גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נשק זורם ליהודה ושומרון ומעורר חששות מחזית חדשה במלחמה

איראן ובנות בריתה מפעילות רשת הברחה שחוצה מאות קילומטרים ולפחות ארבעה גבולות כחלק ממאמץ להרחיב את היכולות הצבאיות של הפלסטינים מעבר לחמאס

פלסטינים חמושים בשכם / צילום: Reuters, Nasser Ishtayeh
פלסטינים חמושים בשכם / צילום: Reuters, Nasser Ishtayeh

זמן רב לפני שמחבלי חמאס פרצו ממעוזיהם ברצועת עזה כדי לטבוח במאות אזרחים בעזרת אקדחים ורובי סער, איראן ובנות בריתה הגבירו מאמצים להבריח כלי נשק לחלק אחר של השטחים בשליטת הפלסטינים, יהודה ושומרון.

על ידי שימוש במזל"טים, בטיסות סודיות ובגשר יבשתי שחוצה מאות קילומטרים ולפחות ארבעה גבולות מדינתיים, מבצע ההברחה הזה עלול להביא להתלקחות חדשה במלחמה בין ישראל והפלסטינים. הוא גם מציב איום הולך וגובר לירדן, בת ברית נאמנה של ארה"ב, שגובלת בישראל וביהודה ושומרון ומתקשה להכיל זרימה גוברת של סמים וכלי נשק.

WSJ | "הרגתי 10 בידיים חשופות": מצלמות הגוף של הטרוריסטים חשפו את מימדי הזוועה
ניתוח גלובס | הבכיר הקטארי שמוביל את מאמצי התיווך לשחרור החטופים  

"איראן רוצה להפוך את ירדן לשטח מעבר לכלי נשק הנכנסים לישראל", אמר עאמר אל-סביילה, מייסד Security Languages, מכון מחקר ללוחמה בטרור מעמאן. "אבל החשש שלי הוא שייעשה שימוש בכלי הנשק האלה גם בירדן. איפה המקום במזרח התיכון שהכי קל להעניש את ארה"ב והמערב? ירדן", אמר.

איראן היא הפטרונית של חמאס, ולאורך השנים מימנה את הארגון בכסף, כלי נשק ואימונים. אבל כשמצרים עשתה מבצע לחיסול מנהרות ההברחה דרך חצי האי סיני, הגובל ברצועת עזה, חמאס למד להיות יותר עצמאי ולהסתמך על כלי נשק שנבנים ברצועה, בייחוד רקטות.

רוב כלי הנשק האיראניים עבור הפלסטינים מגיעים ליהודה ושומרון, בייחוד לידי הג'יהאד האיסלאמי, ארגון טרור הקשור לחמאס, על פי פקיד ביטחון ירדני בכיר. הפקיד אמר שרשתות המבריחים, בסיוע ממשלת סוריה וארגונים בגיבוי איראני כמו חיזבאללה, גדלות.

"זרימת כלי הנשק ממש גברה בשנה האחרונה"

"זרימת כלי הנשק ממש גברה, בייחוד בשנה האחרונה. זה בגלל שאיראן הרבה יותר ממוקדת בגדה המערבית לאחרונה, ומנסה לחמש חלק מהארגונים שם, בייחוד הג'יהאד האיסלאמי, שהוא פרטנר יותר ישיר של איראן", אמר מייקל הורוביץ, מנהל המודיעין היושב בישראל של חברת ייעוץ הסיכונים Le Beck International.

"זה כנראה מסביר חלק מהכישלון המודיעיני בזמן ההתקפה של חמאס, בגלל שישראל הייתה יותר מרוכזת ביהודה ושומרון מאשר בעזה", אמר הורוביץ.

במשך יותר מעשור, איראן ניצלה את התהפוכות ואת שחיקת סמכות הממשלות במזרח התיכון, כדי לבסס לעצמה דריסת רגל באזור. דרך רשת של ארגונים חמושים נאמנים, ביססה טהרן מסדרון יבשתי דרך עיראק וסוריה ללבנון, ודרך ירדן ליהודה ושומרון, והיא יכולה להעביר דרכו חיילים, ציוד וכלי נשק לבנות בריתה בלבנט.

ירדן, שהגבול שלה עם סוריה למודת הקרבות, הנשלטת על ידי בשאר אסד, אינו אטום, וכך גם הגבול שלה עם יהודה ושומרון, כבר רוגזת זמן רב על הברחות הנשק והסמים שקורות בשטחה. פקידים ירדנים התלוננו בפני סוריה, וביטאו את חששותיהם בפני בנות ברית באירופה, מתוך חשש שהנשק הזורם ליהודה ושומרון יפגע ביחסי ירדן וישראל, כך אמרו פקידים אירופים ובמזרח התיכון.

כלי נשק שהוברחו לירדן כוללים העתקים איראניים של מוקשים נגד אדם אמריקאיים מסוג Claymore, רובי סער מסוג M-4, חומר נפץ TNT ומסוגים אחרים ואקדחים, כך אמר הפקיד הירדני הבכיר. Terrogence, רשת מידע שכוללת יועצים של משטרת ישראל, אמרה באוקטובר שכוחות משמר הגבול הישראליים החרימו מוקשים שיוצרו באיראן וברוסיה.

כלי הנשק מוברחים מהגבול הסורי לירדן, ומוחבאים במשאיות שעוברות במעברי הגבול הרשמיים או בנקודות אחרות בשטח המדברי, שבחורף אפוף ערפל ואבק.

רחפנים קטנים, כלי מלחמה חדש בידי שחקנים לא-מדינתיים, גם הם שימושיים להברחות. בפברואר, סוכנים ירדנים לכדו כלי טיס לא מאויש ראשון מסוריה שהעביר ארבעה רימוני יד. רחפן שניתן לקנות באופן אזרחי, ולנווט בקלות יחסית, יכול לשאת שני רובי סער, וקשה מאוד לזהות אותו, אמר פקיד ביטחוני ירדני אחר, האחראי על ניטור הגבול עם סוריה. "אנחנו לוכדים רחפנים רק במזל", אמר.

"עלייה משמעותית בזיהוי ניסיונות הברחה"

איראן השתמשה גם באמצעים אחרים להעברת כלי נשק. בפברואר, לאחר רעידת אדמה הרסנית בטורקיה ובסוריה, אסמעיל קעני, מפקד כוח קודס - כוח העלית של משמרות המהפכה, האמון על משימות במדינות זרות - ביקר בחאלב שבסוריה, כנראה כדי לפקח על משלוחי סיוע. קעני טס לסוריה במטוס של חברת מהאן, חברה שארה"ב הטילה עליה סנקציות בגלל שהיא מטיסה חמושים וכלי נשק מאיראן לסוריה.

זמן קצר אחרי ביקורו של קעני, חברת התעופה, במסווה של העברת סיוע, החלה להטיס כמויות גדולות של כלי נשק לסוריה, כך על פי סוכן של ה-CIA באזור, יועץ ממשלה סורי ופקיד ביטחון אירופי.

לא ברור כמה כלי נשק מוברחים לשטחים הפלסטיניים, והאם חלקם מגיעים בסופו של דבר לעזה, דרך ישראל עצמה, אם כי נראה שרוב מה שעובר מירדן מיועד ליהודה ושומרון, כך אמרו פקידים במערכת הביטחון.

צה"ל הודיע בשנה שעברה שהייתה "עלייה משמעותית" בזיהוי ניסיונות להבריח סמים וכלי נשק מירדן וממצרים אל תוך ישראל. ממרץ 2021 עד אפריל השנה, משטרת ישראל סיכלה לפחות 35 ניסיונות הברחה מירדן, ולכדה יותר מ-800 כלי נשק, על פי ספירה שעשה מכון המחקר The Washington Institute.

"האיראנים משקיעים הרבה מאמצים בלהצית את כל הזירות, בצפון וכן ביהודה ושומרון", אמר דובר הצבא. "צה"ל מתגבר את הכוחות ומוכן לכל אפשרות".

מבריחים ירדנים מרוויחים מהשוק השחור הגדול של כלי נשק במדינה, שם רובים נסחרים בערך עבור רבע ממחירם בשטחים הפלסטיניים, על פי סוחרי נשק ברישיון בבירה, עמאן. רובה קלצ'ניקוב נמכר בשטחים תמורת עד 20 אלף דולר, ורובה M16 עד 30 אלף דולר, על פי סוחר נשק בגדה המערבית.

"המדינה רוויה כלי נשק" אמר בעל חנות רובים בעמאן. המחירים בשוק השחור דומים למחירים שלו: מבערך 700 דולר לאקדח צ'כי 7 מ"מ ועד 4,200 דולר לאקדח גלוק אוסטרי.

במאי, חבר פרלמנט ירדני, עימאד אל-אדוון, נעצר בניסיון להבריח יותר מ-200 כלי נשק, כולל 12 רובי סער, דרך גשר אלנבי ליהודה ושומרון. ישראל הסגירה את אל-אדוון לידי ירדן, שם הוא עומד בפני משפט ועלול להיענש במאסר של עד 15 שנה. הוא ו-13 נאשמים אחרים צפויים להגיב להאשמות נגדם בבית משפט השבוע.

ארגונים פלסטיניים בנו מצבורי נשק גדולים. ביולי, כוחות ישראליים ערכו את הפשיטה הגדולה ביותר ביהודה ושומרון בעשרות השנים האחרונות, פגעו בעשרות מתקני ייצור ומחסני נשק של חמושים בג'נין שהיו שייכים לג'יהאד האיסלאמי ולחמאס ולכדו כ-1,000 כלי נשק ומאות מטעני חבלה. כמו כן פורקו שישה מפעלים לייצור פצצות. במבצע נהרגו 12 פלסטינים, רובם חמושים, נעצרו 30 אחרים ומאות אנשים נמלטו על חייהם.

ישנם חלקים ביהודה ושומרון שהשיטור בהם נמצא בידי הרשות הפלסטינית, הנשלטת על ידי פת"ח, סיעה שהיא אויבתם של חמאס והג'יהאד האיסלאמי. בשנתיים האחרונות, שוטרים פלסטיניים לכדו כל שנה בין 600 ל-1,000 כלי נשק ביהודה ושומרון, יותר מכפליים מהכמויות שהיו נלכדות לפני 2021, כך אמר דובר המשטרה לואי זריקת, והוסיף שכ-60% מכלי הנשק האלה שימשו להגנה עצמית או לפעולות פליליות.

בעקבות התקפת הטרור של חמאס מוקדם יותר החודש, כוחות הביטחון הישראליים הגבירו פעולות שנמשכות כבר שנתיים נגד הפלסטינים ביהודה ושומרון, והיו מקרים של התקפות מצד מתנחלים נגד מפגינים ואזרחים. ביום שישי האחרון נהרגו 13 פלסטינים במבצע של צה"ל שנמשך 30 שעות נגד חמושים במחנה הפליטים טולכרם. זה היה לאחר ש-55 אנשים נהרגו בשבוע הראשון אחרי 7 באוקטובר, שהיה השבוע הקטלני ביותר מבחינת הפלסטינים מאז לפחות 2005, על פי האו"ם.

זעם לגבי הפעולות הישראליות וכן ההפצצות בעזה, שבהן נהרגו יותר מ־5,000 פלסטינים על פי נתוני משרד הבריאות העזתי הנשלט על ידי חמאס, לצד ההתחמשות הגוברת בשטחים, מהווים בעיה לרשות הפלסטינית המושלת שם, שאחיזתה בביטחון נחלשת ככל שארגונים חמושים מתחרים על עוצמה והתושבים הפלסטינים פונים לאלימות במקום לרשויות אכיפת החוק על מנת לפתור סכסוכים פנימיים.

סוחר נשק מא-ראם בשטחים אמר שהוא מוכר מאות כלי נשק כל חודש. "יש היום הרבה ביקוש", אמר, "אבל אני אומר לך שכולם צעירים מאוד".

היעדר מועמד מתאים להחלפת מחמוד עבאס בן ה-87, שהפופולריות שלו דועכת כבר זמן רב, מוסיף לתסיסה בשטחים, ונאמני מועמדים אחרים לירושה רוכשים נשק ונאבקים על ביסוס מעמדם.

ברשות הפלסטינית לא הגיבו לבקשות תגובה.

הורוביץ אמר שהתלקחות ביהודה ושומרון עלולה להוביל ל"מעגל אלימות" גם שם. מבחינת ירדן, צמצום זרימת הנשק היא משימה עצומה. הממלכה היא במידה מסוימת קורבן של הגיאוגרפיה שלה. הגבול הצפוני הארוך שלה עם סוריה ברובו לא מוגן, בגלל היעדר שיתוף פעולה מצד הממשלה הסורית, והגבול עם ישראל לא מוגן בגדר משמעותית, מה שהופך אותו לחדיר להברחות בקנה מידה גדול.

השנה ירדן ביצעה תשעה מבצעים של לכידות נשק בגבולותיה, לעומת שבעה ב-2022 ו-21 ב-2021, על פי פקיד הביטחון הבכיר.

לפני שנים, כשארגון המדינה האיסלאמית היה בשיאו, כלי נשק רבים שהוברחו לירדן נועדו לארגוני טרור סוניים, אבל היום רובם נסחרים עבור רווח כספי, כך אמר מוחמד עפיף, השופט הראשי לשעבר בבית המשפט הביטחוני של מדינת ירדן.

הוא הזהיר שאם הביטחון ימשיך להידרדר, הריכוז הגבוה של כלי נשק יכול עם הזמן לעזור לתאי טרור רדומים. זה צריך להדאיג את המערב, אמר. "ירדן משחקת תפקיד מרכזי במניעת הברחות סמים וכלי נשק", אמר עפיף. "זו מעמסה עצומה עלינו".

סוהא מע'יה ופטימה עבדולכרים השתתפו בהכנת הכתבה

 ***גילוי מלא: לגלובס שתוף פעולה בלעדי עם העיתון WSJ (וול סטריט ג'ורנל) במסגרתו אנו בוחרים, מתרגמים ומפרסמים כתבות, באופן נאמן למקור. יחד עם זאת, איננו מסוגלים עוד לפרסם בין דפינו את המונח "לוחמי חמאס" בו משתמש ה-WSJ ואנו מחליפים אותו, על דעת עצמנו ותוך ציון הדבר, ב"מחבלי חמאס". במקביל, נפנה למערכת ה-WSJ על מנת להתריע ולבקש לשנות את הנוסח האמור. למלים יש ערך 

עוד כתבות

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

גבול ישראל-לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

אחרי כמעט יומיים ללא התרעות בצפון - אזעקות בגליל העליון

הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

אפקט הפרפר של מחיר למשתכן: איך ההגרלות משנות אפילו את הסטטוס הזוגי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?