גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך החוצה מהוועדה לבחירת שופטים: הכוח של לשכת עורכי הדין הולך ונחלש

בזמן שהפוליטיקאים מבקשים לקחת ממנה מושבים בוועדה לבחירת שופטים ולהפוך אותה לוולונטרית, לשכת עורכי הדין הולכת ודועכת ● יושב-הראש צפוי לעזוב בחודשים הקרובים, התדמית שלה פגועה, והכוח הפוליטי זעום ● ראש הלשכה, עו"ד אבי חימי: "זו דווקא שעתנו הגדולה"

לשכת עורכי הדין מגיעה חבוטה למאבק על חייה / איור'' גיל ג'יבלי. עיבוד: טלי בוגדנובסקי
לשכת עורכי הדין מגיעה חבוטה למאבק על חייה / איור'' גיל ג'יבלי. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשכת עורכי הדין נמצאת כעת באחד מרגעי השפל שלה. הצעת החוק של שר המשפטים יריב לוין מבקשת לפרק אותה מהנשק הכי משמעותי שלה - שני מושבים בוועדה היוקרתית למינוי כלל השופטים במדינת ישראל.

כשהפוליטיקאים הולכים על הסף: מה יקרה אם הממשלה תתעלם מפסיקת בג"ץ? | המשרוקית 
המהפכה שמסעירה את רואי החשבון: כך ייראו בקרוב הדוחות הכספיים 
דן פרופר פורש מאסם אחרי 56 שנה וחרד לעתיד התעשייה: "לא כולם יכולים להיות גאוני הייטק" | ראיון

בנוסף, בסוף דצמבר הודיע ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי כי לא יתמודד לכהונה נוספת כראש הלשכה. זאת, לאחר שבעבר הכריז רשמית כי בכוונתו להתמודד לבחירות שיחולו בחודש יוני. בהודעה האחרונה ציין כי למרות שלא יתמודד, הוא ימשיך להיאבק נגד הכוונות לפגוע במערכת אכיפת החוק.

"מאז ומתמיד עמדתי לימינו של שלטון החוק והגנתי בנחרצות על שומריו", כתב חימי. "במהלך החודשים הקרובים אמשיך בדרכי זו. לא אתן את ידי למהלכים של אנשים חשוכים, אנטי-דמוקרטיים, חלקם שחקנים ראשיים בממשלה הנכנסת, המבקשים לשסות את אזרחי ישראל איש ברעהו".

כדי לתאר נכונה את מסלול ההתנגשות בין לשכת עורכי הדין לבין הממשלה הנכנסת, אפשר להסתפק בעובדה פשוטה אחת. מאז כינון הממשלה ומינויו של יריב לוין לשר המשפטים, לא היה ביניהם דיאלוג כלשהו. לא פגישת עבודה, לא שיחת טלפון, לא מסרון ברכה על מינויו - כלום.

ההצעה "ההזויה" חזרה

הבחירות לראשות הלשכה יתקיימו  כאמור בחודש יוני, והליכוד ויתר סיעות הקואליציה יעמידו מועמד מטעמן לתפקיד ראש הלשכה. אם לא די בכך, על הפרק עומדת גם הצעת חוק לפירוק לשכת עורכי הדין והפיכתה לגילדה וולונטרית. זאת, בניגוד למצב כיום בו הלשכה היא גוף סטטוטורי שפועל לפי חוק לשכת עורכי הדין, וכל עורך דין חייב להיות חבר בה. גם אם ההצעה לא עומדת כרגע על השולחן ולא נמצאת בראש מעייניו של השר לוין, היא בהחלט עשויה לחזור לחיינו בהמשך כהונתה של הממשלה.

על-פי הצעת החוק של ח"כ חנוך מלביצקי (הליכוד), אליו הצטרפו חברי כנסת נוספים מהקואליציה, על אסדרת מקצוע עריכת הדין, ככל מקצוע האחר, להתבצע מתוך מטרה לקדם את עניינם של כלל האזרחים, ולא את עניינה של קהילה מקצועית מסוימת.

הצעת החוק מבקשת להשוות את אסדרת מקצוע עריכת הדין למקצועות אחרים, כך שתוקם מועצת עורכי דין, שהיא מועצה ציבורית המתמנה על-ידי שר המשפטים, חלקה בהמלצתם של גורמים בעלי עניין במקצוע. המועצה תורכב משופטים, עורכי דין מהמגזר הפרטי, עורכי דין מהמגזר הציבורי, נציגי משרד האוצר ונציג הסגל האקדמי במוסד להשכלה גובהה. מועצה זו וועדת משמעת נוספת שימנה שר המשפטים למעשה יקחו לידיהן את הסמכויות של הלשכה ויהפכו אותה לוולנטרית. בעבר הציעה חברת הכנסת דאז אסנת מארק הצעה דומה.

את סיפורה הנוכחי של לשכת עורכי הדין אפשר להמחיש באמצעות תגובתו של אבי חימי להצעת החוק של מארק. בחשבון הטוויטר שלו כתב חימי: "הגשת ההצעה… יומיים לפני בחירת מועמד הלשכה לוועדה לבחירת שופטים, אינה צירוף מקרים. מדובר בהצעה הזויה, שאין בה אלא ניסיון שקוף ונואש להשפיע על הליך בחירת נציג הלשכה".

חימי לא הסתפק בכך והוסיף: "לשכת עורכי הדין תבחר את הנציג הטוב ביותר שניתן ללא מורא ופחד, ותמשיך להתקיים עוד שנים רבות לאחר שהאפיזודה העונה לשם ח"כ אוסנת מארק, תחלוף".

לשכת עורכי הדין אכן בחרה נציג מטעמה בניגוד לרצון הליכוד, מארק "חלפה" וכבר איננה חברת כנסת. אולם הליכוד בשלהי 2022 חזר לשלטון, כאשר דווקא חימי נאלץ להודיע כי יפנה את ראשות הלשכה. הצעת החוק "ההזויה" חזרה כאשר היא זוכה לתמיכת חברי כנסת מסיעות שונות של הקואליציה, ובתמיכה מקיר לקיר בקואליציה על הוצאת נציגי לשכת עורכי הדין מתוך הוועדה לבחירת שופטים.

קרועה בתוך הבית

אם העסק לא מורכב מספיק עבור ראש הלשכה חימי, אזי לוין זוכה לתמיכה מתוך נשיאות לשכת עורכי הדין עצמה. המשנה לראש הלשכה, עו"ד נועם לאור, שיגר מכתב ברכה לשר המשפטים. אגב, עו"ד לאור עומד בראשות סיעה שמקדמת את הפיכת לשכת עורכי הדין לגוף שהחברות בו היא וולונטרית.

עו"ד לאור ציין במכתב כי "עמדתו של ראש לשכת עורכי הדין היוצא היא דעתו הפרטית בלבד. עורכי הדין ולשכת עורכי הדין אינם שבעי-רצון, לשון המעטה, מהאופן שבו בחר עו"ד חימי לנהוג. הרפורמות המשפטיות נדרשות, וטוב שייעשו".

וכך לשכת עורכי הדין נאבקת "על חייה" בעודה קרועה בתוך הבית פנימה, בין עורכי דין כמו יצחק נטוביץ ונעם לאור לבין חברים כמו עו"ד נדב ויסמן. הללו מושכים לכאן, והללו לכאן, והרכבת בינתיים נוסעת.

עו"ד חימי צמח מתוך הקואליציה של אפי נוה, ולאחר שנוה פרש מכהונתו כראש לשכת עורכי הידן בעקבות הסתבכותו הפלילית, הוא גייס את המנגנון שלו על-מנת לסייע לחימי להיבחר ב-2019. לאור העובדה שבאותם ימים נוה היה חשוד בעבירת שוחד במסגרת פרשת מין תמורת מינוי (שנסגרה לבסוף), התמיכה של נוה הייתה שקטה, וכלפי חוץ חימי הציג גישה שונה מקודמו.

לאחר שנבחר לראש הלשכה, עו"ד חימי נטל עצמאות מוחלטת. בהמשך, ולאחר שחשש כי בכוונת נוה להתמודד שוב על התפקיד, סנט בו חימי פומבית. חימי נקט גישה הפוכה לחלוטין מנוה, אולם הבה נתחיל ראשית בכהונתו של נוה.

ביוני 2015 מונה אפי נוה לראש לשכת עורכי הדין. גם אוהביו וגם אויביו מודים כי הוא הפך את הלשכה לגוף תוסס ובעל השפעה, לאחר שדשדשה כגוף אפור. נוה שידד את המערכת כאשר חבר לברית עם שרת המשפטים דאז איילת שקד. ראש הלשכה נתן לשרת המשפטים כל מה שהיא תרצה, ואילו היא נתנה סמכויות וכוח ללשכה.

חימי צמח בתוך המשבר

ברית שקד-נוה עוררה תסכול רב בקרב השופטים. אומנם השר דאז משה כחלון מנע מהרפורמות המשמעותיות לעבור, אולם עצם החלטת לשכת עורכי הדין לעבור מחיק ידיה של הרשות השופטת לידי הפוליטיקאים - הציבה את מערכת המשפט במציאות שהיא התקשתה מאוד להתמודד עימה.

בכנס של לשכת עורכי הדין בקיץ 2017 שיתף נוה פעולה עם עמרי אסנהיים ומערכת "עובדה". הוא ענד על גופו מיקרופון סמוי שמתעד את השיחות שניהל עם גורמים שונים. בכירי מערכת המשפט נחשפו במערומיהם.

נוה עשה מעשה חסר תקדים ו"שרף" אנשים רבים, אולם למרבה ההפתעה הוא דווקא יצא מהאירוע מחוזק ברמה הפוליטית. אם לא היה ברור מספיק עד כה, הדבר הוברר ביתר שאת לאחר פרסום התחקיר - הכוח של נוה במינויים לבתי המשפט הוא כוח אדיר.

התחקיר של אסנהיים פורסם בנובמבר 2017, סמוך למינויה של השופטת אסתר חיות לנשיאת בית המשפט העליון. היא מיהרה לכנס את נשיאי בתי המשפט בערכאות השונות, ונאמה את הדברים הבאים: "אחד הנושאים שארצה להעלות בפניכם במפגש הנשיאים הקרוב נוגע לתוכנית 'עובדה' בעניין הוועדה לבחירת שופטים. התוכנית מעוררת דאגה, לפחות בשני מישורים.

"האחד - נוגע לסכנת הפוליטיזציה של מערכת המשפט. השני - נוגע לאינטראקציה בין שופטים, גורמים פוליטיים, ואנשי לשכת עורכי הדין. במישור הראשון - מתברר כי יש מי שסבור כי אין כל פסול בקידום מינויים של שופטים על-פי אג'נדה פוליטית".

חיות הסבירה מדוע לדעתה מדובר בטעות. "הרכב הוועדה לבחירת שופטים תוכנן על-ידי המחוקק כך שיתקיים בוועדה איזון בין הגורמים הפוליטיים, נציגי הרשות המחוקקת והמבצעת, לבין הגורמים המקצועיים, נציגי הרשות השופטת ונציגי לשכת עורכי הדין. מכאן ששיתוף-פעולה בין לשכת עורכי הדין ובין השופטים הוא שיתוף-פעולה בין שני הגורמים המונחים בראש ובראשונה משיקולים מקצועיים בבחירת המועמדים האיכותיים ביותר לתפקיד.

"לעומת זאת, שיתוף-פעולה בין לשכת עורכי הדין ובין הגורמים הפוליטיים בוועדה, כברית מוצהרת, טומן בחובו סכנה כי הבחירה תחתור לקידום אג'נדה פוליטית על חשבון שיקולים מקצועיים".

אומנם נוה צבע את הלשכה בצבעים פוליטיים, אולם כוחה רק הלך והתחזק מול רשויות השלטון. ממילא גם כוחו הפוליטי שלו עצמו. נוה נאבק נגד מה שהוא ראה כהצפת המקצוע בבוגרי מכללות שלא ראויים מקצועית לכהן כעורכי דין. ההפגנות שהלכו והתחזקו נגדו - לא עניינו אותו.

לאחר שנפתחה נגדו החקירה בינואר 2019 במסגרת פרשת "מין תמורת מינוי" בחשד לשוחד, נאלץ נוה להתפטר מתפקידו. בתוך המשבר הזה צמח אבי חימי. הוא פעל לבדל את עצמו מנוה, ובמסגרת קמפיין הבחירות שלו אף הבטיח כי אם ייבחר, הוא יפעל למינוי שופט בית המשפט העליון לשעבר יורם דנציגר כחבר בוועדה לבחירת שופטים מטעם הלשכה. כלומר, קול אחד נוסף עבור שלושת השופטים.

חימי פעל לשקיפות בהתנהלות הלשכה - אולם על הדרך ויתר על הכוח הרב שהיה לה וגם על הקשרים עם שרי הממשלה. חימי ויתר על המשרדים שניתנו ללשכת עורכי הדין בתוך הכנסת, במסגרת דיל של נוה עם יו"ר הכנסת דאז יולי אדלשטיין.

ללשכה היו שישה תקנים ללוביסטים. כאשר נבחר חימי, הוא סגר את המשרד. במקום המאבק שניהל נוה על כוח הלשכה, המאבק בימי חימי קיבל אופי פוליטי-ציבורי על עצמאות מערכת המשפט.

מי יהיה ראש הלשכה?

כעת, לשכת עורכי הדין מגיעה לקרב על חייה חבוטה. מצד אחד היא זוכה לשם רע למדי בציבור, על רקע פרשת "מין תמורת מינוי" ותחקיר "עובדה"; ומן הצד השני היא איבדה את הכוח הפוליטי שהיה לה על רקע ההחלטה לחזור לברית הישנה עם השופטים והליכה ראש בראש מול הממשלה הנכנסת.

לאור המצב, לא נראה שיש מספיק אנשים שיבכו על הוצאת לשכת עורכי הדין מחברות בוועדה לבחירת שופטים. בהמשך, לא ניתן לשלול שגם קיום הלשכה יהפוך לשאלה מעשית. רמזים לכך נקבל כאשר נגלה מי ייבחר לראש הלשכה. לפי שעה, כמעט ואין קופצים על התפקיד.

מראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי, נמסר: "הקדנציה הנוכחית היא שעתה הגדולה של הלשכה. דווקא בקדנציה זו, זכתה לשכת עורכי הדין להכרה והערכה רבה מהציבור ובעיקר מעורכי הדין. מבלי כל השתייכות פוליטית, הצליחה הלשכה לבטל חוקים וגזירות ומנענו פגיעה באזרח ובעוסקים במקצוע".

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק