גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נחיל של מטוסים פרטיים ודיונים שלא התרחשו מאז המלחמה הקרה: למה אף אחד לא מתעניין השנה בכנס דאבוס?

ועידת "הפורום הכלכלי העולמי" בעיירת הסקי דאבוס בשוויץ תיפתח בשבוע הבא ● בעוד שחלק מהדברים החשובים קורים בחדרים הצדדים ו"בשיחות המסדרון", באולמות ידונו בהתאוששות מהקורונה, שינויי האקלים, "קפיטליזם של בעלי עניין" וגם ב"הסכמי אברהם" ● הנשיא הרצוג יגיע וינאם, מנהיגי עולם רבים אחרים, ובהם נשיא צרפת, רה"מ בריטניה ונשיא ארה"ב, יישארו בבית

דאבוס, השבוע. הפעם ללא שלג / צילום: Reuters, ARND WIEGMANN
דאבוס, השבוע. הפעם ללא שלג / צילום: Reuters, ARND WIEGMANN

יותר מ־2,000 מנהיגים, אנשי עסקים, נציגי ממשלות מרחבי העולם וגם כמה נציגי ארגונים לא־ממשלתיים וסלבריטאים יגיעו בסוף השבוע הקרוב לעיירה השוויצרית דאבוס, לכינוס הממשי הראשון של "הפורום הכלכלי העולמי" (WEF) מאז פרוץ מגפת הקורונה. בעבור רובם, הנוכחות בוועידה היא כמעט קבועה, אך הם ייאלצו להחליף השנה את המעילים הכבדים והמגפיים האטומות לשלג בנעליים קלות, משום שזו הפעם הראשונה ב־51 שנות קיום הוועידה - הנחשבת למפגש האליטות השנתי של הכלכלה העולמית - שהיא מתקיימת באביב, ולא בחורף.

מספר המשתתפים השנה קטן בשליש מהנוכחות הרגילה בוועידת דאבוס, המתקיימת בדרך כלל בינואר. אך תזמון הוועידה השנה נראה קריטי מתמיד: ההשלכות של המלחמה באוקראינה על הכלכלה האירופית והעולמית; ההשפעות של יוקר המחייה המטפס במערב יחד עם מיתון מאיים וסטגפלציה הנשקפת באופק; שורת הזעזועים הגיאו־פוליטיים ששמים במרכז תשומת הלב נגידי בנקים מרכזיים וממשלות ברחבי העולם, לצד הירידות בבורסות בשבועות האחרונים - כולם מסמלים שינוי־כיוון אפשרי וקרוב בעבור כלכלות מרכזיות בעולם ובעבור המגזר העסקי.

בהתאם לכך, כותרת הוועידה השנה היא "ההיסטוריה בנקודת־מפנה: מדיניות ממשלתית ואסטרטגיות עסקיות".

הפורום מחרים את רוסיה ונציגיה

אם בוועידות הקודמות עמדו המלחמה בשינויי האקלים ומלחמת הסחר בין ארה"ב לסין ולאירופה במרכז הדיונים, הפעם מדובר במלחמה של ממש, הראשונה על אדמת אירופה מאז מלחמת העולם השנייה, שמאיימת להסלים לעימות רחב יותר בין רוסיה לנאט"ו וכבר שינתה את המציאות באיחוד האירופי.

מארגני הוועידה, הכלכלן הגרמני קלאוס שוואב ו"הפורום הכלכלי העולמי", שהפך לארגון בינלאומי רב־פעילות, בחרו באופן ברור צד בעימות בין רוסיה לאוקראינה. כבר במרץ, אחרי פרוץ הקרבות, הם הודיעו כי השנה לא ישתתפו בוועידה נציגים רוסים כלשהם - לא מהמגזר העסקי ולא מהממשלה. בכירים רוסים, כולל חברות שפעלו עד כה בשיתוף פעולה עם הפורום הכלכלי העולמי ושילמו כ־600 אלף דולר תמורת הזכות לקבל כמה כרטיסים לאירוע העולמי הפכו ל"פרסונה נון גרטה" בדאבוס השנה.

זו תהיה הפעם הראשונה מאז המלחמה הקרה שדבר כזה קורה. רק בוועידה הקודמת, שהתקיימה באופן מקוון בינואר 2021, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נשא נאום כבוד בפני משתתפי הוועידה, שבו השתלח ב"מודל המערבי הליברלי" וצייר תחזית קודרת לעולם. השנה יהיה זה נשיא אוקראינה, ולודימיר זלנסקי, שינאם בפני משתתפי הוועידה בפתח הדיונים ביום שני הקרוב מבניין הממשלה בקייב, שהפך לסמל להתנגדות האוקראינית.
זלנסקי צפוי לקרוא למשתתפים לסייע לאוקראינה פיננסית וכלכלית, בעוד מסתמן כי המלחמה עשויה להימשך עוד זמן רב.

הנשיא זלנסקי. ינאם  בשידור חי מקייב / צילום: Associated Press

מי שצפויים לייצג את אוקראינה פיזית בדאבוס יהיו וולודימיר קליצ'קו, מתאגרף לשעבר, שהפך לראש העיר קייב וניהל את התמודדותה עם ההתקפות הרוסיות, ואחיו ויטלי. המשלחת האוקראינית לדאבוס תהיה המשלחת הגדולה ביותר שעזבה את המדינה מאז תחילת המלחמה, לפי דיווח ב"אי־פי".

"אני בטוח שזו הייתה ההחלטה הנכונה", אמר נשיא הפורום הכלכלי העולמי, הנורבגי בורגה ברנדה, בנוגע להחרמת רוסיה. "אנחנו מקווים שרוסיה תצעד בנתיב שונה בעתיד, ובשנים הקרובות תכבד את אמנת האו"ם ואת ההתחייבויות הבינלאומיות שלה".

ג'ונסון, מקרון וביידן לא באים

גם מבחינת מנהיגים בינלאומיים אחרים, הוועידה השנה תתאפיין בנוכחות דלה יותר בהשוואה לעבר. קנצלר גרמניה, אולף שולץ, יהיה בין המנהיגים הבכירים היחידים מהשורה הראשונה שיגיע לדאבוס. נשיא צרפת עמנואל מקרון, שהדיר את עצמו מהפורום כבר בימי מחאת האפודים הזוהרים, אינו מעוניין עדיין להיראות מתחכך עם האליטה בדאבוס, בזמן שסוגיות של יוקר מחייה מאיימות לפגוע בתמיכה במפלגתו בבחירות שיתקיימו בחודש הבא.

 

כך גם ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, שמתמודד עם אינפלציית־שיא בממלכה המאוחדת. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לא יגיע, וארה"ב תיוצג על ידי שליח הממשל לנושא האקלים, ג'ון קרי. לעומת זאת, מזכ"ל נאט"ו יינס סטולנטברג ישתתף בוועידה, כמו גם נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון־דר־ליין.

הנשיא הרצוג צפוי לבקר בדאבוס

ברשימת המשתתפים הבכירים שפירסם הפורום הכלכלי העולמי נמצא גם שמו של נשיא המדינה, יצחק (בוז'י) הרצוג, שצפוי לנאום בפני המשתתפים ביום רביעי.
פאנל מיוחד יוקדש בוועידה לעתיד "הסכמי אברהם" בין ישראל למדינות מהמפרץ. מהמגזר העסקי יגיעו לכינוס שורת בכירים ישראלים, שרובם כבר השתתפו בו בעבר, כמו יו"ר בנק לאומי, סאמר חאג'־יחיא, והיזם יוסי ורדי . גם המדען הראשי, ד"ר עמירם אפבלבאום, דורית דור מ"צ'קפוינט" ועינת גז מ"פאפאיה גלובל", ישתתפו בפאנלים ובדיונים שיתקיימו בארבעת ימי הוועידה.

תוכנית הוועידה מתווה כמה נושאים מרכזיים: "התאוששות ממגפת הקורונה", "התמודדות עם שינויי האקלים", "עתיד עולם העבודה", "שימוש בטכנולוגיות חדשות" ו"האצת קפיטליזם של בעלי עניין". הנושא האחרון קרוב במיוחד לסדר היום של הפורום הכלכלי העולמי בשנים האחרונות, והוא כולל התחשבות בציבור, בסביבה ובגורמים נוספים מלבד בעלי המניות. גופי השקעות ענקיים הביעו תמיכה בקידום הנושא, אך מבקרי הגישה אומרים כי דאבוס היא למעשה במה, שעליה ניתנת להם האפשרות להעמיד פנים, מבלי לעסוק בחלק מהבעיות המרכזיות של הקפיטליזם העכשווי.

סוגיות כמו זכויות עובדים בתאגידי ענק ובכלכלת השירותים, מניעת תחרות על ידי התנהגות עסקית בריונית, לוביזם מוצלח מול גופי ממשל, מקלטי מס ואי־שוויון חברתי ההולך וגובר במדינות מפתח אינם עומדים במרכז הדיונים. גם לא ההשפעה של מערכת הבריאות הפרטית בארה"ב, הפרטות באופן כללי, חיסול עסקים משפחתיים על ידי תאגידים בינלאומיים או הכוח ההולך וגובר של תאגידים בשימוש במידע אישי.

במקום זאת, המפגש משמש בין היתר להזדמנויות למאות נציגי התקשורת להיפגש באופן אינטימי עם אנשי מפתח, באירועים צדדיים, שאליהם יש לקבל הזמנה אישית בלבד. למרות ניסיונות להגביר את ייצוג הנשים בוועידה, שבעבר נחשבה למעוז גברי לבן, בפסגה הקודמת נרשם שיעור של 24% משתתפות בלבד. היעד של הפורום הכלכלי העולמי הוא להגיע ל־30% עד שנת 2030.

הוועידה חוזרת לעסוק בגיאו־פוליטיקה

שוואב, שעדיין מעורב בניהול הוועידה, הבהיר כי בראש ובראשונה היא תעסוק במציאות החדשה שנוצרה בעקבות המלחמה באוקראינה. "זו הפסגה הראשונה שתביא יחד מנהיגים גלובליים במצב החדש שנוצר, המאופיין על ידי עולם רב־קוטבי כתוצאה מהמלחמה וממגפת הקורונה", אמר השבוע. בכך חוזרת הוועידה לעסוק בעיקר בנושאים גיאו־פוליטיים כפי שנעשה לפני כ־50 שנה. ב־1974 החלו להגיע אליה הפוליטיקאים הראשונים; היא הייתה הבמה ליחסים המתהדקים בין רוסיה למערב אחרי נפילת מסך הברזל; ב־1988 חתמו יוון וטורקיה על הצהרה נגד מלחמה ביניהן בוועידה, והיא הייתה גם המקום הראשון שבו הופיעו ראש ממשלת דרום־אפריקה לשעבר פרדריק דה־קלרק

ונלסון מנדלה על במה אחת.הוועידה השנה תמשיך גם לעסוק בנושא המאבק בשינויי האקלים, שהפך בשנים האחרונות לתחום המרכז מאות מיליארדי אירו מצד ממשלות ומשקיעים פרטיים. גם בנושא זה, יש מי שמבקרים את רדידות העיסוק של הוועידה בתחום. אם לפני כשנתיים וחצי הוכרזה יוזמה מצד משתתפי הוועידה (כולל נשיא ארה"ב דאז דונלד טראמפ שהשתתף בה) לנטיעת טריליון עצים במטרה להפחית את כמות הפחמן הדו־חמצני באטמוספירה, בוועידה השנה יוזמה זו כלל אינה מוזכרת. נציגי חברות דלקי מאובנים, יצרניות אנרגיה אטומית ונציגים ממדינות מפיקות נפט ידונו בין היתר בעתיד שוק האנרגיה הגלובלי לאור החרם המתהווה על מקורות אנרגיה רוסיים.

גרטה טונברג כבר לא מגיעה לדאבוס, מאות מטוסים פרטיים עדיין כן

לפני יותר משלוש שנים עשתה נערה שבדית את דרכה ברכבות דרך אירופה לעבר דאבוס. היא ישנה בחוץ על השלג, באוהל דק, כדי להמחיש לאליטה הכלכלית והפוליטית המתכנסת בה את החשיבות של המאבק בשינויי האקלים, ולייצג את הדור הצעיר שרואה בבעיה את האיום הגדול ביותר על האנושות. מאז, הפכה גרטה טונברג לסמל לתנועה עולמית שקיבלה ביטוי פוליטי רב, עם "גרין ניו דיל" שהוכרז בארה"ב ובאירופה, והפיכת צמצום פליטות הפחמן של האנושות לרוח התקופה.

אבל טונברג, שהייתה אורחת הכבוד בוועידת דאבוס הפיזית האחרונה שהתקיימה בינואר 2020, לפני מגפת הקורונה, לא תשתתף הפעם בוועידה. היא הביעה ביקורת נוקבת על חוסר הרלוונטיות של הדיונים של מדינות וגופים עסקיים על הנושא, והאשימה אותם ב"בזבוז זמן".

מי שימשיכו להגיע, כבכל שנה, הם אלפי אנשי העסקים והפוליטיקאים שזורמים בשטיח מעופף של מטוסים פרטיים, של גיחות מסוקים, של לימוזינות עם נהגים ושל פליטות פחמן דו־חמצני בהיקף עצום. אם בשנה שעברה, כאשר הוועידה התקיימה באופן וירטואלי, התגאו המארגנים בכך שהדבר מונע את הזיהום הכרוך במפגש השנתי, הרי שהשנה - כשהיא מתקיימת באופן פיזי - הנושא נדחק לשוליים.

אוסרים על קיום הפגנות

לפי הערכות כלי התקשורת בשווייץ, מאות מטוסים פרטיים יגיעו בימים הקרובים לשדות התעופה של ציריך, סנט-גאלן-אלטנריין ודיבנדורף, ביחד עם שדה התעופה הקרוב קלוטן. עסקי הטיסות הפרטיות למעשה שיגשגו במהלך מגפת הקורונה, וגם כעת - על רקע מחסור בטיסות סדירות לשווייץ - המשתתפים בכינוס בדאבוס צפויים לנהור למדינה במטוסים פרטיים.

ונסה נאקאטה, פעילת אקלים מוכרת מאוגנדה, כן תגיע לדאבוס, אבל לא מטעם הוועידה אלא כדי להשתתף בהפגנה ביום האחרון של הכינוס. אחד הסודות שאיפשרו את קיומו של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס במהלך עשרות השנים האחרונות היא העובדה שהרשויות בשווייץ מונעות למעשה הפרעה והפגנות נגד הכנסים. הבידוד של העיירה מאפשר התכנסות מוגנת יחסית, ללא ההמונים המאיימים בערים גדולות. עם זאת, הן אישרו הפגנה בעד האקלים ביום האחרון של הוועידה, שבה ישתתפו נאקאטה ופעילים אחרים.

החייאה לעסקים המקומיים: מחירי השיא למלונות חזרו לדאבוס

מלבד הפורום הכלכלי העולמי, שמארגן את ועידת דאבוס, מי שעוד מרוצים מאוד מהעובדה כי הוועידה שבה להתקיים באופן ממשי הם בעלי העסקים בעיירה השוויצרית. במשך חמישה עשורים רצופים הם נהנו מזרם קבוע של פוליטיקאים, אנשי עסקים וסלבריטאים, מאז שגרמני צעיר ודי אנונימי באותם ימים בשם קלאוס שוואב השיק בעיירה ב־1971 פורום שנועד ללמד אירופאים דרכי ניהול אמריקאיות, ועד לימים אלה בהם הפורום הכלכלי העולמי הפך לקרן רבת־מיליונים המסייעת לנווט את הכלכלה הגלובלית. זאת למעט חריגה אחת ב־2002 - בהפגנת סולידריות עם ארה"ב אחרי מתקפת הטרור של ה־9/11, התקיימה הוועידה בניו יורק.

ד''ר קלאוס שוואב, מייסד ויו''ר הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, לפני שנתיים / צילום: Associated Press, Markus Schreiber

כעת, מחירי המלונות בעיירה שוב קופצים בשבוע הקרוב - מהמחירים הרגילים (שבמאי, בין עונת הסקי לעונת טיולי הקיץ הם נמוכים במיוחד), למחירים האסטרונומיים השמורים למי שרוצים עדיין להתחכך במקבלי ההחלטות ובמובילי המגזר העסקי, לראות ולהיראות. חדרים מושכרים כעת ב־1,000 אירו ללילה (מלון צנטרום האוס לא רחוק מהמרכז) או ב־7,000 אירו ללילה (וילה של אותו המלון). דירת סטודיו של 32 מ"ר מושכרת באתר בוקינג.קום ב־2,500 אירו ללילה, עם הבטחה שהיא קרובה מרחק שבע דקות הליכה בלבד למרכז הקונגרסים בו יתקיימו דיוני הכינוס.

70 מיליון דולר בשבוע אחד

בימים הקרובים, העסקים בדאבוס, שחלק מהם דיווחו בעבר כי 25% מהמחזור השנתי שלהם נרשמים בשבוע אחד בינואר, ייקחו חלק בהשקות, במסיבות אקסקלוסיביות של גופי השקעות ומוסדות פיננסיים, באירועי חסות של בנקים וחברות. אלפי בקבוקי שמפניה ימשיכו להיפתח מדי יום במלונות ובמסעדות, כפי שקורה בכל שנה, למרות שמזג האוויר צפוי להיות חמים ורחוק מהקור הצורב של ינואר. מחקר שנעשה ב־2017 מצא כי הוועידה מניבה לעסקים המקומיים כ־60 מיליון דולר בשבוע אחד בלבד.

"התושבים המקומיים שמחים מאוד שהוועידה שבה להתקיים", אמר מנהל תחום התיירות המקומי ל"רויטרס". המסעדות המקומיות והמלונות, כמו גם מרכזי כינוסים בכל העולם, סבלו בשנתיים של מגפת הקורונה מירידה קשה בעסקים. בדרך להתאוששות הכלכלה העולמית, שהיא אחת ממטרות הכינוס, משתתפי הוועידה צפויים להחיות לפני הכול את העסקים המקומיים בדאבוס.

עוד כתבות

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר: "לכניסה לרפיח אין משמעות אסטרטגית. היא הפכה לפוליטית"

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

עימותים אלימים גם באירופה: המחאה נגד ישראל מתרחבת לקמפוסים ביבשת

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות