גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרכב האוטונומי חוזר לאופנה, וזו המרוויחה הגדולה

עם שווי שוק של כ־33 מיליארד דולר, מובילאיי היא החברה הישראלית הציבורית בעלת הערך הגבוה ביותר - אבל זו עשויה להיות רק ההתחלה ● החברה שרדה את הטלטלות בוול סטריט, היא פועלת חזק בשוק הסיני, ולאחרונה חתמה עם יצרנית רכב גלובלית עסקה למכירת מערכות נהיגה אוטונומיות ● האם היא בדרך לאקזיט שני?

ההכרזה על כניסת מובילאיי לבורסה בניו יורק / צילום: Reuters, Shannon Stapleton
ההכרזה על כניסת מובילאיי לבורסה בניו יורק / צילום: Reuters, Shannon Stapleton

כמעט חצי שנה חלפה מאז ההנפקה של מובילאיי  בוול סטריט ובחודשים שעברו מאז הספיקה החברה לרשום כמה ציוני דרך מרשימים. היא טיפסה בהדרגה לשווי שוק של 32.9 מיליארד דולר תוך שהיא הופכת לחברה הישראלית המונפקת בעלת השווי הגבוה ביותר. היא הצליחה לשרוד בצורה מרשימה את הטלטלות שעבר שוק ההון האמריקאי, הציגה דו"ח שנתי סולידי עם צמיחה ברוב המדדים, וזכתה לדירוג בין לאומי בתור החברה עם פוטנציאל הצמיחה הגבוה ביותר בפלח שלה.

עם טווח של מעל 500 ק"מ: הקרוסאובר החשמלי הסיני שעושה את דרכו לישראל 
החשמלית שמככבת במכירות ומה חשבו הישראלים על ההנחות של טסלה?

אבל די ברור שהשווי שבו היא נסחרת כיום לא נגזר מביצועיה העסקיים אלא בעיקר מהציפיות של המשקיעים להתפתחויות משמעותיות בפעילותה בטווח הבינוני־ארוך, במיוחד בכל הנוגע למיסחור של טכנולוגיית הרכב ללא נהג.

אמנם, סוגיית הרכב האוטונומי לא עומדת כרגע בראש סדר העדיפויות הציבורי בעולם המערבי והמשבר המתמשך בכלל ענף ההייטק גורם להתכווצות ההשקעות בתחום. גם יצרני הרכב כרגע טרודים בשיבושים הלוגיסטיים המתמשכים ובהשקעות שדורש המעבר לרכב חשמלי. ואילו הציבור טרוד יותר בעניינים כמו המיתון ועליית הריבית. אבל כאשר מביטים מעבר לפינה אפשר לזהות מגמות מעניינות בזירת הרכב האוטונומי, אלה עשויות להחזיר בקרוב את תשומת הלב לרכב האוטונומי ולהציף ערך משמעותי במובילאיי.

 

המוקד עובר לסין: מרכז ניסויים חדש בשנגחאי

ב־10 במארס הודיעה מובילאיי על פתיחת "מרכז ניסויים" לרכב אוטונומי בפאתי שנגחאי. בהודעת החברה נמסר כי "המרכז ישמש לבחינת פתרונות נהיגה אוטונומית עבור יצרני רכב בסין". באותה הודעה גם נמסר כי החברה מרחיבה במהירות את פעילותה העסקית בסין וכבר יש לה הסכמי אספקה עם 12 יצרני רכב מקומיים. ביניהם גם מותג הפרמיום ZEEKR של קבוצת ג'ילי, שנחשב לשותף אסטרטגי של מובילאיי וחתום איתה על חוזה לרכישת מערכות מתקדמות לנהיגה אוטונומית בשנים הבאות. בהודעה אמר פרופסור אמנון שעשוע, יו"ר מובילאיי, כי "אנחנו מאמינים שסין היא אחד השווקים המתקדמים ביותר לפיתוח טכנולוגיות נהיגה אוטונומיות. המהלך ממחיש את המחויבות של מובילאיי לשותפיה ולקוחותיה בסין".

ההודעה הזו כמעט לא זכתה לפרסום במערב, ככל הנראה בגלל המלחמה הקרה שמתחוללת בין ארה"ב לסין על רקע ניסיונות הממשל האמריקאי לעצור העברה של טכנולוגיות מערביות מתקדמות לסין, בעיקר שבבים מדור חדש. הממשל מנסה להגביל את פעילותן של חברות שבבים מארה"ב בסין, וממדינות שחתומות איתה על הסכמי סחר, ואינטל היא עדיין בעלת המניות העיקרית של מובילאיי עם כ־94% מהחברה. שבבים מתקדמים לנהיגה אוטונומית לא כלולים בינתיים ברשימת ההגבלות של הממשל, אבל עדיף לא למשוך תשומת לב מיותרת.

מנגד, אף יצרן או ספק בתחום הרכב האוטונומי לא יכול להרשות לעצמו להתעלם כיום מהשוק הסיני. בדוח של חברת הייעוץ מקינזי שפורסם בינואר השנה תחת הכותרת "נהיגה אוטונומי בסין - ממדע בדיוני למציאות", נכתב כי "תעשיית הרכב הסינית נכנסה לעידן של "שיבושים" חסרי תקדים, שמונעים על ידי חדשנות בתחום הנהיגה האוטונומית, הקישוריות, הרכב החשמלי והתחבורה השיתופית... ההתקדמות בתחום הרגולציה, הטכנולוגיה, והמסחור של הרכב האוטונומי סוללת נתיב מהיר לפיתוח של התחום בסין. יצרני רכב וספקים לתעשיית הרכב חייבים לבחון מחדש את האסטרטגיות שלהם בתחום הנהיגה האוטונומית כדי לא להחמיץ את חלון ההזדמנויות הקריטי הזה". במילים אחרות - אם אתה לא שם אתה לא קיים.

התפתחויות הרגולציה אליהן מתייחס הדוח כוללות בין השאר הצבת יעד ממשלתי של 30% חדירה של רכב אוטונומי לשוק הרכב הסיני עד סוף העשור, מתן עשרות רישיונות להפעלה מסחרית של שירותי הסעות ללא נהג ("רובוטקסי") בסין ומתן היתרים ממשלתיים ומחוזיים לבצע ניסויים מתקדמים ברכב אוטונומי על כבישים ציבוריים. באזור שבו הוקם מרכז הניסויים החדש של מובילאיי, למשל, קיימים למעלה מ־300 כבישים ציבוריים, שאושרו לניסויים ברכב אוטונומי, כולל שני כבישים מהירים.

המתחרות: אנבידיה וקוואלקום נוגסות בשוק הרכב

מובילאיי היא לא שחקנית חדשה בשוק הרכב הסיני והיא מספקת מיליוני יחידות של מערכות בטיחות אקטיביות לא אוטונומיות (ADAS) ליצרנים מקומיים. אבל הרחבת הפעילות עשויה לבשר על קשרים הולכים ומתהדקים בחזית הזו, שעשויים לפתוח את הדרך להרחבת פעילות השיווק של מערכת הנהיגה האוטונומית המתקדמת SuperVision של החברה, ליצרנים סינים נוספים מלבד קבוצת ג'ילי.

נציין, שעבור יצרני הרכב הסינים נהיגה אוטונומית היא לא "קפיצת הדרך" טכנולוגית אלא גם ערך מוסף עתידני, מתומחר כיום בעין יפה בשווקי ההון.

כך או כך, שוק הרכב הסיני לא מתכוון לפרוש שטיח אדום בפני מובילאיי. חלק ממתחרותיה הישירות כבר השיגו ומשיגות בו הישגים, ורק בשבוע שעבר הכריזה קבוצת BYD, יצרנית הרכב החשמלית הגדולה בסין ובעולם, כי בכוונתה להטמיע בכל כלי הרכב שלה בעתיד את ערכת שבבי הנהיגה האוטונומית של אנבידיה, מהמתחרות הגדולות של מובילאיי. גם קוואלקום, מצטרפת חדשה יחסית לזירת הנהיגה האוטונומית, זוכה כיום להצלחה בתעשיית הרכב הסינית.

הפוקוס המוגבר של מובילאיי על השוק הסיני בא לידי ביטוי גם בהשקעות פרטיות של אמנון שעשוע. לאחרונה הוביל יו"ר מובילאיי, כמשקיע פרטי, סבב גיוס בהיקף של כמיליארד דולר במותג הרכב ZEEKR של ג'ילי, שאמור לצאת להנפקה בחודשים הבאים. המותג אמור לייצא בעתיד גם לאירופה (ולישראל) כלי רכב, שמצוידים ב־SuperVision של מובילאיי והשקעה של שעשוע נובעת בין היתר מתחזית אופטימית שלו לגבי פוטנציאל השוק הזה במערב בשנים הקרובות.

הפעילות המואצת בסין מהווה צלצול השכמה קולני למערב בכל הנוגע לרגולציית הרכב האוטונומי ולהשקעות בתחום. העליונות הגלובלית שהשיגה סין בפלח הרכב החשמלי לימדה את מקבלי ההחלטות במערב שאין להירדם בשמירה מול סין, ולפיכך - סביר שנראה מאמצים ניכרים ליישור קו בכל העולם.

קלפים בשרוול: חוזה עם פולקסווגן ואחזקות במוביט

מובילאיי שומרת כיום בשרוול עוד כמה קלפים, שעשויים להציף לה ערך משמעותי בטווח הזמן הבינוני. רמזים לכך קיבלנו במצגת של החברה בינואר. החברה מסרה כי "חתמנו לאחרונה מזכר הבנות עם יצרן רכב גלובלי מרכזי של כלי רכב מסחריים לאספקת אלפי יחידות (של מערכת הנהיגה האוטונומית)". מובילאיי לא מסרה מי הוא אותו יצרן גלובלי, אבל הרשימה האפשרית די קצרה ובראשה ניצבת קבוצת פולקסווגן.

כזכור, פולקסווגן ופורד הימרו על מעבר מהיר לעידן הנהיגה האוטונומי בסיוע הטכנולוגיה של הסטארט־אפ האמריקאי ARGO AI, שבו הושקעו מיליארדי דולרים. אבל ארגו חדלה לפעול באוקטובר אשתקד והותירה פער לא קטן בתוכנית הפיתוח הטכנולוגית של הקבוצה הגרמנית, שאותו עשויה מובילאיי למלא. עד כה לא ניתן לכך כל אישור רשמי, אולם לפני מספר ימים דיווח העיתון הגרמני הנדלסבלאט, כי "על פי מקורות בתעשיית הרכב פולקסווגן הגיעה לאחרונה להסכם עם מובילאיי לשיתוף־פעולה הדוק בתחום פיתוח הנהיגה האוטונומית על כבישים מהירים".

עוד פוטנציאל להצפת ערך עתידית הוא "ספין אוף" של פעילויות, שאינן פעילויות ליבה בחברה. דוגמה אפשרית אחת היא הפיצול או המכירה של חברת אפליקציות ניהול התחבורה הציבורית וזימון הנסיעות MOOVIT, שנרכשה על ידי אינטל תמורת כ־900 מיליון דולר ומהווה כיום חלק ממובילאיי.

בעבר היה למוביט חלק חשוב בשאיפה של מובילאיי להפוך לספקית של שירותי "תחבורה כשירות" (MAAS). אולם שינוי הפוקוס האחרון של מובילאיי די מייתר את החברה הבת בחזון. מנגד, למוביט יש נוכחות דומיננטיות בניהול התחב"ץ בלא מעט שווקים בעולם, כך שהיא עשויה להיות אטרקציה לחברות גלובליות שפועלות בתחום הזה. בכל מקרה, אם זה יקרה - זה לא יהיה לפני התייצבות השווקים.

הפיל שבחדר: האם מובילאיי תימכר?

מובילאיי כבר הייתה חברה ציבורית ב־2015 ונסחרה לפי שווי של כ־6 מיליארד דולר, לפני שנרכשה על ידי אינטל ב־2017 תמורת כ־15 מיליארד דולר. לפיכך, אי אפשר להתעלם מהאפשרות שהיא תימכר שוב.

 

התשובה לשאלה "האם יהיה עוד אקזיט בעתידה של מובילאיי" תלויה בכמה גורמים ובהם המוטיבציה של מובילאיי להימכר, המוטיבציה של חברות אחרות בענף לרכוש אותה והיכולת הכלכלית של צדדים שלישיים לבצע עסקה כזו.

גורמים בכירים במובילאיי טוענים שהאופציה להפוך שוב לחברה פרטית לא נמצאת כרגע על הפרק, ושהסטטוס הנוכחי שלה כחברה ציבורית מאפשרת לה להתפתח בדרכים ובקצב שלא התאפשרו כאשר הייתה חברה בת של אינטל.

אבל לא הכל תלוי בהחלטה של מובילאיי עצמה. לאינטל, שמחזיקה כאמור ב־94% מהמניות של מובילאיי, יש אינטרסים משלה. הפעילות של מובילאיי הולכת ומתרחקת כיום מהכיוון העסקי החדש, שמאמצת הנהלת אינטל, ושווי השוק של מובילאיי לבדה עומד כיום על כרבע מזה של אינטל הגדולה. לאינטל יש גם לא מעט משקיעים אקטיביסטים, שהיו רוצים לראות הצפת ערך באמצעות מכירת מובילאיי. קולם מן הסתם נשמע במסדרונות ההנהלה של החברה.

בכל הקשור לרוכשים הפוטנציאליים, הרשימה לא גדולה במיוחד. יש כיום לא מעט חברות גלובליות מתחום ה־IT, שרכישת מובילאיי יכולה להעניק להן "קיצור דרך" טכנולוגי משמעותי ונגישות חסרת תקדים ללקוחות אסטרטגיים בתעשיית הרכב. הבעיה היא שיש רק קומץ חברות בענף שיכולות להרשות לעצמן רכישה ומיזוג בהיקף שיפתה את אינטל ואת משקיעי מובילאיי למכור את אחזקותיהם. חלק לא מבוטל מהחברות, שמשלבות גם מוטיבציה וגם יכולת כספית לבצע רכישה כזו, נמצאות בסין - ביניהן באיידו, TENCENT ועוד.

לאקזיט שני לחברה, אם וכאשר יהיה, יש חלון הזדמנות צר למדי מכיוון שככל שהחברה צוברת ערך פחות שחקנים גלובליים יכולים לרכוש אותה בפרמיום. אז נסיים רק בציטוט מדבריו של אמנון שעשוע בראיון מ־2015: "לעשות אקזיט זה לא דבר רע. לפעמים זה נאמר בביקורת, אבל זה לא. ישראלי שעושה אקזיט ממשיך ובונה עוד חברה". באותו ראיון, אגב, גם הצהיר שעשוע שמובילאיי הציבורית (דאז) לא עומדת למכירה. "לא בנינו את מובילאיי כדי למכור. זה לא מעניין. הצד הפיננסי הוא תוצר לוואי. אנחנו רוצים לעשות משהו בעל משמעות". פחות משנתיים לאחר מכן, כאמור, יצאה החברה לאקזיט הגדול בתולדות ההייטק הישראלי.

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד