא ציין כי מול האמירויות נחתמו בשנה שעברה בתחום האזרחי חוזים כמו השבחת והמרת מטוסים לתובלה.

לפי הדיווח לחברה צבר הזמנות של 14 מיליארד דולר המבטיח יציבות בהכנסות לתקופה הקרובה אבל העיניים נשואות כעת בעיקר לאירופה.

פרץ: "לאור התמורות הבינלאומיות אנחנו צריכים לעשות ניתוח של השווקים והצרכים. מלחמת רוסיה אוקראינה יצרה אתגר עצום ואנחנו צריכים להתקדם ולמצוא שווקים נוספים. בהקשר לכך כמה ממנהיגי אירופה לרבות גרמניה מגדילים מאוד את תקציבי הביטחון ואנחנו צריכים להיכנס לשם. הפוטנציאל מחייב אותנו לפעול באופן מהיר וגמיש, וזה יעשה הן דרך מקבלי ההחלטות ראשי המדינות והן דרך גורמי המקצוע הקובעים את סוג הרכש".

לוי מוסיף כי משרדי השיווק של התעשייה האווירית באירופה פעילים מאוד וכי המוצרים המוצעים הותאמו ללקחי מלחמת רוסיה-אוקראינה, מוצרים שצברו ניסיון קרבי הן בצה"ל והן בצבאות אחרים.

פרץ ולוי הדגישו את המעבר של חטיבת התעופה מהפסד של 8 מיליון דולר ברבע המקביל אשתקד ל 7 מיליון רווח נקי כעת. לפי פרץ הדבר נבע בין השאר מהימנעות על כניסה לחוזי הפסד שמטרתם היא רק שמירה על פעילות בקווי הייצור. 

קפיצה של 86% ברווח

התעשייה האווירית דיווחה היום על רבעון שיא נוסף עם קפיצה של 86% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-78 מיליון דולר. עוד בנתונים שנמסרו הבוקר בדיווח לבורסה לניירות ערך: עלייה של 58% ברווח התפעולי ל-106 מיליון דולר (8.8% מהמכירות) לעומת 67 מיליון ו-6.6% מהמכירות ברבעון הראשון ב-2021.

לעלייה ברווח תרמה הכנסה חד-פעמית גבוהה מאחת מהעסקאות שעשתה החברה ועם זה גם בלעדיה ניכרת עלייה של ממש ברווחים. עוד השפיעו גם עסקת מכירה גדולה שנחתמה עם מרוקו בחודש דצמבר, בעקבות ביקור של יו"ר החברה עמיר פרץ שנכנס אז לתפקידו ושר הביטחון בני גנץ בממלכה בצפון אפריקה. 

היקף המכירות גדל ב-18% ל-1.2 מיליארד דולר ברבעון, וצבר ההזמנות הגיע ל-14 מיליארד דולר. נתח המכירות ליצוא היה כ-70% והסתכם ב-836 מיליון דולר.

התע"א רשמה גם גידול של 34% ב-EBITDA הרבעוני, מ-120 מיליון דולר ל-161 מיליון דולר. ראוי לציון המעבר של חטיבת התעופה מהפסד נקי של 8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, לרווח נקי של 7 מיליון דולר ברבעון האחרון.

הוצאות המימון נחתכו בחצי מ-16 מיליון דולר ברבעון הראשון אשתקד ל-8 מיליון דולר ברבעון זה.

הוצאות המסים נטו ברבעון הראשון השנה הגיעו ל-22 מיליון דולר לעומת 10 מיליון דולר בשנה שעברה. בחברה מזכירים כי החברה ממוסה מס חברות מלא בהיקף של 23% ללא הטבת חוק עידוד השקעות הון בשל היותה בבעלות ממשלתית מלאה. הנפקת מקצת המניות האמורה להתקיים עוד השנה תעניק לה הטבת מס משמעותית.

עוד כתבות

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

מגמה מעורבת באסיה; מדד ניקיי עולה ב-1.4%


מדד הקוספי הדרום קוריאני מזנק בכ-2%, לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג יורד ב-0.5% ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

פתיחה ירוקה בתל אביב; אודיוקודס צוללת ב-14%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ● השקל התחזק מול הדולר, 3.71 שקלים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" ● עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ב-5%

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

״חזירות״: הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת