גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יופי של אקזיט: אורן הולצמן מכר מניות איל מקיאג' בנאסד"ק במעל 200 מיליון דולר

חברת האיפור הכושלת לשעבר השלימה הנפקה לפי שווי של 2 מיליארד דולר ● רוב כספי הגיוס זרמו לכיסיהם של המנכ"ל אורן הולצמן ולקרן של חברת מוצרי היוקרה לואי ויטון ● איל מקיאג', שמגדירה עצמה כפלטפורמה טכנולוגית-צרכנית בשוק הביוטי העולמי, היא כיום חברה צומחת ורווחית

אורן הולצמן / צילום: יח''צ
אורן הולצמן / צילום: יח''צ

אודיטי טק, החברה-האם של איל מקיאג' הישראלית, מתחילה להיסחר בנאסד"ק בשווי של כ-2 מיליארד דולר. החברה - שרק לפני כעשור הייתה חברה כושלת מתחום האיפור עם חובות גדולים לנושים שלה - מגדירה את עצמה כיום כפלטפורמה טכנולוגית-צרכנית שנועדה לשנות את שוק הביוטי העולמי, היא צומחת ורווחית, ונראה כי הביקושים למניה החדשה בנאסד"ק היו גבוהים.

בעוד שבתחילה תכננה אודיטי להנפיק במחיר של 27-30 דולר למניה, היא העלתה את הטווח המבוקש בהמשך ל-32-34 דולר, ולבסוף התמחור נקבע על 35 דולר. בסך-הכול נמכרו בהנפקה מניות בהיקף של כ-423 מיליון דולר. 

הסיפור המדהים של איל מקיאג': מרשת כושלת לענקית ביוטי בדרך לנאסד"ק
כך הפך רואה חשבון אנונימי בן 29 את איל מקיאג' לאימפריה

בעלי השליטה בחברה הם המנכ"ל אורן הולצמן, שנכנס להשקעה בחברה לפני עשור, וקרן L Catterton של חברת מוצרי היוקריה לואי ויטון, שהשקיעה באודיטי ב-2017 סכום של 95 מיליון דולר ורכשה אז 38.5% מהמניות.

 

הולצמן, שהיה רואה חשבון צעיר בן 29, חיפש הזדמנויות השקעה, וחבר הפנה את תשומת-ליבו לחברת איל מקיאג', שחובותיה הסתכמו אז ב-40 מיליון שקל. הוא החליט ללכת על זה, וביום הרכישה היה עליו לשלם 10 מיליון שקל (מתוך 12 מיליון בסך-הכול) - סכום שחלקו המשמעותי מומן בהלוואות, וחלקו מומן על-ידי שיעבוד הדירה שלו.

יחד עם אחותו, שירן הולצמן-אראל המכהנת בתפקיד מנהלת המוצר הראשית, הם בנו תוכנית אסטרטגית לחברה. עם הקרן הושקה פעילות האונליין של החברה, והאתר שלה מותג כאתר קניות שפונה לקהל בינלאומי ומאפשר ללקוחות להתאים איפור על בסיס מודלים של למידת מכונה. 

להגדיר מחדש את התעשייה 

בתשקיף שלה מציינת החברה כי היא ממוצבת היטב לנצח בשוק, כשלדבריה הפלטפורמה הטכנולוגית-צרכנית שלה בנויה להגדיר מחדש את התעשייה: מעבר מאוף-ליין, מכירות סיטונאיות, מודל אאוטסורסינג, מוצר אחד שמתאים לכולם והתמקדות בהתייעלות - לדיגיטל, מכירות ישירות, מודל ורטיקלי, מותאם אישית ומבוסס על דאטה.

חלקה הקטן של ההנפקה בוול סטריט היה גיוס הון לחברה עצמה - הונפקו קרוב ל-1.8 מיליון מניות חדשות שיזרימו לקופת אודיטי סכום של 61.4 מיליון דולר. לפני ההנפקה היו בקופת החברה 110 מיליון דולר. בד-בבד, בעלי השליטה בחברה מכרו חלק מהמניות שלהם.

לפי התכנון המקורי, הצעת המכר הייתה אמורה להסתכם בכ-307 מיליון דולר, כאשר חלקו של הולצמן היה מסתכם ב-179 מיליון דולר, וחלקה של L Catterton ב-128 מיליון דולר. אולם לבסוף נמכרו יותר מניות, המסתכמות יחד ל-362 מיליון דולר, כך שניתן להניח כי הולצמן מכר מניות תמורת כ-211 מיליון דולר, והקרן מכרה בכ-151 מיליון דולר. לאחר המכירה, הולצמן מחזיק במניות אודיטי ששוויין בהנפקה עומד על יותר מ-680 מיליון דולר, ו-L Catterton מחזיקה במניות בשווי של יותר מ-485 מיליון דולר.

 

עסקה קודמת של מכירת מניות על-ידי הולצמן ו-L Catterton בוצעה בתחילת שנת 2022, כשבעסקת סקנדרי הם מכרו 9% מהמניות בתמורה ל-130 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 1.5 מיליארד דולר.

היקף המכירה של הולצמן והקרן כעת עוד עשוי לגדול בהמשך, משום שהמוכרים נתנו אופציה לחתמי ההנפקה לרכוש עוד כ-1.8 מיליון מניות במחיר ההנפקה תוך 30 יום.

את ההנפקה ליוו החתמים גולדמן זאקס, מורגן סטנלי ו-Allen & Company, ולצידם בנק אוף אמריקה, ברקליס , Truist Securities, JMP Securities ו-KeyBanc Capital Market.

לפי התשקיף של אודיטי, שלוש קרנות הביעו עניין ברכישת מניות בסכום של עד 100 מיליון דולר - Baillie Gifford, פרנקלין טמפלטון ו-BDT&MSD.

"משחק שונה לחלוטין" 

אודיטי החלה כאמור את דרכה עם המותג איל מקיאג', וב-2022 השיקה את המותג הנוסף שלה, SpoiledChild, שפונה לתעשיית ה-wellness. "אנחנו חברת טכנולוגיה שמעוניינת להמציא מחדש כל אספקט של תעשייה ענקית", נכתב בתשקיף. "צוות הטכנולוגיה שלנו הוא הגדול ביותר בחברה, 40% ממצבת כוח-האדם".

לפי אודיטי, היא משקיעה רבות בדאטה, למידת מכונה ו-computer vision, וכך לדבריה החדשנות הטכנולוגיה שלה, בשילוב עם מוצרים פיזיים מובילים ומותגים מוכרים, יכולים לייצר חוויית משתמש מוצלחת אונליין.

החברה צומחת בקצב מהיר: ב-2022 הכנסותיה הסתכמו בכ-325 מיליון דולר, צמיחה של 45%, לאחר צמיחה של פי שניים בהכנסות ב-2021. שיעור ה-EBITDA היה 12.2%, כלומר כ-39.5 מיליון דולר, והרווח הנקי היה 21.7 מיליון דולר (רווח נקי מתואם של 27.3 מיליון דולר); זאת בהשוואה לרווח נקי של 13.9 מיליון דולר (רווח נקי מתואם של 16.2 מיליון דולר) ב-2021. הרבעון הראשון של 2023 הסתיים עם הכנסות של 166 מיליון דולר ורווח נקי של 19.6 מיליון דולר

בראיון למגזין G של גלובס בשנה שעברה אמר הולצמן כי "עם כל הצניעות, אנחנו משחקים משחק שונה לחלוטין. השחקנים הגדולים בביוטי צריכים לעשות שיפט משמעותי כדי להיות חזקים באונליין. ויש גם את הפוקוס הניהולי: בחברות אוף-ליין 90% מהעסקים הם בחנויות, וכדי שהאונליין יתקדם, צריך לדאוג להזיז כל-כך הרבה מלאי, ולכן זה יהיה בליין האחרון. מה שאנחנו מספיקים בחודש, להם לוקח שנה".

הולצמן העריך אז כי מכירות הביוטי באונליין, שעמדו אז על 20%, יגדלו בשנים הבאות ליותר מ-50%, וציין כי אודיטי רווחית באונליין בזכות "כמות מטורפת של דאטה וטכנולוגיה, היכולת שלנו לאסוף מידע, לשאול את הלקוח שאלות ולהציע לו מוצרים שמתאימים לו. המטרה היא לייצר חוויה טובה יותר מחנות".

ההנפקה שתפתח את התיאבון? 

אחרי שנת 2021 שהייתה שנת שיא בהנפקות ראשוניות (IPOs) בוול סטריט עם כ-400 הנפקות בהובלת מגזר הטכנולוגיה, השינוי החד שחל בשווקים ב-2022 - על רקע האינפלציה, העלאות הריבית והחשש מפני מיתון בשווקים מרכזיים - נתן את אותותיו, ומספר החברות שהונפקו ירד למספר דו-ספרתי.

מתחילת 2023, על רקע המגמה החיובית בשוקי המניות, שוק ההנפקות חלש יחסית אך נמצא במגמת שיפור. מדי פעם ישנה הנפקה מוצלחת במיוחד, שבשוק מקווים שהיא זו שתפתח את התיאבון של המשקיעים לעוד הנפקות שמחכות לצאת אל הפועל; גם אודיטי נתפסת ככזאת.

לפי נתונים של חברת Renaissance Capital העוסקת בתחום, במחצית הראשונה של שנת 2023 בוצעו 52 הנפקות ראשוניות שגייסו סכום מצטבר של 9 מיליארד דולר. לשם השוואה, במחצית הראשונה ב-2022 בוצעו רק 39 הנפקות שבהן גייסו 4.2 מיליארד דולר בלבד, ואילו בתקופה זו בשנת 2021 היו לא פחות מ-219 הנפקות שבהן גויס סכום מצרפי של 79.9 מיליארד דולר.

אחת ההנפקות הבולטות של המחצית הראשונה השנה הייתה של רשת המסעדות הים-תיכוניות CAVA, שבחודש שעבר גייסה מעל 300 מיליון דולר, ומנייתה זינקה מאז ב-132%. ההנפקה הגדולה של התקופה הייתה Kenvue, חברה מתחום הצרכנות הרפואית שפוצלה מחברת ג'ונסון אנד ג'ונסון, ומנייתה עלתה מאז ההנפקה ב-13%.

נתוני Renaissance Capital מראים שבעוד שהנפקה ממוצעת ברבעון השני הניבה תשואה שלילית של 10.5%, דווקא ההנפקות של החברות הגדולות יותר (מעל 100 מיליון דולר) הניבו בממוצע תשואה חיובית של 25%. הדבר עשוי להצביע על כך שישנו ביקוש לחברות חדשות בשוק, כל עוד הן גדולות יחסית, יציבות וכמובן - בניגוד חד ל-2021 - גם רווחיות.

עוד כתבות

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי