גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחירי החניה במשרדים בתל אביב בעלייה. איפה משלמים הכי הרבה?

הפירמות ששוכרות משרדים בתל אביב לא יכולות עדיין להסתמך על הגעה לעבודה בתחבורה ציבורית: גם בחציון השני של 2022, ברוב מתחמי המשרדים בעיר מחירי החניות עלו ● איפה משלמים הכי הרבה, וכמה משלמים מחוץ לתל אביב?

חניון תת־קרקעי, רחוב ז'בוטינסקי 9  בני ברק / צילום: איל יצהר
חניון תת־קרקעי, רחוב ז'בוטינסקי 9 בני ברק / צילום: איל יצהר

מהפכת החניות בתל אביב עדיין רחוקה, וחלק גדול מהמשרדים ששוכרים שטחים במגדלי קלאס A בעיר - המגדלים ברמה הגבוהה ביותר - מבקשים לשכור מקומות חניה. כך עולה מנתוני ניומארק־נתם (NEWMARK NATAM) שפורסמו בשבוע שעבר, על המחצית השנייה של 2022.

המיליונרים שניסו להפוך את היאכטה שלהם להטבת מס - ונתפסו 
אפילו נגני רחוב מבקשים העברה באפליקציה: אירופה מתנתקת מהמזומן 
מגיעים לתל אביב עם רכב? תתכוננו לשלם יותר 

מהסקר עולה כי המגדלים החדשים במתחם חסן עראפה בתל אביב הם השיאנים של מחירי החניה בארץ. תשלום חודשי עבור חניה במגדלים מקלאס A במתחם זה מגיע ל־1,400 שקל לחודש למקום חניה. מרכז ירושלים הוא המקום היקר ביותר לחניות מחוץ תל אביב, כשמקום חניה שם עולה 746 שקל לחודש. מהסקר עולים ההפרשים הגדולים שבין אזורים שונים בתל אביב וגם ירידות מחירים שנרשמו באזורים שונים במחירי החניה.

מחירי חניה במגדלים השונים משקפים את עוצמת הביקושים לחניות, אך גם משמשים כלי בידי בעלי השטחים, כדי להתפשר על סך עלות השכירות החודשית, שכוללת את דמי השכירות, מחירי החניות ודמי הניהול, מבלי להראות ירידות בדמי השכירות. מאידך עלייה במחירי החניות, באה לצד עלייה בשיעור האכלוס ועלייה בשכר הדירה.

לא רק עם קורקינטים: הביקוש לחניה עולה

הביקושים לחניות במגדלי משרדים בתל אביב אינם פשוטים, שכן חלק גדול מעובדי המשרדים, בעיקר בענף ההייטק, מגיעים בקורקינטים או בתחבורה ציבורית ואינם נזקקים למקומות חניה. לעומת זאת, יש מקומות שבהם רבים מהעובדים אינם משתמשי קורקינטים ותחבורה ציבורית. הבעיה, שבתקופה שבה תל אביב חפורה וחסרת תחבורה ציבורית יעילה - בעיקר כזו שמגיעה מערים אחרות -הביקושים מצידם גבוהים יותר.

מחירי החניות וההפרשים ביניהם נקבעים לא רק לפי הביקוש וההיצע, אלא גם לפי דמי השכירות הנגבים על השטחים. כלומר במקומות שבהם דמי השכירות יהיו גבוהים - גם מקומות החניה יהיו יקרים, ובמקומות שבהם דמי השכירות נמוכים - גם החניה תהיה זולה יותר. דוגמה מצוינת לכך היא רמת החייל, מקום עם מצוקות גדולות של נגישות וחניה, אך כזה שמחירי החניה בו הם הזולים בתל אביב בפער גדול מאשר האזורים האחרים. מחיר חניה ממוצע במתחם זה מגיע ל־760 שקל לחודש, עלייה של כ־10% לעומת שנה שעברה.

ציר מנחם בגין נמצא בנגישות גבוהה לציר איילון ולתחנות הרכבת ויש בו גם מגדלים חדשים. מחיר החניה הממוצע בו במגדלים מקלאס A במגיע ל־1,168 שקל. זוהי אומנם ירידה ניכרת לעומת הרמה הממוצעת שנמדדה בשנה שעברה, אך בניומארק־נת"ם מייחסים זאת יותר למגדלים ולעסקאות שנמדדו ב־2021 ולא לירידה ממשית.

הסיטי של תל אביב מתמודד עם תחרות

במקומות כמו הסיטי של תל אביב - אזור שדרות רוטשילד ואחד העם - הירידה משקפת באמת רצון של בעלי השטחים להיות תחרותיים יותר אל מול המתחרים הקשים והחדשים יותר שקמו להם בקרבת ציר איילון.

סמנכ"ל שירותי הנדל"ן בניומארק־נת"ם, אור בן צבי קליין, מסביר כי המשרדים באזור זה מבוססים בעיקר על "עובדי הקורקינט", בעוד שעובדים שלא מגיעים מהסביבה נרתעים מלהגיע לשם, עקב בעיות הנגישות החמורות. מחיר חניה באזור עומד על 1,140 שקל לחודש.

גם באזור בתי המשפט בתל אביב חלה ירידה ממוצעת, ושם בן צבי שם את האצבע על "בית אסיה" של קבוצת אלרוב, שנמצא לקראת שינויים כבדים והסבות תכנוניות, שגורמות לירידה במחירי השכירות שם. מחיר השכירות הממוצע לחניה באזור זה מגיע ל־1,280 שקל לחודש, והוא עדיין נחשב לאחד מהגבוהים בעיר.

בציר יגאל אלון המגמה המובהקת היא עלייה, על אף שגם ציר זה סמוך לתחנות הרכבת ולאיילון. עדיין הביקושים לחניונים שם רבים, ובן צבי קליין מזכיר כי המגדלים החדשים נבנים בתקן החניה החדש והנמוך, מה שמגדיל את לחץ הביקושים עליהם. מחיר חניה במקום מגיע ל־1,050 שקל לחודש.

מגדלים חדשים במתחם הבורסה הביאו להעלאת מחירי החניות הממוצעים שם לכ־990 שקל לחודש, ואילו מתחם חסן עראפה החדש, שנמדד לראשונה באופן עצמאי, הניב גם מחיר שיא של חניה - 1,400 שקל לחודש.

כמה מוציאים משרדי האוצר והתחבורה על השכרת חניות לעובדיהם
מחיר הדלק יישאר כמעט ללא שינוי במרץ: 6.81 שקלים

מחוץ לתל אביב: המחירים יורדים בחצי

כשיוצאים מתל אביב - מחירי החניה - בדיוק כמו מחירי השכירות - נופלים. במתחם BBC בבני ברק, מחיר חניה עומד על 744 שקל לחודש בממוצע; בהרצליה פיתוח הוא יורד לרמה של 650 שקל לחודש; בפתח תקווה, ברעננה, בכפר סבא ובהוד השרון הוא יורד עוד יותר, לרמות של 560־600 שקל לחודש.

ואילו בירושלים, שאף היא נחפרת לא מעט בימים אלה, מצוקת החניה בלב העיר הביאה את מחירי החניה שם להגיע ל־747 שקל לחודש, הרבה מעל המחירים בהר חוצבים (600 שקל) ובמלחה (450 שקל).

באזור חיפה והצפון מחירי החניה נמוכים אף יותר, ומגיעים ל־423 שקל בממוצע, כשהמחירים במגדלי המשרדים בתוך העיר הם הגבוהים ביותר ומגיעים ל־450 שקל.

מחירי החניה בבאר שבע הם הנמוכים ביותר ומגיעים ל־256 שקל בממוצע. במרכז העיר המחירים גבוהים בהרבה ומגיעים ל־360 שקל לחודש.

האם אנו קרובים לשינוי? לא נראה כך. אומנם יש סיפורים על מגדלים במרכז תל אביב, שמקומות החניה שם נותרים שוממים, משום שרוב גדול של העובדים מגיעים בקורקינטים, אולם במקומות כמו רמת החייל, בעלי מגדלים פועלים בשנים האחרונות להקטין את החלק שפתוח לציבור מכלל החניונים שלהם ולהגדיל את החלק שמוקצה למנויים, מה שמעיד על עלייה בביקושים.

בסיכומו של דבר, מחירי החניה הגבוהים והעלייה שנרשמה ברוב המקומות שנבדקו בסקר הם עדות לכך שגם בעלי המשרדים וגם השוכרים מעריכים כי גם בשנים הקרובות לא צפויה להגיע המהפכה התחבורתית.

עוד כתבות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים