גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השמנה, אלצהיימר או סרטן: איזו תרופה תהיה הלהיט הבא?

אחרי שנים שבהן חברות הפארמה ניסו את מזלן במחלות נישה, הן חוזרות לחפש את שוקי הענק ● דוח חדש של חברת המחקר Evaluate Pharma מכוון את הזרקור לתרופות שנמצאות לקראת אישור או בשלבי ניסוי מתקדמים וצפויות להשיג את ההכנסות הגבוהות ביותר בעוד חמש שנים

איזו תרופה תהיה הלהיט הבא? / צילום: Shutterstock
איזו תרופה תהיה הלהיט הבא? / צילום: Shutterstock

חברות הפארמה הגדולות והבינוניות צפויות להשקיע במצטבר לא פחות מ־302 מיליארד דולר בפיתוח תרופות עד 2028, כך לפחות לפי הערכות חברת המחקר Evaluate Pharma. אך מה הן יקבלו בתמורה? רובן ייצאו בידיים ריקות לגמרי. רק חלק קטן יזכו בפרס הגדול, תרופה שהיא רב מכר.

17 נגד, אחד בעד: ב-FDA כתשו את הניסוי של בריינסטורם הישראלית 
ראיון | הבת: מדליסטית אולימפית. האם: הזוכה הטרייה בפרס נובל לרפואה - הסיפור המדהים של ד"ר קטלין קריקו 

הנחות היסוד מתערערות

אחרי שנים שבהן רדפו חברות התרופות אחרי שוקי נישה, היום הן שוב משוועות לשוקי הענק. בזמן שההשקעה בתרופה חדשה כבר האמירה לכ־2.2 מיליארד דולר בשנה, ההכנסה הממוצעת מכל תרופה עומדת על כ־389 מיליון דולר בשנה. המודל הזה בר קיימא עדיין רק משום שפעם בכמה זמן ההימור מצליח. כשזה קורה, החברה מתנפחת פי כמה מגודלה המקורי, אבל עם צוק פטנטים מעבר לפינה, המרוץ להימור הבא מתחיל.

"בשנים הקרובות, הנחות יסוד בתחום הפארמה יתערערו", כותבים מחברי הדוח של Evaluate Pharma. לדוגמה, הנחת העליונות הבלתי מעורערת של השוק האמריקאי. הנחת יסוד נוספת שצפויה להתערער היא שאפשר וכדאי להשיג צמיחה ורווחיות באמצעות רכישות גדולות. "קשה היום יותר מתמיד להחליט אילו תרופות כדאי לרכוש או לפתח. זה עידן של אי־ודאות", נטען בדוח.

כשהסרטן הפך לנישה

ובכל זאת, מנסים. מחברי הדוח שקללו את פוטנציאל השוק של התרופות העומדות בפני השקה, את התשלום הצפוי מחברות הביטוח, התחרות ורמת הסיכון של המוצר, והעריכו מהם הפרויקטים בעלי הערך הרב ביותר בצנרת, חמש שנים קדימה.

בין 10 התרופות בעלות הפוטנציאל, רק שתיים בתחום הסרטן. בתחום הזה לא היו בשנים האחרונות פריצות דרך גדולות כמו קייטרודה של מרק, שעשתה מהפכה. הסרטן עדיין דומיננטי בסקטור התרופות ולפי הדוח יהיה כ־22% ממנו ב־2028 (בהשואה ל־16% היום), אבל כל תרופה ספציפית היא פחות משמעותית.

אז מה כן? השווקים הגדולים של אלצהיימר, סכיזופרניה וכמובן השמנה, וחזרתן של מחלות הלב. שווקים מעניינים נוספים הם אלה שסובלים כישלונות חוזרים ונשנים כמו שוק הכבד השומני. לפעמים פריצות הדרך מגיעות דווקא מהמקום שבו הכול נראה אבוד.

"חברות התרופות לוקחות סיכונים בדרך לפריצות הדרך הגדולות", אומר קובי צורף, מנכ"ל פארמה ישראל. "משך הזמן עד פיתוח תרופה עומד על כ-15 שנה ועלותו הממוצעת היא 2.6 מיליארד דולר. מתוך 10 מולקולות בפיתוח מגיעות רק שתיים לקו הגמר ולאישור לשימוש. רשימה כזאת ממחישה את חשיבות האינובציה וכמה חשוב לשפר ולקדם את תהליכי הרגולציה והקניין הרוחני".

1 התרופה ללחץ דם ריאתי: קייטרודה הבאה?

 

במקום הראשון ברשימה של Evaluate נמצאת Sotatercept של מרק האמריקאית, המיועדת לטיפול בלחץ דם בריאות. סמנכ"ל הרפואה הישראלי של החברה, אליאב בר, טען בעבר שמדובר במוצר עם פוטנציאל "כמו קייטרודה".

מרק זכתה בתרופה עם רכישת Acceleron Pharma תמורת 11.5 מיליארד דולר, ו־Sotatercept נחשבת כיום לנכס המוביל ברכישה הזאת. בניסויים קליניים, התרופה שיפרה את המרחק שהחולים יכולים לעבור בשש דקות הליכה ב־40 מטר. מבחן שש דקות ההליכה נחשב מבחן שמעיד על הבריאות הכללית של מערכת הלב־ריאה.

בקבוצת הטיפול, הסיכון להחמרה של המחלה או למוות היה נמוך ב־84% בהשוואה לקבוצת הביקורת. מעקב אחר התוצאות לאורך זמן הראה שהתועלת נשמרת. ניתוחים בדיעבד של הנתונים, שפורסמו בשבועות האחרונים, הראו שיפור גם במדדים פיזיולוגיים הקשורים למחלה.

בסוף השבוע שעבר קיבלה החברה אישור מרשות המזון והתרופות בארה"ב (FDA) לבחינת התרופה במסלול מתועדף. ההחלטה על אישורה צפויה להתקבל במרץ 2024, חצי שנה לפני המועד שצפו אנליסטים עד כה. מרק נערכת להשקה זמן קצר לאחר מכן.

לתרופה יש תופעות לוואי כמו דימומים מהאף ומהחניכיים, התרחבות כלי הדם, שינויים בספירת הדם ועלייה בלחץ הדם, שהופיעו אצל 19.3% מהמטופלים. החברה אף דיווחה שנגרמו מקרי מוות כתוצאה מנטילת התרופה. ובכל זאת, מספר האירועים הקשים היה נמוך יותר בקבוצת התרופה מאשר בקבוצת הביקורת, והאנליסטים אינם רואים בתופעות הלוואי סיבה להניח שהתרופה לא תאושר.

2 התרופה לסרטן שיכולה להזניק חברה יפנית

 

במקום השני, בכל זאת סרטן. התרופה לסרטן ריאות של אסטרהזניקה ודייצ'י סנקיו דומה במנגנון שלה ל־Enhertu, מוצר לסרטן שד שפותח גם הוא על ידי שתי החברות הללו וצפוי לרשום הכנסות של 2.4 מיליארד דולר ב־2023, לפי דוחות דייצ'י. זאת לאחר שכבר השיג 1.9 מיליארד ב־2022. ב־Evalute חוזים לתרופה לסרטן הריאות עתיד דומה.

המוצר עבר את שלב III של הניסויים הקליניים, אך התוצאות לא היו מושלמות. לניסוי היו שני יעדים עיקריים, להראות שיפור בזמן שהמטופלים חיים לפני שהמחלה מחמירה ולהראות שיפור בתוחלת החיים. היעד הראשון הושג, אך לגבי היעד השני החוקרים אמרו שהמידע "לא בשל". זה אומר שלא הצטברו מספיק מקרי מוות בקבוצת הניסוי והביקורת גם יחד עד מועד פרסום תוצאות הניסוי ביולי כדי להכריע אם היה הבדל.

בניסוי נצפו תופעות לוואי לא קלות, דומות לאלה שנצפו ב־Enhertu. לכן הנחת היסוד של האנליסטים היא שאם רק תוצאות היעילות יהיו בסופו של דבר בסביבה של אלה של Enhertu, גם המוצר הזה יאושר וימכר בהצלחה.

דייצ'י סנקיו, חברת התרופות השנייה בגודלה ביפן, היא מהחברות שהצלחת התרופה הזאת עשויה לשנות את כיוון התפתחותן. עם זאת, לא מדובר בתרופה יחידה שלה ויש לה תרופות ותיקות יותר. דייצ'י ככל הנראה פיתחה טכנולוגיה איכותית בתחום החם מאוד של antibody־drug conjugate, כלומר מוצרים המורכבים מנוגדן החותר אל המטרה ותרופה הפועלת על המטרה (בדרך כלל גידול). בחמש השנים האחרונות עלתה מנייתה ב־87%, ואפילו בשנתיים האחרונות הקשות היא נסחרת במחיר גבוה יותר מאשר ב־2021.

שני המוצרים, Enhertu ו־Datopotamab deruxtecan, נמצאים בניסויים קליניים לסוגי סרטן רבים נוספים.

3הגרסה המשופרת של נובו נורדיסק לתרופה להשמנה

 

אחרי שנובו נורדיסק פרצה את הדלת לשוק ההשמנה עם Wegovy ונהנתה מעלייה של 340% במניה בחמש השנים האחרונות, החברה תנסה לשמור על ההצלחה שלה בתחום הזה עם המוצר CagriSema.

המוצר נמצא בשלב III של הניסויים הקליניים וטוב יותר מהמוצר הקיים. אמורים להיות לו גם יתרונות מבחינת תופעות הלוואי, ובעיקר במניעת ירידות מסוכנות ברמות הסוכר.

נובו נורדיסק מתחרה באלי לילי על שוק ההשמנה. בקרוב אמורה תרופת הסוכרת של לילי, Munjaro, לקבל אישור שיווק בארה"ב והיא מתכננת ניסוי ראש בראש בין המוצר שלה למוצר ל־Wegovy. תוצאותיו אמורות להתפרסם בשנת 2025, ולכן הגיוני שנובו מתחמשת גם היא במוצר משופר.

לשתי החברות מוצרים נוספים בצנרת, שנועדו להתמודד עם האתגרים של התרופות הקיימות, כמו תופעות הלוואי העיכוליות של התרופות, והירידה האפשרית במאסת שריר.

לשוק ההשמנה צפויות להיכנס חברות נוספות, וההערכות הן שהשמנה תטופל בקוקטייל של תרופות כדי להשיג את מקסימום הירידה במשקל האפשרית תוך שליטה בתופעות הלוואי.

 

4התרופה לאלצהיימר שחברות הביטוח יקבעו את גודל השוק שלה

 

כמו המוצרים שלה לטיפול בהשמנה, גם התרופה לאלצהיימר של אלי לילי פועלת במנגנון שכבר הוכח ואושר על ידי חברה אחרת.

המוצר החדש והמתחרה Laqembi של ביוג'ן פועל על ידי פירוק של פלאק מסוג בטא עמילואיד במוח של החולים.

המנגנון הזה היה שנוי במחלוקת במשך שנים רבות, אך אחרי שביוג'ן ושותפתה Esai הראו שלקמבי מפרקת את הפלאק ביעילות ונותנת תועלת קלינית, נפתחה הדרך לתרופות נוספות במנגנון הזה. לפי הערכות בשוק, התרופה של אלי לילי צפויה לקבל את אישור השיווק שלה עד סוף השנה.

קשה להשוות בין התרופות משום שהחברות מגדירות באופן קצת שונה את קהל היעד - מבחינת חומרת המחלה והאופן שבו מזהים את הפלאק בסקירות המוח כדי להחליט אם החולה מתאים לטיפול. גם תופעות הלוואי לא ניתנות להשוואה. חלקן מופיעות יותר באחת ואחרות יותר בשנייה.

רוב הרופאים סבורים שיש מקום לשתי התרופות בצמרת. אחד היתרונות המעניינים של דננומב הוא משטר המתן שלה: פעם בחודש לעומת פעם בשבועיים. מדובר בעירוי במשך שעה שניתן לחולים מאותגרים קוגניטיבית, בקליניקות שצפויות להיות עמוסות מאוד במטופלים. בתנאים אלה, ייתכן שתדירות המתן תהיה שיקול משמעותי.

חברות הביטוח ישפיעו מאוד על היקף השוק. הן לא יכולות לאשר את המוצר לכלל חולי האלצהיימר - אין להן די תקציב לזה. ההחלטה לאילו חולים לתת את המוצר צפויה לקבוע אם יהיה מדובר בשוק גדול או עצום.

5 החברה הקטנה שמתכוונת לכבוש את שוק הסכיזופרניה

 

במקום החמישי תרופה ממתחרה חדשה לגמרי, Karuna Therpeutics, יחד עם Zai Lab, בקטגוריה שמשוועת להצלחות: סכיזופרניה.

קרונה קנתה את התרופה KarXT דווקא מאלי לילי, שבחנה אותה לטיפול באלצהיימר כבר בשנות ה־90 והחליטה לוותר עליה בגלל תופעות הלוואי ולמרות יעילותה. קרונה ביצעה רה־פורמולציה למוצר והוסיפה לה מולקולה שחוסמת חלק מהשפעותיה השליליות. לפני ימים ספורים הגישה החברה את המוצר לאישור ה־FDA, והתשובה צפויה להגיע במהלך 2024. ייתכן שבעתיד המוצר יפותח למחלות נוספות המאופיינות בתסמינים הזייתיים, כמו חלק ממקרי האלצהיימר.

קרונה היא מסיפורי ההצלחה שמושכים משקיעים שוב ושוב לתחום הביומד. מאז הנפקתה ב־2019, עלתה מנייתה בכ־700%, ושווייה עומד כיום על 6.1 מיליארד דולר. היא הוקמה על ידי ד"ר אנדרו מילר, בעבר מנכ"ל והיום סמנכ"ל התפעול של החברה, שפיתח את הטכנולוגיה שאפשרה את הפחתת תופעות הלוואי של התרופה. חברת ביוטק בשלב פעילות כזה הופכת לפעמים יעד לרכישה או לעסקת שיווק משותף, בעיקר אם היא פונה לשוקי ענק המחייבים צוות מכירות גדול. אולם לפני כמה חודשים אמר מנכ"ל החברה ביל מורי, שהוביל את תחום השיווק בענקית התרופות והאסתטיקה הרפואית אלרגן, ש"גם חברות כמונו יכולות לעשות את זה".

עוד כתבות

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

מגמה חיובית בוול סטריט; אפל משיקה דגמי טאבלט חדשים

הנאסד"ק עולה ב-0.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

עימותים אלימים גם באירופה: המחאה נגד ישראל מתרחבת לקמפוסים ביבשת

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צולל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"