גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המאבק ברפורמת קרעי: קשת, רשת והתאגיד מקימים את פורום הערוצים הישראליים

הערוצים מסרו כי "התוכנית של השר קרעי היא הדרך לריסוק אחת מאבני-היסוד של הדמוקרטיה בישראל ומאפשרת שליטה פוליטית בסדר היום התקשורתי" ● מנורה מבטחים אירחה תחרות לבחירת הסטארט-אפ שייצג את ישראל בתוכנית האקסלרציה הבינלאומית למיזמי אינשורטק ● ואיפה מדורגות האוניברסיטאות בישראל מבחינת כמות היוניקורנים שייסדו בוגריהן? ● אירועים ומינויים

אבי ניר (קשת 12), יורם אלטמן (רשת 13), גולן יוכפז (כאן 11) / צילום: רונן אקרמן, נועה ניר, יח''צ כאן 11
אבי ניר (קשת 12), יורם אלטמן (רשת 13), גולן יוכפז (כאן 11) / צילום: רונן אקרמן, נועה ניר, יח''צ כאן 11

רפורמת חוק השידורים של שר התקשורת שלמה קרעי התקבלה בהתנגדות חריפה על-ידי רוב השחקנים בשוק התקשורת בישראל. כעת, כדי לנסות למנוע אותה, קשת 12, רשת 13 והתאגיד מקימים פורום פעולה משותף שייקרא "פורום הערוצים הישראליים".

לפי הודעת הערוצים, הפורום הוקם על-מנת לפעול נגד "הפגיעה הצפויה בתקשורת החופשית בישראל בכלל, ובערוצי הטלוויזיה בפרט, כתוצאה מהמהלכים שמקדם שר התקשורת. ההשתלטות על התקשורת הישראלית הפכה ליעד הבא של הממשלה. התוכנית של השר קרעי היא הדרך לריסוק אחת מאבני-היסוד של הדמוקרטיה בישראל, ומאפשרת שליטה פוליטית בסדר היום התקשורתי".

בפורום הוסיפו כי "השר מבקש להחזיר את ישראל ארבעה עשורים אחורה ומקים את 'משרד התוכן' הממשלתי - גוף פוליטי שישלוט בחדשות, בשוק הטלוויזיה בישראל ובפרסום נתוני הרייטינג, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי".

עוד נכתב בהודעה כי תזכיר החוק נועד "להתערב באופן בוטה גם במישור הכלכלי, באמצעות מתן הטבות ייעודיות ופטור מתשלום לכלי תקשורת שהממשלה חפצה ביקרם".

בפורום טוענים כי הצעת החוק מפקיעה זכויות של הערוצים החופשיים, מחסלת את תעשיית הפקות המקור המקומית ופוגעת אנושות בשידור הציבורי ובתעשיית המוזיקה הישראלית.

בפורום אף טוענים כי תזכיר החוק מקדם "מועצה ממשלתית-פוליטית שתחליט בשביל השוק מה טוב לו. את הרצון החופשי, חופש ההתקשרות וכלכלת השוק יחליפו מינויים של שר התקשורת. תזכיר החוק הוא שלב נוסף בדרך לפגיעה בדמוקרטיה הישראלית".

לדבריהם, הפורום יפעל בכל הכלים העומדים לרשותו על-מנת למנוע את "המהלך המסוכן של ההשתלטות העוינת על התקשורת הישראלית".

נציין כי שיתוף-הפעולה בין רשת לקשת קיים מאז 2017, ואילו התאגיד הצטרף אליהם לאחר פרסום תזכיר החוק של קרעי.

נזכיר כי קרעי טען כי רפורמת השידורים שהציג עוסקת בפתיחת השוק לתחרות ואי-התערבות ממשלתית בשוק התקשורת. בין המהלכים המקודמים: אי-חובת רישיון לשידור חדשות, ביטול הרגולטורים הקיימים והקמת רגולטור רזה בעל סמכויות מצומצמות יותר, אפשרות לפרסומות אצל כל השחקנים שירצו בכך, הורדת רף ההשקעה בהפקות מקור לכולם, בלימת יכולת התאגיד לפרסם פרסומות או מכירת תכנים לגוף שלישי ועוד. עם זאת, רוב המהלכים מיטיבים עם מי שמוגדר כשחקן זעיר - בפועל מדובר בערוץ 14, הוט ו-i24News.

משר התקשורת שלמה קרעי לא נמסרה תגובה.

הפיתוח הביטוחי שייצג את ישראל

קבוצת מנורה מבטחים אירחה תחרות לבחירת הסטארט-אפ שייצג את ישראל בתוכנית האקסלרציה הבינלאומית למיזמי אינשורטק, שייצא לדרך בספטמבר בליווי מנטורים בכירים מחברות הביטוח המובילות בעולם.

התחרות נערכה בשיתוף אינשורטק ישראל, כאשר לדברי המנכ"ל קובי בנדלק, בישראל יש כיום יותר מ-200 מיזמים בתחום. לתחרות ניגשו 12 מהם, שהציגו את החזון, הפיתוח הטכנולוגי והמודל העסקי שלהם. הקריטריונים לזכייה היו ייחודיות, פוטנציאל שוק, מדרגיות וההשפעה הכוללת על שוק הביטוח.

מימין: טל לנגביץ אברהם, מיכל כובני,אליסף מואס, מיכאל קלמן, קובי בנדלק, גיא קריגר / צילום: יח''צ

הסטארט-אפ הזוכה הוא Urbanico, שייסדו יובל שפריר (מנכ"ל), יוני לוי ואליסף מואס, המתמחה בהשגת מידע אורבני וניתוחו עבור חברות ביטוח. באמצעות כלי בינה מלאכותית מעולמות ניתוח השפה הטבעית ותורת הגרפים, המוצר של החברה, uCrime, משקף למבטחים את הסיכון לאירועי פשיעה בעלי פוטנציאל נזק ביטוחי - ובכך מאפשר להם לעבור מביטוח מגיב לביטוח מניעתי, ולפתח אסטרטגיות חדשות לניהול תיק ביטוחי העסקים שלהם.

כמה יוניקורנים יצאו מאוניברסיטת תל אביב?

הנה ניסוי מעניין: באוניברסיטת סטנפורד בחנו 1,100 סטארט-אפים שגייסו יותר ממיליארד דולר מקרנות הון סיכון בארה"ב, ובחנו באיזה אוניברסיטאות למדו המייסדים שלהם. התוצאה: אוניברסיטת תל אביב נמצאת במקום השני במספר היוניקורנים שייסדו בוגריה (43).

לפי חוקר היזמות פרופ' איליה סטרבולב, שעוסק בנושא זה שנים, כיום האוניברסיטה המובילה בעולם במספר היוניקורנים שייסדו בוגריה היא זו שבה הוא עובד - סטנפורד (310). אוקספורד הבריטית מדורגת במקום השלישי (33), ווטרלו הקנדית במקום הרביעי (22), והמכון הטכנולוגי ההודי במקום החמישי (16).

נציין כי שיטת הדירוג הייתה כזו שבה קודם כל נבחנו מספרי היוניקורנים שיצאו מכל אוניברסיטה, ולאחר מכן דורגו האוניברסיטאות המובילות מכל המדינות. כאשר בוחנים את הדירוג הישראלי, עולה כי במקום השני נמצא הטכניון (32), במקום השלישי האוניברסיטה העברית (29), במקום הרביעי אוניברסיטת בן גוריון (17), ובמקום החמישי אוניברסיטת בר-אילן (9). נציין כי הנתונים על ישראל סופקו על-ידי החוקר, פרופ' סטרבולב, בדף הלינקדאין שלו.

לדברי פרופ' משה צבירן, ראש מערך היזמות והחדשנות של אוניברסיטת תל אביב, "הגענו למקום זה כי אנחנו מהווים בית לתלמידים הטובים ביותר במגוון רחב של תחומים ודיסציפלינות, וגם כי בשנים האחרונות הפכנו להיות אוניברסיטה פרואקטיבית בעולם היזמות והחדשנות.

אוניברסיטת תל־אביב / צילום: Shutterstock

"אנחנו כבר לא מחכים שיקרה 'הקסם', אלא משלבים את חטיבות לימודים ביזמות כחלק מהקוריקולום - גם בפקולטות הקלאסיות כגון מדעי המחשב, הנדסה וניהול, אבל גם בפקולטות למדעי הרוח, מדעי החברה, משפטים ואמנויות. למעשה, מרבית הסטודנטים באוניברסיטה יכולים ללמוד היום חטיבת יזמות כחלק אינטגרלי מהתואר, ולקבל את הכלים לייסד סטרטאפ שאולי בהמשך יצמח ליוניקורן".

"קיבלנו החלטה אסטרטגית להפוך לאוניברסיטה היזמית של ישראל, ולפעול באופן פרואקטיבי כדי לבסס את היתרון הטכנולוגי והעסקי שלנו ליצירת סטארט-אפים ויוניקורנים. אם את ההישגים עד כה השגנו נטו בזכות איכות הסגל, התלמידים ותכניות הלימוד שלנו, הרי שפעילות ממוקדת ומכוונת של מערך היזמות והחדשנות באוניברסיטה צפויה להביא אותנו להישגים משמעותיים עוד יותר".

חדשות טובות

מיזם "גם אני נולדתי לנצח" של לשכת סוכני הביטוח (שייסד ומנהל מושיק בן פורת) תשתף פעולה עם עמותת "אחת מתשע": ימנה סוכן מתנדב שילווה כל חולת סרטן השד המטופלת בעמותה.

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי