גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הפרויקט הגדול שעבדתי עליו בחיי": מנכ"ל אדידס ישראל מסביר איך דיזנגוף סנטר יעזור לו לנצח את נייקי

בספטמבר הקרוב ישיק מותג הספורט הגרמני חנות ענק שתתפרס על פני כ־1,300 מ"ר בדיזנגוף סנטר בת"א בהשקעה של 20 מיליון שקל ● בראיון לגלובס מסביר טיבו דוראנד מה כולל הפורמט החדש, מדוע הורחב שיתוף־הפעולה עם אלקטרה, ואיך הוא מתכוון לנצח בתחרות מול נייקי

טיבו דוראנד, מנכ''ל אדידס ישראל / צילום: דוד אייזנטל
טיבו דוראנד, מנכ''ל אדידס ישראל / צילום: דוד אייזנטל

בניגוד למותגים אחרים, מותגי ספורט לא באמת יכולים להמציא את עצמם בכל פעם מחדש - בסוף אלה בעיקר בגדים, נעליים וכדורים. מצד שני, הם יודעים שהלקוחות רוצים שיפתיעו אותם. אז הם מכניסים חדשנות, מייצרים חוויה ובוחרים את הערכים שלהם, אבל העיקרון נותר דומה: כדי למכור, אתה צריך להיות יותר גדול, מושקע ונוצץ.

מה אפשר ללמוד מהאיש שהציל את ברבי | חצי שעה של השראה
האם השליטה של ענבי טלי בדרך להתערער?
במשך שנים אוגוסט נחשב לחודש החזק ביותר בוול סטריט; אבל אז הגיע המהפך

זה, פחות או יותר, מה שעומד מאחורי חנות הדגל החדשה של אדידס, שתיפתח בספטמבר בדיזנגוף סנטר בתל אביב - מיקום שהפך בשנים האחרונות לאטרקטיבי לרשתות בינלאומיות - בהשקעה של כ־20 מיליון שקל.

החנות תפעל תחת מותג חנויות הענק של החברה halo, ולדברי טיבו דוראנד, מנכ"ל אדידס ישראל, "תביא לארץ את החוויה האדידסאית שקיימת בערים הגדולות בעולם - מרמת הדיגיטציה, דרך המסע הצרכני וכלה בהיצע הפריטים שיתרחב.

"זה הפרויקט הגדול ביותר שעבדתי עליו בחיי. מעולם לא השקענו כמות כזו של כסף באף חנות אחרת בארץ. יהיו בה כל הקטגוריות האפשריות, כולל מחלקות כדורגל, חלל שמוקדש לנשים בלבד ומחלקת לייף סטייל. המטרה היא לדבר לכולם, כך שגם טווח המחירים יהיה רחב".

 

למה בחרתם בדיזנגוף סנטר?
"כי הוא סמל והוא במיקום מהטובים בארץ, והמפתח מבחינתנו הוא ערכי הקיימות שלהם והפעילות שלהם בנושא. כשנפגשנו איתם והם הציגו בפנינו את כל מה שהם עושים, זה נתן לנו מוטיבציה להיות שם".

נזכיר כי בסנטר פועלות כ־350 חנויות, וטווח דמי השכירות רחב. כך, חנות לגו מתפרסת על כ־200 מ"ר ומשלמת לפי הערכות בענף 250-280 שקל למ"ר. סבן אילבן מתפרסת על כ־150 מ"ר, ומשלמת 400-500 שקל למ"ר.

החנות החדשה של אדידס תתפרס על פני 1,300 מ"ר במיקום של החנות הקיימת, שאליה תתווסף עוד קומה. לפי הערכות בשוק, דמי השכירות יעמדו על כ־400 אלף שקל לחודש, כשחלק מהשטח בבעלויות פרטיות וחלק בבעלות משפחת נקש.

פועלים בכל הערוצים

אדידס ישראל, שהחלה את פעילותה בארץ ב־2003, נמצאת בבעלות משותפת של גדעון מוליוב (15%) ושל אדידס העולמית (85%). ביוני 2022 חתמה אלקטרה מוצרי צריכה על מזכר הבנות להפעלת 18 חנויות של המותג אדידס בישראל, ובמאי השנה הורחב שיתוף־הפעולה, כך שעד סוף 2023 יועברו לתפעול אלקטרה 27 חנויות נוספות. למעשה, החברה הפכה לזכיינית המרכזית של המותג הבינלאומי בישראל.

"השוק בישראל הוא מאוד ספציפי, ולכן החלטנו לעבוד עם זכיין ישראלי חזק עם ניסיון מוכח, כדי שאנחנו נוכל להתמקד בריטייל", מסביר דוראנד. אחרי סוכות אלקטרה יתפעלו 45 חנויות שלנו מתוך ה־67 הקיימות בישראל, וזה יעמיק את הפעילות שלנו עמם.

"מלבדם יש לנו שותפים נוספים, בירושלים ובצפון. ישראל היא מדינה קטנה, ואנחנו רוצים להיות בטוחים שאנחנו נותנים את ההצעה הנכונה לצרכן הנכון. בין אם זה בריטייל, בזכיינות, באונליין ששם אתה מגיע לכולם, ובאופליין שבו צריך להבין איך לנהל את השוק".

פריטים שלכם נמכרים בחנויות של אלקטרה, מגה ספורט, פוט לוקר ו־JD, ובאתרים כמו טרמינל X, ולפעמים המחירים אצלם זולים יותר מאשר בחנויות שלכם.
"בכל עונה אנחנו שמים כמעט 2,500-3,000 מוצרים שונים חדשים בשוק. אנחנו מתאימים את המוצר הנכון לערוץ המתאים. השותפויות שלנו נותנות הצעות שונות לצרכנים שונים, אבל זה מקום שאני חושב שאנחנו צריכים להמשיך ולהשתפר. אחד הדברים החשובים לנו הוא גיוון ההיצע, שכשתיכנסו לאתר של אדידס לא תראו את אותם המוצרים שנמכרים בנקודות רבות אחרות".

אתגר יוקר המחיה

דוראנד הגיע לישראל ב־2021, והחליף את שלום מוליוב, שכיהן כמנכ"ל 18 שנה. הטעות הגדולה ביותר שלו, הוא מודה, הייתה שחשב שהוא מכיר את הארץ. "עשיתי דברים מהר מדי. זה היכה בי, שצריך להקשיב. לקח לי חודשים ללמוד איך עושים פה עסקים".

אתם מרגישים את השפעות יוקר המחיה בישראל?
"אני חי כאן שנתיים, ורואה את יוקר המחיה עולה ועולה. על חלק מהמוצרים אנחנו מורידים מחירים, בחלק מהמוצרים העלינו מחירים בטווח מסוים, תוך כדי שלקחנו בחשבון את המצב הכלכלי בישראל בתקופה זו. זה בהחלט מאתגר".

הענף שלכם מאוד תחרותי. איך אתם מבדלים את עצמכם?
"התחרות דוחפת אותך להיות טוב יותר בחדשנות, בצבעים, באופן שבו אתה מספר את הסיפור ללקוח. אבל אתה לא יכול להמציא הכול שוב בכל עונה. זה כמו שאתה ממציא מכונית, ואז גורם לה להיות מהירה ותחרותית יותר. כחברה, אנחנו דוגלים באותה גישה. אנחנו יוצרים משהו, כמו נעלי ריצה, ומחדשים אותו שוב ושוב".

אמרת לפני שנה שהיעד שלך הוא להגדיל את נתח השוק של אדידס, ולעקוף את נייקי. הצלחת?
"יש הרבה דרכים להסתכל על נתחי שוק. חלק שמים את אדידס במקום הראשון, וחלק את נייקי. מדובר בשוק תחרותי, אבל אדידס גדלה בישראל, ואנחנו במצב טוב מאוד. תמיד כדאי להסתכל על המתחרים, כי זה נותן לנו מושג מה הם עושים נכון, אבל זה הסמן, לא המטרה. המטרה שלי היא להיות טוב יותר בספטמבר מאשר באוגוסט".

לאיזה כיוון השוק שלכם הולך?
"אחד האתגרים הגדולים של מותגים היום הוא יצירת גשר בין הדיגיטל לפיזי, ואדידס משקיעה בזה המון. זה קריטי, כל חוויית הצרכן מושתתת על זה. הדיגיטל יהיה גדול יותר, אבל ישראל היא הדוגמה המושלמת לסיבה לכך שהאופליין לעולם לא ייעלם - אנשים אוהבים לעשות יחד קניות בעולם הפיזי".

מחפשים את דור ה־Z

כנהוג בענף, גם אדידס משתפת פעולה עם אמנים, אלא שלא תמיד היא מצליחה בכך. הפעילות עם קניה ווסט הופסקה השנה בעקבות התבטאויות אנטישמיות, מכירות הקולקציה של ביונסה היו פושרות, ובחברה שמים כעת את יהבם על הראפר האמריקאי המצליח באד באני.

אבל התחום בולט ביותר לשיתופי־פעולה הוא עם קבוצות ספורט, ודוראנד מתגאה במיוחד בהסכם שנחתם עם מכבי חיפה. "הכול מתמקד בדבר אחד: ערכים - שלנו כחברה, ושלהם כקבוצה", הוא מסביר.

"הרעיון הוא לייצר גשרים בין קהילות. מה שמיוחד בקבוצה הזו הוא ש־60% מהאוהדים בכלל לא מחיפה - אפשר למצוא אותם באילת, בנגב ובצפון. מה שחשוב בסוף היום היא שיש לנו קבוצה חזקה בתל אביב (הפועל), וקבוצה פנטסטית בחיפה".

לצד החיבור לאוהדי הספורט, לדוראנד חשוב להתחבר גם לדור ה־Z. "בקמפיינים של אדידס אנחנו לא מדברים על מוצר, אלא על ערכים ועל חזון החברה, וזה דור ה־Z - הוא מאמין בערכים לפני שהוא מסתכל על המוצר עצמו.

"תשעה מתוך עשרה פריטים בחנויות שלנו הם מחומרים ממוחזרים או עשויים מטכנולוגיות של קיימות. התחייבנו שעד 2025, 90% מהמוצרים שלנו יהיו כאלה, ואנחנו מקדימים את התחזית".

בין הפעילויות שאדידס יוצרת אפשר למנות את מרוץ למען האוקיינוס, במהלכו אדידס תורמת סכומי כסף על כל קילומטר ריצה במטרה למשות מהים פסולת פלסטיק. מפסולת הפלסטיק הנמשית מהים והחופים, החברה מייצרת חומרי גלם ממוחזרים המשמשים ליצור מחדש של מוצרי ספורט ואופנה.

בנוסף אדידס פיתחה מוצרי ספורט מחומר גלם אחיד בתוצרות שונות, מה שמאפשר מיחזור פשוט עם טביעה פחמנית מופחתת. לצד זה אדידס פיתחה בשיתוף־פעולה עם חברות נוספות חומרי גלם טבעיים המחליפים את חומרי הגלם הסינטטיים, כמו סוליית המיסליום (שורשי הפטריות) המשמשת ליצור סוליית דגמי נעלי סטאן סמית מסוימות (מיילו), סיבי SPINOVA ועוד.

"אנחנו נחושים להראות שאנחנו לא רק מדברים אלא שאנחנו באמת עושים את הדבר הנכון", אומר דוראנד. "נכון, אנחנו חברה, יש לנו מטרות שעלינו להשיג, אבל חשוב לנו כחברה ולי אישית זה איך עושים את הדברים. לא רק ה'מה', אלא גם ה'איך' וה'למה'".

נדבך נוסף בפעילויות שאדידס עושה מאחורי הקלעים נוגע לעזרה וקידום של נוער במצוקה וקהילות הלהט"ב. מכללת 'מרשה' שהוקמה על ידי עמותת איגי מציעה קורסים מקצועיים לצעירות וצעירים להט"בים, ואדידס נרתמה עם קורס למדריכי חדר כושר, וגם מציעים לבוגרים עבודה בסיומו.

פרויקט נוסף שדוראנד מספר עליו הוא מפגשים פעילויות וציוד שהחברה מייצרת עם החוט המשולש - עמותה ירושלמית הפועלת למען בני ובנות נוער במצבי סיכון, ולדבריו "זה דומה ללטעת עץ בלי לראות אותו פורח. זה אולי נשמע נאיבי, אבל זה איך אנחנו יכולים להשפיע מספיק כדי להפוך את הקהילה שאנחנו עובדים איתה למקום טוב יותר בעוד 5 שנים, 10 או 15. אני כבר לא אהיה פה עד אז, אבל אני רוצה להיות בטוח שאנחנו עושים מה שאנחנו יכולים כחברה גלובלית שיש לה את הכלים לעשות זאת, לא בטווח הקצר אלא לטווח הרחוק. ואנחנו מאמינים בזה. אנחנו נותנים נשמה לתהליך המסחרי. באחד המפגשים כשהם סיפרו מה הם עברו ישבתי מאחור ובכיתי. תוצאות זה דבר אחד, אבל לתת לכל אחד את הצ'אנס להצליח זה חלק גדול ממה שאנחנו מאמינים שאנחנו חייבים לעשות לטווח הרחוק. ואדידס בישראל כדי להישאר, אנחנו לא הולכים לכל מקום, ולא בגלל השותפות עם אלקטרה. אנחנו משקיעים פה בשביל העתיד".

עוד כתבות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

אנבידיה יצאה למסע רכישות של מיליארד דולר בישראל. מה בכל זאת צריך להדאיג?

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה