גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יעקפו את פוקס במספר החנויות? החודש הגורלי של הרשתות גולף ודלתא

אם שתי רשתות האופנה יתמזגו, תיווצר קבוצה שמחזיקה ביותר מ־500 חנויות בישראל, פועלת במגוון תחומי פעילות ונותנת פייט לקבוצת פוקס של הראל ויזל ● האפשרות השנייה היא שמנכ"ל גולף ומבעלי סטימצקי, אייל גרינברג, יגדיל את אחיזתו בענף

חנות גולף בדיזנגוף סנטר בתל אביב / צילום: ראובן שניידר
חנות גולף בדיזנגוף סנטר בתל אביב / צילום: ראובן שניידר

משפט שאמרה מנכ"לית דלתא ישראל מותגים ענת בוגנר בראיון לגלובס, שפורסם בשבוע שעבר, יכול לסכם את דעתה על הצעת הרכישה שהגיעה מצד קבוצת גולף, עליה דווח לבורסה בשבוע שעבר. "אני מכירה את החברה, אני חיה אותה ביומיום", אמרה בהתייחסה לגולף, שם עבדה יחד עם אמה, אילנה קאופמן, לשעבר מנכ"לית הקבוצה, לפני שעברה לעמוד בראש דלתא ישראל. 

בעל השליטה בדלתא: "מעריכים שגולף עשויה להוות מנוע צמיחה עבורנו" 
רגע לפני הצעת הרכישה, מנכ"לית דלתא מדברת על העבודה אצל אמא מנכ"לית גולף| ראיון

משפט נוסף שיכול היה לרמוז על התוכניות של דלתא ניתן למצוא באותו ראיון, כאשר בוגנר נשאלה האם יש לה מחשבות על מנועי צמיחה נוספים. "מאז ההנפקה שוכבים לנו 300 מיליון שקל בקופה, במינימום, כי אני מייצרת גם תזרים חיובי בכל שנה", השיבה.

תמונת מצב: כמה שווה ההצעה

מאז שגולף הייתה הבית המקצועי של בוגנר, התרחשו לא מעט אירועים בענף האופנה בכלל, ובחייה המקצועיים בפרט. ב־2018 היא מונתה למנכ"לית דלתא ישראל, ב־2021 החברה הונפקה לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל, ולאחר מכן נפתחה רשת בגדי ספורט תחת המותג Panta Rei, והחברה נבחרה לזכיינית ויקטוריה'ס סיקרט בישראל.

 

דלתא, שמייצרת ומשווקת מותגי הלבשה ונמצאת בבעלות אייזיק דבח, הגישה כאמור בשבוע שעבר הצעה לרכישת גולף תמורת תשלום במזומן של 425 מיליון שקל (ועוד 25 מיליון שקל בכפוף לתוצאות עתידיות). לפי הדיווח לבורסה, במקרה שהעסקה לא תושלם, כלל תעשיות וסטימצקי (שאייל גרינברג הוא מבעליה, ובמקביל מכהן כמנכ"ל גולף) ישלטו בחברה יחד.

נזכיר כי במהלך 2020 זיהתה רשת הספרים הוותיקה סטימצקי הזדמנות, ורכשה כ־12% ממניות קבוצת גולף תמורת כ־8 מיליון שקל. בהמשך הגדילה את החזקתה, שעומדת כיום על 15.5%. לפי תנאי העסקה הנוכחית, מניות סטימצקי מוערכות ב־66 ל־70 מיליון שקל, כך שסטימצקי עשויה לגרוף רווח מרשים מהשקעתה - בגובה עשרות מיליוני שקלים.

בנוסף, אם עסקת המכירה לדלתא תצא לפועל, גרינברג יקבל את מלוא האופציות בהתאם לשער המניה בעסקה. הרווח שלו ממימושן עשוי לעמוד על 2־2.7 מיליון שקל.

לדלתא עומד חודש ימים של בלעדיות לפני שתוכל האופציה השנייה להתממש. מה יקרה לגולף, לדלתא ולענף האופנה כולו בשתי האפשרויות?

אופציה 1: דלתא רוכשת את גולף

לפי גורמים בענף, מאחורי המהלך עומדת ההחלטה של לן בלווטניק, בעלי גולף, להיפרד מהקבוצה. "כרגע יש שתי אלטרנטיבות: הראשונה היא שההצעה של דלתא לקנות את גולף ולמחוק אותה מהבורסה תצא לפועל, והשנייה היא שגולף ישתלטו על החלק של בלטווניק", אומר בכיר בענף.

אחת השאלות שאפשרות כזו מעלה היא האם הממונה על התחרות, מיכל כהן, תאשר את המהלך. אחרי הכול, מדובר בשתי שחקניות גדולות וחזקות, שביחד יחזיקו ב־525 סניפי אופנה ובית - יותר מכ־520 סניפי האופנה והבית של פוקס (ברשתות פוקס, פוקס הום, מנגו, אמריקן איגל, נייקי, פוט לוקר, TCP, סאקס ויאנגה). ניתן לשער כי שני הצדדים לקחו זאת בחשבון - ואם היו חושבים שאין סיכוי לאישור, הם לא היו יוצאים לדרך.

"אם המהלך יאושר, המשמעות היא מכפיל כוח עבור דלתא, שיוביל אותה משחקן סיטונאי משמעותי ושחקן קמעונאי יחסית קטן - לשחקן קמעונאי משמעותי שיתבסס בין חמשת השחקנים המרכזיים בענף", מוסיף הבכיר.

"מאוד יכול להיות שחלק מהשיקולים של דלתא קשורים לעובדה שהם מביאים את ויקטוריה'ס סיקרט לארץ, ולרצון לנצל את השטחים הנדל"ניים של גולף לטובת העניין. זה מהלך שיכול לקחת אותם עשר שנים קדימה".

כאמור, בוגנר מכירה את גולף היטב, דרך ניסיונה וניסיון אימה. "הן מכירות את הדנ"א, את הכוח, את הפוטנציאל ואת היכולות של הקבוצה, שלא באים לידי ביטוי בשווי השוק הנוכחי שלה. זו חברה שמוכרת במיליארד שקל, ויש לה שבעה מותגים", אומר גורם אחר בענף.

"צריך גם לזכור שהשוק כל הזמן מחפש דרכים לצמוח. יש כאלה שצומחים באמצעות הבאת מותגים מחו"ל, ויש כאלה שמלבד צמיחה אורגנית עורכים מיזוגים או מביאים פעילויות נוספות. זה לא משהו יוצא דופן".

נזכיר כי כבר ב־2015 הביעו בדלתא עניין בגולף, אולם אז המהלך לא צלח. "לא בטוח שגולף היא זו שמעניינת אותם", מסביר הבכיר. "יכול להיות שהם יסגרו את הפעילות שלה, או יצמצמו אותה ויאחדו עם המותגים שלהם. בכל מקרה, ההצעה של דלתא מביאה לגרינברג ולסטימצקי 100 מיליון שקל רווח על שנתיים עבודה".

אופציה 2: סטימצקי משתלטת על גולף

ב־2014 רכשה אמו של גרינברג, יפית גרינברג ז"ל, עם קבוצת משקיעים את רשת סטימצקי מידי קרן מרקסטון, לאחר שהרשת נקלעה לחובות בהיקף של 100 מיליון שקל. את הרכישה ביצעה גרינברג ביחד עם אייל, שמונה למנכ"ל.

רשת סטימצקי, שהחלה את דרכה בתחום הספרים, שלחה מאז זרועות לתחומים נוספים. כך, ב־2018 היא רכשה את האתר גט בוקס, המשמש כפלטפורמה לספרים דיגיטליים לקוראים בעברית. ב־2020 רכשה כאמור כ־12% ממניות קבוצת גולף, ולאחר מכן הגדילה את ההחזקה.

אתר האונליין של סטימצקי הפך למרקט פלייס, שמציע בנוסף לספרים גם משחקים, צעצועים, מכשירי חשמל, כלי מטבח ואפילו ציוד קמפינג. ב־2021 רכשה הקבוצה 60% מפעילות רשת חנויות המתנות פופסי, וב־2022 הודיעה על הקמת מועדון צרכנות עם קבוצת גולף וחברת סונול.

גרינברג נחשב למנכ"ל יזם ויצירתי, בעל ניסיון ויכולות בהנעת עובדים וניהול מערכות. עם השנים הוא הפך לקמעונאי בעל מספר זרועות, ובענף מספרים כי לצד הדנ"א הבסיסי שלו, כמי שגדל עם אם שהייתה מחלוצות התודעה השיווקית והמדיה, הוא הפך לאחד מאנשי הריטייל הבולטים בשוק.

לפי הערכות, גרינברג לא בהכרח מעוניין שהאופציה הראשונה תצא לפועל. "יש לו אמון בפוטנציאל של גולף, גם אחרי השלב המורכב של אירועי עדיקה. הוא חי את עולם הריטייל והיה רוצה להוביל את ההחזקות בגולף", אומר הגורם בענף.

"עבורו, האפשרות השנייה היא חלופה טובה מאוד. הוא מנכ"ל מעורב בניהול הפעיל של החברה, כמו ויזל בפוקס, רוטר בקסטרו, דבאח בדלתא ורמי לוי ברשת שלו. אלה בדיוק המקומות שבהם חברה צומחת בזכות טיפול צמוד ברמה האישית והיומית".

עוד כתבות

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן ישלם 370 אלף שקל פיצוי על איחור במסירה בפרויקט תמ"א 38

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר הנוגע לאיחור במסירה חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם