גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כל מה שלא ידעתם על האיש שאיפשר לדעת עליכם הכל

מארק צוקרברג גרם לנו לפרסם את עצמנו לדעת, אבל בעצמו דווקא יצור מאוד פרטי. הוא אפילו רכש את כל הבתים סביב ביתו בפאלו אלטו בשביל קצת בידוד ● כשפייסבוק הוסיפה לערכה ביום אחד 205 מיליארד דולר, הוא התעשר ביותר מ־28 מיליארד דולר על הנייר ● מה ידוע לנו על האדם שהפלטפורמות שלו משפיעות על חצי עולם, שמנסה להצטייר הכי "רגיל" אבל בתעשייה אומרים שהוא "מכונת הוצאה להורג חסרת רחמים"?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס
מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

מארק צוקרברג, האיש שהקים את הרשת החברתית שהפכה את הפנים של כל העולם לחשופות, ושספג אש על על כך שלא הגן על הפרטיות של המשתמשים בה, הוא דווקא אדם פרטי מאוד. כל כך פרטי שהוא רכש את כל הבתים שמקיפים את ביתו שלו בפאלו אלטו, קליפורניה, תמורת 44 מיליון דולר, דיווח הניו יורקר. בימים אלה הוא בונה לעצמו מבצר מחבוא בהוואי. הוא לא אוהב להופיע בפומבי או לדבר עם התקשורת, אבל הראיונות שהוא כן נותן מדי פעם ופוסטים שהוא מפרסם מאפשרים לחדור מעבר לתמונת הפרופיל של האיש בחולצה האפורה שהפך אותנו למוצר.

למה כולם מחזירים את הקסדות החדשות של אפל? 
ראיון | המחקר הישראלי שעלה למאסק בחבילת שכר של 56 מיליארד דולר 

תחת הרעש והעומס של מכונת הזהויות פייסבוק, השקט מכיוון צוקרברג בולט. מדי פעם הופיע המייסד בפומבי, והוא נוהג לפרסם פוסטים לעוקביו, ואלה רק מדגישים עד כמה הדימוי הציבורי שלו מאופק, מתוכנן בקפידה, "רגיל" מכדי לבחון.

בחיבור שלה, "חוסר המשמעות המשמעותי של מארק צוקרברג", מתייחסת דילארה אוניל לנושא הזה בדיוק, תוך שימוש בתמונת פרופיל של צוקרברג מ-2013 כנקודת ההתחלה: "הנה מארק צוקרברג, שלא מציג את עצמו כאיש עסקים, או הוגה דעות, אלא כבחור נורמלי״, עם "חולצת הטריקו האפורה מתחת לקפוצ'ון האפור התואם, לא מחייך ולא מזעיף את מצחו". אבל מה אנחנו יודעים על האדם שנמנה עם העשירייה הפותחת של עשירי העולם, שהפלטפורמות שלו משפיעות ישירות על חצי מאוכלוסיית כדור הארץ?

החודש, לרגל כמעט 20 שנות פייסבוק, כתב עליו במגזין טיים דיוויד קירקפטריק, מחבר הספר "אפקט פייסבוק" שסיקר את צוקרברג והחברה מהקמתה. "הייתי העיתונאי הראשון שעסק ברצינות בסיפור של החברה, עוד מספטמבר 2006, כשהיו לה רק 9 מיליון משתמשים", ציין במרירות. "ההצלחה הפיננסית של החברה הזו היא גם טרגדיה בממדים היסטוריים", כתב קירקפטריק על רקע ועידת המשפט של הסנאט. זו כינסה בינואר את מנהלי הרשתות החברתיות הבולטות, בהם מנכ"לי פייסבוק  (היום מטא), X וטיקטוק, לדיון על מניעת ניצול מיני של ילדים ברשת.

"צפיתי בקפידה איך צוקרברג הפך מצעיר שאפתן והגון באופן כללי למישהו שאני רואה כתככן קר רוח, שהצלחותיו מעוררות קנאה בין חבריו בעלי ההון", ציין קירקפטריק. "הוא לא רק איש חזון מוכשר ומנהיג עסקי", "הייתה לו שליטה מוחלטת במפעל הגלובלי שלו, והוא הוביל אותו ללא דאגה מספקת לגבי השפעותיו על העולם. אשמתו בהשפעות הללו גדולה במיוחד". לדעתו, "לצוקרברג היה חלק מרכזי בהחמרת השנאה, חוסר הסובלנות והניסיון לבטל את אלה שאיננו מסכימים איתם".

יצר תוכנה בגיל 12

פייסבוק נולדה מתוך כוונות ורודות בהרבה, אולי אף נאיביות, של מייסדה. צוקרברג נולד ב־1984 בעיירה הקטנה דובס פרי, ניו יורק, לאדוארד וקארן צוקרברג, רופא שיניים ופסיכיאטרית; יש לו שלוש אחיות: רנדי, דונה ואריאל. בגיל 12 יצר תוכנת הודעות בשם Zucknet וקודד משחקי מחשב לחבריו. בתיכון הוא בנה פלטפורמת שירות הזרמת מוזיקה, שגם AOL וגם מיקרוסופט גילו בה עניין, אולם הוא דחה הצעות לרכישתה.

צוקרברג לא היה רק חנון מחשבים. הוא גם היה הקפטן של נבחרת הסיף בתיכון, ובבקשתו להתקבל להרווארד אף כתב: "סיף תמיד הוכיח את עצמו כמדיום המושלם; כי זה גם חברתי וגם ספורטיבי, מנטלי ואתלטי, ומבוקר אך לא תמיד ממושמע", כתב. הוא גם אהב לקרוא קלאסיקות כמו "האודיסאה".

מארק צוקרברג בימיו כסטודנט בהרווארד / צילום: לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

פייסבוק (מטא החל מ-2021) "לא נוצרה במקור כדי להיות חברה. היא נבנתה כדי להשיג משימה חברתית - להפוך את העולם ליותר פתוח ומחובר", כתב צוקרברג במכתב פתוח ב־2012. בהיסטוריה הטכנולוגית, סיפורים מעטים הם אייקוניים ומדוברים כמו זה של החברה. תחילו ב־2004 בחדר מעונות בהרווארד, כשצוקרברג בן ה־19 בנה אתר אינטרנט שנקרא הפייסבוק (The Facebook), בעזרת חבריו למעונות אדוארדו סאבין, אנדרו מקולום, דסטין מוסקוביץ' וכריס יוז. הפלטפורמה אפשרה לסטודנטים בקמפוס ליצור פרופילים, להעלות תמונות ולהתחבר לרשת עם עמיתיהם. זה היה להיט מיידי.

הרעיון נולד מפרויקטים קודמים של צוקרברג כמו פייסמאש (Facemash), שאפשר להשוות ולדרג אטרקטיביות של תמונות תלמידים. לפייסמאש היו חיים קצרים והוא ספג לא מעט ביקורת, אבל גם הכין את הקרקע למה שעתיד לבוא. בעלי חברת ConnectU טענו כי אותו רעיון נגנב מהם ופייסבוק אף שילמה להם 65 מיליון דולר בתמורה להסרת התביעה כלפיה.

הפייסבוק לא נשאר בין כותלי הרווארד לאורך זמן. אחרי שלמחצית מתלמידי התואר הראשון היה חשבון בתוך חודש, צוקרברג והצוות הרחיבו את השירות לאוניברסיטאות נוספות של ליגת הקיסוס, ולאחר מכן לרוב האוניברסיטאות בארה"ב ובקנדה. עד יוני 2004, צוקרברג העביר את החברה לפאלו אלטו. שון פרקר, מייסד שותף של נאפסטר (מחלוצות התוכנה בתחום שיתוף קובצי מוזיקה בפורמט MP3), הפך לנשיא הראשון של פייסבוק. הוא שיחק תפקיד מרכזי בימיה הראשונים, כולל הורדת ה"א הידיעה משמה.

בספטמבר 2005 פתחה הפלטפורמה את שעריה גם לתלמידי תיכון. צוקרברג נשר אז מהלימודים בתום שנה ב', כדי להתמקד ברשת החברתית במשרה מלאה. עד שנת 2006, כל אדם מעל גיל 13 עם כתובת אימייל חוקית יכול היה להצטרף לפייסבוק ומספר המשתמשים שלה התחיל לנסוק. ענקית האינטרנט יאהו הציעה אז לא פחות ממיליארד דולר לרכישת פייסבוק - אותו סכום שפייסבוק תוציא כדי לרכוש את אינסטגרם שש שנים מאוחר יותר. החברה של צוקרברג גייסה 12.7 מיליון דולר כשהוא בקושי היה בגיל החוקי לשתיית אלכוהול.

למרות הכנסות של כ־30 מיליון דולר באותה תקופה, צוקרברג בן ה־22 היה כל כך בטוח בחזונו, שהכריז: "ברור שלא נמכור עכשיו" עוד לפני ישיבת הדירקטוריון. מיקרוסופט ניסתה את מזלה עם הצעת ענק של 15 מיליארד דולר ארבע שנים מאוחר יותר, אבל צוקרברג עמד על שלו שוב, והפך לאחד היזמים הגדולים בכל הזמנים לצד ג'ף בזוס, סטיב ג'ובס וביל גייטס.

רכב צנוע, נדל"ן למכביר

מאז פייסבוק, צוקרברג המציא עוד כמה דברים, אחד מהם הוא שעון מעורר די משונה עבור אשתו פריסילה צ'אן. זוהי מעין קופסה הפולטת אור קלוש כדי ליידע אותה שזה הזמן לבדוק מה עם הילדים מבלי להציג את השעה בפועל, מה שעלול לגרום לה ללחץ. "זה עבד טוב יותר ממה שציפיתי ועכשיו היא יכולה לישון כל הלילה", הוא פרסם באינסטגרם. "כמהנדס, בניית מכשיר שיעזור לבת זוגי לישון טוב יותר היא אחת הדרכים הטובות ביותר שאני יכול לחשוב עליהן להביע את אהבתי והכרת התודה שלי".

צוקרברג חובב את הסדרה "הבית הלבן" אבל מעדיף לשחק עם אשתו, בעיקר Ricochet Robots ו - Risk - וככל הנראה הוא לוקח את Risk ברצינות רבה. "הוא מנסה להבין את הדרך הפסיכולוגית לנצח אותך בכל המשחקים", אמר עובד פייסבוק לשעבר לניו יורקר.

מארק צוקרברג לצד אשתו, פריסיליה צ'אן / צילום: Associated Press

צוקרברג הוציא את פייסבוק להנפקה לציבור ב־18 במאי 2012. החברה גייסה 16 מיליארד דולר בהנפקה הטכנולוגית הגדולה ביותר בהיסטוריה באותה נקודה. בן לילה הוא הפך לאדם ה־29 בעושרו על פני כדור הארץ. יום למחרת צוקרברג נשא לאישה את צ'אן, אותה הכיר בהרווארד ב־2003. האירוע הסולידי יחסית היה למעשה חתונת הפתעה - האורחים חשבו שהם חוגגים את סיום הלימודים בבית הספר לרפואה של צ'אן.

במקביל לעלייתה של פייסבוק לגדולה, בילה צוקרברג את זמנו הפנוי בלימוד סינית. בסתיו 2014 המנדרינית שלו הייתה כל כך טובה שהוא הצליח לערוך שיחה בת 30 דקות המורכבת משאלות ותשובות בשפה זו. באותה שנה, כשצוקרברג כבר הפך לאיש השלישי בעושרו בעולם, הוא נהג במכונית של 30 אלף דולר בלבד - פולקסווגן GTI שחורה צנועה עם תיבת הילוכים ידנית. זאת אף שבתקשורת מדברים על חיבתו לרכבי יוקרה.

מנגד בנדל"ן הוא דווקא שחרר כספים ורכש שטח של כמעט 3,000 דונם מבודדים באי קוואי שבהוואי תמורת כ־100 מיליון דולר. מאז הוא צבר שטח של כ־6,000 דונם, אך נוכחותו על האי נותרה שנויה במחלוקת בקרב המקומיים.

הנכסים בהוואי הם רק חלק מאימפריית הנדל"ן של הזוג. לפי הדיווחים צוקרברג קנה ב־2011 את ביתו בפאלו אלטו, קליפורניה, המשתרע על פני כ־1,700 מ"ר תמורת 7 מיליון דולר, ולאחר מכן הוציא 44 מיליון דולר נוספים על ארבעת הבתים והקרקעות סביבו למען הפרטיות. הוא גם קנה אחוזה של 10 מיליון דולר בסן פרנסיסקו, הוציא יותר ממיליון דולר על שיפוץ ומכר את הנכס ב־2022 תמורת 31 מיליון דולר.

האי קוואי, הוואי / צילום: ap, John Marshall

צוקרברג וצ'אן הודיעו על כוונתם למכור בהדרגה 99% ממניות פייסבוק שבבעלות צוקרברג לאורך תקופה, כדי לממן את קרן צ'אן צוקרברג. היוזמה מנתבת כסף לנושאים כמו למידה מותאמת אישית, ריפוי מחלות וחיבור בין אנשים. בזמן ההודעה, שווי מניה זו הוערך בכ־45 מיליארד דולר. בתוך כך צוקרברג וצ'אן הרחיבו את משפחתם ולהם שלוש בנות.

בביזנס אינסיידר ציינו כי צוקרברג לא חושש להוציא גם כסף של החברה. פייסבוק ביצעה כמה רכישות גדולות בעשור השני של שנות האלפיים, כולל אינסטגרם תמורת מיליארד דולר, ווטסאפ ב־19 מיליארד דולר ו-Oculus 2 במיליארד דולר. נכון לסוף 2023, לשירותים השונים של מטא היו בסך הכל 3.98 מיליארד משתמשים.

צנח ממקום שלישי ל־29

בתעשיית הטכנולוגיה מציינים לעתים קרובות עד כמה חשוב לצוקרברג לנצח, ובכל מחיר. דיק קוסטולו, שהיה מנכ"ל טוויטר, אמר לעיתון על צוקרברג: "הוא מכונת הוצאה להורג חסרת רחמים, ואם הוא החליט לרדוף אחריך, אתה עומד לחטוף מהלומה". ריד הופמן, מייסד לינקדאין, סיפר לניו יורקר כי "יש מספר אנשים בעמק שרואים במארק אדם באמת אגרסיבי ותחרותי. ויש אנשים שקצת מהססים לגביו מנקודת מבט זו". כשצוקרברג נשאל על המוניטין הזה, אמר: "אכפת לי להצליח. וכן, לפעמים צריך להרביץ למישהו כדי להגיע לדבר הבא. אבל זו לא הדרך העיקרית שבה אני פועל".

ואם כבר מהלומות, קורות החיים של צוקרברג התרעננו בחודש מאי האחרון בשורה חדשה, לאחר שזכה במדליות זהב וכסף בטורניר הג'יו ג'יטסו הראשון שבו השתתף. אילון מאסק הגדיל לעשות והזמין את צוקרברג ברשת החברתית שלו X (לשעבר טוויטר) להתמודד מולו בקרב אגרוף. ההצעה הפכה לוויראלית ברשת אך לא התממשה. צוקרברג מצדו טען כי מאסק לא רציני וכי אם ירצה לערוך את הקרב, הוא יודע היכן למצוא אותו.

טורניר הג'יו ג'יטסו הראשון של מארק צוקרברג / צילום: צילום מסך מהאינסטגרם של מארק צוקרברג

לאורך רוב שנות פייסבוק צוקרברג הצליח וגם בשנים האחרונות, אם כי הונו ספג פגיעה משמעותית בשנת 2022. בפברואר אותה שנה מטא ציינה אבן דרך חדשה, אם כי לא חיובית: מספר המשתמשים של פייסבוק הצטמצם לראשונה בתולדותיה, מה שגרם למניה לצנוח. צוקרברג, שהתחיל את השנה עם הון של 125 מיליארד דולר, ירד ל־35.2 מיליארד דולר עד נובמבר, וצנח חזרה למקום ה־29 ברשימת עשירי העולם. בנובמבר אותה שנה הודיע צוקרברג ​​כי מטא תפטר יותר מ־11 אלף עובדים, כ־13% מכוח העבודה שלה, בסבב הפיטורים הגדול ביותר בתולדותיה. סבבים נוספים הגיעו אחריו, במה שצוקרברג כינה "שנת היעילות של מטא".

עד לפני שנתיים מטא הייתה הכבשה השחורה בשבע המופלאות, ענקיות הטכנולוגיה. אך למרות ההספדים והתחזיות הקודרות, היא הצליחה לרשום מהפך של ממש ומסתמנת כהצלחה הגדולה של עונת הדוחות הנוכחית. לאחרונה ענקית הטכנולוגיה הוסיפה לערכה לא פחות מ־205 מיליארד דולר ביום אחד - עליית השווי היומית הגבוהה אי פעם. המרוויח הגדול מההתאוששות היה צוקרברג: לפי דיווח ב־CNN, רק ביום שישי 2 בפברואר, כשמניית מטא זינקה ביותר מ־20% בעקבות דוחות מוצלחים וההודעה כי תתחיל לחלק דיבידנדים - צוקרברג התעשר ביותר מ־28 מיליארד דולר. הונו עומד היום על 164.8 מיליארד דולר.

יכול לעבוד על התיקון

צוקרברג, היום עוד לא בן 40, נאם ב־2017 בהרווארד וסיפר שבכל פעם שהוא מתמודד עם אתגר גדול או מרדים את בתו מקס בלילה, הוא מצטט מתפילת דבי פרידמן, פייטנית יהודייה אמריקאית, "מי שבירך". "וזה הולך ככה", ציטט בפני הבוגרים: "'מי ייתן ומקור הכוח, שבירך את אלו שלפנינו, יעזור לנו למצוא את האומץ להפוך את חיינו לברכה. אני מקווה שתמצאו את האומץ להפוך את חייכם לברכה". נאומו התייחס גם ל"תיקון עולם", הרעיון שלמד לדבריו בבית הספר העברי. הוא הפציר בסטודנטים להיות "מנהיגים בעולם על־ידי הובלת תיקון עולם, צדקה, בכך שלא לוקחים מהאנושות, אלא נותנים לה בחזרה".

לדבר על תיקון עולם זה טוב ויפה. אבל המתקפה של 7 באוקטובר העניקה לצוקרברג הזדמנות לעמוד לצד העם שלו באירועים הכי קשים שספג מאז השואה. צוקרברג גינה את פעולות חמאס בפוסט ימים ספורים אחרי המתקפה, ואמר כי ''התקפות הטרור של חמאס הן רוע טהור. לעולם אין הצדקה לביצוע פעולות טרור נגד חפים מפשע''. הוא גם שלח מילים רשמיות לעובדי החברה בישראל. אולם מאז, קולו לא ממש נשמע. והוא יכול לעשות יותר. בעיקר נוכח התכנים האנטישמיים שמופצים במטא.

עוד כתבות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דיווח: הנשיא ביידן ישקול להגביל מכירת נשק לישראל אם יתקיים מבצע "גדול" ברפיח

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" • צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון • מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה • שני מחבלים ירו לעבר מוצב צה"ל בשומרון - וחוסלו במארב ● עדכונים שוטפים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"