גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הערוץ שנפל פעם אחר פעם בסיקור אנטי־ישראלי ועורך הדין שמבטיח - התביעה בדרך

עורך הדין טרוור אסרסון נאבק שנים כדי להוכיח כיצד BBC עובר על הקווים המנחים בנוגע לסיקור מאוזן של המזרח התיכון ● הוא כבר עובד על התלונה הבאה, שתתמקד בדיווחים השגויים של המלחמה ● "צריך שאנשים שאינם תלויים בו, כמו שופטים ונציגי ציבור, יפסקו לגבי ההתנהלות שלו"

טרוור אסרסון / צילום: דרור כץ
טרוור אסרסון / צילום: דרור כץ

 

לטרוור אסרסון (66), עורך דין ישראלי ממוצא בריטי, ניסיון רב בתלונות נגד ה-BBC. זה שנים הוא עסוק בלהוכיח כי תאגיד השידור הבריטי מסקר באופן מוטה את ישראל ואת הסכסוך מול הפלסטינים. את הקרב הסיזיפי שלו הוא החל לפני יותר משני עשורים, במהלך האינתיפאדה השנייה. זה היה קצת אחרי שעלה לארץ והקים כאן משרד עורכי דין בינלאומי, אך לפני שורת סבבים בעזה, שסייעו לקבע את הנרטיב של הסכסוך, והרבה לפני טבח 7 באוקטובר, המלחמה שנפתחה בעקבותיו וגלי ההדף שהיא יצרה בתקשורת העולמית.

ראיון | מנהלי סולאראדג' מדברים לאחר שהחברה מחקה כ-15 מיליארד דולר מהשווי
הצוללת | כך הפכה הודו לאחת התומכות הכי גדולות של ישראל
מצלמים ושורדים: מה גרם לאנשים לשלוף את הטלפון גם תחת אש

בימים אלו, אסרסון מאוורר מהנפטלין את הטיעונים המשפטיים, את הניטור התקשורתי מסביב לשעון של שידורי הרשת הבריטית והוא וצוותו מתחילים לקטלג את הדיווחים השגויים של ה־BBC, כחלק ממשימה חדשה שהתבקש לבצע - להגיש תלונה מנומקת היטב, לפי כל הכללים, סביב החשד לסיקור מוטה ולא־אובייקטיבי מצד תאגיד השידור הבריטי בנוגע לפיצוץ שאירע במגרש החנייה של בית החולים אל־אהלי שבוע לתוך המלחמה.

 

כתב של הרשת בישראל מיהר לקבוע בשידור חי כי "קשה לשער שמישהו חוץ מהצבא הישראלי אחראי לכך", והיו מי שהאשימו את הסיקור של הרשת, ובמיוחד של ה־BBC בערבית שהידהד טענות אלו, במהומות הבזק שהתפתחו לאחר מכן בעולם הערבי ובערי בירה אירופיות. כמה שעות בלבד לאחר מכן התברר כי שיגור טיל כושל של הג'יהאד האיסלאמי אחראי לפיצוץ. לרשת לקח ימים לפרסם את הממצאים, וגם אז הסתייגה ככל יכולתה מלקבוע מי אחראי לפיצוץ.

אלא שאסרסון סבור כי רוב הסיכויים שהתלונה על ה-BBC תתרחב מעבר לסיפור בית החולים. זאת לנוכח מה שנראה כשורת דיווחים שגויים, התבטאויות אנטי-ישראליות, סיקור שלילי של ישראל, האמון המלא שניתן להצהרות חמאס והמסגור האנטי-ישראלי, שצברה BBC עד כה בשבעה שבועות של דיווחים על הנעשה בישראל ובעזה. בקרב הקהל הישראלי שורר קונצנזוס בנוגע להטיה שמפגינה רשת השידור, שאף היתרגם לפני שבועיים למערכון ב"ארץ נהדרת", והפך מיד לוויראלי. "תודה לך, יחיא סנוואר", אומרת מגישת BBC במערכון. "לא, רייצ'ל", משיב סינוואר, "תודה לך!". 

הרשת עוברת על עקרונותיה

"אני סבור של-BBC יש בעיה עמוקה של הטיה נגד ישראל", טוען אסרסון, שמספר כי נאבק שנים רבות כדי להוכיח באופן אמפירי ומשפטי כיצד הרשת עוברת על הקווים המנחים שלה הנוגעים ל'דיוק' (Accuracy) ו'אובייקטיביות' (Impartiality) בסיקור המזרח התיכון. "ה-BBC נכשל באופן רציף ועקבי בחובותיו להיות מדויק מבחינה עיתונאית, וגם בחובתו להיות חסר פניות ואובייקטיבי". 

לכאורה לא חסרות דוגמאות לכך. לסיקור הנמהר והחד־צדדי של הפיצוץ בבית החולים אל־אהלי התווספה בשבוע שעבר טעות בוטה, כשמגישת הרשת דיווחה שכוחות צה"ל נכנסו לבית החולים שיפא כשהם "מחפשים אחרי דוברי ערבית וצוותים רפואיים". זאת במקום להקריא את הודעת דובר צה"ל כלשונה, שלפיה הכוחות נכנסו "בליווי דוברי ערבית וצוותים רפואיים" כדי לסייע לחולים. הרשת שידרה התנצלות רק אחרי כמה שעות.

כתבת BBC מתנצלת בעקבות הדיווח השגוי על פשיטת צה''ל על שיפא. ''תלונה שתתרחב'' / צילום: מתוך יוטיוב

נוסף על כך, ג'רמי בוון, האחראי לסיקור המזרח־תיכוני ונחשב לאחד הכתבים והעורכים הבכירים ברשת, ניסה להמעיט בחשיבות מצבורי הנשק שנמצאו במרתפי שיפא, ואמר כי ייתכן שהם שייכים לביטחון הפנימי של בית החולים. "בכל מקום שאתה הולך במזרח התיכון אתה רואה המון קלצ'ניקובים", אמר בחיוך בשידור חי. "נראה שבוון תמיד מזדרז לתקוף את הישראלים ומאוד אטי בלמצוא דברים שליליים לגבי הפלסטינים", אומר אסרסון, שעוקב אחרי דיווחיו במשך שנים.

כמו כן, הערוץ הבריטי הקדיש תחקיר מיוחד לקטעי הווידאו שצה"ל פרסם משיפא, ובו הטיל ספק בכל פרט בהם. על רקע פרסום הצילומים ממנהרה במתחם בית החולים בימים האחרונים דיווח כתב הרשת כי "ישראל בונה כעת תיק כדי להצדיק את הפשיטה על שיפא".

"ההטיה הזאת (נגד ישראל - א"א) קיימת משום שבארגונים שיש בהם תפיסת עולם ספציפית, ההנהלה הבכירה מעדיפה באופן ברור להעסיק ולקדם עיתונאים שיש להם את אותה תפיסת עולם. אם השכבות העיתונאיות הזוטרות יותר אינן חולקות את אותה תפיסת עולם - למשל בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני - העובדים בהם נוטים לא להיות מקודמים", מנתח במילים זהירות אסרסון את המצב. "כשהגישה הזאת נמשכת שנים רבות - התוצאה היא הטיה מוסדית".

התקשורת בבריטניה פוליטית מאוד. באופן די ברור עיתונים משויכים למפלגות הגדולות ולא נרתעים מלהמליץ לבוחרים מה להצביע למשל. כך המצב במשך מאות שנים. ישנם עיתונים מהשמאל (כמו הגרדיאן) ועיתונים מהימין השמרני (טלגרף), וזה המצב גם בערוצי הטלוויזיה המסחריים. איכשהו כל כלי התקשורת מתהדרים בכך שהסטנדרטים העיתונאיים שלהם יוצאי דופן באיכותם, אבל מצליחים לצייר מציאות שונה, בהתאם לתפיסת העולם הפוליטית שלהם. אלא שה-BBC הוא ארגון ציבורי, אומר אסרסון, הממומן בידי כספי משלמי המיסים במיליארדים רבים, ואסור לו להפגין שייכות פוליטית או לסקר באופן מוטה את הסכסוך הישראלי-פלסטיני לדוגמה. "במצב העניינים הנוכחי מישהו עם עמדות ימניות לא יחזיק הרבה זמן ב-BBC", הוא אומר.

אסרסון שם בצד את העובדים והעיתונאים המועסקים במערך שידורי ה-BBC בערבית, שירות חשוב של הארגון שרוב הישראלים כלל אינם מכירים, שהעולם הערבי צופה בו ("יש מקרים מתועדים של עובדים שחגגו את הטבח של חמאס בשבועות האחרונים", הוא אומר), ומתרכז בעיתונאים העובדים בטלוויזיה באנגלית. "זה לא סוד שכמעט לכולם ב-BBC יש את הגרדיאן על השולחן, באופן מטאפורי וממשי, ולכן ההטיה של העובדים היא שמאלה. בבריטניה השמאל נוטה להיות יותר אנטי-ישראלי, כחלק מתפיסה שהוא רואה כפרוגרסיבית", הוא אומר.

ולכן, מסביר אסרסון, העיתונאים ב-BBC נוטים להתעלם מסיפורים שליליים לנרטיב של הקורבנות בעזה ולהתמקד בסיפורים התומכים בו. זה גם ניכר בשימוש בפעלים כמו "נהרג" במקום "נרצח" כשמדובר בקורבנות ישראלים ובהרבה סימני שאלה שהרשת מציבה סביב טענות ודיווחים ישראליים, לעומת האמון בחמאס. "נראה שהרשת מטילה יותר ספק בהצהרות ישראליות מאשר באלה של חמאס", הוא אומר.

ניטור הסיפורים והטעויות

אבל תחושות ואנקדוטות אינן מספיקות, ויש להוכיח בכלים משפטיים את ההטיה, הוא אומר. "אני מתרכז בלבדוק את העובדות, ובמחקרים שלי על ה-BBC עולה כי ההטיה מאוד ברורה". כדי לעשות זאת, הוא אומר, הצוות העכשווי שלו "מנטר את מה שנאמר ב-BBC לאורך תקופה, בודק מה משודר, אילו סיפורים מקבלים במה ואילו לא, כמה פעמים מובעות דעות, מתרחשות 'טעויות' ועוד. כך אפשר להדגים הטיה וכך אפשר להגיש תלונה מוצדקת", הוא אומר.

אסרסון, שעלה לישראל מבריטניה לפני יותר משלושה עשורים, הוא מייסד ושותף הבכיר ב-Asserson Law Offices, משרד עורכי דין בינלאומי המעסיק כ-60 עורכי דין הפועלים בתחום הקשרים העסקיים בין בריטניה לישראל. כחלק מעבודת המשרד, מסביר אסרסון, הוא מייצג גם את הקהילה היהודית והישראלית בבריטניה בנושאים שונים.

מי שהזמין את הבדיקה הנוכחית, למשל, שצפויה להבשיל לכדי תלונה רשמית, הוא הקמפיין למאבק באנטישמיות, ארגון לא ממשלתי בריטי, שייסדו בכירים בקהילה היהודית של בריטניה. הארגון מפיק סקרים שוטפים בנוגע לעמדות תושבי הממלכה בענייני יהודים, ובעבר יזם קמפיינים שהתמקדו בג'רמי קורבין, המנהיג האנטישמי של מפלגת הלייבור לשעבר, שבימים אלה מוביל את ההפגנות למען הפסקת אש בעזה.

החקירות לא הביאו לשינויים

למרות שעברו שנים רבות מאז מאבקיו הראשונים אסרסון לא אומר נואש. לדבריו, הסיבה שמדובר בהטיה כה עמוקה, ושלא נעשו שינויים בנוגע לכך, היא שה-BBC נתפס כמעל לכל ביקורת. מלבד ביקורת פנימית, אין למערכת הציבורית, הפוליטית או המשפטית שום כלי כדי לנטר את פעילותו של התאגיד ולנקוט לגביו צעדים משמעותיים.

"בשלושת העשורים האחרונים היו רק שתי חקירות רציניות בנוגע ל-BBC. האחת הייתה יוזמה של ראש הממשלה דאז טוני בלייר והשנייה של בית המלוכה. שתיהן מצאו ליקויים משמעותיים בסיקור. בבדיקות של ועדות עצמאיות ה-BBC לא כיכב, בלשון המעטה".

אבל החקירות הללו לא תורגמו לשינויים. "הבעיה היא שה-BBC שולט במחלקה האחראית על התלונות נגדו", מסביר אסרסון, ומציין כי הארגון "הוציא כחצי מיליון פאונד על מאבק משפטי נגד פרסום דוח חקירה פנימי הנוגע לכיסוי הישראלי במהלך האינתיפאדה השנייה (דוח ביילן - א"א), שהוא עדיין מסרב לחשוף".

בימים האחרונים ראש מחלקת הטלוויזיה של ה-BBC לשעבר קרא לחקור את סיקור המלחמה בעזה, והאשים את הרשת כי בשל הסיקור המוטה "הקהילה היהודית בבריטניה נפגעת".

"ודאי שאני לא קורא לפוליטיקאים לפקח על ה-BBC", מסביר אסרסון, "אבל צריך שאנשים שאינם תלויים בו - שופטים לשעבר ונציגי ציבור למשל - יפסקו באופן אובייקטיבי לגבי ההתנהלות שלו. ה-BBC צריך להיות חשוף לתלונות שייבדקו באופן עצמאי".

עוד כתבות

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים