גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הביומד שגייסה 75 מיליון דולר והבוט שיודע אם כדאי לבטח אתכם

חברת הביופסיה הנוזלית CDX גייסה 75 מיליון דולר בדרך להנפקה בוול סטריט; המיזם שיעזור לחברות ביטוח בריאות להחליט את מי לבטח באמצעות AI; סטודיו החדשנות של מבטח שמיר ואוניברסיטת בר אילן; ותרומת הענק שקיבל הטכניון ● השבוע בביומד

צילומים: מארק ניימן(לע''מ), shutterstock, איל יצהר, איור: גיל ג'יבלי, עיבוד: טלי בודנובסקי
צילומים: מארק ניימן(לע''מ), shutterstock, איל יצהר, איור: גיל ג'יבלי, עיבוד: טלי בודנובסקי

גיוס של 75 מיליון דולר לחברת CDX המאתרת סרטן בבדיקת דם

חברת CDX, שפיתחה בדיקת דם לאבחון סרטן, הודיעה בשבוע שעבר על גיוס של 75 מיליון דולר, אשר אמור להביא אותה עד הנפקה בוול סטריט. את הגיוס הובילה Novo Holdings, חברת האחזקות של תאגיד התרופות הדני נובו נורדיסק . אחרי הגיוס, CDX מוחזקת ב-3.2% על־ידי חברת "מרחביה" הבורסאית, אותה מנהל אלי ארד.

חברת תרופות מישראל עוברת לבעלות הודית בשווי של 1.6 מיליארד דולר
אימון בנייד לפני הקרב ומיון על ידי בוט: הטכנולוגיות החדשות לבריאות הנפש

CDX נוסדה ומנוהלת על־ידי ד"ר ארנון חייט, אשר בעברו היה, בין היתר, חוקר בנאס"א. בית החולים קליבלנד קליניק השתתף בהקמה ובמימון של החברה. היום החברה כבר משווקת בארה"ב בדיקה לסרטן הערמונית, אשר נועדה לעזור לרופא להחליט איזה מן המטופלים שקיבלו תוצאה חיובית בבדיקה הראשונית (בדיקת PSA) יופנה לביופסיה, שהיא בדיקה פולשנית. אלי ארד הסביר כי "היום, בחלק גדול מהמקרים, התוצאה בביופסיה היא שלילית - כלומר, שהבדיקה הזו הייתה מיותרת. הבדיקה שלנו יכולה להפחית את כמות הביופסיות המיותרות ב-55%".

ד"ר חייט הוסיף: "שלב תחילת השיווק ידוע כמאתגר ביותר עבור חברות בתחום הרפואי. צריך לשכנע את הרופא והחולה שהם באמת יכולים לסמוך על הבדיקה ולהימנע מביופסיה. במקביל, צריך להראות לחברות הביטוח את הערך הכלכלי בבדיקה, ולהראות להם שהרופאים והחולים באמת מתכוונים להשתמש בהם. אנחנו מכירים את האתגרים הללו, ולכן עבדנו מול חברות הביטוח, במקביל לניסויים הקליניים, כדי להוכיח להם שהמוצר אכן יהיה בשימוש ויפחית ביופסיות. יש לנו כבר קוד שיפוי ביטוחי עם מחיר ממדיקר, המבטח הממשלתי האמריקאי".

כיום, בין 600 ל-800 אורולוגים בארה"ב כבר משתמשים בבדיקה. לחברה הסכם הפצה עם ענקית הדיאגנוסטיקה Quest. "את השנה סגרנו עם הכנסות של פחות מ-10 מיליון דולר, ובשנה הבאה אנחנו מקווים לצמוח פי שלושה", אמר חייט.

כעת, מפתחת החברה בדיקה דומה לתחום סרטן השד. ד"ר חייט: "אחד האתגרים הוא שכל אבחון סרטן השד מבוצע על־ידי רדיולוגים: מממוגרפיה לאולטרהסאונד ו-MRI, ומשם ישר לביופסיה, ורק אם היא חיובית, נכנס לתמונה אונקולוג. אז השאלה היא מי יזמין את הבדיקה? רדיולוגים לא כל כך מתחברים לבדיקות דם". החברה פועלת כעת כדי להבין כיצד לפצח את האתגר.

כיום, הבדיקה מאושרת במסלול עוקף FDA, אך אישור זה מחייב אותה לבצע את הבדיקה במעבדה שלה. כך, כל ההכנסה מביצוע הבדיקה נשארת אצלה, וזה במפתיע עלול להיות דווקא חסרון. "כאשר תהיה לנו ערכת בדיקה מאושרת FDA, ניתן יהיה להתחלק בהכנסה עם הרופאים שיש לחלקם מעבדות משלהם, מה שייתן להם אינטרס נוסף להציע את הבדיקה ללקוחותיהם", אומר חייט.

המתחרות של החברה בתחום הביופסיה הנוזלית מתבססות בעיקר על ריצוף גנטי של תאים סרטניים בודדים שנמצאים במחזור הדם. לדברי חייט, CDX מקדימה אותן לשוק, כאשר הבדיקה גם מובנת יותר לרופאים.

עד היום, גייסה החברה כ-50 מיליון דולר. ד"ר חייט: "CDX הוקמה כחברה באפיליאציה עם בית החולים קיבלנד קליניק, אבל אנחנו ניהלנו את החברה בצורה ישראלית, וזה לפעמים גם עצבן כמה אנשים. למה הכוונה? שלא גייסנו הרבה כסף בהתחלה, רק ממרחביה וממספר משפחות מבוססות".

לגבי העתיד, כאמור, החברה מתכננת להנפיק. ד"ר חייט: "כדי להוציא מחברה כזו את המקסימום, צריך להפוך לחברה גדולה או להירכש על־ידי חברה גדולה".

מבטח שמיר ובר אילן משקיעים במדע עמוק

אוניברסיטת בר אילן וחברת מבטח שמיר אחזקות  משיקות מיזם חדש בהשקעה של 30 מיליון שקל, להקמה של חברות סטארט־אפ על בסיס מחקרי האוניברסיטה. המיזם נוגע לסטארט־אפים בתחומים כמו ביוטכנולוגיה, מיקרו-אלקטרוניקה, פוטוניקה, בינה מלאכותית, מדעי החומרים ושילובים שונים בין אלה. המטרה היא להקים חברות על בסיס מדע עמוק - כלומר, מדע פורץ דרך שיש לו אפשרות לשנות דרמטית את הסקטורים בהם הוא עתיד להיות מיושם.

החברות שייבחרו למיזם, שיקרא UNBOX Venture Studio, יקבלו תנאים יוצאי־דופן בעולם מסחור הטכנולוגיות האוניברסיטאיות: רוב האחזקה בחברה תהיה בידי המייסדים, וכך גם הקניין הרוחני, כאשר במקביל, תקבל כל חברה מהמיזם השקעה ראשונית והכוונה שאמורה להביא אותה עד שלב גיוס הסיד.

הסטודיו יהיה חלק מתוכנית UNBOX שכבר פועלת באוניברסיטת בר אילן, בתמיכת המועצה הלאומית להשכלת גבוהה ותוכנית 'מאיצי מדע" של משרד החדשנות והמדע.

מבטח שמיר אחזקות בע"מ היא חברת אחזקות הפועלת בישראל מעל 30 שנה ונסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של מיליארד שקל. בין הצלחותיה: השקעה בתנובה ומימושה מול תאגיד Bright Foods הסיני, ליפמן אלקטרוניקה, סולבר ועוד.

סטארט־אפ בו השקיע אמנון שעשוע יעזור לחברות ביטוח בריאות להחליט את מי לבטח

חברת Digital Owl, שפיתחה טכנולוגיה לתמיכה בהחלטות חיתום עבור חברות ביטוח, הודיעה על שת"פ אסטרטגי עם חברת ביטוח המשנה RGA. במסגרת שיתוף הפעולה, תוביל RGA גיוס של 12 מיליון דולר בחברה, וכן תשלב את הטכנולוגיה של דיג'יטל אאול בתוך מערכת החיתום של RGA.

דיג'יטל אאול פיתחה מערכת תומכת החלטה לחיתום בתחום הבריאות. לדברי יובל מן, מנכ"ל החברה, "חברות הביטוח מבצעות חיתום על בסיס תיקים רפואיים הכוללים הרים של מידע רפואי, ועליהם לאזן בין מחיר תחרותי לפוליסה ולקבלה של מספיק לקוחות, לבין הימנעות ממכירה של פוליסות שעלולות להיות הפסדיות".

מן הוסיף: "האתגר הגדול הוא לקרוא את התיק הרפואי, להבין ממנו את מצבו הרפואי האמיתי של האדם ולתרגם זאת למחיר שמגדירה כל חברת ביטוח לכל סעיף רפואי. כיום, הקריאה של התיק מבוצעת בדרך כלל על־ידי בני אדם. בגלל הרי המידע, היום לפעמים חברות הביטוח האמריקאיות עושות מיקוּר חוץ למשימה הזו, לפיליפינים או להודו".

המטרה של Digital Owl היא לקרוא את התיק הרפואי ולחלץ ממנו את המידע בעזרתן של שלוש טכנולוגיות שפיתחה. הראשונה, היא טכנולוגיית חילוץ ישויות. לא מדובר בטקס פגאני, אלא בניתוח של מסמכים רפואיים כדי להבין מה קרה בעצם למטופל.

הטכנולוגיה השנייה היא מאגר מידע רפואי שפיתחה החברה, שעוזר לה לקרוא את התיקים. "המאגר כולל, נניח, את כל השמות האפשריים שיש ללחץ גבוה", הסביר מן. הטכנולוגיה השלישית היא בינה מלאכותית ג'נרטיבית, שעוזרת לכתוב סיכום של התיק הרפואי.

בינה מלאכותית ג'נרטיבית ברפואה? נשמע מסוכן. הרי אנחנו יודעים שלמערכות הללו עדיין יש הזיות
"אנחנו משלבים את הטכנולוגיה הזו עם שתי הטכנולוגיות הקודמות שלנו במטרה למנוע הזיות וגם למנוע את בעיית 'הקופסה השחורה' - כלומר, חוסר הידיעה איך המערכת קיבלה את החלטתה. המערכת שלנו מתעדת את מקורות המידע ואת תהליך קבלת ההחלטות שלה. כל הטכנולוגיה פותחה בתוך הבית, ולא מבוססת על כלים חיצוניים".

השותפות עם מבטחת המשנה RGA נחתמה לאחר תהליך בדיקה הדדית שהחל לפני כשנה. "הם השחקן הכי גדול בתחום ביטוחי החיים", אמר מן, "עשינו איתם פיילוט שבו השווינו את המידע שחילצנו למה שחילצו המומחים שלהם".

בשלב הזה, המידע עדיין משווה לספר האקטואריה הידני, בו לכל מצב רפואי מוצמד תג מחיר על בסיס הניסיון והמחקר שעורכות חברת הביטוח. החלום הוא שבעתיד, האלגוריתם ידע בעצמו פשוט להצמיד לכל תיק רפואי תג מחיר; "אבל התהליך הזה לעולם לא יוכל להיות קופסה שחורה, כי הרגולציה לא מאפשרת את זה", אמר מן.

החברה הוקמה ב-2018 על־ידי מן ואחיו, עמית. מן: "אני הייתי עורך דין בתחום הנזיקין. עמית אחי עבד אז באורקאם, אחד הסטארט־אפים של אמנון שעשוע, שהיה גם המנחה של עמית בתואר. כשסיפרתי לעמית על עבודתי הוא אמר לי: 'אבל מחשב יכול לעשות את זה!'. התווכחתי איתו ולמחרת באתי לעבודה ואמרתי לעצמי: 'כן, מחשב יכול לעשות את זה'". השניים החליטו לנסות לבנות את המחשב הזה, שהוסב בהמשך מתחום ניתוח תיקי נזיקין לתחום הביטוח. מן: "אני 'גנבתי' את עמית מאמנון שעשוע, והוא החליט להשקיע בחברה, בעצם להשקיע בעמית".

החברה מעסיקה כיום 70 עובדים, רובם בארץ (או כרגע במילואים, ציין מן). עד היום, גייסה החברה 38 מיליון דולר ממשקיעים, ביניהם Insight Partners, מנורה מבטחים, Ibex Investors, Fusion ועוד.

עשרות מיליוני שקלים יושקעו בבניין בריאות האדם של הטכניון

הטכניון הכריז בשבוע שעבר כי קרן ד. דן ובטי קאהן וקרן ברוך ורות רפפורט, יתרמו סכום של עשרות מיליוני שקלים להקמת הבניין לבריאות האדם על שם ד. דן ובטי קאהן, ולמרכז ברוך ורות רפפורט לחקר מחלת הסרטן שיפעל בו. לדברי נשיא הטכניון, פרופ' אורי סיון, מדובר באחת התרומות הגדולות בתולדות הטכניון.

חתן פרס נובל בכימיה פרופ' אהרן צ'חנובר, שיזם והוביל את הקמת המרכז, אמר בעת חניכתו: "התחלתי לחלום על המרכז הזה עם יציאתה לשוק של התרופה הראשונה לסרטן, המבוססת על תגלית מערכת האוביקוויטין שפרופ' הרשקו ואני גילינו". הוא ציטט מהמשנה פסוק שהפילנתרופ והבנקאי ברוך רפפורט נהג לצטט: "אם אין קמח אין תורה, אבל אם אין תורה אין קמח. החוכמה הזאת ליוותה את ברוך עשרות שנים. הטכניון מספק את התורה, את הלמידה, הוא נהג לומר, ומשפחת רפפורט מספקת את הקמח".

ברוך ורות רפפורט ודן ובטי קאהן היו תורמים בולטים לטכניון. בניינים רבים, בתי ספר לרפואה ולהנדסה, פרסים מדעיים ומיזמי חינוך שונים קרויים על שמם. את מורשתם הפילנתרופית של בני הזוג רפפורט ממשיכות בנותיהם, גב' עירית רפפורט וד"ר ורד דרנגר. את מורשתם של דן ובטי קאהן ממשיכים בתם אנדריאה (אנדי) ובעלה לארי וולף.

עוד כתבות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו