גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בן אנד ג'ריס ישראל מקימה מפעל חדש בקריית גת בהשקעה של 130 מיליון שקל

המפעל החדש, שיכיל פסי ייצור המבוססים על טכנולוגיות מתקדמות, צפוי להתפרס על פני 20 דונם ולהיפתח בשנת 2026

מפעל בן אנד ג'ריס בבאר טוביה / צילום: ap, Tsafrir Abayov
מפעל בן אנד ג'ריס בבאר טוביה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

משקיעים בצל המלחמה: חברת בן אנד ג'ריס ישראל מקימה מפעל חדש באזור התעשייה החדש של קריית גת, בהשקעה הנאמדת ב-130 מיליון שקל.

כיום מחזיקה החברה מפעל באזור התעשייה באר טוביה, המשתרע על שטח של 10 דונם. המפעל החדש, שיכיל פסי ייצור המבוססים על טכנולוגיות מתקדמות יותר, צפוי להתפרס על פני 20 דונם ולהיפתח בשנת 2026. הקרקע להקמת המפעל התקבלה כהקצאה מהמדינה.

הנתונים שמגלים: אין הצדקה כלכלית לגל העלאות המחירים 
האסון הקשה בעזה ומזג האוויר החורפי הובילו לירידה במחזור הקניות

בבן אנד ג'ריס מועסקים כ-200 עובדים, הצפויים להתנייד למפעל חדש, ובחברה צופים גיוס עובדים נוספים עם התרחבות קווי הייצור. "כל העובדים שלנו מאזור הדרום - אשקלון, אשדוד, העוטף, קריית גת", אומר אבי זינגר, מנכ"ל ובעלי בן אנד ג'ריס ישראל.

לדבריו, "המפעל שאנו שוכרים בקריית מלאכי קיים כבר 12 שנים, ובשנים האחרונות חיפשנו מקום חדש שיתאים לצרכים שלנו, עם אפשרות לגדול בצורה משמעותית. היום, אחד מצווארי הבקבוק שלנו הוא שטח האחסון. ככל שאנחנו גדלים, אנו נאלצים להשתמש במחסנים חיצוניים לאחסון מלאים".

תמיכה מהקהילות היהודיות

נתח השוק של בן אנד ג'ריס עומד על כ-50% משוק חבילות הגלידה המשפחתיות בישראל, ובחברה מתכננים להתרחב למוצרים נוספים כמו טילונים, שלגונים וקסטות. במתחם המפעל ייפתחו מרכז מבקרים, חנות דגל ומרכז לוגיסטי. "נביא חידושים משמעותיים בתחום המזון, ונגדיל את נתח השוק שלנו", אומר זינגר.

בקיץ 2021 פרסמה חברת יוניליוור העולמית, הבעלים של בן אנד ג'ריס, הצהרה שלפיה לא תמכור יותר גלידות ביהודה ושומרון, ולא יחדשו את הסכם ההפצה באזור. ההודעה הובילה לשורת ביקורות קשות על החברה, הן מצד הציבור והן מצד גורמים משפטיים, כלכליים ופוליטיים.

זינגר הבהיר לאורך כל התקופה כי בן אנד ג'ריס ישראל לא קשורה לחברה העולמית, ונאבק בהנחיה. ביוני 2022 נחתם הסדר שלפיו החברה הישראלית תמשיך לייצר ולמכור גלידה בכל רחבי ישראל , כולל ביהודה ושומרון, והסכם הזיכיון עם זינגר חודש.

זינגר מספר כי אמריקאים שמגיעים לביקור בישראל מבקשים לראות את המפעל, מאחר שהפרשה הסעירה לא רק את ישראל אלא גם קהילות יהודיות ברחבי ארה"ב. "אחרי כל הרעש שהיה, והתמיכה שלה זכינו מהקהילות האמריקאיות, זה הפך להיות אחת מנקודות הציון שלהם בביקורם בישראל".

 "לא מעלה מחירים"

זינגר מוכר את הגלידות של החברה רק בשוק המקומי, ורוב חומרי הגלם שלו הם תוצרת ישראלית, ביניהם השמנת והביצים. שאר חומרי הגלם נרכשים מספקים של המותג העולמי, ביניהם הדובדבנים, הבראוניז והאריזות.

באמצע גל של עליות מחירים, זינגר מבהיר כי אין בכוונתו להצטרף ולהודיע על התייקרות בקרוב. "הכול עולה - היבוא, האריזות, חלק מחומרי הגלם שלנו, ההובלות. גם המטבע נשחק. אבל בזכות העובדה שאנחנו כל הזמן מתייעלים, אנחנו משתדלים לא לעלות מחירים ולספוג.

"המחיר של בן אנד ג'ריס בישראל אטרקטיבי יותר מאשר בכל מדינה אחרת, בזכות המאבקים שלנו. היום אנחנו מוכרים יותר בזול ממה שמכרנו לפני 20 שנה".

אחת מדרכי הייעול היא לא להשקיע תקציבים גדולים בפרסום. "אנחנו מפרסמים רק בסושיאל מדיה, ומעדיפים את כל התקציבים האלה להכניס למוצר ולהעביר ללקוחות. אנחנו יודעם בביטחון שמי שמכניס את המוצר לפה אוהב אותו, אז עדיף לשמור אותו כמה שיותר אטרקטיבי מבחינת המחיר, וזו המדיניות שלנו מההתחלה".

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"