גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדוחות מגלים: השכירות בקניון TLV נמוכה בחצי מהמתחרים, אך בעלי עסקים לא באים

בעוד שהקניונים המתחרים מדווחים על תפוסה מלאה ועל צמיחה בעסקיהם על רקע דעיכת הקורונה, ממשיך קניון האופנה שבמרכז ת"א לדשדש ● רשם שחיקה של 7% בדמי השכירות למ"ר והרעה בתפוסה שעומדת על 82% בלבד ● אלו הן הסיבות לכך

קניון TLV / צילום: יח''צ
קניון TLV / צילום: יח''צ

החזרה לשגרה בתקופה שלאחר דעיכת מגפת הקורונה מאירה פנים לענקיות הקניונים בישראל. מרכזי המסחר שוב מלאים בקונים, וענקיות הענף, ובראשן קבוצת עזריאלי ומליסרון, פרסמו לאחרונה תוצאות חזקות במיוחד לרבעון השני ולסיכום המחצית הראשונה של השנה.

אלא שלא כל הקניונים נהנים מהמגמה החיובית שחזרה לענף. דוחות רבוע כחול נדל"ן, שבשליטת קבוצת אלון רבוע כחול של מוטי בן משה, המחזיקה בקניון TLV שבמרכז ת"א, מגלים כי "קניון האופנה", שפתח את שעריו לפני כחמש שנים, מתקשה להתאושש, ועדיין מהווה משקולת על חברת הנדל"ן הרווחית.

קניון TLV ממוקם במרכז הסואן של תל אביב, ומהווה חלק מפרויקט מגדלי דירות ומסחר שנבנה במשולש הרחובות החשמונאים, קרליבך ודרך בגין. רבוע נדל"ן השלימה השתלטות על הקניון בסוף 2019, כשרכשה את חלקה של משפחת גינדי (50%) בהשקעה של 225 מיליון שקל במזומן.

מאז פתיחתו ועד היום ידע הקניון תלאות עסקיות למכביר, וגם כיום, על אף מיקומו המרכזי, הוא מתאפיין בתנועה חלשה של קונים, המתבטאת בשיעורי תפוסה ובדמי שכירות נמוכים. הפוטנציאל שייחסו בעבר לקניון רחוק מלהתממש, וניסיונות של בעלת השליטה לשנות את תמהיל השוכרים בו לא השיג עד כה את התוצאות המקווות.

 

שחיקה נרשמה בדמי השכירות

בסיכום הרבעון השני של 2022 מעריכה רבוע נדל"ן את שווי קניון TLV - שבעבר ידע מחיקות ערך גדולות - ב-1.72 מיליארד שקל, ללא שינוי לעומת השנה החולפת. מה שכן נשחק הם דמי השכירות המשולמים על ידי השוכרים בקניון. הללו ירדו ברבעון השני בשיעור חד של 7.2% ביחס לשנה שעברה, והם עומדים על 220 שקל למ"ר לחודש נכון לסוף הרבעון השני.

השחיקה בגובה דמי השכירות היא גם ביחס לרבעון הראשון של השנה הנוכחית (ירידה של 6.2%). שיעור התפוסה בקניון חלש יחסית ועומד על 82% בלבד, ירידה ביחס לתפוסה אשתקד, שעמדה על 83%, וזאת אף שפגעי הקורונה ברובם כבר מאחורינו.

למרות שחוזי שכירות חדשים נחתמים במחיר גבוה יותר, חלה התפתחות לרעה המתבטאת בירידה חדה של 14% במחיר החוזים החדשים שנחתמו ב-TLV ברבעון השני של 2022, במחיר ממוצע של 308 שקל למ"ר בחודש, לעומת 357 שקל למ"ר בחוזים שנחתמו ברבעון הראשון השנה, וגם זו ירידה ביחס לחוזים החדשים בשנת 2021, שעמדו על 318 שקל.

מהנתונים שפרסמו מליסרון ועזריאלי על אודות הקניונים המצליחים שבבעלותן אפשר להתרשם עד כמה נתוני הקניון חלשים מול המתחרים במרכז תל אביב. כך, קניון רמת אביב של מליסרון, הממוקם בצפון העיר ונחשב לאחד המצליחים בישראל, מושכר בשיעור תפוסה של 100% נכון לסוף הרבעון השני, ודמי השכירות שבו עלו ב-1.5% בתוך שנה ל-473 שקל למ"ר בחודש - יותר מכפול לעומת ה-TLV.

שווי קניון רמת אביב מוערך ב-2.67 מיליארד שקל, כלומר 55% מעל השווי של קניון TLV, זאת למרות שהשטח המסחרי בקניון רמת אביב עומד על 23.3 אלף מ"ר, ואילו זה של קניון TLV על 30 אלף מ"ר (28% יותר).

קניון עזריאלי בת"א, הסמוך למיקומו של TLV, הוערך לאחרונה בשווי של 2.2 מיליארד שקל, כשדמי השכירות בו עומדים על 310 שקל למ"ר לחודש - 40% יותר - ושיעור התפוסה כמעט מלא לחלוטין (99.5%).

קניון עזריאלי תל אביב / צילום: איל יצהר

השחיקה במחירי השכירויות ב-TLV מתבטאת באופן טבעי בדמי השכירות שמייצר הקניון. ה-NOI (הכנסה נטו מפעילות השכרה) של TLV הסתכמה ברבעון השני ב-19.5 מיליון שקל, ירידה של 3.5% ביחס ל-NOI ברבעון השני אשתקד. בסוף 2019, טרם התפרצות המגפה, העריכו ברבוע נדל"ן כי את 2021 יסכם הקניון עם NOI שבין 87 ל-92 מיליון שקל, וזאת לעומת קצב שנתי של פחות מ-80 מיליון שקל כיום.

לדברי רז מור, אנליסט נדל"ן במיטב ברוקראז', דוחות הרבעון השני של הקניון "אומנם מבטאים דמי שכירות גבוהים יותר בחוזים חדשים שנחתמו על ידי שוכרים בקניון, ומו"מ להרחבתו, אבל בינתיים לא רואים שיפור בתוצאות וגם לא בשיעור התפוסה.

"בחברה מדברים על לעקוף את ה-100 מיליון שקל NOI בשנה, אבל ההכנסות עדיין יחסית חלשות. ההבטחה של הרכבת הקלה עוד רחוקה, ולהבנתי יש תחלופה של שוכרים כל הזמן, ונמשכים המאבקים בין השוכרים לבעלי הקניון. עם זאת, בעלת השליטה חדורת מטרה ובטוחה שתצליח".

אגב, נקודת אור בפרויקט קשורה לסוגייה מוכרת בתל אביב - מצוקת חנייה. ב-TLV יש 1,570 מקומות חנייה (שאינם קשורים לפעילות המסחר) שיצרו לרבוע כחול נדל"ן הכנסות של 6.2 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה, עלייה של 63% ביחס למחצית המקבילה אשתקד.

 

אלטרנטיבות אטרקטיביות יותר לקונים

קניון TLV מכונה כאמור קניון האופנה, ובין היתר כולל תמהיל השוכרים שלו את הרשתות זארה, H&M, גאנט, ליוויס ועוד. מנגד, הקניון מתאפיין במיעוט בתי קפה ומסעדות (בין השוכרות במתחם זה נמנות הרשתות מקדונלד'ס וארומה, וגם מסעדת זוזוברה). שטחו של הקניון מסתכם ב-30 אלף מ"ר, ובעליו במו"מ להרחבתו ולהוספת עוד 4,350 מ"ר.

נראה כי הקושי של הקניון להתרומם נובע ממספר גורמים שונים, ובין היתר מדובר באלטרנטיבות אטרקטיביות יותר לקונים, כמו קניוני רמת אביב ועזריאלי בתחום המותגים, או דיזנגוף סנטר לקניות בעלות אופי עממי יותר, ואת חנויות הרחוב שבתל אביב המהוות משקל משמעותי.

המיקום של קניון TLV אומנם מרכזי, אבל עבודות להקמת הרכבת הקלה מכבידות על התנועה באזור. האכזבה המתמשכת מהתנועה הדלה בקניון הובילה למספר סכסוכים ותביעות של הרשתות השוכרות מול בעלי הקניון, והרחיקו את חלקן ממנו.

קניון עופר ברמת אביב / צילום: כדיה לוי

לכך יש להוסיף גם כי רבוע כחול נדל"ן, בעלת השליטה ב-TLV, היא לא חברת ניהול קניונים טיפוסית, אלא חברת נדל"ן מניב, המתמקדת בין היתר בנכסים המשמשים כסניפי סופרמרקט - זכר להיותה של חברת קמעונות המזון מגה חלק מקבוצת אלון רבוע כחול בעבר.

הציפייה להשלמת הרכבת הקלה ממשיכה להזין את התקווה של בעלי הקניון להתאוששות בעסקיו. בסוף 2019, כאשר השלים את רכישת מחצית הקניון הנותרת מידי גינדי, אמר מוטי בן משה, כי "אין לי ספק שעם השלמת הפיתוח האורבני המאסיבי בסביבה, הכולל את שתי תחנות הרכבת הקלה במתחם (קרליבך ויהודית), ועם השלמת האכלוס של כ-2,500 יחידות דיור בסביבת הקניון, ומאות אלפי מטרים חדשים של משרדים ומלונאות הממוקמים בסביבה, נצליח לממש את הפוטנציאל העסקי הגלום בפרויקט".

במצגת שפרסמה לאחרונה לשוק ההון טוענת רבוע כחול נדל"ן כי קניון TLV "ממוקם באזור אורבני העובר התחדשות עירונית ועל צירי הרכבת הקלה והמטרו המרכזיים. החברה ממשיכה להתמקד בהשבחת תמהיל השוכרים, ובחודשים האחרונים אף אכלסה שטחים רבים עם מותגים חדשים מתחומי האופנה, הקוסמטיקה וההסעדה".

בנוסף נפתח בקניון סופמרקט לפי קונספט ייחודי, שמשתרע כעת על פני 900 מ"ר ובעתיד יגדל ל-2,000 מ"ר. תחנת הרכבת הקלה שאמורה להיפתח על רציף רחוב קרליבך, תביא לדברי החברה "לפריחה מחודשת של הרחוב". ותהווה מוקד משיכה "לשחקנים מרכזיים בתחום ההסעדה והבילוי". 

למרות ביצועי הקניון: זרוע הנדל"ן צמחה

למרות הביצועים החלשים של קניון TLV, בעסקי רבוע כחול נדל"ן נרשם שיפור ברבעון השני. דמי השכירות נטו (NOI) עלו בתוך שנה ב-6%, והסתכמו ב-84 מיליון שקל ברבעון. במחצית גם כן מדובר בעלייה של 8% ל-166 מיליון שקל.

הרווח התזרימי התפעולי (FFO) זינק ברבעון ובמחצית באותו שיעור, של 22%, ל-58 מיליון שקל ו-109 מיליון שקל בהתאמה. גם שווי נכסי הנדל"ן של החברה עלה בשיעור נאה. בסיכום המחצית הוא מסתכם ב-7 מיליארד שקל, עלייה של 6.8% ביחס לסוף שנת 2021.

הרווח הנקי הרבעוני נחתך ב-56% ל-138 מיליון שקל, וזאת על רקע ירידה בשיערוכי הנדל"ן החיוביים, שעמדו על 244 מיליון שקל, לעומת 338 מיליון שקל ברבעון המקבייל אשתקד.

הנכסים המסחריים של רבוע כחול נדל"ן כוללים בין היתר 89 סניפי סופרמרקט ברחבי הארץ, שבמקור היו מושכרים בעיקר לרשת מגה וכיום מושכרים גם לשחקנים נוספים בתחום. הללו משתרעים על 161 אלף מ"ר ומוערכים ב-2.86 מיליארד שקל, כששיעור התפוסה בהם עומד על 96%.

לחברה גם 32 אלף מ"ר של שטחי משרדים בשווי של 425 מיליון שקל שמושכרים בתפוסה של 98%, ו-45 אלף מ"ר בשטחי לוגיסטיקה בשווי של 396 מיליון שקל שמושכרים ב-100%.

הירידות בשווקים העבירו את אלון רבוע כחול להפסד ברבעון

בשנים האחרונות, תחת בעלותו וניהולו של מוטי בן משה, הפכה קבוצת אלון רבוע כחול לחברת החזקות תפעולית בעלת פעילות נרחבת בתחומי הנדל"ן, האנרגיה והקמעונות. החל משנת 2022 החלה גם בפעילות תחבורה ציבורית ואשראי חוץ בנקאי.

ההון העצמי של הקבוצה, שאשתקד רשמה רווח של כמעט חצי מיליארד שקל, עמד בסוף יוני 2022 על 2.1 מיליארד שקל, והניף מאזן שהיקפו 18.6 מיליארד שקל. אלון רבוע כחול עצמה נסחרת בבורסה באמצעות אג"ח בלבד, כאשר בליבת עסקיה שתי חברות ציבוריות - רבוע נדל"ן ודור אלון.

דוחות אלון רבוע כחול, בה משמש בן משה כיו"ר וגם כמנכ"ל (מאז התפטר מתפקיד זה שי באב"ד בנובמבר האחרון), מגלים רכיב פעילות מרכזי נוסף בעסקיה: תיק ניירות ערך (מניות ואג"ח) בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל, המנוהל בעיקר בחברה ובזרוע הקמעונות שלה, דור אלון. הירידות בשווקים מתחילת השנה, כך מתברר, הסבו לקבוצה הפסדים כבדים בתיק זה, שהעבירו את אלון רבוע כחול להפסד של 33 מיליון שקל ברבעון השני, מול רווח של 210 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. 

החברה רשמה הוצאות מימון (נטו) בהיקף חריג של 363 מיליון שקל, זאת למול הוצאות של 21 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד, כשהסיבה העיקרית לכך היו ההפסדים בתיק הני"ע שהסתכמו ב-180 מיליון שקל, לעומת רווח מהתיק של 70 מיליון שקל ברבעון המקביל.

במחצית הראשונה ההפסד של תיק הני"ע היה קטן משמעותית והסתכם ב-56 מיליון שקל, מול רווח של 120 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2021. בסיכום המחצית הוצאות המימון נטו שעמדו על 339 מיליון שקל, מול הכנסות מימון נטו של 3 מיליון שקל במחצית הראשונה אשתקד. בשורה התחתונה רשמה אלון רבוע כחול רווח נקי של 53 מיליון שקל בסיכום המחצית הראשונה, לעומת 287 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

מאחר שבמהלך החודשים יולי ואוגוסט נרשם תיקון משמעותי בבורסות בעולם, סביר להניח שהתאוששות נרשמה גם בתשואות תיק הני"ע של אלון רבוע כחול ברבעון השלישי השנה.

עוד כתבות

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מגמה מעורבת בוול סטריט; טבע מזנקת ב-13%, שופיפיי מתרסקת ב-20%

נאסד"ק יורד ב-0.2% ● לידר: "אנו מתרשמים לחיוב מהביצועים של טבע" ● המסחר באירופה ננעל בעליות ● מלחמת השבבים: הממשל האמריקאי חוסם את יצוא השבבים של אינטל ● האם טסלה הטעתה את המשקיעים? המניה יורדת ב-4% ● רדיט וליפט עקפו את ציפיות האנליסטים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

מגדל יורוקום ברמת גן / הדמיה: חברת קנדה ישראל, מילוסלבסקי אדריכלים

מ-6 קומות ל-60: התוכנית של מגדל יורוקום ברמת גן עולה שלב

רמת גן המליצה להפקיד את התוכנית לבניית מגדל יורוקום של קנדה ישראל, שיכלול 60 קומות בעירוב שימושים למגורים, לתעסוקה ולמסחר ● רמת גן מאשרת תוכנית עירונית חלופית לתמ"א 38, הכוללת את כלל שטחה של העיר ● וחברת יבוא האלכוהול שתקים מגדל בן 30 קומות בנתניה ● חדשות השבוע בנדל"ן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%, טבע זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי