גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טרנד "הנערה העצלה" כובש את הרשתות החברתיות, זה מה שעומד מאחוריו

עבודה מהבית, בוס רגוע ויום שנגמר מוקדם - הרשתות החברתיות מתמלאות לאחרונה בהאשטג "נערה עצלה", שתחתיו מוצגות משרות נוחות למדי ● הקונוטציה אומנם שלילית, אך היא מגיעה כקונטרה לתרבות העסקים הרעילה בארה"ב

האשטג ''נערה עצלה'' / צילום: Shutterstock
האשטג ''נערה עצלה'' / צילום: Shutterstock

 

יש שיגידו שהחלטתה של ויקטוריה בילודו לעבוד כמשווקת דיגיטל בפרילנס הייתה צעד לתיקון האיזון בין העבודה לחיים. אם שואלים אותה, היא מכנה זאת "משרת הנערה העצלה".

בית ספר פרטי לרפואה: תרופה למחסור או מכה למקצוע?
ראיון | שיעורים בניהול ממפקד צוללת גרעינית בצי האמריקאי 
מה מונע מאיתנו להיות יצירתיים ואיך אפשר להתגבר על זה? 

בילודו, בת 23, נהגה לעבוד עשר שעות ביום כטכנאית סביבה, ועזרה לנקות אדמה רדיואקטיבית תמורת 26 דולר לשעה. כעת, היא עובדת בערך שלוש שעות ביום בקידום מוצרי מייק־אפ וטיפוח העור ברשת.

היא אומנם מרוויחה פחות משהרוויחה בעבר, אבל בזמן החופשי הרב שלה, היא עושה התעמלות, מדיטציה, ומשחקת עם החתולים שלה - ג'ינקס ופאנג. המגורים עם החבר שלה בבלוויל, אונטריו, עוזרים לה להתמודד עם ההוצאות. "יש לי באמת חיים מאוד רגועים בהשוואה למה שהיו", היא אומרת.

אך המקרה של בילודו רחוק מלהיות היחיד. בחודשים האחרונים עשרות נשים משוויצות ברשת החברתית בסידורי העבודה שלהן על ידי שימוש בתגית #lazygirljob. לחובבות הרעיון, העבודה האידיאלית לנערות עצלות היא משרה שאפשר לעשות מהבית, עם בוס רגוע, יום שנגמר ב־5 אחר הצהריים בדיוק ושכר שהוא בין 60 ל־80 אלף דולר בשנה - מספיק כדי לחיות בנוחות כמבוגר צעיר, אבל לא מספיק כדי להרגיש שאנו חייבים לתת שעות נוספות. נשים ותיקות שהתנסו בכך מציינות שתפקידים כמו "שותפת שיווק דיגיטלי", "מנהלת הצלחת לקוחות" ו"מנהלת משרד" הם הימורים טובים להשגת סגנון החיים של הנערה העצלה.

שביל הזהב שמוצא את האיזון בין החיים לעבודה

לתופעה הזו, שהיא במהותה ההיפך מלהיות "משקיענית", יש גם כמובן מבקרים. לשיטתם, לשאוף למשרת נערה עצלה אינה הגישה הנכונה לבניית קריירה בעלת משמעות. אבל נשים צעירות רבות שתייגו עצמן ברשת כ"נערות עצלות" אומרות שלא זו שאיפתן. לאחר ששמעו סיפורי אימה על עבודת יתר, הן מרוצות בתפקידים שלהן ונהנות מזה שהצליחו למצוא את שביל הזהב באיזון בין חיים ועבודה.

ההאשטג "נשים עצלות" הוביל בחודשים האחרונים לקרוב ל־18 מיליון צפיות בטיקטוק. ברשת החברתית הסרטונים מראים לעתים קרובות נשים מקלידות על המחשב, ובאותו הזמן טקסט על המסך מספר אודות ההטבות שהן נהנות מהן - כמו מנהל שהוא לא מיקרו־מנג'ר שדורש כבוד והיררכיה או לוח זמנים ללא לחץ שמאפשר להוציא את הכלב לטיול באמצע היום.

כמו "ההתפטרות השקטה" שהייתה לפניה, משרת הנערה העצלה היא שרטוט מחדש של הגבול בין חיים לעבודה. עבור בני העשרים והשלושים, הגבול הזה היטשטש לאחר מגפת הקורונה (המונח הספציפי הזה נוצר לאחר שורה ארוכה של מגמות שעוסקות בנשים, כולל girlboss, ו־"girl dinner" שנועדו להיות מצד אחד סוג של ביקורת עצמית ומצד שני לעודד ולתת השראה).

"יש למונח קונוטציה שלילית אבל זה יכול לפתוח שיחה"

מאיפה בכלל הגיע המונח "מקצוע של נערה עצלה"? גבריאל ג'אדג', משפיענית קריירה בת 26, אומרת שהיא טבעה את המושג בחודש מאי. ג'אדג', שחשבונות הטיקטוק, האינסטגרם והלינקדאין שלה מתמקדים באיזון בין חיים לעבודה, מציינת שהיא ידעה שתהיה קונוטציה שלילית ל"עצלה", אבל זה יכול לפתוח שיחה. לדבריה, משרות לנערות עצלות אינן תפקידים בהם אפשר להתרשל אלא מסלולי קריירה בהם "האיזון בין חיים לעבודה מרגיש כל כך מצוין שזה כמעט נותן תחושה של עצלות".

גבריאל ג'אדג'. ה''נערה עצלה'' הראשונה / צילום: צילום מסך טיקטוק

לפני שהפכה למשפיענית קריירה בטיקטוק, ג'אדג' עבדה במשרת נערה עצלה משלה בדנבר, כמנהלת חשבונות בחברת טכנולוגיה. התפקיד הזה בעבודה מהבית הביא עימו שכר נאה והגיע עם הטבות כמו קרדיטים פיננסיים לשיעורי כושר ומנוי בספא, אמרה. ולא רק שלא היו לה שעות נוספות, גם לא היו שעות שגרתיות של 09:00 עד 17:00 - היא פשוט יכלה להתנתק ברגע שהמטלות שלה לאותו יום הסתיימו.

אחרי שנה, כשגל הפיטורים בחברה שלה גרם לכך שהעובדים הנותרים הצטרכו לעשות יותר עבודה ללא העלאת שכר, היא החליטה להתפטר. פתאום, המשרה כבר לא הייתה משרת נערה עצלה. בערך בתקופה הזו, התוכן שלה ברשתות חברתיות החל לצבור תאוצה.

בוסים ביקורתיים, שכר נמוך וחשש לצאת מחופשה

ע"פ סקר עולמי של מקומות עבודה שערך השנה מכון גאלופ, שישה מכל עשרה אנשים אומרים שהם לא נותנים בעבודה את המאמץ המקסימלי שלהם. בסקר שכלל יותר מ־120 אלף מבוגרים עובדים, התלונה הגדולה ביותר של העובדים הייתה התרבות של מקום העבודה.

הרבה גברים העלו תגובות בפלטפורמות אנונימיות יחסית, כמו קהילת "אנטיוורק" ברדיט, על מנת להתלונן על החסרונות שבתפקידים שלהם - הם מתלוננים על בוסים ביקורתיים, שכר נמוך ותחושה שהם מפחדים לצאת לחופשה.

מייקל דורווין, אסטרטג רשתות חברתיות בכיר, אומר שאינו "אנטיוורק", אבל הוא מאמין שתרבות העסקים של ארה"ב יכולה לעתים להיות רעילה. הוא לא מבין למה שאישה תתייג עצמה כ"נערה עצלה", אם כי הוא מבין את האתוס של התנועה. "אני חושב שנשים צעירות יותר משתמשות במונח הזה והן לא מבינות את הנזק שזה יכול לעשות", אמר דורווין, בן ה־54.

דורוון עצמו נהנה מעבודה די נוחה. המסע האישי שלו לאיזון בין חיים לעבודה בזמן מגפת הקורונה הוביל אותו לסוג של עבודת רשת חברתית מרחוק, שהרבה נערות עצלות יכולות לשאוף אליה. המשרה גמישה מספיק כך שהוא יכול לעשות לבת שלו קוקיות בשיער לפני שהוא לוקח את הילדים לבית הספר ואוסף אותם אחר כך לתורים אצל רופאים או מפגשי משחק עם חברים. "הילדים שלי לא זוכרים תקופה בה אבא לא היה בבית כשהם חזרו הביתה", אמר.

אמבר רוז גיליאם, בת 21, מציינת שהיא שונאת את המונח משרה של נערה עצלה, אבל היא "מסכימה עם האנרגיה שמאחורי זה". היא עובדת בחברת נדל"ן בה זכתה לקידום פעמיים, ולאחרונה הפכה לעוזרת מנהלת פרויקט בשכר של 63 אלף דולר בשנה. גיליאם מתארת את תפקידה - לקשר בין מנהלי פרויקטים ומנהלי חשבונות כדי לוודא ציות פיננסי ורגולטורי - כתפקיד החלומות.

לסיים את המשימות "הקשות ביותר" של היום לוקח לגיליאם בין שעתיים לשלוש, היא אומרת. בשאר שבוע העבודה שלה, באורך 40 שעות, היא "on call", מה שמותיר לה זמן וגמישות לעבוד ממיאמי, שיקגו ולאס וגאס, ולעשות קורסים ב־LinkedIn Learning. לאחרונה סיימה קורסים המלמדים איך לעבוד חכם יותר ולא קשה יותר, ועל איך להגביר פרודוקטיביות עם כלי AI.

הבוסית של גיליאם, קיארה גלזגו, אומרת שהתפקיד צפוי להתפתח לשבוע עבודה עמוס עם יותר הכשרה. אבל בכל זאת, גלזגו רוצה שהצוות שלה ירגיש מאותגר מבחינה מקצועית מבלי להגיע לרף השחיקה. כל עוד העבודה נעשית, לא אכפת לה איך אנשים מארגנים את היום שלהם. גיליאם מעריכה את האוטונומיה: "מעולם לא עניתי לקריאה או לשיחה מחוץ לשעות המוגדרות של המשרה שלי".

עוד כתבות

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

הבורסות באירופה עולות; מדד פוטסי עולה ב-1%


מדד הקוספי הדרום קוריאני זינק בכ-2%; לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג ירד ב-0.5% ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו