גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אי.בי.אי: מניות הגז והנפט הן המקום להיות בו גם במחצית השנייה של השנה

בבית ההשקעות אי.בי.אי מציינים כי "המחצית הראשונה של 2022 הייתה לא פחות ממדהימה למניות הסקטור, שעלו בממוצע בכ-35%" ● "החשיפה המוגברת ליצוא מעניקה כיום עדיפות לשותפויות המחזיקות במאגר לוויתן"

קידוח נפט / צילום: Shutterstock, SINCHAI_B
קידוח נפט / צילום: Shutterstock, SINCHAI_B

אחרי העליות החדות במחירי מניות הגז והנפט בארץ ובעולם במחצית הראשונה של 2022, מפרסם בית ההשקעות אי.בי.אי תחזית למניות הסקטור המקומיות למחצית השנייה של השנה. לדברי לירן לובלין, מנהל מחלקת המחקר של אי.בי.אי, מניות הסקטור כבר אינן זולות כפי שהיו בעבר, אולם החשיפה המוגברת ליצוא מעניקה כיום עדיפות לשותפויות המחזיקות במאגר הגז לוויתן, ובמיוחד לניו-מד אנרג'י (לשעבר דלק קידוחים).

"המחצית הראשונה של 2022 הייתה לא פחות ממדהימה למניות הגז והנפט, שעלו בממוצע בכ-35% והשאירו מאחור הרבה מאוד סקפטיות לגבי האטרקטיביות של הסקטור", כותב לובלין בסקירה חצי-שנתית למשקיעים. "הביצועים המרשימים הגיעו על רקע העליות במחיר הנפט (והסחורות בכלל) בעולם, תוצאות מרשימות של השותפויות, יצוא משמעותי למצרים וציפיות להגדלה משמעותית של היקפי היצוא בעתיד הקרוב".

לדברי לובלין, "קבוצת דלק  הייתה הנהנית העיקרית מהריבאונד של הסקטור, ובמקביל להצפת הערך בשווייה של ניו-מד אנרג'י , גולת הכותרת הייתה העלייה בשווי של איתקה והעסקאות שהגדילו את היקף הנכסים של החברה מהים הצפוני". כעת נערכת איתקה, החברה הבת של קבוצת דלק, להנפקה בבורסה של לונדון, שאמורה להתבצע עוד השנה ושתעניק חותמת לשווי של איתקה.

לירן לובלין, אנליסט האנרגיה של אי.בי.אי / צילום: אילן בשור

בינתיים נסחרת קבוצת דלק, שבשליטת יצחק תשובה, לפי שווי של 8.8 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה זינקה בכ-90% מתחילת 2022. העליות השנה, שהגיעו בהמשך לעלייה חדה שרשמה המניה בשנת 2021, הובילו את מניית קבוצת דלק חזרה לרמה שבה הייתה בינואר 2020, טרם התפרצות מגפת הקורונה וקריסת מחירי הנפט הגולמי, שאיימו אז על יציבותה.

 

"אפשר כבר לדבר על גז ראשון מכריש ותנין"

לובלין מדגיש, כי "גם השותפות האחרות במאגרי תמר ולוויתן הציגו תשואות יפות, והסיפור המרכזי היה השיפור בתוצאות והיקפי היצוא במחצית הראשונה של השנה - שהיו מעל לתחזיות המוקדמות. חברת אנרג'יאן  לא נשארה הפעם מאחור, וכמעט אפשר כבר לדבר על מועד סופי ומוחלט לגז ראשון ממאגרי כריש תנין ועל ירידה מיוחלת בפרמיית הסיכון שהשוק העניק לפרויקט".

עוד מציין לובלין, כי בניגוד לעבר, הוא כבר אינו יכול להכריז בביטחון שהסקטור זול מאוד, אבל "בהינתן סביבת ביקושים ערה כל כך גם בעתיד, יש בהחלט מניות שמציגות אפסייד המצדיק את החזקתן בתיק במשקל יתר, ובראשן כאמור ניו-מד אנרג'י, המחזיקה במאגר לוויתן.

"רמות המחיר הנמוכות שהציעה אנרג'יאן, ופתיחת חוזה חברת החשמל, הביאו לירידה במחירי הגז לשוק המקומי", כותב לובלין. "ירידה זו מורגשת הרבה יותר בתוצאות של מאגר תמר, שחשוף בצורה משמעותית יותר מלוויתן לשוק המקומי".

לדבריו, העלייה במחירי האנרגיה בעולם מיתנה את ירידת המחיר הממוצע של הגז הנמכר ממאגר לוויתן, נוכח ההצמדה למחיר הנפט מסוג ברנט, הקיימת בחוזי היצוא למצרים ולירדן. לראיה, הוא מציג את המחיר הממוצע לגז שנמכר ממאגר תמר ברבעון השלישי של 2020, אשר עמד על 4.69 דולרים ליחידת חום, בעוד שהמחיר הממוצע ממאגר לוויתן באותה התקופה עמד על 5.57 דולרים ליחידת חום.

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

להערכת לובלין, שותפי לוויתן מוכרים גז לירדן במחיר הגבוה מ-6 דולרים ליחידת חום, כאשר הגז למצרים נמכר במחיר הגבוה מ-5 דולרים ליחידת חום. עוד הוא מציין, כי היקפי היצוא הוכפלו ביחס לשנה שעברה, ובמבט קדימה היצוא צפוי להמשיך ולהיות המנוע העיקרי לביקושים.

"מאגר לוויתן צפוי למכור בשנת 2022 מעל ל-10 BCM (מיליארד מטרים מעוקבים), בעוד שמאגר תמר ימכור כ-9.5 BCM, והכניסה של מאגר כריש לשוק לא צפויה לשנות את המשוואה. נוכח תחזיות הביקוש, אנו סבורים כי שלושת המאגרים ימכרו גז בתפוקה מלאה (בתקופות עומס) כבר לקראת 2023.

"כשמוסיפים למשוואה את העובדה שבשנים הקרובות צפוי להימשך תהליך הסבת התחנות הפחמיות לשימוש בגז טבעי, שיסגור את הפער הקטן שעוד נותר בין הביקוש להיצע, מגיעים למסקנה שסך הביקושים מניח את הבסיס להרחבה של הפרויקטים, ובראשם לוויתן", כותב לובלין.

לפיכך, סבור לובלין, בעת הנוכחית נכון יותר להיחשף לשותפויות לוויתן בהיקף גדול יותר מאשר לשותפויות תמר, ובהעדפה בין רציו לניו-מד אנרג'י הוא מוצא פוטנציאל אפסייד גבוה יותר בניו-מד אנרג'י, המחזיקה ב-45.34% ממאגר לוויתן ונסחרת לפי שווי של 9.7 מיליארד שקל.

"עיקר האפסייד בנאוויטס עוד לא בא לביטוי"

רציו , שמחזיקה ב-15% מלוויתן, נתפסת כעת אצל לובלין כאטרקטיבית פחות, לאחר שזינקה ב-45% מתחילת השנה לשווי של 2.7 מיליארד שקל (לעומת זינוק של 30% שרשמה ניו-מד אנרג'י באותה התקופה). שותפות הגז והנפט ישראמקו , המחזיקה הגדולה במאגר תמר, מציגה לדברי לובלין סיכון נמוך לכאורה, אולם עליית מחיר המניה (27% מתחילת השנה) והתכווצות הרווח הנקי (בגלל היטל ששנסקי), הופכים את ההשקעה בה לפחות אטרקטיבית ביחס לאלטרנטיבות בעת הנוכחית.

לובלין מתייחס בסקירתו גם לחברת נאוויטס פטרוליום , שמחזיקה במאגרי נפט יבשתיים וימיים בארה"ב. לדבריו, "על אף התוצאות המשופרות במהלך השנה האחרונה, עיקר האפסייד במניה עדיין לא בא לידי ביטוי".

להערכתו, המחיר הנוכחי של מניית נאוויטס (19 שקל) לא משקף עדיין את השווי הנוסף שייווצר מתחילת הפקת הנפט בפרויקט שננדואה, וזאת כאשר הוא מביא בחשבון סביבת מחיר נפט של 70 דולר לחבית בלבד. מדובר במחיר הנמוך באופן משמעותי ממחירו הנוכחי של הנפט הגולמי בארה"ב, שעומד על כ-110 דולר לחבית.

"מכאן, שהסיכון הגלום בפרויקט שננדואה מגודר במידה מסוימת. ככל שהפרויקט יתקדם פרמיית הסיכון תרד והערך הרב הגלום בו בהכרח יצוף", כותב לובלין.

עוד כתבות

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן ישלם 370 אלף שקל פיצוי על איחור במסירה בפרויקט תמ"א 38

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר הנוגע לאיחור במסירה חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

קובי מרנקו, מנכ''ל Arbe / צילום: דיוויד גראב

המניה קרסה בוול סטריט וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים