גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזם שהתחיל כצלם ועורך וידאו והיום מכוון להנפקת ענק

עירא בלסקי היה צלם ועורך וידאו עם רעיונות יצירתיים שלא אהב לקחת סיכונים ● אלא שאז הוא עלה על צורך שיש ליוצרים כמוהו - פלטפורמה שמספקת תוכן כמו אפקטים ומוזיקה ● היום חברת ארטליסט, שהקים עם שלושה שותפים, רושמת הכנסות של יותר מ־100 מיליון דולר בשנה ● בשיחה עם ערן גפן הוא מספר על הכוונות להנפיק ואיך הוא מתכנן להשתלט על השוק

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם עירא בלסקי / צילום: מתן פורטנוי, מנחם רייס
חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם עירא בלסקי / צילום: מתן פורטנוי, מנחם רייס

 

חצי שעה של השראה עם ערן גפן · עירא בלסקי | מנכ״ל ארטליסט: כיוון ל ₪8000 והגיע למאות מיליונים

ערן גפן, מנכ"ל G^Team חברה לייעוץ אסטרטגי, בשיחה עם עירא בלסקי,  מנכ"ל משותף בארטליסט.  

עירא בלסקי התחיל את דרכו עם חלום פשוט: להרוויח 8,000 שקלים בחודש. בשיחה עמו הוא סיפר לי כיצד הפך את הסייד גיג שהקים במימון עצמי, עם שלושה חברים, לאימפריה בשווי מאות מיליונים, תוך שהוא נשאר נאמן לפילוסופיה שלו: לנהל עסק כמו מכולת.

חצי שעה של השראה | איילת שקד מגלה - כך נראה ראיון העבודה הראשון אצל נתניהו 
חצי שעה של השראה|איתן יוחננוף התאכזב מהבנקים עד שיום אחד "הם באו אליי על ארבע, כולם"
חצי שעה של השראה| "כבר בראשון בבוקר החלטנו שהדפוס יחזור. רצינו שהדרג הפוליטי־צבאי יבין שזה סמל"

מהניסיון שלי בתחום הייעוץ האסטרטגי אני מזהה את העקרונות והדפוסים שהובילו את ארטליסט, הסטארט־אפ שהקים, להצלחה עצומה. בין השאר מדובר בהתמקדות במוצר שנבנה סביב צורך הלקוח, ולא לפי הקטגוריה, וגישה פתוחה המשלבת למידה מתמדת.

שלום, עירא. אתה מנכ"ל משותף בארטליסט. ספר עליה.
"ארטליסט היא חברת תוכן ליוצרי וידאו, שמספקת להם נכסים דיגטליים דוגמת קטעי מוזיקה, וידאו, אפקטים של סאונד, טמפלטים ופתיחים. הלקוחות שלנו הם מיוטיוברים ועד חברות האנטרפרייז הכי גדולות בעולם. יש לנו 400 עובדים, רובם בישראל. המשרדים באנגליה, ותכף אנחנו פותחים את המשרד הראשון בניו יורק. עברנו את 100 מיליון דולר, ה־ARR (קצב ההכנסות השנתי - ע"ג). בגיוס האחרון גייסנו יותר מ־100 מיליון דולר".

זה כבר לא סטארט־אפ, זו חברת צמיחה רגע לפני הנפקה. אין הרבה חברות ישראליות ב־100 מיליון דולר ARR. אני מניח שיש 20 כאלה.
"התחלנו ללא מימון, בצפון הארץ. לא חלמנו שנגדל לממדים הנוכחיים".

מה עשית לפני כן?
"במשך כמה שנים עבדתי כצלם וכעורך סרטוני תדמית, קליפים ופרסומות - לפעמים כשכיר ולפעמים כעצמאי. ואז זיהיתי הזדמנות, יותר נכון, הייתה לי תובנה: אם אני משלם את הסכום שאני יכול להרשות לעצמי, אני מקבל איכות נמוכה מאוד".

 

תסביר.
"שילמתי מחירים דומים לארטליסט: 200-100 דולר למינוי שנתי או 50-30 דולר לשיר. אם רציתי שירים טובים, שילמתי 600-500 דולר. היו פרויקטים שבהם יכולתי להרשות לעצמי להוציא את הסכומים האלה והיו כאלה שלא. בטוטאל השנתי ליוצר תוכן כזה יש עשרות, אם לא מאות, פרויקטים".

חשבת על זה כמו על סטארט־אפ?
"אני אוהב להוביל ולקחת יוזמה, אבל לא אוהב ליטול סיכונים. לאורך השנים היו לי כל מיני רעיונות, אבל בקנה מידה של עסק קטן".

תן דוגמה לרעיון שכמעט הוצאת לפועל.
"משום שאני מגיע מעולם ההפקות, חשבתי להקים אולפני צילום בצפון הארץ, במחירים מוזלים, עבור תושבים שחיים במרכז (שכן כוח העבודה שם זול יותר - ע"ג). היה לי גם רעיון להשיק פלטפורמה שתאגד מוזיקאים לנגן יחד באופן וירטואלי, אלא שהעלויות הרתיעו אותי. פה אמרתי לעצמי: נקים אתר שיציע מוזיקה, מינוי שיתחבר לפייפאל, מה הבעיה? חשתי שלא ממש צריך להשקיע כסף".

זו לא חשיבה של סטארט־אפ, זו יותר חשיבה של אי־קומרס: אתה אוצר את הדבר הזה ומוכר את מרכולתך.
"את המכולת שלי".

"לא תפסנו את המספרים"

אז איך זה התרומם בעצם?
"בתחילת הדרך סיפרתי לחבר על הרעיון שמאחורי ארטיליסט. הוא שאל אותי: למה בעצם צריך את הפלטפורמה הזאת? עניתי לו שזה לא מעניין רק אותי, אלא קהל צרכנים גדול. וזה מה שמדהים בלהיות בוטסטראפ (חברה ללא מימון חיצוני - ע"ג). אין לך משקיע שיושב לך על הראש. כל מה שצריך לעשות הוא להתרכז ביוזרים ובצרכים שלהם".

ומתי זה התחיל לעבוד?
"יום לפני שעלינו עם הפלטפורמה, בדקנו אותה. רצינו לוודא שהתשלום דרך פייפאל עובד כמו שצריך, אז פתחנו את האתר לרגע ורכשנו מינוי, כניסוי. לפני שהספקנו לקנות, מישהו קנה מינוי אמיתי. אמרנו: טוב, קורה פה משהו. ביום הראשון 20 איש רכשו מינויים. אותם 20 איש שרכשו מינוי ב־200 דולר נתנו לנו מוטיבציה להמשיך".

כמה חשבת שהעסק יכניס בהתחלה?
"חשבנו שאם יהיה לנו 1,000 מנויים, שכל אחד מהם משלם 200 דולר, כל אחד מאיתנו יוכל לקחת הביתה 8,000 שקל. אם יהיו לנו 10,000 מנויים, וואו, זה כבר נראה לנו ענק - 2 מיליון דולר. זה אומר שנחיה ממש ברווחה. גם כשחישבנו כמה זה 100 אלף מנויים - 20 מיליון דולר - היה גדול עלינו לתפוס את המספר הזה".

מה הייתה הקפיצה האסטרטגית הבאה?
"כשהתחלנו לשווק. הבאנו את מי שהיום הוא ה־CMO (סמנכ"ל שיווק - ע"ג) שלנו, שחר. בדוח הראשון הוא אמר לנו: יש 500% ROI בפייסבוק. אמרנו לו: מדהים. הוא אמר: זה לא מדהים. בואו נשקיע עוד, זה אומר שיש לנו עוד מלא'".

בשלב הזה מישהו מכם אמר: חבר'ה, זה מספיק לנו?
"כשאתה בוטסטראפ יש תמיד דיונים. הבנו מה אפשר לעשות עם 500%. חשבנו: נראה מה יהיה, כמה יישארו, מה יהיה שיעור השימור. ואז ראינו שנשארים 75% בשנתי. אמרנו: רגע, אם אני אמשיך להביא אותם, איפה אני יכול להיות עוד שנה? זה היה הדרגתי. כשאתה מביא משקיע אתה מלכתחילה מכוון לשם".

נשמע שהעבודה העיקרית שלכם, אחרי ההצלחה הראשונית, היתה לא לקלקל את זה.
"במקביל אלינו קם מתחרה, זהה כמעט, בנאשוויל. לאורך השנים הרבה מתחרים אחרים שינו את המודל שלהם כדי להתחרות ישירות בנו. כלומר, המחירים והתנאים שלנו נהיו סטנדרט בתעשייה".

ערן גפן / צילום: מנחם רייס

"להציב את האמנים במרכז"

אילו בחירות אסטרטגיות מהותיות עשיתם?
"מלא בחירות - מרמת השיווק, דרך שירות הלקוחות ועד איזה יישום נפתח ומתי. אני חושב שהתפיסה שלנו, שהמשתמש במרכז, הייתה חזקה מאוד".

נשמעת סיסמה נחמדה. במה זה מתבטא?
"חברות מתחרות אמרו: יש לנו קטלוג מוזיקה, מה אנחנו נכנסים לווידאו? אנחנו אמרנו: יש לנו משתמשים שאוהבים את מה שאנחנו עושים, מה עוד אנחנו יכולים לתת להם? החלטנו לבנות עסק סביב הצרכים של הלקוחות".

תן דוגמה לבחירה קשה.
"אתן דוגמה: אנחנו חשבנו שמוזיקה טובה מבוססת על אמנים אמיתיים. אז החלטנו להציב את האמנים במרכז, עם השמות, האלבומים והתמונות, בפרונט של האתר".

אתה בעצם אומר שגם היוצר הוא צרכן הקצה. אם הוא ירגיש שהמוזיקה היא לא איזה קטע מסטוק, גם המשתמש ירגיש.
"הכלי יגרום ליצירה שלך להיות טובה יותר".

תוכל להצביע על האתגר הכי קשה, שהיה כמעט נקודת שבר?
"בשלב שבו עלתה השאלה כיצד מרחיבים את ה־TAM (total addressable market - פוטנציאל השוק הכולל - ע"ג) ולא נשארים נישה מאוד ספציפית.

מה עשיתם?
"בשלב מסוים החלטנו להנפיק עוד רישיון. את הראשון השארנו כמו שהוא - מינוי שנתי. את הרישיון השני ניתן לרכוש כחודשי או שנתי, והוא מיועד רק ליוצרים עצמאיים עבור הערוצים החברתיים שלהם. עשינו סקר: בדקנו כמה משתמשים בערוץ אחד בלבד פר פלטפורמה, זאת אומרת ערוץ יוטיוב אחד, אינסטגרם אחד, טיקטוק אחד. התוצאה הייתה 10% ל-15%. הרגשנו בטוחים ללכת על זה".

מה ההתלבטות הכי גדולה שלכם בתחילת שנת 2024?
בין 2019 ל-2021 היה ברור שאנחנו מכוונים להנפקה. שנת 2024 תעמוד בסימן השאלה - לאן מכוונים? מבחינתי, כל מה שקורה עכשיו - זה פוטנציאל רווח. אני פה כדי למקסם. ברור שאני מנהל סיכונים, אבל אני לא מפחד. אני חושב שכל התרחישים יהיו טובים. אני בביטחון מלא".

"תאגיד אינה מילת גנאי"

הקמת את המיזם ללא השכלה או ניסיון רלוונטי. עם איזה כלים אתה ניגש לדיון עם איש כספים או שיווק?
"יש לי יכולת לפשט דברים וגם להבין אותם מהר מאוד. לאורך השנים למדתי שאם למישהו לוקח הרבה זמן להסביר משהו, הוא לא מבין אותו בעצמו. אם אתה סומך על השכל הישר שלך ומרגיש שאתה רואה דברים בבהירות - צריך להיות לך ביטחון ללכת עם זה.

"עורך דין הראשון שליווה אותנו עשה לי סוויץ' במוח. בתחילת הדרך, משקיע שהתעניין בנו שלח לנו מסמך הנוגע להתחלת העבודה, שכתוב באנגלית מקצועית שהיתה קשה לנו. עורך הדין אמר לנו: תבקשו שיישלח לכם את המסמך בעברית. בסאב טקסט זה אמר לי 'אל תתבייש, אתה לא מקטין את עצמך אם אתה עושה את זה'".

אתה בעל השכלה תיכונית, עם 3 יחידות מתמטיקה. צריך ביטחון לומר אני יודע לתת תשובות לגבי ההכנסה השנתית הצפויה.
"זה פינג פונג עם העולם. אתה לומד ומנסה להתמודד, וכשאתה רואה שזה עובד, שזה הגיוני, שאנשים מבינים אותך, שאתה מביא לפה אנשים סופר בכירים, שאתה תורם להם כמו שהם תורמים לך, זה נותן לך את הביטחון".

איזו עצה היית נותן לעצמך בתחילת הדרך?
"לא למכור מניות בהתחלה, להתייעץ עם אחרים. לגביי זה נכון גם היום, כי אני לא טיפוס של מינגלינג".

מפחיד אותך להפוך לתאגיד?
"תאגיד אינה מילת גנאי, אבל זה צריך להיות יעד. זה אומר שהצלחת. בסופו של דבר תאגיד זו חברה גדולה ומאוד מצליחה. מובן שאף אחד לא רוצה את החלק הרע שלו: חוסר היכולת לזוז, הקיבעונות, חדוות היצירה שנעלמת. לאנשים שעובדים בארגונים גדולים קשה מאוד לקדם רעיונות".

איך שומרים על רוח של חברה קטנה וצומחת?
"שמעתי עכשיו נתון מטורף, שלאונלי פאנס (פלטפורמה שמאפשרת ליוצרי תוכן להרוויח כסף ממשתמשים המנויים לתוכן שלהם - ע"ג) יש 50 עובדים. יש כל מיני חברות כאלה שאתה שואל עליהן: וואו, איך זה הגיוני? אבל הנה, עובדה: טוויטר, אונלי פאנס ועוד. אנחנו יכולים להיות חברה קטנה ולהרוויח 5 מיליארד דולר. אנחנו רק צריכים לוודא שנשתלט על כל השוק הזה. זו המשימה. אנחנו לגמרי בכיוון".

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי, שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים . הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם, בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

עוד כתבות

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מה יכולים אנשים בגיל העמידה לעשות עכשיו כדי למנוע דמנציה בעתיד

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים יותר כאשר אתם מתבגרים

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

דרכון ישראלי / צילום: Shutterstock

מהיום: אפשר לחדש דרכון ותעודת זהות באינטרנט. כך זה יעבוד

לאחר שבשנה שעברה נרשמו "פקקים" חסרי תקדים בדרך להנפקת דרכונים ותעודות זהות, חוק חדש שנכנס לתוקף מאפשר לבצע את התהליך באופן מקוון ● כיצד זה יעבוד, ולמי הדבר יתאפשר? ● גלובס עושה סדר

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

קרנות 'ארק' הפופולריות של קתי ווד שוקעות במהירות

המשקיעים משכו השנה 2.2 מיליארד דולר מהקרנות הפעילות של ARK השנה, יותר מהתזרים של כל 2023

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לאחר עזיבת הבכירים בשופרסל: האחים אמיר בשורת מינויים להנהלת הקבוצה

האחים אמיר הודיעו על שורה של מינויים להנהלת שופרסל, לאחר שהמשנה למנכ"ל ושתי סמנכ"ליות בקבוצה הודיעו על עזיבתם ● לדברי האחים, המשמשים כמנכ"לים משותפים של הקבוצה, המהלך הוא חלק מתוכנית התייעלות שמגובשת בימים אלה בשופרסל

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ויקטורי ערכה חיפוש בקניות של לקוחה, איזה פיצוי היא תקבל?

אישה שרכשה מוצרים בויקטורי ונדרשה להתלוות לקצין הביטחון לבדיקת הרכישה, תבעה את הרשת על לשון הרע המדינה נדרשת להשיב מדוע לא נקבעה הוראת תשלומים למערכת הבריאות ● אם ביקשה לעבור לעיר מרוחקת עם בנה בן ה־9 ואביו, בן זוגה לשעבר, התנגד. מה קבע בית המשפט? ● 3 פסקי דין בשבוע

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

חברות הביטוח האמריקאיות מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בבורסה המקומית; טבע עלתה ב-6%, נייס ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● השקל זינק מול המטבעות הזרים ברקע המגעים לעסקת החטופים ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי, הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות